Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
válasz
K1nG HuNp #5803 üzenetére
Szia!
A ponthatárok olyan 34-37 pont körül szoktak lenni.
Felsősöknek ez kissé alacsonyabb határt jelent.Bocsi, h most nem nyálazom át az egészet egyébként, de a kérdéseidre válaszolva:
Két szülőre 2 alkalmazottat kell számolni.
Elsőévesként is számít az, hogy nappali, államilag támogatott BSc-re jelentkezel, ami 10 pont kapásból.Ha hozzáadsz így az általad számolt 26 ponthoz 10-et, akkor jó eséllyel bekerülsz.
Ha ez elsőre nem sikerül, akkor lehet fellebbezni, illetve várólistára kerülni. -
b.kov
senior tag
válasz
K1nG HuNp #5800 üzenetére
Mind a kettőt nézik. És igen, ömlesztett a koli, de abból van 7, szerte a városban.
Szerintem a BME-n sokkal összeszedettebb, és igazságosabb a felvételi eljárás rendszere, az ELTE sehol nincs ilyen szempontból. Ha van sok testvéred, meg minden nyűgöd-bajod van, akkor bekerülsz. Ha nincs, akkor pedig lehet reménykedni. Későbbi féléveknél a tanulmányi eredményed szinte semmit nem számít, simán bent marad egy 4 testvéres, nagycsaládos xyz 8. félévét húzó noname senki "épp átmegyek kettessel", mint egy kevesebb testvéres, egy szülő által nevelt színötös hallgató. Szánalmas.
-
b.kov
senior tag
válasz
K1nG HuNp #5792 üzenetére
Koliban szinte csakis szociális pontok alapján fogsz bekerülni, alig adnak valamit a tanulmányaidra, ami egy hatalmas vicc szerintem. Simán meg lehetne oldani karonként, nehézséget beleszámítva a munkádért való pontokat.
Illetve van lehetőség közösségi tevékenységekre is, amikre szintén plusz pont jár. És egyébként is, a felsőbbéveseknek kevesebb pont kell, tehát bent maradni nem egy nagy kunszt, ha sikerült már elsőre bekerülnöd. Viszont nekem az első jelentkezésem előtti hónap tiszta stressz volt...
BME-n sokkal jobb kolik vannak, sokkal jobb helyen egyetem szempontjából. Maga a képzés az megint egy más téma, de baromi sok infót lehet találni a mérnök-, és proginf közti különbségekről. Mind a kettő nehéz, eléggé.
Nagy általánosságban annyit szoktak mondani, hogy a mérnöki képzés gyakorlatiasabb, a proginf meg elméletibb, ami talán hosszú távon nem árt, mivel a gyakorlatot úgy is magadra fogod húzni, és nem az egyetem által.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Óvodások homokozója
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest