- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
python1 #10348 üzenetére
"Még annyi,hogy hány wattos táp kellene hozzá,túlméretezve kellene mert nem szeretném fúllon pörgetni a ventit benne"
Az ilyen cuccokhoz általában paneltápot vagy picopsu-t szokás használni. Ezekben nincs venti meg ilyen brazosos terhelésen (a komplett rendszer ehet max. 30 wattot) sokkal normálisabb hatásfokkal dolgoznak, mint a hagyományos tápok.
-
Salvador20
őstag
válasz
python1 #10348 üzenetére
ELVILEG! 45-50W-os fogyasztást mértek vele, egy merevlemezzel, 2 gb rammal, terhelésen. nekem egy 220W-os thermaltake volt alatta, de olyan hangos volt a ventije, hogy lecseréltem a 350W-os Be quiet!-re....
Hangkártya sztem nem fogyaszt sokat, mindegyik pci-e X1, nem hiszem, hogy 15W-nál többet vesz föl.
Ha külön vga kártyán gondolkozol, akkor annyit tudhatsz, hogy ha nincs pci-e csati a vga kártyán, akkor biztos, hogy 75W-os fogyasztás alatt van. Aztán össze is tudod rakni az alaplapi atit, meg egy másik videókártyát, vagy le is tilthatod. Ez mondjuk a legrosszabb esetben is 150W, de ezt a kijelentést már sztem támadni fogják a fórumon.szerk.: Volt már olyan itt a fórumon, hogy leosztott érte, nekem állt, hogy nem ilyen egyszerű, mert az alaplapra még kéne proci meg videókártya is
-
Joshi
titán
válasz
python1 #10018 üzenetére
Ezt szándékosan külön írtam. Szóval szvsz egy Phenom II X4 555 nagyon nagy túlzásnak tűnik egy HTPC-be, nem tudom mit akarsz vele de ha a teljesítményére nincs szükséged akkor jó lesz egy X2 is. Sőt még egy alacsony fogyasztású proci is megfelelő lehet. Egyébként ez ügyben ment PÜ.
-
Joshi
titán
válasz
python1 #10018 üzenetére
UVD = AMD fejlesztés HD filmek dekódolására
VPD = Nvidia fejlesztés HD filmek dekódolására
CUDA = a CUDA az Nvidia által kifejlesztet rendszerfejlesztői készlet (továbbiakban SDK) melyet GPGPU-képességek kiaknázására hozott létre.
Hogy mit is jelentenek ezek azt itt olvashatjátok.(#10017) CharlieDrop: olvasd el amiket linkeltem aztán utána rájössz magadtól is.
-
Joshi
titán
válasz
python1 #10011 üzenetére
A két rendszer nem ugyan az, a Brazos kb olyan mint az Intel Atom csak nagyobb teljesítménnyel és fogyasztással. A Giga az pedig csak egy alaplap htpc-re kihegyezve amibe még procit is kell venned. Persze az alaplapos megoldás abból a szempontból jobb hogy a CPU teljesítménye befolyásolható azzal hogy te választod meg a kívánt teljesítményt vásárlás előtt. Ezen kívül zajszintben is vannak eltérések gondolom sejted hogy miért.
Filmlejátszás szempontjából teljesen mind1 mert a vga hardveres gyorsítója mindkét esetben megfelel azaz a lényeg hogy minimum UVD 2-es verzió legyen.(#10013) Enszuke: gondoltam hogy ezzel fogsz jönni de elmondanám hogy ez nem ilyen egyszerű. A geforce már ezer éve használja erre a problémára a CUDA-t, de már az UVD 2-től felfelé sincs gond az ATI-val sem. Ha nem hiszed akkor kérdezd meg itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest