- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmouse
aktív tag
válasz
Szigi90 #8084 üzenetére
Az az igazság, hogy az ilyen fogyasztás meg teljesítmény dolgokhoz egyáltalán nem értek. Megkérdeztem a "Milyen tápegységet vegyek" topikban, és ott nekem az FSP350 60APN-t javasolták.
Ha esetleg neked (vagy másnak) más véleménye van, szívesen meghallgatom. Én is egy csöndes energiatakarékos tápot keresek. -
elmouse
aktív tag
válasz
#75490304 #8059 üzenetére
Lap: Asus P5B-VM (mATX)
CPU: Intel Celeron 430
CPU hűtő: Scythe Ninja Mini
VGA: Sapphire Radeon HD4350 HDMI (passzív)
RAM: 1x2GB DDR2
HDD: 160GB (SATA) + 750GB (PATA)
DVD: Van
Hang: Audigy2
Egyéb: TV tuner kártya
Táp: Corsair CX-400 (ezt hamarosan átteszem egy másik gépbe, és helyette lesz egy FSP350-60APN)A Scythe gyári 8cm-es ventijét lecseréltem egy PWM-es 8cm-esre (9cm-es sajna nem fér be) ill. a házhoz járó 12cm-es ventit is lecseréltem egy halkabbra. Összesen ennyi venti van benne (plusz a tápé persze) és nem sülnek meg a dolgok.
A kártyáknál kicsit zsúfolt ,de a házventilátor pont oda fúj ill. a táp is onnan szívja el a levegőt.
A vinyók közül az egyiket a DVD meghajtó alá szereltem be, így ők sem melegítik egymást. -
elmouse
aktív tag
válasz
Szigi90 #8050 üzenetére
Nekem egy Sapphire Radeon HD4350 HMDI-m van, és gyönyörűen viszi a 1080p-s filmeket. A procim egy Celeron 430-as és a DXVA bekapcsolásával kb. 3-5%-on megy.
Amúgy ez a proci full terhelés mellett sem melegszik nekem 40 fok fölé. Egy Scythe Ninja Mini hűti. -
elmouse
aktív tag
Távirányítóval kapcsolatban:
Én egy Rii Wireless Keyboard-ot csíptem meg az ebay-en 49.50 dollárért a TomTop-tól. Most a hivatalos oldalukon 54.99 $.
Nekem nagyon bejön, mivel eddig is billentyűzetről irányítottam az XBMC-met. -
elmouse
aktív tag
Ja igen. Playercorefactory.xml
Elméletileg a "/fullscreen" kapcsoló globális, tehát mindegyik file típusra érvényes. Nekem gyönyörűen kiteszi teljes képernyőre.
Próbáld ki így, ha azt akarod, hogy minden videót az MPC-HC játsszon le:
<rule filetypes="*" filename="." player="MPC-HC"/> -
elmouse
aktív tag
Na ebben tudok segíteni. Én is betettem az MPC-HC-t az XBMC alá.
Gondolom erre az oldalra irányít mindenki.Létre kell hozni egy playercore.xml file-t a Userdata mappában.
XP: C:\Documents and Settings\[user]\Application Data\XBMC\Userdata\
Win7: C:\Users\[user]\AppData\Roaming\XBMC\Userdata\Nekem ez van benne:
<playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mpc-hc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" filename="." player="MPC-HC"/>
</rules>
</playercorefactory>Ilyenkor alapértelmezetten minden mkv kiterjesztésű file-t az MPC-HC játszik le, de helyi menüből (C gomb) elő lehet hozni az "Egyéb lejátszó" menüpont alól is, és ilyenkor bármelyik file-t le lehet játszani vele. Persze oda kell figyelni, hogy jó helyre mutasson az mpc-hc.exe útvonala.
Ja és DXVA ügyben érdemes elolvasni a 7451-es hozzászólásomat is.
-
elmouse
aktív tag
Hátha érdekel valakit...
ATI VGA tulajdonosoknak:
Win7 + Catalyst 10.4 = DXVA működik az XBMC-benLegalábbis nálam. Én a 28256-os build-et használom. ATI HD 4350-es kártyám van.
XBMC-ben válaszd ki a DXVA renderelést, ill. azt, hogy: "Maximált ablak használata, igazi teljesképernyős mód helyett."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged