Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #36845 üzenetére
Simán hdmi kábellel. Tán az lenne a rossz?
-
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #36841 üzenetére
Panasonic UT50. A hang optikán megy. Az a baj, hogy nem tudom, hogy késik vagy siet a hang
-
rappit4
őstag
Még annyi kérdésem lenne, hogy a mostani HTPC-mben egy QC5000-es van és a kép vagy a hang egy nagyon picit vagy csúszik vagy késik. Hiába frissítettem a gpu driverét az sem oldotta meg, esetleg nem tudjátok mitől lehet?
-
rappit4
őstag
Halihó!
Második HTPC-mnek a következőt néztem ki:
Alaplap: QC5000
RAM: 4GB
HDD: 16GB pendrive (Openelec) + 500GB külsővinyő (egyelőre)
Táp: kérdéses
Szerintetek ez a konfig BD50 hd filmekre jó lenne? Illetve az openelecet fel lehet telepíteni egy 16GB-os pendrivera és továbra is vinné a blu-ray filmeket? Még annyi, hogy ehhez mekkora atx-es táp kéne? -
-
rappit4
őstag
Hali!
Nem tudjátok azt hogy lehetne megoldani, hogy telóról pl. yatseval vagy valami mas alkalmazással, hogy lássa az összes zenémet? Van egy csomót amit, ugye nem talált meg a scanner és azt ugye nem látom az alakalmazásban. Ezt valahogy ki lehet küszöbölni anélkül, hogy a nevekkel kelljen vacakolnom? -
rappit4
őstag
Halihó!
Elérkeztem a második HTPC-m építéséhez. Annyi lenne a kérdésem hozzátok, hogy ugye most van egy QC5000-em, ami nagyon tetszik viszont ahova ez az új kéne oda fölösleges az optikai kimenet és, hogy van-e olyan deszka ami hasonlít tudásban a qc5000-hez csak esetleg olcsóbb, mivel nincs rajta optika? -
rappit4
őstag
Sziasztok!
A HTPC-men a kodi, a launcher4kodival indul. Rákötöttem a gépre a nyomtatót és hálozaton megosztottam, hogy ne kelljen állandóan átdugdosni a laptopokba, viszont a launcher4kodi nem inditja el a nyomtató alkalmazást, ezért ha hálózaton elindítok egy nyomtatás csak akkor hajtja végre, ha kilépek a kodiból. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni? -
rappit4
őstag
Ezzel a távval van valkinek tapasztalata?
-
rappit4
őstag
Ma bekerült a HTPC az új házába, viszont eleinte nem észlelte a fő 1TB-s vinyómat csak a másikat meg a DVD olvasót. Beraktam a DVD helyére és így már felismeri, viszont ezt még mindig bedobja és csak egy space után bootol be a windows. Sata controller átallítottam AHCI-rol IDE-re de úgy sem jó.
-
rappit4
őstag
válasz
asanotadanob #34224 üzenetére
Mindenképp megnézem a trialt! Köszi!
-
rappit4
őstag
válasz
asanotadanob #34217 üzenetére
Ahha,értem. Akkor ez tud frame packed 3d-t lejátszani? Alaplapi jacken dac nélkül csöves erősítőre kötve lesz vajon különbség koditól?
-
rappit4
őstag
válasz
asanotadanob #34207 üzenetére
Hátrányok mik a kodihoz képest?
(#34164) varmi2:
Aztán végül az elite 130-at rendeltem meg. Kisebb, könnyebb és egy árban van a kettő. -
rappit4
őstag
Ezzel van valakinek tapasztalata? Szerintetek megérné? A táp vajon milyen minőségű lehet? Így méretre meg HDD foglalatokban ez pont tökéletes lenne.
-
rappit4
őstag
Na, ez jó kérdès, ha meg lehet oldani az jó lenne.
(#34121) envagyok
Ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy a kamerámmal felvett 4k-s videót megpróbáltam lejátszani a kodival (viszont csak fullhd-s TV-n ilyenkor nem tudom mi van) de simán akadás nèlkül lejátszotta. QC5000-em van. -
rappit4
őstag
Megjelent az Isengard alpha verziója. Többek közt fejezet választás ès lenyitható nyelv/felitat választó menü lett benne.
-
rappit4
őstag
Köszi mindenkinek!
-
rappit4
őstag
Ha 14-es kodiról 14.2-re frissítek elveszik minden beállítás meg skin?
-
rappit4
őstag
válasz
Warter #33978 üzenetére
A 14.2-es kodi verzió hibajavítása alatt van egy ilyen:14.2 Fixes
* Fix: Application stopped responding on Windows
* Fix: Gap-less playback on MP3
* Fix: Playback of rtmp protocol
* Fix: Scanning of newly added episodes
* Fix: Fix multipath source scanning
* Fix: Loading external subtitles in some cases
* Fix: packaging of PIL module on Android. This fixes some script error when using weather add-on
* Fix: Fix video playback on all platform after refresh rate change
* Fix: Various bugs that were present in PVR add-ons.
* Fix: Save weather location
* Fix: Fix filtering of foreign add-ons
* Fix: ftps handling
* Fix: use LastWrite instead of ChangeTime for file system on Windows
* Feature: Bump OSX SDK to 10.10
Lehet majd ez megoldja a problémát. -
rappit4
őstag
Sziasztok!
Eddig nagy megelégedéssel használom a qc5000-ez windows 8.1 alatt kodival, viszont van 1-2 kisseb bökkenő, amit még nem tudtam megoldani. Eddig kb. 3x csinálta azt a kodi, hogy film lejátszásakor egyszer csak kidobja, hogy kodi.exe működése leállt, semmi előjel nélkül, elég illúzió romboló tud lenni, amikor a film közepénél újra kell indítanom a gépet. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni? Illetve még 2 kisebb probléma: az egyik, hogy mintha egy hangyányit csúszna a hang valamerre, nem tudom melyik irányban csak egy pár ms-et csúszik mindegyik filmnél, erre mi a megoldás? Illetve még annyi, hogy nem látom a zene mappa alatt az összes zenémet, van egy csomó amiről megtalál minden infót és van olyan is amiről semmit, és van olyan is amit meg sem jelenít... -
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #33681 üzenetére
Na közbe rájöttem: Nekem így nézett ki: Interstellar/BDMV/"sokféle file" namost bele kell menni a filekezelőben az interstellarba és a bdmv mappa tartalmát filmről átállítani "nincs"-re.
-
rappit4
őstag
Na, most azért már kb. egy hete tesztelgetem a konfigot és nagyon meg vagyok vele elégedve (qc5000, 4gb ram, win 8.1), majdnem az összes elképzelést sikerült megvalósítan (tavirányitott torrent, szerver stb) hála nektek
Eddig nagyon bejön a cucc és végre faterom is hajlandó lett használni a médialejátszóval ellentétben
Még annyi gondom lenne, hogy ha a filmek mappámba berakok egy BDMV struktúrájú blu-ray filmet akkor mindenfélé fájlnevet elkezd megkeresni és teleszemeteli a filmes jukeboxomat. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni?
-
rappit4
őstag
válasz
littledon #33210 üzenetére
Asrock qc5000-itx/ph (habár most nincs raktàron sehol) nekem a sima ventis van és semmi hangja nincs, vagy legalábbis a hdd hangja elnyomja. Vagy lehet még a j1900 az is hasonló árban van. Plusz ehhez még openelec alá 2gb windows alá 4gb meg egy táp+ház. 30-35 körül meg lehet szerezni ha használtban is gondolkodsz.
-
rappit4
őstag
Az universal movie scraperben be lehet állítani, hogy a szinopszist magyarul töltse be a filmekhez?
-
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #33199 üzenetére
CCC-ben?
-
rappit4
őstag
Megint kezd off lenni a témám, úgy hogy rövid leszek
Szóval a router beállításait sem a HTPC-ről sem a telefonomról sem a laptopról nem érem el. 192.168.0.1 a def. gateway és nem hozza be.
On
Valamiért amúgy a kodi nem teljes képernyőben nyitja meg a filmeket, hanem oldalt is hagy rá egy csomót, pedig a menüben kitölti a teljes képet. CCC-vel kellett amúgy beállítani, mert eredetileg az asztalon is kissebb volt a kép. Ez mitől lehet? -
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #33194 üzenetére
Most már bios alatt sem csinálja, csak annyi, hogy biosban nincsen kép. Most azzal szenvedek, hogy nem jó a Yatse, nem akar csatlakozni, azt látom, hogy egyik port sincs nyitva a routeremen és a default gateway-en sem érem el az adatlapját...
-
rappit4
őstag
Van kép a panasonic TV-n
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
rappit4
őstag
válasz
chesterboy #33189 üzenetére
Erre gondolsz?
-
rappit4
őstag
Akkor most mar ON. Kinek melyik a kedvenc Kodi skinje? Nem találom a tökéleteset
-
-
rappit4
őstag
-
rappit4
őstag
Elkezdtem beállítgatni a dolgokat, egész jól haladok. Most értem a torrent részhez, ez az amivel a legkevesebb tapasztalatom van. Örülnék, ha valaki tudna segíteni.
Amit szeretnék:
Ezen a gépen folyamatosan menjen a torrent progi, tehát seedeljen is vissza stb.
Egy másik gépről, pl. a laptopról egy távirányító programmal be tudjak rakni letöltésre torrentet a HTPC-nek a beépített vinyójára, tehát a laptopon letöltöm a torrent filet rákattintok és a remote program jön be és azt a fájlt már a HTPC torrent progijához adja hozzá és kezdi el letölteni. (Jó lenne ha ki tudnám választani hova)
Ez így megoldható, illetve ha igen, akkor milyen progik kellenek, kezdésnek mondjuk a HTPC-re milyen progit szedjek le? -
rappit4
őstag
Igen, valóban valami a TV-vel lesz. Most rákötöttem HDMI-vel egy monitorra és működik. Az a baj, hogy ahol lesz a gép a Plazmán, ott nincs más megjelenítő csak a plazama :\
-
rappit4
őstag
-
rappit4
őstag
Ezt nem értem. Szar lenne a vadiúj alaplap?
-
rappit4
őstag
válasz
gery2123 #33093 üzenetére
Najó ez egy kicsit erős lesz: a COM1 pinekbe dugdostam bele a power meg reset switchet.
Ugyan úgy néz ki, nagyon nem volt feliratozva, gondoltam az az, most meg nézem ott egy ugyan olyan amin ott van, hogy pwrled meg hddled
Na legalább már bekapcsol, mondjuk TV-n hdmin keresztül egyelőre nincs kép. Jel az van csak fekete a képernyő, billentyűzeten numlockra reagál.
-
rappit4
őstag
Ezt nemértem. Benn van a seasonic 300w-os táp,standby van bekapcsolás nincs... Valakinek van ötlete?
-
rappit4
őstag
Akkor így egybe válaszolok: Ha nincs rajta semmi és beugrasztom egy kábellel, akkor mindenhol leadja a feszt, úgy tűnik. Molexen megvan a sárgán a 12V. Van rajta 2DB vinyó, egy 2TB-s és egy 1TB-s illetve egy DVD író. (molex to sata-val.)
-
rappit4
őstag
Ma megérkezett a qc5000 és az 1TB- vinyóm, úgyhogy elkezdtem beüzemelni a kócerájt. Végül aztán egy régi sima atx házba súvasztottam a cuccost, viccesen is néz ki a kis itx-es lapocska a sarokban
Tápnak egy javított chieftec-et raktam be, ami úgy néz ki nem műkszik
Bekapcsolom, az usb-s bluetooth vevő villog, viszont a bekapcs gombra nem reagál. Jobb híján egy ilyent néztem ki, most már nem akarok egyelőre sokat költeni rá, meg ezt holnap át tudom venni. Szerintetek ez megfelel?
-
rappit4
őstag
válasz
noorbertt #32922 üzenetére
Én is mobilról vagyok (S4 mini) asztali nézetben. Láss csodát, így is lehet linkelni.
(#32921) Akybron:
Ja, hát erről nem hallottam, hogy elvéreztek volna régen az Intelek. Szerintem már az ilye j1900-ak biztos tudják, különben nem ajánlanák annyian.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest