- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #22329 üzenetére
Na de várj
Most a freki váltás nem megy win alatt vagy osx alatt? Mert pl nálam és másoknál megy az automata freki váltás win alatt. Ezek szerint osx alatt nem menne?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #22324 üzenetére
Hoppá
Akkor popit most már csak eszed és nem nézed
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #22320 üzenetére
mpcben és xbmcben is be kell kapcsolni.
MPCben Lejátszás/teljes képernyő alatt találod, XBMCben a lejátszásnál talán és ott a van ilyen, hogy a kép frissítés frekvencia igazítása a megjelenítőhöz és azt engedélyezed(indításkor/leállításkor) és átállítod 0.5 mp.
Win vagy OSX?
-
cekkk
veterán
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.8.4
Végig néztem ezt, és nem kevés kompatibilis eszköz van, szóval nem lehetetlen nenek a megépítése sem. Ahogy nézem pl a 77-s csipszetes alaplapokkal működik is. -
cekkk
veterán
válasz
Patice #22294 üzenetére
Ebbe mi a speckó? Nem ugyan olyan feszültséget és ugyan olyan módon állít elő mint egy normál számítógépes táp?
Itt a vga formája van ebbe tervezve és nem külön más architektúrájú VGA , mert más gépekben is megtalálható, ez kb a mini alap szintű dolog, hogy a forma miatt így férbele a vga.
Akkor az Apple-nél a akkumulátor és a ssd vagy a memória is spéci dolognak számít mert a kis mocsokok úgy tervezik a gépeket, hogy ne lehessen kicserélni bennük?
-
cekkk
veterán
válasz
dabadab #22292 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy erre mondják, azt hittem már ez is valami vájt pc szleng
Én is így látom, hogy semmi olyan extra HW elem lenne benne amitől ezt speciálisnak lehetne nevezni.(#22293) Tamoo
Én a szoftverről nem vitatkoztam, ebben előnyét látom, úgy mint a szifonoknál, hogy egy féle(most már több) HWre kell optimalizálni, nem úgy mint az androidnál, hogy millió féle konfig van. -
cekkk
veterán
válasz
Patice #22290 üzenetére
Szerintem a speciális hardverileg nem egyenlő azzal, hogy valami dizájnos, és azért másképpen más formában van elrendezve valami. Ez egy IBM kompatibilis gép vagy is semmi speciális már nincs benne, volt amíg nem intel alapokon nyugodott.
speckó a táp
És ez milyen speckó táp? Mit lehet róla tudni, mitől speckó?És nem azt vitatom, hogy nem jobb, hanem megint valamire rá van aggatva, hogy speciális stb úgy, hogy aztán a benne lévő alkatrészek teljesen hétköznapi más gépekben is megtalálhatóak.
-
cekkk
veterán
Én nem erről beszéltem, csak megint el van mondva valami, hogy ez milyen spéci cumó mert a világon másik ilyen nincs aztán amikor rákérdezek, hogy ez mitől spéci és mi az ami spéci benne akkor egyből megy a mellé beszélés hogy ne értetlenkedjek.
Ha valaki valamiről így kijelent valamit akkor tudja már azt, hogy egy gép mitől spéci hardver.Hakintosh alatt mit értesz mert van OS mint oprendszer és van MAc mint gép meg régen volt macintosh gép, de ilyen már nincs.
-
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #22230 üzenetére
Nem kell azt egyszerre pörgetni bár ez is érdekes kérdés, hogy az a jó ha pörög, vagy ha felélesztjük.
Mostanában nem sokat filmezek így nem pörgetem őket inkább pihennek, valamint akarok külön a fotóknak is raid-et és annak sem érzem szükségességét, hogy pörögjön.Vagy is a kérdés amire nem tudom a választ, hogy mi a jobb, ha 0-24ben megy raid5 vagy csak akkor ha naponta 1 alkalommal elindítom és megy 1-2 órát és utána lekapcsol magától. Persze az nem lenne jó neki ha folyamatosan elakarnám érni és leáll majd újra indul és ezt a ciklust ismételgetném, akkor a 0-24 folyamatos működés lenne a jó.
Én 4 lemezes raidekben gondolkozok vagy is akkor vagy 2 vagy 3 tömböm lenne, más-más célra. -
cekkk
veterán
válasz
Patice #22161 üzenetére
Egybe van integrálva azzal a modullal, ami tartalmazza a többit. És mindenki ezeket használja.
Sok lapon különállóként jelenik meg. Én alaplapomon isMásrészt zajmentesebb lesz az átvitel, ami egy számítógépen nem egy rossz dolog. Koax sokkal több zajt összeszedhet a sok-sok áramkör hatásából, viszont jobba hangja (árnyékolás kell).
Ebben igazad van, bár amiket htpcbe terveznek nem értem miért nem úgy csinálják, hogy azt a vonalat jobban árnyékolják.Harmadrészt marketing.
Az optikaiban mi a marketing? -
cekkk
veterán
válasz
Totheground #22114 üzenetére
Akkor nem mindnél csak néhánynál van ez?
Privibe küldj már egy pár film/sorozat címet ránézek hátha a nálam is ezt csinálja és ha itt is rossz, akkor a kiadott anyag a rossz. -
cekkk
veterán
válasz
Totheground #22111 üzenetére
A hang kimenet wasapi helyett DRICETen van? Ott néznék még szét a helyedben.
-
cekkk
veterán
válasz
DanielK #22096 üzenetére
Ha be mész oda, hogy Videók/fájlok/ittatemappádvan akkor ott ott lesz az összes és ott már tudsz segíteni rajta.
Én nem ajánlom a port.hu-s ami alapból benne van tökéletesen leszedi az információkat ha Film cím (évszám) a mappa neve magyarul. Persze lehetnek egzotikus találatok aminél nem, de az mindenhol előfordul. -
cekkk
veterán
válasz
dabadab #22081 üzenetére
Amely szamos korlat kozul eddig egyetlen egyet sem emlitettel.
Én úgy tudom, hogy nem tudja a HD hangokat, valamint most ha vinyó van rákötve vagy hálózaton keresztül a nagyobb bitrátás dolgokat.
Az, aki hulyesegekre dob ki feleslegesen penzt, az sznob.
Akkor az vagyokBár akkor a motorozás sznobság a drágább peca felszerelések megint stb lehetne itt sorolni.
-
cekkk
veterán
válasz
dabadab #22075 üzenetére
Annyi, hogy aki sajnál 50-60-100 ezret egy megfelelő rendszer építése annál gondolom otthon nem egy 100-200-300 ezres erősítő és a többi drága komponens figyel.
Én most ledegradáltam a raspberry-t, csak általánosságban írtam, hogy akinek komolyabb rendszere van az nem ezzel foglalkozik tudva lévén azért ennek vannak korlátjai (nem a 10 bitre gondolok), és aki pedig sokat költ a többi komponensére, nem akar korlátokba ütközni.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
slashing #22058 üzenetére
De igen leállítja, de ugyan így volt win7 alatt is és ott nem volt ilyen gondom.
Meg 5 perc után állítja le és van olyan, hogy működik utána újra indítom és nem de az újraindítás kb 40 mp szóval tanácstalan vagyok. Most a lan driverét frissítettem majd kiderül, hogy mi lesz.Nem vagyok teljesen elégedett ezzel a win8al
A win 7el meg az a bajom ha nem megadott sorrendben kapcsolom be az eszközöket akkor az optikai kimenet lesz az elsődleges.
-
cekkk
veterán
Van nekem egy kis gondom az xbmcvel és a win 8al.
A probléma a következő, ha megcsinálom a filmes média tárat szépen legenerál mindent majd újra indítom a gépet, akkor utána ha elakarok indítani egy filmet a média tárból azt írja ki, hogy nincs már benne az adatbázisban és, hogy törölje-e?
Ez mitől lehet? -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21918 üzenetére
De ott meg 25 ezernél kezdődik egy alaplap legalább is a H87nél, van még másik 8as széria vagy csak én nem veszek észre.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21912 üzenetére
A 8asnál már jobb lesz vagy ott is ugyan ez a helyzet?
-
cekkk
veterán
Nálam most valamiért olyat csinál az xbmc, hogy bele rakja a filmeket a média tárba majd pedig a következő újra indulás után nem is keres automatikusan, valamint a már benne lévőkre is azt írja, hogy nem elérhetőek. Olyan mintha nem látná a hálózatot, vagy a hálózatot a win8 később töltené be.
(#21899) szabi__memo
Én nem vagyok benne biztos, hogy az elboldogul a BD filmekkel, mintha azt olvastam volna, hogy ha megy a hálózat is(vagy az usb) akkor elégé leterhelődik a kis gép. -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21897 üzenetére
Ha van Core(DTS és DD) akkor azt, ha nincs akkor csönd lesz. Talán mintha egyszer találkoztam volna pár évvel ezelőtt olyan True-hd hanggal amibe nem volt mag. De nem emlékszem már melyik volt. De mintha azóta már benne lenne a True-HDban is a mag
-
cekkk
veterán
válasz
DanielK #21889 üzenetére
Akkor nem kellenek neked a HD hangok
Amik a BD lemezeken vannak DTS-Hd valamint True-HD, de így tényleg tökfelesleges, ha tévére kötöd az egészet.
Bár nem értem, hogy akkor miért nem veszel egy olcsó média lejátszót, és akkor ott nem kell telepíteni és állítani semmit. -
cekkk
veterán
válasz
bgeorgooo #21860 üzenetére
Valamennyi kell a videókártyának is a memóriából szóval így lefog venni a 4gigából ilyen 128-256-t. A többi meg bőven elég.
Én nekem nem volt E350 vagy E450(EGY TULAJ MEGOSZTHATNÁ a tapasztalatait ez ügyben
) így az nem tudom, hogy mennyire elég ere, viszont amiket írtam a kis intel és a A4el tuti tudsz netezni is.
-
cekkk
veterán
válasz
bgeorgooo #21853 üzenetére
Full hd alatt a 1080p mkv tömörített tartalmatt érted vagy a Blu-ray filmeket?
Vagy akkor AMD A4 hozzá egy legolcsóbb Matxes lap amin van optikai kimenet és hdmi vagy ugyan ez intel G16-l kezdődő celleron prooci és a hozzá tartozó alaplap. Memóriából, ha csak filmezel bőven elég a 4 giga, elméletileg a minél nagyobb Hz a jobb nekem 1333Hz van az A4el és teljesen jól meg vannak.Hamarosan ki jön az amd kaveri , arra lehet érdemes lenne várnod, ha nem fontos, hogy holnap már megrendeld a gépet. Kis fogyasztás jó teljesítmény. Árat és pontos dátumot nem tudok, az majd ha valaki tud le írja
-
cekkk
veterán
válasz
madgie #21833 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyin jár ezért kérdezem, csak mert a TV ha ilyen anyagot küldök ki rá akkor 24Hz-t ír ki, utána kell ennek olvasnom. Bár ezek a dolgok nem pont azért jöttek létre mert nem tudtak korábban 24p-t a tévék? Nem vagyok benne a megjelenítésben a tévéknél. De akkor a projektorok sem 23.976-n működnének amikor ilyen anyagot kapnak?
-
cekkk
veterán
válasz
tom_tol #21825 üzenetére
Ezen mit fejtsek ki, ha 24Hz-n megy(a 23.976-s film) a 23.976 helyet az engem zavar. Tavaly októberben amikor vettem az APU-t az amd állt ehhez a legközelebb meg a linkelt kép szerint amit kiraktam végül is szinte megközelíti. Ahogy látom az Nvdia még mindig nem tudja ennyire az intelnél meg most kezdenek talán észbe kapni. Bár én még ilyen képet nem láttam, hogy ott mennyin megy a display.
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21823 üzenetére
Őszinte legyek nekem az eggyik legfontosabb a folyamatos kép, ha a többi nem tudja akkor én már tovább azokkal nem foglalkozom és nem követem ,hogy mi történik velük mind addig amíg legközelebb nem akarok cserélni. Ha akkor az intel lesz jobb akkor intel lesz, a gépembe, ha nvida akkor nvidia.
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #21816 üzenetére
Relock értelmét sem látom, hogy őszinte legyek
Vagy is már szerintem nincs jelentősége.
Mindegy végül is, megy a madvr most már a kis APU-n is, ettől függetlenül nálam xbmc marad a saját lejátszójával én meg vagyok elégedve a képével, lehet egy drágább tévén sokkal több különbség kijönne, de az most nincs, így meg nem töröm magam
Kabinit várom már én is, hogy abból építsek NAS-t
-
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21811 üzenetére
Azt már korábban megbeszéltük, hogy a 80as paneltáp még a A4est se bírja el
(#21812) regger
Köszi!
Ahogy elég régi ez a leírásMég az első képen a madvrnél nincs is dvxa támogatás
Egyébként ez most csak próba volt részemről, én nem akarom ezt használni, nekem az xbmc tökéletesen megfelel, és az általa nyújtott kényelmi szolgáltatásokról nem akarok lemondani, persze felkonfigurálhatnám , hogy ez legyen a külső lejátszóm, de nekem semmi nincs mkv konténerben és nincs is kedvem átpakolni bele
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
tom_tol #21805 üzenetére
LAVhoz nem nyúltam a MadVRnél viszont ezzel próbálkoztam valamit az alap be állításokkal, amikor írtam még ősszel akkor még a sima alap beállításokkal sem működött.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21801 üzenetére
Ezt most nem értem
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Kipróbáltam most felraktam a MADVR + LAV és tökéletesen működik
Régebben szakadozott a kép most már tökéletes, akkor ezek szerint már ez is GPUból dolgozik. -
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21782 üzenetére
Most megkövezem magam, mert mégis reagálok!
"van egy A4-s APUM(szerinted ez fos) ami eddig mindent lejátszott a 10bit kivételével. Mondj anyagot amit nem képes lejátszani. Te persze én hazudok nem te megint."
Miert mondjak? Egy peldat mond itt mas.(a hsz szerzoje es az utolso sor az erdekes) Igaz, ez megint nem lesz jo, mert az utobbi par napban a minoseg nem szamit a htpc forumon.Válaszolnál nekem arra a kérdésem,re, hogy a MADVR mióta tartalom/anyag? Mivel mint írtam a 10bitesen kívül minden ment, mondj olyan tartalmat(tudod film sorozat stb) ami nem megy. Ez megint a körtét az almával összehasonlítás, megszoktuk tőled. De olyan nehéz megérteni TARTALOM a 10biten kívűl?
Eddig azt bizonygattad, hogy ahol nezed alig van anime, nem hogy 10 bites. Szerinted onnan fogjak beszerezni, ahol nincs?
Ez az itthoni legnagyobb oldal, bárki bármit szabadon feltölthet. Amikor egy közvélemény kutatás során akár 2-3 ezer ember megkérdezéséből egész országra vonatkozó információkat szűrnek le, akkor egy 500 ezres csoport igényeiből szépen lelehet erre szűrni, hogy nincs rá akkora igény mint amit te mondasz.Megint egy 20ezres mITX alaplapot hasonlítasz össze a legolcsóbb mATX-el?
Gratulálok.
-
cekkk
veterán
válasz
tom_tol #21780 üzenetére
Szerintem 100%, hogy nem, sőt az A4es APU sem fogja, mivel ez 10bites, ha jól látom, az egyetlen ami a magon fent van
Enszuke!
Abba hagytam nem fogok rá reagálni, eljátszottad azzal az alaplapossal összehasonlítással a becsületedet nálam teljesen ne várd a válaszomat ezentúl. -
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21778 üzenetére
Ebbe én nem látok táp ajánlást vagy kombinálást
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21774 üzenetére
Így van, és ő neki ezt tudnia kellett, de be akart vinni a málnásba, ha nem jössz akkor sikerült volna is neki
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21770 üzenetére
Ez mit jelent, hogy 7es széria?
Intel vonalon nem vagyok otthon
Csúsztatott már megint Enszuke?
Legolcsóbb 7es mITXes lap, na akkor ,ár ez sem 11 ezer ugye Enszurke, mert htpcnél kell a 24p is
Szóval tényleg nem vagy becsületes versenyző...
Ezt nagyon sajnálom[ Módosította: Qru ]
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21767 üzenetére
Ezek Ivy processzorok ha jól tudom , és megkapták a 24p támogatást, talán, de ha rosszul írom akkor bocsi.
De egy poszton belül is hol használ ékezetet hol nem
-
cekkk
veterán
Akkor még egy kis statisztika
Xvid/eng kategória legtöbbet letöltött torrentek első 100ban nincs anime.
HD/ENG kategória legtöbbet letöltött torrentek első 100ban 2 darab az az 2%ka anime, de ezek sem 10 bitesek.
A legtöbbet 1390 ember töltötte le 2012-04-05 22:39:27 óta, míg a top első ebben a kategóriában 12341 letöltő 2013-05-13 04:26:16 óta. Ami azt jelenti, hogy kb 10% ember érdekel a elsőhöz képest.
Több mint 500 ezer regisztrált felhasználó van az oldalon , ami eléggé lefedi a magyar internetes kölcsönzős társadalmat, szóval igen szerintem ki lehet jelenteni, hogy erre a 10BITES lejátszásra jelenpillanatban nincs akkora igény, ha valaki pedig animét akar lejátszani az úgy is tudja, hogy neki kell vagy nem a 10bit.Ezennel én befejezem és Enszuke én nem akarlak téged megbántani, ha sikerült elnézésedet kérem, de úgy állítod be ezt a dolgot, mintha enélkül nem lehetne élni, de igen is lehet, mert nagyon kevés embert érdekel, akit meg igen azt tudja, hogy mi kell neki, mint az a 4 ember aki ebbe a fórumba kérdezte az évek során.
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21761 üzenetére
10bit anime csak magyar oldalak az első oldalon van egy magyar oldalt
10bit magyar oldalak első oldalon találatok között nincs anime sorozatra utaló találat többsége megint külföldiA HI10 anime Magyar oldalak pár faszbokus oldal és a ph fóruma jön elő
HI10 mkv nulla magyar találatAkkor hogy a túróba keressek, hogy találjak 15 millió magyar találatot?
Rákerestem neked eme műre, hogy Elfen Lied ezt 2008 óta 2258 ember töltötte le amit azt jelenti, hogy majd öt év alatt, amit meg én írtam sorozatot egy hét alatt töltötték le több mint 10 ezren.
Az, hogy hol látták mint látták még mindig nem jelent semmit, mert itt a 10BITRŐL vitatkozunk, és amit ennyien letöltöttek az 8bites, a 10 bites verziót már csak 215 ember.Jah igen és az összehasonlítást megint itx-s lapokon végzed. majd akkor hasonlítsd össze mATX lapokkal is ha már ennyire benne, mert ez megint így fals eredményt ad, hogy egy kontextusból hasonlítod össze, de megszoktuk már tőled.
De legyen 1610 10541ft+lap 10741= 21282Ft
A4 9624 +lap 11702=21326 FT
Hatalmas különbségek.
(#21726) Enszuke
A masik, amit szinten irtam, gyenge geppel meg a lejtszhato tartalmak is nehezebben hozzaferhetoek. Tobb beallitast, nagyobb szakertelmet igenyel, ezzel egyutt tobb idot.Akkor most te vagy én vagyok a skrizofrén, mert arra sem emlékszem, hogy mit írsz, itt írod, hogy gyenge géphez nehezen szerezhető be az anyag, mondom én hogy van egy A4-s APUM(szerinted ez fos) ami eddig mindent lejátszott a 10bit kivételével. Mondj anyagot amit nem képes lejátszani. Te persze én hazudok nem te megint.
Mivel gyorsabb a proci, pl a viruskereso gyorsabban fut le es/vagy kevesbe terheli a rendszert
Érdekes nekem nem terhelte le a rendszert amikor rajta volt a gépen, most épp nincs semmi rajta, mert egy htpcnél nem sok értelmét látom ami megy naponta 1-2-3 órát. Ez megint gyenge érvvolt.Keress fogyasztas adatokat. Alulfeszelt a4 is tobbet fogyaszt, mint a g1610. Es film nezes kozben tovabb no a kulonbseg
Írtam olyat, hogy kevesebbet fogyaszt? Már megint kitaláltál valamit amit én nem írtam le, és nem hoztam fel érvként, ez a te vessző paripádÉs még mindig Magyarországon vagyunk és még mindig hozzá tartozik nyelvhez az ékezetek használata így kérlek használd, mert ugyanis nem használatuk helytelen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged