- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murder
tag
Sziasztok nekem is hasonló problémám lenne csak nem volt raid csupán simán.
80gb maxtor 3 particio látszik de nem nyitható meg (nem formázot parzicio ) és fontosak az adatok. A GDB-röl már én is sok jót hallotam és már láttam is müködés közben de nem találom sehol sgeítséget kérnék, hol található? Előre is köszi mindent. -
demagóg
aktív tag
válasz
YODA mester #23 üzenetére
Ha jól értem, akkor az eredeti környezetben, és magán a RAID tömbön mint virtuális driveon futott a GDB. Az eredeti RAID kontroller hajlandó volt rebuild nélkül ismét mountolni a hűtlen vinyókat. Na, ezt most megúsztad.
Így vsz. visszajön minden.
-
Slax
senior tag
Itt Bővebben: link érdeklődj. PPeter nagyon tájékozott. Az oldala Bővebben: link.
-
demagóg
aktív tag
válasz
YODA mester #19 üzenetére
Az 50 Giga hibátlan? Ami nem jött össze, azok nagy állományok? A visszajött fájlok a saját alkönyvtárukba kerültek? Vagy sorszámozottba? Valóban Stripe Set volt? Biosban (eredeti) mekkorára volt állítva a méret? Mert akkor csak a stripe mérete alattiak jöhettek vissza hibátlanul a GDB-vel. A RAID RECONSTRUCTOR meg néha mellé nyúl, sokszor a keze alá kell dolgozni. Ha nem írtál vissza a vinyóra (az új alaplappal sem) akkor bizony szinte az összes adatodnak visszaállíthatónak kell lennie.
-
demagóg
aktív tag
válasz
Cyberslider #18 üzenetére
A GDB nem destruktív, ha figyelnek a beállításokra. Nagyon jó kis program. Én is használom, mindennapi munkaeszközöm többek között ez is. De mint már egyszer írtam, volt aki azzal rombolta le az adatait, figyelmetlenségből. Az általad javasolt kézi editálás viszont mindenképpen destruktív, hiszen az eredeti felületre akarsz szándékosan visszaírni. Egy jó adatmentő progi vagy manuális folyamat ilyet soha nem tesz. Ezért én is csak olyat javasolnék, nem ''gyógyítókat''.
-
YODA mester
senior tag
válasz
Cyberslider #18 üzenetére
Kösz szépen a progi tippeket, ki fogom próbálni... De egyenlőre a Getataback elég szépen összelegózta a dolgokat és már 50 gigát vissza is másoltam, de még vannak lényeges dolgok, amiket vissza kell rántani... Úgyhogy még nem raid-elek és formázok újra egyenlőre... Tippek még jöhetnek...!!!
-
Cyberslider
őstag
Miért? Olvasd már vissza a get data back talán jó? Mert nekiment vele..
Egyébként nem feltétlenül a manuális editálás miatt említettem,hogy azt használja. Ha nem ért hozzá nem fogja,nem hiszem,hogy olyan unintelligens,hogy ha nem érti,akkor összevissza nyomogatja. Annyit meg lehet vele próbálni,mint amennyit a get data back-al..
Hidd el,hogy ez a program sok embernek mentette meg az adatát itt a fórumon is,keresgélj.
A hibát ő ott követte el,hogy összeállított egy raid0 tömböt,rajta hagyván a fontos adatokat.
A Topicindító PROGIT KÉRT. Hát beírtam.
[Szerkesztve] -
big blue
csendes tag
sziasztok!
lenne szuksegem egy kis segitsegre ha lehet, es pedig tudna valaki kuldeni anyagot (leiras) a kovetkezo temak valamelyikebol:
1.CD-ROM meghajto gyartastechnologiaja
2.ujrairhato CD lemez gyartastechnologiaja
3.Blue Ray DVD lemez gyartastechnologiaja
4. DVD iro gyartastechnologiaja
szukseg lenne mert szakdolgozatot kell majd irjak valamely temabol es interneten nem kaptam. -
demagóg
aktív tag
válasz
Cyberslider #14 üzenetére
Azért talán nem kellene ilyen progikat ajánlgatni. Mint jelezte, számára fontos adatok tüntek el. Ha még manuális editorral is nekimegy az adatainak, akkor már hiába lesz esetleg profi segítség is, addigra már nem lesz mit menteni.
Raid-el nemtudom fejbol micsinal,egy probat mindenkepp meger...
Neked esetleg...nem a Te adataid vannak veszélyben ilyen ötletektől.
Nem most kéne kezdeni az adatmentés fortélyait kitanulni az eredeti adathordozókon. Legfeljebb fizikai másolaton. Nem lesz olyan progi stripe-ra, hogy egy gombnyomás és jön is le az adat. Ez tapasztalat. -
Cyberslider
őstag
Esetleg Acronis Recovery Expert Deluxe
VAGY még megoldás lehet a File Scavenger, elvileg raidre is jó? (Nem próbáltam..)
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
válasz
YODA mester #13 üzenetére
Ezt próbáld még ki,érdemes:
Bővebben: link
Acronis Disk Director
1, particios manager
2, boot manager
3, lemez editor (manualis editalasa a particionak!)
4, particio helyreallito.
Raid-el nemtudom fejbol micsinal,egy probat mindenkepp meger...
[Szerkesztve] -
WillChi
őstag
Szerintem keresd meg LikSoft-ot, ha jól emlékszem, ő tud segíteni adatmentés témában. Itt a topicja: Bővebben: link
-
föccer
nagyúr
válasz
YODA mester #8 üzenetére
Hmmm, az gáz, mert valszeg amikor átpakoltad a cuccot a másik lapra és az megpróbált bootolni { gondolom ezeken volt a rendszer is, akkor valami nagyon szétbarmolt valamit.
Ajánlatom továbra is #2. Ha nem piszkálsz nagyon hozzá a vinyókhoz, és tényleg fontosok {!!!} azok az adatok, akkor pontos tájékoztatás mellett { pl beviszel minden { régi lapot, új lapot} egy szakértőhőz, akkor talán még menthető......}}
nem értem, hogy miért nembiztosítsa magát az akinek fontos adatai vannak pl raid 1+0 val, vagy rendszeres dvd-írással.....}
na mindegy bocs az értetlenségemért, de cserébe UPP -
válasz
YODA mester #8 üzenetére
Hát nem tudom. Mivel a stripe random tárolja a dolgokat, elég reménytelennek tűnik hogy azt valami visszafejti, ha már meg lett kutyulva.
Bár CIA-nek biztos vannak ilyen lakótelep méretű gépei, azok tuti megfejtenék pár hét alatt
Egyébként mi volt az alapkoncepció, hogy átraktad a másik vezérlőre, és azt gondoltad, hogy az adatok is megmaradnak? -
YODA mester
senior tag
Na visszatettem a régibe, ez volt az első dolgom... Teljesen eltünt róla a raid stripe leghalványabb jele is... De most lefutattam a Get data back nevű progit és vannak amiket egyből visszatom másolni egy ata133-as vinyóra.. De vannak olyanok amik két vinyón terülnek el, ezeket ez a progi nem tudja összerakni...
Neo2 Platinum volt a régi és ASUS Sli-Deluxe az új... Semmi sem látszott már akkor amikor lsőre betettem az ASUS-ba és utána egyből vissza Neo-ba és azóta csöcs van...
HELP, aki tud jobb progit...Mert van remény... -
föccer
nagyúr
Megoldás kerestetik!!!
Meg válasz a feltett kérdésekre!!! -
Cyberslider
őstag
Ja,hát bővebben tudni kéne mi is történt. alaplap csere? És? Win reinstall,vagy valami? Vártad,hátha bejön? Vagy csak betetted egy másik lapba?
BIOS-t gondolom belőtted,kábelek rendben.
Hát igen, a stripe nem egy hibatűrő rendszer. Sőt egyáltalán nem az. Ha fontos adataid vannak,én baromira nem ajánlom a használatát. Mirror mód,na az már más. Vagy lehet még fokozni) Amúgy meg pl. videoszerkesztésre jobb két winyo simán kötve, és editálni úgy,hogy a másikra folyik a mentés. (Pl.....)
-
válasz
YODA mester #1 üzenetére
De most mi is történt pontosan? Ha jól értem áttettél egy stripe-olt drive-ot egy másik vezérlőre egy másik alaplapba? Hát az úgy nem nagyon fog működni...
Ha még nem késő, akkor tedd vissza a régibe, ott elvileg működni fog, ha nem barmolt bele a másik vezérlő, és akkor elmentheted a fontos adataidat. Ha belebarmolt, akkor szvsz nincs olyan isten, aki visszahozza az adataidat...
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
bocs a hemzsegő hejjessirassi hibákért
))
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
válasz
YODA mester #1 üzenetére
sok sikert!!!
csak jó taanácsként: SEMI esetben se akarj használni olyan progit ami akár csak egy bitet akar írni a vinyóra.
Valszeg csak logikai hiba esett meg a cuccal.
Én nem igazán értek az adatmentéshez, de már sok ilyen topik született itt a ph-n.
keress rá az adatmentásre, és keress egy céges embert. Vannak akik itt ingyenesen segítenek, de szerintem jobban jársz ha áldozol rá.
mivel raides cuccról van szó mélyre kell majd nyulnod arra készülj fel....
sok sikert -
YODA mester
senior tag
Hi all...
Nagy szarban vagyok és ti vagytok az uccsó reményeim (PH fórum)... Eltünt a Stripe RAID a két satámról és most nincsenek partíciók... Formázva nem lett csakúgy elűntek amikor beletettem a ASUS Sli-Deluxe-ba... Rentgeteg értékes adat volt rajta... Van valami progi amivel vissza lehetne szedi a biteket..?
Van ez a Get data back meg a RAID Reconstructor, de az a baj, hogy a két vinyón szétszort fájlokat nem rakja össze csak, pedig biztos össze lehetne...
Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest