- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
devil-k #38423 üzenetére
Akit érdekel:
A Tetovált lány trilógia (Millenium) helyes fájlnevei. Ugyanis ez bővített verzió, vagyis 1 rész 3 órás.
The Girl with the Dragon Tattoo part 1 (2009).mkv
The Girl with the Dragon Tattoo part 2 (2009).mkvThe Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 1 (2009).mkv
The Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 2 (2009).mkvThe Girl Who Played with Fire part 1 (2009).mkv
The Girl Who Played with Fire part 2 (2009).mkv -
devil-k
nagyúr
válasz
Borisz76 #38140 üzenetére
Közben rájöttem egy dologra, hogy a Kodi hogy találja meg egészen biztosan azt a filmet ami neked van!
Pl.:
A Vacation c. film, aminek van 2015-ös és van 1983-as verziója is.
Vacation (2015).mkv
Vacation (1983).mkvJelölni kell az évszámot zárójelben és működik. Innentől kezdve nem kell külön mappát, fájlt és egyéb huncutságot létrehozni.
Ami problémás volt és amit szintén megoldott ez a módszer:
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010).mkv
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011).mkv -
devil-k
nagyúr
válasz
Melorin #38480 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam.
Íme a példa:
A fájlnév (MKV) a következő:
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring part1.mkv
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring part2.mkv(Sajnos, így nem ismeri fel)
Ha kiveszem a part1 kifejezést, akkor igen. Ezek szerint a Kodiban vegyem ki a part1-part2 kifejezést és kész?(#38481) harylmu
Ezt a cikket én is olvastam!
Ezt az egyben lejátszást viszont megnézem!(#38482) Adamo_sx
TMDb.
A Gyűrűk Ura ott van természetesen, csak a bővített két lemezes változat nincs. Áh, ezért szívás ez, amikor kettészednek így egy filmet és nem "custom" módban, hanem hivatalosan!(#38483) róland
Pontosan!(#38484) Melorin
A Gyűrűk Ura trilógiánál mi lenne a helyes "megfejtés"?Pl.:
A Gyűrűk Ura Trilógia (mert így rajta van a TMDB-n)
>>> A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége
>>> Part1
>>> Part2 -
devil-k
nagyúr
Tudja valaki, hogy kell elnevezni a Gyűrűk ura filmeket, hogy felismerje a Kodi? Figyelem, bővített változatról van szó, ami két lemezes, vagyis mind a két lemezen film van, nem pedig extra.
-
devil-k
nagyúr
Tud valaki segíteni abban, hogy mi a helyes fájlnév megjelölése a Millennium sorozatnak? (Tetovált lány) Hogy kell nevet adni a fájloknak, hogy a scrapper lássa? Van 3 rész és mindegyik rész két alrészből áll.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #38421 üzenetére
Köszönöm! Közben már utánanéztem én is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #38419 üzenetére
Hmm. furcsa.
-
devil-k
nagyúr
Tudja valaki, hogy a Kodinál mi ez a "függőleges szinkronizálás" a videolejátszás menüben? Emlékeim szerint eddig nem volt ilyen és ha kikapcsolom, akkor erősen szaggat a film, ha arra viszem, hogy lejátszás közben menjen, akkor semmi gáz, ha a "mindig" opciót választom, akkor sincs semmi gáz, viszont a filmnél van egy kis vibrálás. Nehezen észrevehető, de én kiszúrtam sajna.
-
devil-k
nagyúr
válasz
frankdelgado #38316 üzenetére
Ha nem riaszt el a külföldi vásárlás, akkor a következő oldalt is ajánlom. Fantasztikus HTPC házakat lehet itt kifogni olykor, kár, hogy ebből alig jut el Magyarországra, de ahogy láttam van magyar disztribútor.
(#38321) Tigerteam
Vannak itt jó áron termékek sokszor. -
-
devil-k
nagyúr
válasz
frankdelgado #38313 üzenetére
Én egy HDPLEX H1.S házat használok passzív hűtéssel. Az általad írt feladatokra is ideális lenne, 120-as SSD van benne.
A teljes konfig:
Ház: HDPlex H1.S
Táp: HDPlex 250 W Hi-Fi DC ATX
Hálózati töltő: Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W)Alaplap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: Intel® Core™ i3-4330
SSD: Intel® SSD 530 Series
(120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC
Memória: [Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 (2x2 GB)]Az én gépem csak egy iránymutató, ettől el lehet térni persze.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #38248 üzenetére
" A Kodinak mi az előnye az MPC-HC-val szemben?"
Nézd meg, hogy mit nyújt/hogy néz ki a Kodi, számos előnye van, nem olyan puritán az egész, mint az MPC-HC. Ráadásul be lehet hívni az MPC-HC-t külső lejátszónak is.
(#38261) Melorin
Állítsd be, hogy azt a mappát (torrent) hagyja ki a médiatár ellenőrzésből. (jobb klikk, szerkesztés, nem tudom most fejből) -
devil-k
nagyúr
válasz
stickermajom #38007 üzenetére
Igen. Én is így csináltam!
-
devil-k
nagyúr
Köszi az infókat skacok! Ezután is megmaradok a "menünélküliségnél". Jobban bejön.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Borisz76 #37888 üzenetére
Te úgy rendezed el a mappáidat, ahogy szeretnéd.
Vegyük pl. a "XZY" meghajtót, ahol a következő mappák vannak:
- Sorozatok (erről az előbb linkelt oldalon lesz leírás, hogy kell megadni a helyes fájlnevet)
- Blu-ray
- DivX... stb.A filmek nevét megadod pontosan, angolul vagy magyarul és egy úgynevezett scrapper pedig társítja hozzá az adatokat. Szerintem a TMDB a legjobb. Itt van egy beállítási lehetőség is, hogy magyar címeket rakjon be.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37779 üzenetére
"Pedig állítják akik millió körül költöttek pc re, hogy hallani. "
Pont ezért.
Legyen már valami "látszata", nehogy hülyének nézze őket a világ.
-
devil-k
nagyúr
Ismeritek a DFX Audio Enhancer programot? Ha igen, mi a véleményetek?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #37689 üzenetére
De most ne a teljesítményt vegyük alapul.
És melyik az a határ, amivel be lehetne sorolni, hogy innentől kezdve már nem NAS-ról, hanem mikroszerverről beszélünk?
#37691) Mezga Aladár
-
devil-k
nagyúr
Jaj, ne keverjük már ide a mobiltelefonokat. Ez olyan, amikor valaki médialejátszóval vagy routerrel akar torrentezni... Lehet, semmi akadálya, de nem erre van kitalálva.
" És most ez másnak miért fáj?"
Hol olvastál ilyet?Szerintem ez meddő vita. A két álláspont nem ugyanaz, ami nem is baj feltétlen. Nyilván mindenki egybe akart mindent és a legolcsóbban, de legalább a legjobb legyen.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #37677 üzenetére
És micsoda?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #37665 üzenetére
Nyilván iránymutatás volt a cél.
Sokak keverik a szezont a fazonnal. HTPC és NAS nem ugyanaz és nem is lesz. Bár sokak szeretnék egybe megúszni az egészet (amit meg is lehet oldani), de nem biztos, hogy érdemes is. A NAS az 0-24-ig üzemel, erre van tervezve, a HTPC pedig nem feltétlen, sőt... Én annak a híve vagyok, hogy szedjük külön a dolgokat, főleg ilyen téren.Arra meg nem is térek ki, hogy mindenki a legjobbat, a legjobb minőséget akarja, de nem értik meg, hogy annak viszont ára van. Pénzt és időt is kell rá áldozni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Cyberslider #37644 üzenetére
Megoldható.
Win 10 + Xpenology virtualizálva (Hyper V) + Kodi... stb.
Viszont ha egybe dolgon gondolkozol, akkor legyen erő abban a vasban.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Cyberslider #37625 üzenetére
Arra készülj fel, hogyha saját szervert raksz össze, az időigényes feladat. Gondolok itt a szoftveres részre. S arról se feledkezzünk meg, hogy a Xpenology nem hivatalos, szóval ott nem lesz support (a fórumon kívül). Nyilván egy saját szerver építése szerintem jobb (én is nemrég raktam össze), főleg ár-érték arányban, DE vannak azért fenntartások...
Nyilván a Qnap-nál vagy a Synologynál elsősorban a supportot fizeted ki, a hardver nem annyira vészes... Valamit valamiért.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Patice #37620 üzenetére
Ha nem akar az összerakással foglalkozni, akkor médialejátszót vennék, vagy egy olyan HTPC-médialejátszót (?) amit a másik topikban is ajánlanak. A célnak megfelel, sőt, elég jó tesztek is vannak róla. Ezzel a vassal nincs konkrét tapasztalatom, de én is nézegettem ilyeneket (több márkát is) annak idején és több oldalról is lebeszéltek róluk.
Egyébként az összerakós gép is olyan, hogy valaki összerakja, szépen beállítja és nem is kell többet piszkálnia a delikvensnek. Arról nem is beszélve, hogy a "hagyományos" médialejátszók már az utolsó körökhöz értek.
-
devil-k
nagyúr
Valaki nem tudna egy jó leírást, linket adni, hogy hogyan is érdemes konfigurálni az Intel Graphics drivert?
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37533 üzenetére
Peddig mintha regger kolléka írt volna régebben másikról is. Na, majd megerősít vagy megcáfol ha itt lesz.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #37439 üzenetére
Nincs fent az MPC már, de szerintem nem is rakom vissza. Úgy értem, hogyha a mostani gép nem tudja kimaxolni, akkor nem fogok szenvedni vele. Vagy maximumon tudom használni vagy sehogy.
Majd erre visszatérünk egy innováció alkalmával, ahol a sz*rt is kihajtom a gépből.
-
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Nos, végre az adósságomat teljesítettem, összehasonlítottam a Kodi (Win 10) és az OpenElec párost
Amit az OpenELEC-nél tapasztaltam:
- az újabb filmeknél, tisztább, mozisabb kép
- a régi filmeknél nem éreztem minőségbeli "ugrást", sőt. Trágyának éreztem.
- hangban mintha erőteljesebb és tisztább lenneKb. 20 percig nézegettem, szóval ez nem volt egy annyira mélyreható teszt. Milyen anyaggal érdemes tesztelni egyébként? Illetve, hogy oldjam meg, hogy tudjam váltogatni a két lejátszó képet? Na, az lenne az igazi....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Facebook és Messenger
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest