- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
N1
tag
Én mindig eladom a felesleges telókat..
6-8-10 ezrekért beszámítják itt az egyik boltban, simán jó. -
blueMerle
veterán
1. Amióta az EU-ban vagyunk MINDEN használt muszaki cikkre minimum 6 hónap garit köteles adni az eladó. Bocs, ez valóban így van, boltos vagyok és én is kézhez kaptam anno a csatlakozás után nem sokkal ezt a marhaságot, amit törvénymódosításnak hívnak, és nem hiszem el, hogy magyarországon ez másként menne, tekintve hogy napra pontosan egy idöben csatlakozott a két ország. Viszont! Ha a vevö aláírja, hogy neki elég a 3 hónap gari, abban az esetben szart sem ér a törvény. Ez van. És ez az átverés. Csak szólok mielött a kövezés menne hogy én 6 hó garit adok a használt telókra.
2. Most azon miért kell felhúzni magatokat, hogy egy boltos kevesebbért számolja be a használt telótAdtatok már el mondjuk autót kereskedönek? Biztos nem. Ti azonnal pénzhez juttok, nekunk boltosoknak ott a bukta lehetösége hogy a teló gázos lesz, esetleg lopott. És akkor még ugye ott van a mocskos haszon is. Felháborító hogy mi is pénzböl élunk.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
kb egy eve tortent, hogy szervizbe kerult a telefonom par napra. Bementem az elso mobilboltba, hogy vegyek magamnak egy pot keszuleket, kerdeztem, hogy melyi a legolcsobb keszulek, az elado ramutatott egy siemens a35-re. Mondom jo lesz, mennyibe kerul. A valasz: 12ezer. Kb ilyen arcot vaghattam
Es meg o volt megsertodve, hogy megsem vettem meg, inkabb kibirtam azt a par napot telo nelkul...
-
joey04
titán
Nah többek közt ezért nem veszek én se használtat mert nyilván akármennyire is vigázott rá az előző tulaj biztos van rajta egy kis karc itt-ott stb...
viszont új telefont minden további nélkül veszek a mai napig GSM-boltban! -
balintka
addikt
Én eladtam anno a Sharp GX10i-met 8000-ért, másnap kirakta 12000-ért a plázás kereskedő. Mindegy, mert egyszert ledobtam, és időnként fagyott, kikapcsolt a teló
így jól túladtam a selejten. Kár volt érte, jó teló volt. De magánembernek nem tudtam volna eladni.
[Szerkesztve] -
Coyote2000
őstag
-
Bodz
nagyúr
válasz
Coyote2000 #34 üzenetére
Nem csak a sufni gsm boltok játszanak az áfával, de ez már egy másik történet, és nem is illik ebbe a témába.
A többire nem reagálok, mert már nem látom értelmét ennek a topiknak.
FLAME WARNING! Úgyis csak az lesz, hogy itt mindenki fikázni fogja a boltosokat, sírás lesz, hogy nem tudja jó áron eladni az xyz telót, meg persze majd leírja, hogy milyen csúnyán átba**ták a, gonosz, élősködő boltosok.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
A topicot átraktam az EGYÉB MOBIL témakörbe.
-
Coyote2000
őstag
Ne felejtsd el, hogy hasznalt arurol van szo, ezek tobbnyire nem ''hivatalos forgalmazok'', meg csak nem is ''forgalmazok'' hanem kez alatt, AFA nelkul tovabbpasszolos sufni-gsmek, akik sokszor maganszemelykent hirdetnek. (sokszor csak az arulja el oket, ha tobb hirdetesben ugyanaz a telszam szerepel)
Vajon miert hirdetnek maganszemelykent?
Talan ok is tudjak, hogy a sufni-gsm-eket kevesbe megbizhatonak tartjuk?
Vajon mi az oka ennek az eloiteletnek? -
joey04
titán
a lopott telefonok az más tészta... az tényleg gusztustalan...de az h mennyiért árulja a telót a kereskedő az az ő dolga.minden terméket annyiért árulnak amennyiért csak lehet, amennyi a felső határa annak h megveszik.ha egy 3410est elvisznek 30ér akkor mér adja olcsóbban?ha nagyon elszáll az árakkal akkor úgyse fog menni a bolt
-
Sendo
csendes tag
van amikor az ember szeretne egy régebbi készüléket megvenni de korrekt áron.
és még egy dolog bár ez csak részben vág ide. nézzetek meg egy apró ujságot. a hírdetések 90% bolt. ÉS EZ MÉGJOBBAN FELHÁBORÍT. ha onnan akarok vásárolni elmegyek. unom hogy 3 szoros áron próbálnak a szarból is várat építeni. kitiltanám az ilyen hirdetéseket onnan!!! jo lehet elfogult vagyok de akkor is!!! -
Sendo
csendes tag
pofátlanság netovábbja meg, hogy az L7-esemet tizenvalamennyiért vennék be, pedig gyári független és tuningolt, és tényleg karcmentes. A vodás agyonkarcolt szemeteket meg kiteszik 25 körül, az enyémet meg még drágábban. Van arcuk 10k-val lehúzni tájékozatlanabb emberkéket... Meg a 3 hónap garancia...
...
na körül belül ezért nyitottam meg ezt a topicot...
és bocs ha valakit megsértek de például vegyük debrecent.. egyre másra mennek tönkre a használt mobil üzletek.. van annyi mint a szemét ezt elismerem. de kik mennek tönkre? akik kb próbálnak reálisak maradni az árak tekintetében, illetve valamennyire becsületesek. kik maradnak? hopp van 2 üzlet is ahol heti 5-10 lopott telefont foglal le a rendőrség! be nem záratják, többször akartak olyan hulladékot eladni ami még szemétnek se menne el. szép külső de nincs benne pár alkatrész, átforrasztva stb. volt olyan hogy a beázott készüléket vissza hozták szervízből és a szemem láttára tették ki több tíz ezres áron!
akkor a másik dolog. a licitálós oldalak. nem is értem, mit képzelnek néhányan. volt arra példa hogy árultak valamit újszerű állapotban 30K ért az eggyik üzletben, hivatalosan, bontatlanul 24K. és van olyan hülye... bocsánat tájékozatlan aki megveszi. egy 3310est vagy egy 3410 est mind a mai napig el lehetne adni. ja csak egy bolt megveszi 2ezerért és árulja 9ezerért.
EZ EGYSZERŰEN FELHÁBORÍTÓ!!! -
Gebriel
veterán
válasz
Coyote2000 #23 üzenetére
..Van arcuk 10k-val lehúzni tájékozatlanabb emberkéket...
Szerinted azért nyitott üzletet hogy jótékonykodjon????
Ennyi erövel akkor bármit veszel lehuznak?
[Szerkesztve] -
Coyote2000
őstag
A legnagyobb gond a tájékozatlanság, amit a kereskedők ki is használnak. Én most kutatok Moto Z3 után, és ajánlanak 55 körül újan, 45-ért alig használtan... közben meg netről rendelhetek ''bontatlan'' csomagban 40 körül már....
A pofátlanság netovábbja meg, hogy az L7-esemet tizenvalamennyiért vennék be, pedig gyári független és tuningolt, és tényleg karcmentes. A vodás agyonkarcolt szemeteket meg kiteszik 25 körül, az enyémet meg még drágábban. Van arcuk 10k-val lehúzni tájékozatlanabb emberkéket... Meg a 3 hónap garancia...
Azt mondom, nem eltűnik a használt piac, hanem átalakul. Lesznek tájékozatlan vevők, ezekből élnek majd a mobilboltosok. És lesznek a tájékozottabbak, akik rendelnek online, vagy ''megbizniszelik okosban''Hasonló a séma, mint az autópiacon, csak kicsiben.
Az egyetlen dolog, amit vissza kéne szoritani, az a ''kétes származású mobilok'' továbbértékesitése. Volt már, hogy mobilboltosok segitettek megtalálni egy tolvajt, aki el akarta adni egyik kollégám mobilját. Nekik maximális tiszteletem.
A másik végletről meg annyit, hogy ha be találok sétálni egy üzletbe, és sikeresen bizonyithatóvá válik, hogy valamelyik telcsi lopott, akkor én leszek az első aki bejelenti névtelenül a mocskot...Lehet hogy szélmalomharc, de én küzdök a lopott telcsik biznisze ellen. Kivéve, ha valaki nekem tud olcsón csórni egy Z3-at.
[Szerkesztve] -
joey04
titán
Én se vennék használt telefont!Régebben volt ilynre példa 5-6 telómat használtan vettem, és még szerencsém is volt egyiknek se volt semmi baja soha, de mostmár akkor sem.Ettől függetlenül szerintem sincs kihalófélben a használt mobil piac amikor benézek telefonboltos ismerőshöz akkor látom miket árul és h viszik is!De az igaz h teljesen alap telóból kevesebb fogy neki is mint régen!20k fölötti mobilok jól mennek de alatta nem igazán, persze azok is elmennek, csak nehezebben.
-
Alex91
félisten
Nekem is van egy T68i-m. Kituno allapotban, valoban karcmentes, tokban tartva. Olyan mintha uj lenne (ez komoly!). Es szerintetek mit adnanak erte? Annyit nekem is meger tartalek telonak...
-
blueMerle
veterán
Akkor egy pontos statisztika, árak nélkul, ezek mind használtak, múlt hét péntek:
K800i, 6280, V3x, 6070, 5300, W200i, D900, K1, E250, K750i, 6630, D500, 6020, 6030, N95, X700, T610, 6080, V3, E60, P910, 6230i, 6230, 7610, L7, 1100
össz 25 db. nagyjából szerintem ki lehet venni mennyi alap és komolyabb teló megy el. teljesen változó
Gebirel: egy 40K-s városban, szlovákiában, belvárosban.
Azzal pedig nem értek egyet hogy eltunöben lenne a használt mobil piac. Pontosan ellenkezöleg. Mostanra jött el az az idöszak, hogy emberi áron lehet hozzájutni a memkaris, kamerás, fénykorukban többszázezres telókhoz értelmes használt áron. Persze sok helyen az árak magasan a plafont verik, de ez nem mindenhol van így. Többek közt a városkámban van egy darab mobilbolt, ahol a használt telóknak magasabb áruk van mint az újaknak. Ilyen is van, és megélnek -
Jégkokó
veterán
Az ilyen licitálós oldalakon csillagászati összegeket kérnek szinte minden telefonért.Gondolom azt hiszik, hogy ha megveszik a telefon 80 ezer ft ért és aztán 1 év mulva el is tudják adni annyiért, hát nem.Meg senki se licitál az ilyen telefonokra, amik ennyibe kerülnek
-
blueMerle
veterán
MEGALOL
Ez a topic feldobta a napomat. Ekkora baromságot rég láttam. Naponta átlagosan 30-35 telefont értékesítek, ebböl újak 3-4 darab. Akkó lehet gondolkodni -
balintka
addikt
Másik, pont ez, a mai fogyasztói társadalomban 1-2 évre gyártják csak a telefonokat is, utána nagy része megpurcan, szétmegy az akksi, meghülyül a teló, ez a gyártók érdeke is, hogy vegyél másik-jobbat. A 15000 Ft körüli árra visszatérve: közel annyiért már vadiúj mp3-as telefon is vehető (kicsit több, 20e), pl. Motorola V360, nem tudom így mi értelme más összekarcolt, leharcolt akksis, idejétmúlt használt készülékével vesződni. Akinek meg nem kell mp3, 15000-ért vehet QVGA kijelzős, 262000 színű VGA kamerás mobilt. Ami a zenén kívül mindent tud.
[Szerkesztve] -
szaki04
senior tag
Ezzel valóban ki lehet védeni a külcsínyre vonatkozó hiányosságokat, de akkor még mindig ott van/vannak a belső hibák. Utazok 100-120 km-t egy rakás hulladékért... Most már csak személyes talákozóra megyek el, ha úgy adódik, telefont szeretnék venni használtan... Szigorúan csak a lakóhelyem 20 km-es körzetében...
[Szerkesztve] -
balintka
addikt
Igaza van a topicnyitó társunknak. Vegyünk engem: most cseréltem telefont, Sharp GX25-öt 770SH-ra. Mennyit kaphatnék a fóliás kamerás, külső-belső kijelzős, másfél éves, tokban tartott, óvott, valóban újszerű állapotú telefonomért? Kb. 8000 Ft-ot. Nem ezért óvtam, védtem, ennyiért inkább valóban pihenjen a szekrényben, jó lesz emléknek, vagy tartalék telefonnak.
-
-
szaki04
senior tag
A mindennapi embereknek szánt mobilos hírdetések 95%-a Budapesten található. 10-15000 Ft-ért árult, bármilyen arucikk esetén, nem mennek fel az emberek Pestre. Sőt, velem már történt olyan is, hogy a vevő szerette volna, ha Én utazok fel... Meg ott van még az állapotra vonatkozó információ ill. annak hiánya. Ami nekem karcmentes, az másnak: egy-két karc belefér. Láttam olyan ''jó állapotúnak'' hírdetett készüléket, amelyik ramatyabbul nézett ki, mint az Én 2 évet használt telefonom. Állítólag 1/2 éves volt...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sendo
csendes tag
Eltűnőben a használt mobil piac!
Aki a mobilok világában jártas jól tudja miről beszélek. Aki nem, nézzen szét az apró hirdetések közt.
Kihalóban van a használt mobil piac. Azt hinné az ember egy használt mobil fórumban sok mindent talál. Ki kell ábrándítsam! Mostanság ez a piaci ág arról (is!) szól és inkább első sorban, hogy kétes eredetű, vagy csillagászati összegű használt készülékeket árulnak. Pontosabban egy példa arra mire gondolok: vegyük azt például, hogy keresek egy használt mobilt, 10 és 15 ezer forint közt. belépek egy általam ismert ezzel foglalkozó oldalra. (szándékosan nem a PH-val példálózok nehogy valakit megsértsek.. ezért marad az általánosítás, persze ez nem zárja ki azt, hogy itt is ez zajlik..) tehát keresem az adott árkategóriájú mobilt. És! erre mit kapok:
ilyen okos telefon 80 ezerért alig használtan, vagy keveset használt zenemobil potom 68 ezerért. Természetesen ezek is kerülhetnek eladó sorba, de csak ezek???
Hová lettek a mindennapi embereknek szánt modellek?
Rövid bevezető után a kérdések:
Vajon olyan nagy a jólét hogy kidobálhatjuk megunt mobiljainkat?
Nem éri meg eladni, márcsak a küszködés végett sem, és inkább a fiókban végzi?
Bizonyos szolgáltató(k) ''pénzt adunk a használt, rossz vagy megunt mobilodért'' akciója tette tönkre a használt piacot?
A szakadék szélén álló használt boltok (árpolitikájukra sokan panaszkodnak...) szemtelen árai vadítják el az eladókat?
Válaszoljatok nyugodtan, és irjatok kérdéseket is természetesen.
Akit érdekel a téma, itt megbeszélhetjük
Hajrá, és jó fórumozást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra tokok
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest