- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
LPCM és HD MA/TrueHD között valóban nem lehetne különbség, ellenben kipróbáltam mi történik, ha az XBMC dekódol és az erősítő dolgozik multichannelben vs erősítő dekódol. Le is írtam némi tapasztalatot, mások nem reagáltak. Mivel 2 pöttyöt kell ki és benyomni, aki kíváncsi kipróbálhatja. Nálam egészen nagy különbség van a kettő között, de inkább hangerőben. Minőségben nem jobbak-rosszabbak egymásnál, hanem mások, s nem kicsit. Hol egyik tetszett, hol másik, filmje válogatta, így maradtam a sztenderd erősítő dekódol megoldásnál.
-
törölt tag
Ez a pm3.hd skin számomra az eddigi legjobb XBMC felület. Egyetlen bosszantó hibája, hogy lejátszáskor nem tudok idővonalat előcsalni pl tekeréshez
.
-
törölt tag
Sharkoon Tápegység - 350W SHA350M Bronze (80Plus Bronze; 12cm ventilátor; Moduláris; Aktív PFC)
Szerintetek A10-5700 mellé? Gondolom még túl sok tapasztalat nincs vele, de szimpi a 120mm venti, ebből kifolyólag nem lehet túl nagy hangja, plusz a modularitása.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Igen, de HD4000-re én már építenék minőségi HTPC-t. Én is gondolkodtam rajta, de tudtam mit kapok az AMD-től driver, hardver és ebből eredően képminőség szinten, ezért nem mertem belevágni.
Egyébként akik még döntés előtt állnak, ezt a 2 cikket érdemes olvasni, HQV tesztet is tartalmaznak:
AMD's Trinity : An HTPC Perspective
Intel's Ivy Bridge: An HTPC PerspectiveAkinek meg olcsóbbann, csak médialejátszó kiváltásra kellene, továbbra is tartom, hogy Brazos is jobb mindnél, csak némi szoftveres jártasság szükségeltetik a nem túlzó elvárások mellé. Bár már nem érdemes újonnan venni, hamarosan jön a Kabini SoC és tsi, ezekre igazán jó HTPC-ket lehet majd építeni. Szóval AMD
-
törölt tag
Nekem is ez a lap van, MISI-t akartam, de akkor nem lehetett kapni, épp kifogytak a készletek. Aszonnyák az okosok, hogy csak nagyobb terhelés, játék stb után szokott elfüstölni, HTPC-s felhasználás alatt nem fog. Ettől függetlenül ma ASRock FM2A85X-ITX lapot vennék, vagy az említett MSI FM2-A75IA-E53-at. Talán ki is cserélem hamarosan...
Egyébként egy Corei3 3225 konfig sem lenne sokkal drágább, lapot olcsóbban is találhatsz hozz, mint AMD-s ITX vonalon.
-
törölt tag
Én egyébként nem értem miért akar valaki htpc-t, ha amire szüksége van mindent lejátszik egy médialejátszó.
Vegyél magadhoz az új típusokból egy példányt, pl Dune 303D, Base3D, Popi A400. Majd nézd meg mit és hogyan játszanak le, élj velük egy hetet és gyere vissza
De valószínűleg addigra tudni fogod a választ.
-
törölt tag
válasz
madgie #19876 üzenetére
Megkérdeztem mandju forumtársat Brazos vs Popi képminőséget illetően, neki még megvan mellette az A210.
Én se képminőségben, sem hangban nem találtam különbséget. Pedig a g30-on valószínű kijött volna... vagy csak a szemem nem jó...
Van több tesztvideóm, amit meg szoktam nézni, hallgatni. Nem vettem észre különbséget. Én inkább a HTPC nyújtotta "szabadság" miatt döntöttem a Brazos megtartása mellett.
Full HD mellett én kb ugyanígy láttam, szóval ha jelentősen rosszabbnak láttad, semmi másnak nem tudom betudni, csak a linuxnak. Vagy a linuxhoz kapcsolodó AMD drivernek. Olyan mint fakó és egyebek, elő sem fordult. A kezdő HTPC-m dedikált 6770 ill Brazos volt, én a Dune-hez tudtam hasonlítani, nem az A210-hez, de ez nem is lényeges, mert hardveresen egyformák. Szoftveresen nem, de nem hinném, hogy jelentős eltérés lenne közöttük, sokak szerint a Dune jobb, szerintem nem (max VLS táppal).
Azt viszont el tudom képzelni, hogy a 864x jobban tud felkonvertálni, mint a Brazos, de ezt nem néztem meg vele, mivel a madVR esélytelen volt Brazos-szal (nálam).
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #19839 üzenetére
Ezen nem veszünk össze, nálam a HTPC ad jobb képet, pont annyival, amennyiért megérte az egész macera. Vagyis nem volt macera, 20x könnyebb volt, mint amire előzetesen számítottam. Most az a bajom, hogy kész van, nincs mit bütykölni, tökéletes működik, nagybetűvel is írhattam volna, hogy tökéletesen.
Túl jó lett és már a Human Audio weboldalát nézem miként lehetne a jövőben mégis sztereózni HTPC-vel
Ezek már nem jó jelek.
(#19838) regger "madVr-LAV Filters"
Ezt miért használod?
A madVR egy high quality video renderer, nem jó hasonlat, de mintha a Popi a400 VXP feldolgozóját használnád HTPC-n. Az új verzióban már Smooth Motion is van 60Hz kedvelőknek
-
törölt tag
válasz
madgie #19833 üzenetére
Mire magamtól rájöttem volna mit hogyan állítsak be helyes freki váltáshoz, teljes képernyőhöz stb, szóval alap XBMC beállításokra, az tovább tartott volna 2 napnál, nem beszélve Catalyst és egyebekről. Kaptam tutorialt madVr-LAV Filters és a hozzá kapcsolódó anyagokhoz. Számítástechnikai ismereteim vannak, de a HTPC és annak szoftverei 2-3 hónapja még nagyon távoli fogalom volt tőlem. A Dune volt a király és más semmi
Én egy kis pluszt kerestem, amit megkaptam. Azt a pluszt, amit eddig bemutatókon láttam, de nem volt hitem, kedvem a macerához, amivel jár. Teljesen egyértelmű, hogy aki plug n play-ezni szeret, az MP lesz megfelelő választás. Neme hinném, hogy a mai lejátszók kép és hangminőségébe bele lehet kötni ( a körítés más, plusz a rengeteg bug), de valami hiányzott...
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #19828 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani, nálam egyszerre volt tévére kötve a teszt HTPC, Dune D1 és Egreat R6s 3 különböző HDMI bemeneten. A bementek egyforma, D1-re kalibrált színprofilt kaptak. Ehhez 3 tárhelyről, egyszerre vetítve ugyanazokat az anyagokat váltogattam a bemeneteket. Nem szerettem volna látatlanban százezreket kidobni az ablakon, ezért megvizsgáltam mit kapok a jövőbeli HTPC-től. Az első eredményeim megdöbbentően sz@arok voltak, de a topiktársak segítettek a helyes beállításban, és persze utánaolvasás is történt. 2 nap után repült a Dune, ez mutatja a teszt végső eredményét, ezután váltottam. Azt meg a másik topikból tudhatod, hogy érzékeny vagyok a kép és hangminőségre.
Ha jól emlékszem a HM topikban Xtreme írta nemrég, hogy egy 100k-s HTPC-vel is jobb kép-hangminőséget kapott, mint bármelyik Dune-vel, ezt csak megerősíteni tudom. Persze mikor leírom, hogy jobb képminőség, akkor nüanszokról beszélek, sokszor csak "hivatalos nézési távolságon" belülről látható különbségekről van szó, máskor nagyobbakról. Számít a megjelenítő minősége, nagysága, az egyéni érzékenységünk és nem utolsó sorban a forrásanyag milyensége.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #19824 üzenetére
Filmes hangzásvilágról, AMD HDMI bitstream kijáratról beszéltem. Sztereóra pedig külső USB-s megoldásban gondolkodom.
-
törölt tag
Én még adtam volna egy esélyt HDMI kimeneten a HTPC-nek, legalább egy próba erejéig. Gondolkodom én is miképp lehetne "szterósítani" külső kártyával, igazán minőségi HTPC végeredményeként, de akárhogy is számolom 200k alatt nem lehet megúszni, vagyis ennyi a belépő. Filmezni HDMI-n továbbra is azt mondom jobb, mint egy minőségi MP. Így kaptam meg azt a nüansznyi különbséget képminőségben, amit mindig szerettem volna. Nekem a hangja is jobban tetszik, de ez lehet vitaalap.
-
-
törölt tag
Nálam dettó. Életemben nem használtam jukebox-ot MP-n, maximum próba erejéig, annyira körülményes, macerás. Azt se tudom mi az az nfo, nemhogy szerkesztgetnék, a filmek 90%-át magától megtalálja, amit nem, azt xbmc-n belüli átnevezéssel egy pill alatt (a fájlt nem nevezi át, csak a kereséshez kell). HTPC-n azért használom, mert nem tartott tovább 1 óránál az egész konfigurálás.
(#19816) Peak
Ismét csak egyetérteni tudok, én sem. De a Popi A-210 ill DUNE SMP 8643 modellek legalább normálisan összerakott médialejátszók, és optikai kimeneten jobban szólnak, mint a fosadék alaplapi Realtek op. kimenete.
-
törölt tag
13-1_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql van nálam és minden OK.
Viszont ma nagyon meglepődtem. Sosem gondoltam volna, hiszen egyesek és nullák
, de valamit nagyon elcseszett nálam az Asrock USB XFas
zt. HDD > router > HTPC/külső USB HDD vonalon másolt filmeknél néha összeesett a kép, mpc-hc megakadt egy pillanatra, XBMC kilépett a filmből. Ugyanez a film (filmek) hálózatról, ill eredeti HDD-ről lejátszva tökéletes. Kapott egy uninstallt az XFast, majd megismételtem a HDD > router > HTPC/külső USB HDD másolást, és lám tökéletes a kép. Ezt utána több filmmel eljátszottam, ami széthullott hálózati másolás után. Soha nem jövök rá mi okozza az Asrock progi hibáját, de úgy kidobtam, mint macskát sz@rni.Akartam tőled kérdezni, hogy vettél dedikált nvidia karit ha jól emlékszem, láttál valamit közte és APU között, ami említésre méltó? Kép-hang stb különbség? Vagy ne kérdezzek ilyeneket?
-
törölt tag
Denon 3313 HDMI esetén semmi probléma, WASAPI HDMI-t kell használni. Valamit foylamatosan elqrtok a beállításoknál. Úgy ment a brazos-szal is, mint a kisangyal. Konkrét brazos E350 beállításokat nemrég ovis módon leírtam. BD50 HD hanggal is max 35% procihasználattal, nulla akadással.
-
törölt tag
Jó igen, mert a 830-as 64 GB Samu (népszerű és jó sorozat volt) 20k fölé ment. Ár/értékben most legjobban a Samsung SSD 840 120GB éri meg. Azért említettem tegnap, mert ott ragadhatott 2 darab a kifutó szériából, akinek rendszer miatt csak 64 gigára van szüksége, nagyon jó vétel.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kovadika #19549 üzenetére
A linkelt gép eszement túlárazott. Intel vonalon HTPC-be Ivy Bridge HD4000 IGP-t keresnék, pl i3-3225-öt hozzá való lappal. Ezeknek már nincs a régihez hasonló 23,976Hz problémája, képminőségük is nagyon jó. Én azért döntöttem az A10 mellett, mert AMD-vel volt tapasztalatom HTPC-szoftveres téren, már tudtam, hogy hozzam ki belőle a maximumot.
Nagyban függ táptól és háztól, 110-től indul szvsz. Spórolni lehet micro ATX lappal és gyengébb képességű vagy csúnyább
micro házzal.
-
törölt tag
válasz
kovadika #19539 üzenetére
AMD vonalon ASRock FM2A85X-ITX mITX lap, A10-5700, 8 giga ram, 64 GB SSD rendszernek. Megfelelő szoftveres körítéssel jobb képminőséggel a mai asztali médialejátszókénál, plusz pécés feladatok. Ehhez egy házikó ( árban akár a csillagos ég ), táp és hűtés. Szinte hangtalanra is megoldható, persze minél csendesebb, annál drágább lesz.
-
törölt tag
válasz
bigdady #19396 üzenetére
Mivel full fordulaton sincs hangja, nem állítgattam level 1-9 közé, egyhuzamban 1100-on megy. Lehet, hogy még jobb választás lett volna a 921-es, plusz 5 dB/A, de nagyobb teljesítmény.
Fordulatszám(RPM +/-10%) 1500
Légszállítás (mł/h) 55.8
Zajszint (dB/A) 16.2A 920-as pedig:
Gyári 4 centissel Aida szerint full és mozis terhelés alatt egyaránt: alaplap 50 fok, CPU 55 fok, GPU 74 fok.
A Coolink full terhelés alatt levitte 35/43/70 körülire , mozi alatt 35/40/55 körülire. Függ szobahőmérséklettől, és, hogy mi megy még a környezetében, amitől melegebb van. Mivel a magok hajlamosak 70 fok közelében működni, gondoltam az újrapasztázással még lehet nyerni mínusz fokokat.
Az A10 hangtalan mozi alatt, szerintem 45 fok fölé nem megy
-
törölt tag
válasz
bigdady #19391 üzenetére
A gyári 4 centis egyik csavarjával fogattam fel egy SWiF2 Fan 920-at. Ezt a típust:
Fordulatszám (RPM +/-10%) 1100
Légszállítás (mł/h) 39.2
Zajszint (dB/A) 11.5Tart annyit az 1 csavar, amennyire szükség van. Mielőtt befogom NAS-nak szeretném újrapasztázni, de ehhez elhatározás is kell, mert ultra béna vagyok ilyen szerelésekhez
Már látom, hogy 3x3 milliméteres darabokra töröm a lapkát, cpu-t vagy mit, ami a borda alatt van
-
-
törölt tag
itt válaszolok mandju kolléga panaszára, mert inkább ide való. link
Nem user error is, hanem csak az :-)
Szóval a hardveridhez mérten HTPC > HDMI > erősítő >HDMI > tévé vonalon leírom mit csinálj.
Az én "próba" HTPC-m is Brazos-szal készült, pont ugyanazzal az e350-nel, bizton állíthatom nem kell kidobnod a Popi ellenében. Win7 x64-gyel is akadás mentesen működik, frekit is vált, SSD-vel lassúnak sem nevezhető. BD50-et HD hanggal 10-30% cpu használattal kisujjból kirázza. Azért ajánlottam Trinity-t mielőtt belekezdtél, mert a Brazos alatt esély sem volt madVR és hasonló renderer használatára, ahhoz kevés a proci, így egy ilyen konfiggal XBMC marad a lejátszó, amivel persze nincs különösebb probléma, főleg Full HD mellett.
Szóval 1.80 UEFI felrak. AHCI beállít SSD-hez. Mivel HDMI kijárt kell bitstream-hez, ezért a Realtek alaplapira nincs szükség, a szoftverére sem. Az UEFI-ben lesz 2 opció: HDMI audio, és HD Audio. Utóbbit tiltsd le, nincs rá szükség, Realtek audio drivert sem telepítünk. Előbbi kell az AMD HDMI kijárathoz, melynek driverét a Catalyst 13.1-gyel egyben feltelepíted. A Windows-ban így látod majd:
Driverekből szinte el is felejtheted az Asrock oldalát. Alaplaphoz elég az AMD chipset driver, mely nekem feltelepítette a Samsung SSD-hez az a AHCI drivert is. Catalyst 13.1 értelemszerű, kipipálva a HDMI driverrel. LAN driver mehet Asrock oldalról is, másra nincs szükség. Szoftver oldalon az Asrock X Fast USB még sokat segíthet, ahogy UEFI-ben kapcsold be a Fast Boot opciót, ezzel kb 25mp lesz a boot idő SSD-vel, USB tuninggal pedig a külső HDD-re történő másolás lesz, lehet nagyon gyors.
Majd jöhet az XBMC 12 végleges. Most köv a legfontosabb, finomhangolni kell XBMC mellett a Catalyst beállításokat is. Első nekifutásra kapcsolj ki minden képjavítót, amit találsz. mellékelek egy képet miként csináld, ahogy az XBMC-t is így kell beállítanod a helyes képarányhoz, freki váltáshoz, HDMI bitstream-hez WASAPI kimenettel. Különösen ügyelj hol találsz pöttyöt, illetve hol nem.
Majdnem készen vagyunk, annyi a dolgod, hogy az XBMC parancsikonján állítsd be, hogy induláskor kapcsolja ki az Aero felületet.
-
törölt tag
válasz
rigo88 #19317 üzenetére
Persze, elvben ugyanaz a minőség. Viszont: A többcsatornás hang nem jelent egyben DTS-t is. Elképzelhető, hogy sztereót küld a tévé, az erősítőd ilyenkor automatice Dolby Pro Logic üzemmódban felkonvertálta sokcsatornára, de ezt az erősítő kijelzőjén ellenőrizheted is.
-
törölt tag
válasz
rigo88 #19313 üzenetére
Pont azt írom, hogy nem kell kilőnöd. A tévé nem tud mit kezdeni HD MA hanggal (azt írtad nem szól), viszont ha DTS-t jelölsz be XBMC-ben, akkor a HD hanghoz csatolt "sima" DTS core-t fogja a tévének továbbítani. A tévé ezt már felismeri, és szerencsés esetben optikai kimeneten továbbítaná az erősítődnek. Normál körülmények között lekeveri sztereóra, de bizonyos LG típusok - ahogy említettem is - képesek DTS továbbküldésre is. Próbáld ki, azzal nem vesztesz semmit.
-
törölt tag
válasz
rigo88 #19310 üzenetére
Néhány 2012-es LG típus HDMI bemenetről képes optikai kimeneten DTS-t továbbítani, de ez nagyon ritka tulajdonság. Tehát XBMC-ben csak DTS-t és DD-t kéne pöttyözni (hogy a magokat játssza HD hangnál), majd ezeket a tévé lökné az erősítő felé.
cekkk:
Én feltettem tiszta telepítéssel, de hogy változott-e valami... Gondoltam ha jött végleges 12, akkor megérdemli az új Katát
-
törölt tag
Nyilvánvalóan másképp szólnak, de nekem elegem van belőle
, ha fülelsz a jövőben, kív leszek a véleményedre, nekem az eredeti felállás teszik, dekódoljon az erősítő. Néhány TrueHD anyagnál egyértelmű hangerő különbség volt, ez pedig nagymértékben befolyásolja a véleménynyilvánítást. Kerestem néhány jelenetet mikor nem a center-frontok, hanem a hátterek dolgoznak, helikopter áthúzás és hasonlók, amik feletted, mögötted szólnak. DD-DTS esetén sokszor eltérő hangerővel, eltérő térből indul ill végződig 1-1 effekt. Pl a Vasember c. film 40x percnél mikor beülnek beszélgetni egy autóba, majd a jelenetsor végén a hátterekből egy helikopter hangja hallatszik, ahogy elhúz feletted/melletted/mögötted. Visszhangot is találtam DTS hanganyagnál, melyen egész korrekten hallható volt az eltérés az erősítő javára. Esetleg ha megvan a gyári Transformers 3 BD. A film elejébe néztem bele, itt pedig konkrétan jelentősen hangosabb (ezáltal akár érezhetjük, hogy jobban szól) XBMC dekódolással.
Szóval játéknak jó volt, különbség van, a lehetőség adott mindenki számára, hogy hallgatózzon. A véleményem nem tekinthető véglegesnek, nem szántam túl sok időt rá, annyit tükröz, amennyit a saját rendszerem ill a helyiség akusztikai jellemzői nyújtottak számomra 1-2 óra alatt. Ennyi idő alatt néhány filmbe tudtam csak belenézni, koncertbe egyáltalán nem, talán ott még jobban elkülöníthető különbségeket lehetne felfedezni.
-
törölt tag
-
törölt tag
Egyebkent a konkret kerdest vizsgaltad xbmc-vel? Mivel nem vagyok sajat magam ellensege, ezert epp hallgatozom. Azt mar most kijelenthetem, h van kulonbseg. HD es nem HD anyagnal is. Legnagyobb meglepetesemre hol itt, hol ott. Van olyan HD hangu film ahol egyertelmuen jobb multichannelben, es nem egyszer forditva sima dts-nel, ha az erosito dekodol. Erre tobb ido kell.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dabadab #19135 üzenetére
turbóaudiofil
Na, ha turbóaudiofil vagyok, akkor nem gondolod, hogy turbóaudiofil igényeimet egy turbóaudiofil képes erősítővel szolgálom ki? Mellesleg milyen csúnya lenne az erősítő kijelzőjén a Multichannel feliratot olvasni. Sokkal szebb rajta a TrueHD vagy DTS-HD MA feliart, így még felvágni is tudok az ismerősök előtt
-
törölt tag
Ha tudod, elviszed hozzá a Brazosod, beállítod a menüben, hogy DTS HD ill TrueHD képes az erősítő és voilá, menni fog minden mint a karikacsapás. Ha csak egy nem 3D képes médialejátszót kell kiváltani, a Brazos biztosan jobb lesz mindegyiknél, amivel azonos áron megépíthető. szvsz.
Én pont azon gondolkodom ,hogy a Trinity miatt feleslegessé vált Brazosból kéne csinálni egy 24/7 NAS-t. Gyakorlatilag paneltáppal 20w körüli fogyival megoldható.
-
törölt tag
Csúnya lenne hagyni az XBMC-t dekódolni, küldje csak passthrough a hangot és bízza az erősítőre, az arra való
A régi XBMC DTS-HD HRA hangot HD MA-ként játszotta ez rősítő felé, most nincs hangja. Ilyenkor a film audio menüjében a kimenetet HDMI-ről optikaira kell állítani, ilyenkor szerencsére kiadja a magot. Bár kerülöm a szándékosan butított HRA-t, de van néhány natív anyag ami így jelent meg.
-
törölt tag
Olvastam, pont neked írtam csak elfelejtettem odabiggyeszteni a hozzászólásod. Ezért írtam, hogy érdekes a lelkivilága. Mivel szoftverekről beszélünk eltérő hardveres és további szoftveres környezetben, ezért lehet, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen működik
. Nálam catalyst frissítés is volt, és fura volt a lejátszás, amit a tiszta telepítés oldott meg.
Igen, beállítok mindent, de alig használok kiegészítőket, így nincs nehéz dolgom. Mivel egyelőre hangkártya hiányában nem is próbáltam zenélni HTPC-ről, ezért könnyebb dolgom van, hogy csak filmezem ill koncert Bd-ket nézek rajta. Egy zenei adatbázissal biztosan lennének problémáim. Ennek hiányában 10 perc alatt be van konfigurálva. Kimentem a keyboard fájlt és a médiatárat.
-
törölt tag
válasz
san2000 #19051 üzenetére
Jó szemed van, én nagyobb képernyőn szeretek mozizni
Egyébként tetszetős lett, grat!
Érdekes lelkivilága van az XBMC-nek. Nem először veszem észre, hogy egyik verziót a másikra installálva teljesen másképp működik, mint tiszta telepítéssel. Így volt a beta-ról RC-re, RC1-ről RC2-re, és most RC3-ról véglegesre. Tiszta telepítéssel nálam gyorsabb, pörgősebb is, és lejátszáskor is veszek észre különbségeket. Úgyhogy ezentúl ha frissíteni van kedvem, mindig full uninstall, médiatár exportál, és csak ezután upgrade.
-
törölt tag
Te is 11-ről váltottál?
(#18953) lord_devil
Az RC-k hangja nekem, saját ízlésemnek, saját körülményeim között jobban tetszett, mint a D1/101/301 és Realtek MP hangja. Sokkal jobb mélyeket kaptam vele, bitstream és HDMI ellenére, de majd cekkk megmagyarázza miért placebózok itten
-
törölt tag
Tegnap volt időm végre, mikor este megláttam, hogy megjelent, feltettem az RC3-ra a véglegest és minden OK volt. Igaz csak néhány filmbe néztem bele, a borítók is rendben maradtak. Lehet, hogy 11-ről 12-re problémásabb. Mikor első próbálkozásként összeraktam a htpc-t, a 11-es xbmc sehogy sem akart rendesen működni, egyből valamelyik beta 12-t használtam.
-
törölt tag
válasz
mandju #18859 üzenetére
Win7 64bit megy nálam friss Catalyst 13.1-gyel, 8-cal nincs tapasztalatom. Ha belaktad az xbmc-t, kiismerted amit kell, tegyél egy kis kitérőt MPC-HC/madVR és egyéb filterek világában. xbmc-t első nekifutásra összes kikapcsolt Cata képjavítóval, és a topikban korábban linkelt xbmc beállításokkal próbáld ki.
-
törölt tag
Aludni nem. Nálam kizárólag HTPC feladatokat töltenek be, némi NAS funkcióval, legalábbis egyelőre. Az előttem szóló minden leírt vele kapcsolatban, amiért megéri a plusz befektetést a Trinity, ráadásul nálad némi játék is szóba kerülhet. A gond inkább az FM2 ITX alaplap ellátottság, nagyon gyér a választék. Mikor vettem, pont kifutott az MSI ITX FM2 lapja, így kénytelen voltam az Asrock mellett dönteni, annak ellenére, hogy voltak panaszok rá, nem is kevés, de ha nincs extrém terhelés, akkor bírnia kell a strapát. Végül nem bántam meg, mert az Asrock segédprogijával brutál gyors hálózati elérésem-másolásom van. Ha bármi gond lenne vele, ott van az Asrock FM2A85X-ITX, erre tudok cserélni. Sokan várják ezt a lapot.
Micro ATX olcsóbb és tágabb a választék, ha nem fontos a kisebb ház, érdemes elgondolkodni rajta.
-
törölt tag
válasz
mandju #18804 üzenetére
persze, jól teszed. én a biztonság kedvéért kipróbáltam az első lépcsofokot is. el akartam adni a brazost a trinity miatt, de egyelőre nincs szívem. annyira jól össze van "rakva", hogy sírnék utána :-) a trinity-t rapoo-val, a kicsi brazoshoz pedig rendeltem egy rii mini i10-et távirányítónak.
úgyhogy a project nálam befejezettnek tekintetik. elégedettségi fok: 100% :-) otthoni használatra már elképzelni sem tudnék media playert.
-
törölt tag
Restartoltam mindent ami él és mozog, valóban 40MB/s, szóval piros pötty az asrock-nak.
(#18726) Pista0001
Először féltem a távirányítás témától, de indokolatlan volt. Kis olvasgatás után jobbnál jobb és egyszerű lehetőségeket találtam. Most tobzódom
, melyiket szeressem legjobban a felsoroltakból.
-
törölt tag
válasz
Hoqspok #18714 üzenetére
Tényleg csak a magánvéleményem mondanám, szerintem egy media plyer nem rúg labdába egy szoftveresen jól felkészített HTPC mellett. Főleg nem az A-400, mely jelenleg félkész terméknek tekinthető (jövőbeli fejlesztések folyamán még változhat a véleményem). Nem véletlenül írom, hogy szoftveresen jól felkészített. Némi ilyen irányú ismeret feltétlen szükségeltetik, ha minden lehetőséget, melyet egy HTPC nyújthat szeretnél kihasználni.
-
törölt tag
Ja, és létezik, hogy PC>TP LINK 1043>HTPC+külső HDD 40MB/s legyen a másolás? Eddig 20-25 volt. Tegnap kaptak egy kis upgrade-et, új Catalyst, ASRock XFast USB. Utóbbi ennyire felturbózza a másolást, vagy csak hülyeséget ír a windóz? Stabil 40MB/s volt PC >> Asrock e350 / FM2A75M-ITX USB 2.0
-
törölt tag
Ezt próbáltátok már : Yatse, the XBMC Remote ? Nekem nagyon tetszik, tabletre, mobilra. Az XBMC remote-nál szvsz sokkal jobb, testreszabhatóságban felülmúlja, jól működik az RC3-mal. Jól megcsinálták lejátszás közben a felirat és hang váltást, ráadásul beállítható, hogy ne kapcsolja ki képernyőt, szépen leveszi minimálára a fényerőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest