- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz
Busterftw #20 üzenetére
Ertem, ettol meg Abu leirta hogy az Intel 7 az 7nm mikozben ez a 10nm atnevezett node, es az Intel sem hivatkozott ra soha 7nm-kent. Tolem elhagyhatjuk az Intelnel ezeket a nanometer meghatarozasokat, de pont a 7-nel meg tudni lehet hogy az az o 10nm-es nodejuk. Ami igen, gate-ben es densityben a TSMC N6-N7 kozott van. Ettol meg ez soha nem volt 7nm-es processkent hivatkozva.
hokuszpk: Nvidiat akartam
-
GeryFlash
veterán
Pontosan ez a kerdesem nekem is. Az hogy a gate nem annyi mint a jeloles az tiszta mindenkinek. Ezek elnevezesek, de marketing elnevezesnek hivni is hulyeseg, mert akkor a gyartok a sajat nevezektanukban sem lennenek kovetkezetesek es hivhatnak az N5-t 1nm-nek is.
Arrol viszont teljesen kar vitazni, hogy egy adott gyartastechnologiat az Intel valaminek hivott (10nm), a fo ertekeken nem valtoztatott, atneveztek Intel 7-re (amire az Intel sem mondta SOHA hogy az 7nm), majd itt azzal jonni hogy ez 7nm. Nem, az Intel sajat nevezektanaban sem volt soha az. Akkor mi miert tennenk igy?
-
GeryFlash
veterán
válasz
Busterftw #12 üzenetére
Jo ezt ne kezdjuk el, rohadt unalmas ugyanazokat mantrakat olvasni 4-5 eve hogy MARKETING SZAM!!!4443 meg hasonlok, mintha egy vegtelen loopban lennenk ezekkel a dumakkal.
Az Intel a korabban 10nm-s node-jat atnevezte Intel 7-re, az hogy ebbol lett uj reviziozas meg optimalizalas attol meg fo parameterek nem valtoztak, ahogy a 14nm vs 14++++ se valtozott. -
GeryFlash
veterán
válasz
Geri Bátyó #8 üzenetére
Hat Abu-tol minimum elvarnam hogy ne tegye. Pont az Intel 7-nel nem nehez, mert tudod hogy amit az Intel jelol szammal az fix hazugsag nm-re vetitve, tehat az Inte 7 nem lehet 7nm
Busterftw: Na ezt nem tudtam. Most utananeztem redditen, ugye 2024 Q1 lett volna az eredeti release time a Battlemagere, most meg mar Q3-Q4-re saccoljak. Elvileg megis lesz 2024-ben generaciovaltas, az Nvidianal legalabbis. Megint kiad az Intel egy olyan DVGA szeriat, ami meg a prev gen AMD/Inteleket se veri. Talan egy 4070Ti szintet tudnak majd hozni nagyobb fogyasztassal. Mindenesetre igy is muszaj csinalniuk, mivel a jovo a full platformot kinalo cegeke.
A sokadik generacios is 10nm.
-
GeryFlash
veterán
,,A gyártástechnológiát tekintve a vállalat jelenleg a 7 nm-es osztályú node-ok bevezetésén dolgozik, amelyek Intel 7 és Intel 4 néven érhetőek majd el."
Az Intel 7 egy 10nm-es node
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest