- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
"és azt mondani hogy 90%-uk ostobaságból teszi ezt... az nem más mint ostobaság"
Szögezzük le, nem laptop ellenes vagyok, nekem is van itthon a 3 desktop PC mellett 5 laptop. Tudom extrém soknak hangzik mindkettő, de hát ez van, nagy a család, meg időről időre frissítem a gépparkot, és a régiek is néha velünk maradnak ágyban fekvős, sorozatnézős gépnek.
Én azokat szólom meg, akik nyilvánvalóan nem azért vesznek laptopot mert tudatos döntés volt részükről, mert rendszeresen utaznak, vagy kétlaki életet élnek, hanem mert az volt a legegyszerűbb, meg az a divat, meg az van az XY-nak is.Ez már filozófia. Szerintem alapvetően ugyanarról beszélünk. Az emberek azért hülyék mert lusták? Vagy azért lusták mert hülyék? Egyáltalán van-e összefüggés a kettő között? Szerintem határozottan.
Most éppen laptop vs desktop pc-ről beszélünk, de bármilyen más témára is rá lehet ezt húzni.
Miért vesznek az emberek X autómárkát (hehe, itt hoznám fel az egyik nagy vesszőparipám, mikor terepjárót vesznek, és soha nem mennek vele terepre, mint a laptop, amit soha nem hurcolnak), mikor nyilvánvalóan van jobb opció is adott pénzért.
Vagy miért szavaznak X vagy éppen Y pártra, miért dőlnek be a demagóg propagandának? Én azt mondom mert hülyék. Te meg azt mondod, mert lusták. És tudod mi a vicc? Valószínűleg mindkettőnknek igaza van, mert a kettő párban jár. -
martonx
veterán
Meg is nézted a képet, amit küldtem? Pár wattot fogyaszt a Ryzen 5 9600X. A mostani laptopommal tudom összehasonlítani:
UserBenchmark: AMD Ryzen 5 9600X vs Intel Core i7-1365U
A 9600x drasztikusan gyorsabb (hangsúlyozom leszarom a GPU-t, programozok, SQL szerver, docker image-ek, kód buildek futkároznak a gépen, meg erőforrás igényes IDE-k), szerintem az SSD sebesség lök még rajta.
Miközben a laptop venti folyamatosan nyüszít, a mini desktop gép meg tökéletesen hangtalan. -
martonx
veterán
Jaj, ezt a fogyasztás dolgot hagyjuk már. Az Intel valóban képes rohadt sokat fogyasztani, de az Intel a múlt.
Nézd itt van az asztali konfigom fogyasztása deezerrel, csomó böngésző füllel, azaz nem üresjáratban, noha nyilván nincs is csúcsra járatva.
Munkára használaom a gépem, csak iGPU-van benne, teljesen leszarom, hogy mennyit fogyaszt egy csúcs GPU.
Ja, és a gépem egy mini-itx-es mini házban van. Ja, és a laptopokkal ellentétben hangtalan a hűtése.
-
martonx
veterán
"Ömm, az úgy feltűnt már, hogy az emberek okkal vesznek laptopot, ill. hordozható gépet?"
Szerintem meg pont, hogy nem okkal vesznek.
Csak simán hülyék, és akkor is laptopot vesznek, ha azt csak szökőévente mozdítják meg, és akkor is csak a portörléskor teszik odébb
Ráadásul a gamer notik pont nem azok a könnyen hurcolászós gépek. Tudom vannak kivételek, arany árban.
Én direkt ezért tartok asztali gépet is, meg egy könnyű hordozható notit. Az asztali gép teljesítménye ugyanannyi pénzből a másfél, kétszerese a laptopnak (pcie-x5 SSD-ről nem is beszélve vs. laptopokba rakott olcsó szemetek).
Cserébe a laptop lehet olcsó is, a lényege úgyis a könnyű hordozhatósága, nem pedig az ereje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest