- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
Nem tudom, hogy ez tényleg nekem jött volna, de egyetértek az általad írottakkal.
Én egyedül az elavult technológiák tanítását mellőzném, ugyanis ha már tanítanak technológiát, akkor az ne legyen már 10 éve divatból kiment..
Annak pont az lenne a lényege, hogy valami hasznos, gyakorlatias dolgot is lát a hallgató az egyetemen 2 analízis zh között. Ha pedig erre nincs oktató, akkor tanítsanak helyette valami mást, ami időtállóbb, és lenne értelme. Ugyanis nagyon elférne még az egyetemi tárgyak között egy pár témakör (pl. tesztelésről semmi komoly nincs a képzés során).
-
b.kov
senior tag
Melyik szakirányon vagy?
Én most végzek B-n, és egyet tudok abban érteni, hogy "nem a későbbi munkára készít fel" a képzés, ha a gyakorlati részét nézzük. Viszont én az elméletis tárgyaknak érzem hasznát, a gyakorlatot meg úgyis magadnak kell felszedned, ezzel elég nehezen versenyezhet egy egyetem. Most jön új tanterv, ők is belátták már a képzés elavultságát, habár kíváncsi leszek milyen érdemi változások lesznek azon kívül, hogy átneveztek egy pár tárgyat, meg picit más sorrendben lesznek a dolgok. -
b.kov
senior tag
válasz
K1nG HuNp #5803 üzenetére
Szia!
A ponthatárok olyan 34-37 pont körül szoktak lenni.
Felsősöknek ez kissé alacsonyabb határt jelent.Bocsi, h most nem nyálazom át az egészet egyébként, de a kérdéseidre válaszolva:
Két szülőre 2 alkalmazottat kell számolni.
Elsőévesként is számít az, hogy nappali, államilag támogatott BSc-re jelentkezel, ami 10 pont kapásból.Ha hozzáadsz így az általad számolt 26 ponthoz 10-et, akkor jó eséllyel bekerülsz.
Ha ez elsőre nem sikerül, akkor lehet fellebbezni, illetve várólistára kerülni. -
b.kov
senior tag
válasz
K1nG HuNp #5800 üzenetére
Mind a kettőt nézik. És igen, ömlesztett a koli, de abból van 7, szerte a városban.
Szerintem a BME-n sokkal összeszedettebb, és igazságosabb a felvételi eljárás rendszere, az ELTE sehol nincs ilyen szempontból. Ha van sok testvéred, meg minden nyűgöd-bajod van, akkor bekerülsz. Ha nincs, akkor pedig lehet reménykedni. Későbbi féléveknél a tanulmányi eredményed szinte semmit nem számít, simán bent marad egy 4 testvéres, nagycsaládos xyz 8. félévét húzó noname senki "épp átmegyek kettessel", mint egy kevesebb testvéres, egy szülő által nevelt színötös hallgató. Szánalmas.
-
b.kov
senior tag
Most dolgozom, de ha gondolod, majd este küldhetek. Viszont semmi extra, nem is kérdések vannak, csak a fejlécben rengeteg IT terület, soronként pedig tárgyak, és pipálgatni kell, hogy szerinted hol hasznos.. De ezt normálisan kitölteni legalább másfél óra lenne, és közben elunod az agyad..
Az új tantervről nem ad semmi infót.
-
b.kov
senior tag
Ténykednek rajta, összeraktak egy "színvonalas" kérdőivet, amit szerintem épeszű ember nem fog végigtölteni. Mondjuk szerintem az elég meredek, hogy már jövőre lenne, de tervben van valami változás.
Én csak támogatni tudom az ötletet, meg egy pár oktatót akár ki is dobhatnának, azzal is emelkedne a színvonal.
Illetve mégegy dolog, rajta vannak azon, hogy a kötelező előadások látogatása miatt streamen is követni lehessen az órákat. Na majd kiderül minden, remélhetőleg én már jövő szeptemberben kiszállok.
-
b.kov
senior tag
válasz
K1nG HuNp #5792 üzenetére
Koliban szinte csakis szociális pontok alapján fogsz bekerülni, alig adnak valamit a tanulmányaidra, ami egy hatalmas vicc szerintem. Simán meg lehetne oldani karonként, nehézséget beleszámítva a munkádért való pontokat.
Illetve van lehetőség közösségi tevékenységekre is, amikre szintén plusz pont jár. És egyébként is, a felsőbbéveseknek kevesebb pont kell, tehát bent maradni nem egy nagy kunszt, ha sikerült már elsőre bekerülnöd. Viszont nekem az első jelentkezésem előtti hónap tiszta stressz volt...
BME-n sokkal jobb kolik vannak, sokkal jobb helyen egyetem szempontjából. Maga a képzés az megint egy más téma, de baromi sok infót lehet találni a mérnök-, és proginf közti különbségekről. Mind a kettő nehéz, eléggé.
Nagy általánosságban annyit szoktak mondani, hogy a mérnöki képzés gyakorlatiasabb, a proginf meg elméletibb, ami talán hosszú távon nem árt, mivel a gyakorlatot úgy is magadra fogod húzni, és nem az egyetem által.
-
b.kov
senior tag
Nem hiszem, hogy sok gondom lenne vele. De már szívesen dolgoznék teljes állásban, normális fizetésért.
Mert most gyakornoki fizum van, ami tényleg nem sok. Csak ez a bajom, van-e értelme MSc-nek? Szerintem a 2 év alatt sokkal több tudást felszednék magamra, amit később hasznosíthatnék. Most is csinálnám, de egyetem és munka mellett nem tudok olyat tanulni, ami érdekelne jobban (iOS dev lenne ez egyébként).
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Nagyon tanácstalan vagyok. Most húzom az 5. félévemet itt BSc-n, B szakirányon, minden sikerült eddig elsőre, 4+-os kreditindexem van minden félévben. Tehát minden ok, viszont.. Nagyon gondolkodtam az MSc-n eddig, el sem vetettem az ötletet, hogy kihagyjam. De most több emberrel is konzultálva egyre inkább kezdek arra hajlani, hogy hagyjam az egészet úgy ahogy van, és fókuszáljak valami specifikus dologra, ami érdekel. Jelenleg is dolgozom egy nagy multinál C++ devként, szeretem is. Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged