Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Megkaptam unokaöcsém régi nagytorony házát, jó kis szerver alap. Most kellene vennem egy 400-500 W-os tápegységet, hogy bírja majd a mostani konfigomat kiegészítve 4 SATA-s HDD-vel.
-
róland
veterán
-
róland
veterán
Próbáld ki a Vista-t, s majd rájössz, hogy nem 30 parancsról szól az egész. Én kipróbáltam, s bizony angolul egész komolyan lehet diktálni a számítógépnek. Az MS ígérete szerint nem csak a NotePad, WordPad párosban, hanem a Word-ben is működni fog. Az pedig nagyon komoly előrelépés a hangfelismerés terén.
-
róland
veterán
-
róland
veterán
Irigylem az angol anyanyelvűeket. Ők a Vista megjelenésével hatalmasat lépnek az intelligens otthon témában előre. Egész ígéretesnek tűnik ez a beszédfelismerés!
-
róland
veterán
Bogarat ültettem az informatikai vezetőnk fülébe ezzel a Legrand antennás dologgal. Van egy olyan problémájuk, hogy 3 db plazma tv-t kellene jellel ellátni IP hálózaton. Ha kicsit szerencsés vagyok akkor valami ilyen megoldást választanak és én megnézhetem élőben, mielőtt otthonra vennék magamnak.
-
róland
veterán
Tulajdonképpen nem mondott rosszat a Legrand termékeiről. Most nagyon foglalkoztat, hogy az antennát ilyen IP kábelezéssel kellene végigvinnem a lakásban. Úgy legalább egy erősítő is bekötésre kerülne és arról lenne szétosztva a jel.
Annyi igéretet kaptam, hogy pár másik cég katalógusát is elhozzák nekem, amiben hasonló dolgoknak lehet utánanézni. -
róland
veterán
X10 előnye: nem igényel külön sínrendszert (bus); hátránya: max 256 külön szabályozható végpont.
Sínrendszerek előnye: szinte korlátlan számú egyedileg szabályozható végpont; hátrány: külön kábelezés szükséges, egymással nem kompatibilis megoldások
Legrand előnye: nincs külön sínrendszer (hasonló megoldás mint az x10); hátrány: nem elterjedt, francia, kevés információ. (Majd azért rákérdezek villanyszerelő ismerősömnél pár dologra ezzel kapcsolatban. Ők nemrég építettek ki intézményi strukturált kábelezést, erős- és gyengeáramot egyaránt, tehát bizonyára több információja van.) -
róland
veterán
Indulásnál elégnek tűnik az x10 256 végpotja, de nagyon hamar kevésnek bizonyulhat. Azért nézegetem ezt a Legrand féle megoldást, mert mintha itt több eszköz csatlakoztatható lenne.
Igen ez a TV hálózat integrálás is érdekes dolog, nem is lenne hülyeség, mert akkor egy kábelezéssel megoldható lenne minden. (Milyen szerencse, hogy ezek csak majd a saját házam építésénél vetődnek fel, most még csak a HTPC és Media Server projekt fut.) -
róland
veterán
Upssza! Kihalt a topic?
-
róland
veterán
Mit tudtok a Legrand rendszerekről?
http://www.legrand.hu oldalon a Termékeink/Katalógusok pont alatt az ''IOBL letöltés... (PDF ~6,8MB)''-nél van egy leírás az otthon automatizálási rendszerükről. Véleményetek szerint érdemes utánanézni? -
róland
veterán
Ki milyen kábelezést használ (márka, típus) s főleg mennyiért vette? Én most láttam sima Legrand Cat5e UTP kábelt 61,- FT/m áron. Valamint Legrand Valena RJ45-ös fali csatlakozókat olyan 2.xxx,- Ft/db áron, plusz a burkolat hozzá 200,- FT/db. (Ezek mennyire olcsó vagy drága árak?)
-
róland
veterán
Sokmillió forintba került a cég gyengeáramú rendszere (pénztár-beléptetők, videó megfigyelő, IP telefon, épületintegrálási rendszer [tűzjelzőkkel, de ennek külön kábelezése van] fűtés szabályozás, központi vezérlésű óra-rendszer, hangosbemondó rendszer). Sajnos a kb. 50 IP kamera megeszi a sávszélességet, pedig mindenhol Cat5e kábeleket használtak.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Na ez igazán amerikai megoldás. Otthonautomatizálás csúcsa robotizált fűnyíró.
-
róland
veterán
válasz
Foglalt név #50 üzenetére
www.p5.hu és www.okosotthon.hu oldalakon nézz körül. Van náluk redőny mozgató, függöny mozgató, stb.
Fűtés terén én is valami ilyesmit szeretnék. Tartsa állandó 18° C-ot, s a napszaknak megfelően, valamint a helyiség használatának függvényében emelje azt a kívánt értékre. -
róland
veterán
válasz
Foglalt név #47 üzenetére
Itt a letöltési oldal: [link]
-
róland
veterán
válasz
Foglalt név #43 üzenetére
Meedio HouseBot egy jó vezérlő szoftver. Beencee (remélem, jól írtam a nevét) tud segíteni benne, nála már működik ez a házautomatizálás.
-
róland
veterán
Nem kell neki 1080p avi-t lejátszania, mivel ez egy szerver gép. Amúgy nem tudom miért vagy ezért annyira oda? Van otthon olyan megjelenítőd, ami képes 1080p-s jelet natívan megjeleníteni? Szvsz nincs arra az emeberk többségének 3-5 millió forintja.
Amúgy hiába minden erőlködés a mozit nem fogjuk tudni utolérni mostanában. Házimozizni meg bőven megfelel a DVD minősége, már az is körökkel jobb mint a TV, amihez hozzászoktunk. -
róland
veterán
Kezd körvonalazódni a megoldás:
1.) Első körben megcsinálom a HTPC-met, s megpróbálom belőni a Media Portal nevű programot. (Valami passzív hűtéses PC, 512 MB vagy 1 GB memória, 250 GB HDD, Tv-tuner kártya, LCD TV-re kötve, sztereó hanggal.)
2.) Media Server összeállítása: Új kisfogyasztású, 2 magos processzorral szerelt gép, 1 vagy 2 GB memória, 500 GB HDD RAID-be szervezve. Plusz egy 2. tv-tuner kártya.
3.) 16 portos Switch (azt még nem tudom, hogy gigabites legyen-e vagy elég a sima 10/100-as is.) Valamint a kábelezés kiépítése. (De ez a 3. lépeés az új lakás/ház projekt része lesz, felújításkor/építéskor csak a kábelcsatornák és a fali csatlakozók lesznek kiépítve.)
Most nézegetem a Media Portal programot és a filmeknél kezel akár hálózati meghajtókat is, így a HTPC+Media Server párossal megoldhatónak látom az általam felvetett problémát. -
róland
veterán
Átnéztem a leírásod. Én a következőkön gondolkodom:
16/24-es Switch (bár ez majd függ a lakás helyiségeinek számától is). Tetszett a Geode-os szerver megoldásod, de vidéken nem könnyű utánajárni ilyen extra dolgoknak.
Igazából még mindig foglalkoztat, hogy egy központi egységre jöjjön be a kábeltv jele és esetleg ehhez csatlakoztathassam a Media Server-t. Amely akár megoldhatná a műsorok rögzítését is. Így valószínű egy több processzoros/magos gép lesz, sok fizikai memóriával és valami RAID-be szervezett tárkapacitással. (Jó alapnak tűnik hozzá az új Core 2 Duo/Quadro, s az ára jövőre már bizonyára megfelelő lesz.) Hálózati letöltéshez megfontolom egy Router beszerzését (ha jól tudom ASUS-nak van valamilyen beépített letöltésvezérlős, bittorrentes routerje 60.000,- Ft körüli áron), mégis olcsóbb, s kevesebbet fogyaszt, mint egy komplett gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Elite: Dangerous
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- Bittorrent topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- További aktív témák...
- Monitor Audio silver rx6 eladó.
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 5 5600 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest