- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
Erdőbe a fák közé, terítőset, nekem az Armytek Viking PRO vált be. Távolabbra a Predator PRO testvére. Nagyon jó fénye van az Acebeam L35 -ösnek is. Picit nagyobb méretben. Az Armytek Barracuda PRO sem világít túl szűken. Cserébe távolabb világít. A szórt fényével a kb 100 m -re levő házakat is megvilágította.
Olight Seeker 3 apróbb méretben, kb a Viking PRO hatótávját hozza, szélesebb szórt fénnyel. A Fenix LR40R V2 lámpával kb ugyanolyan távra látsz mint a Barracuda fényével, csak sokkal több szórt fénnyel. Amit 15000 lm fényárammal ér el. A 15000 lm pedig elég hamar 3000 lm -ra beesik. A Barracuda PRO viszont elég jól tartja a turbo fokozatát. Van időd leselkedni.
Minnél több a fényáram, annál nagyobb a fogyasztás, csökken az üzemidő.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
alexandrosz #76871 üzenetére
Az véletlen volt.
És a megerősítés.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
alexandrosz #76855 üzenetére
Nitecore UMS4
-
FBLLMAG
senior tag
Kb januárban érkezik a Nitecore EDC35, UHI40 MAX leddel.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Digitalpimp #76822 üzenetére
Infláció.
Minden elszállt. Mikor a házat szépítettük, hetente, havonta éreztük.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Digitalpimp #76820 üzenetére
Dehogy panaszkodok. Nem érdemes. Azzal nem változik meg ... . Nekem jó így. Van mivel fényt csináljak.
Pár éve kirándultunk MO -on. Céges buli. Ott este 10 -kor csapta le valami a biztosítékot. Nekem az volt a buli.
4 dodó? Ez 6€ volt.
-
FBLLMAG
senior tag
Vevőre várva.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76805 üzenetére
Ha úgy vesszük, igen.
5 óra után jönnek még az irodába. Később jutok csak haza. A szélső utcákon ritka a világítás, a parkban meg nincs. A ZL SC53cN az alap a zsebben. Jelezni is tudok vele, meg stb. Az EagTac D3A a tartalék mindenes. Nagyon jó ennek is a fénye. Szinte semmit sem foglal az oldalamon. A keményített tokjával. A Fenix LD12R a tulajdonságai végett, szintén nálam van. Kapunál felpattintom a mágneses klipsszel és kereshetem a kulcsot, nyithatom a kaput, átteszem belülre a lámpát, zárhatom a kaput. Nem kell szerencsétlenkednem. A Nitecore MH12 PRO meg csak úgy az oldalamon van. Hátha kell.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bedvóter #76803 üzenetére
Igen, láttam a találkozón a L35 -öst. Tényleg jó. Viszont a Nitecore MH12 PRO hordozhatóbb. És mondjuk a Fenix LD12R hozzá, vagy az Armytek Prime A1 PRO és olcsóbban megvan az alternatíva.
Én inkább több lámpát hordok, és a helyzettől függően használom. Most is akad nálam tőbb lámpa is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #76791 üzenetére
Nem az E20V2 -ről írtam. A LD22 V2, LD12R, TAC AA, Nitecore MT 2A PRO már mind 10000 cd fényerő körül tudnak, esetleg még többet is.
Pár éve ennyi körül tudtak a 18650 -es rúdlámpák, ami jó ideig 20000 cd körüli fényerőre módosult. A Nitecore MH12S is. 30 mp után ez is beesett kb a felére. A Fenix LD22 V2 azért tovább tartja. Percekig a 10000 cd körüli fényerőt. Ezért is írtam, hogy városi harcosnak, esti sétára, megfelelnek. Ha meg erősebb kell, van másik.
Tény, hogy most már a MH12 PRO -val is távolabb látni. És ha látni szeretnék rendesen, nekem is vannak 100000+ cd fényerejű lámpáim is.
UI
Sokan még mindig inkább gyengébb, de közelre jobban világító lámpákat választják. Én meg helyzettől függően válogatok. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #76776 üzenetére
Csináltam fotót, hátha így érthetőbb. Fenix LD12R (30 lm), LD22 V2 (30 lm), Nitecore MH12 PRO (50 lm), Fenix PD35 V3 (50 lm)
Nekem, esti sétához az apróbbak jönnek be. Persze minimális a különbség. És ha tudom, nálam is van, hát inkább ezeket használom. Egymás mellé téve jön csak ki a különbség. Nekem meg már a szemem valahogy beakadt.
MéretbenIgazad van. Az akku kapacitásában a 21700 a nyerő.Viszont a TAC AA, LD12R akkuval együtt, 70 g körül van, mint a 21700 -as akku maga.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76785 üzenetére
Nem rossz a Nitecore MH12 PRO. Látod, érzed az oldalsó kapcsolót. Nem kell keresni. Az utóbbi időben ez is nagy szó. A magas fokozat kb 10 percig stabil. De ezt 28000 cd fényerővel. (A Nitecore MH12S turbó fokozatban sem tudja. Ahogy a pár éve gyártott 18650 / 21700 -as lámpák többsége sem. Ebben a méretben.) A turbo fokozat időzített, 30 mp (ettől hamarabb vesz vissza sok lámpa), visszalépés után újra indítható, amig a hővédelem bele nem szól. A 4 fokozaton gyorsan végig lehet kapcsolgatni. De fordított is lehet a sorrend. Ilyenkor mindig a turbo fokozatán kapcsol be. Szóval, ha úgy vesszük megvan az azonnali holdfény, turbo fokozat, felesleges kapcsolgatásokkal.
Az alacsonyabb fokozatok is rendben vannak. A holdfény (van) rejtett. Normális körülmények között nem kapcsolja. Sétálni már lehet az 50 lm fokozaton is (az csak az én mániám, hogy nem az igazi, más észre sem veszi), a 300 lm meg mindenre is elég (ahogy előttem írták).
A fogása stabil, biztonságos, kényelmes. Tok, akku, belső töltés, stb. Mindez 90€. Szerintem megérte.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #76776 üzenetére
Látni a fényképeken is (a MH12S szemben a MH12 PRO -val), hogy a MH12 PRO kéri a 300 lm fokozatot. Ugye. Ma este újra próbálgattam. Ma esett, matt, sötétebb volt minden. Kb 8 órát bírna a 300 lm fokozatán, de hajlamosak vagyunk a magasabb fokozatokat is menetni. Felelőtlenül. (Én is.)
Zebralight SC53cN, Eagtac D3A Ti, Armytek Prime A1 PRO, Olight S1A, esetében hagyom a középső fokozatot. Nem messze a távolba, hanem inkább 2 - 3 m -re magam elé világítok. Így a cipőm orrától meg van világítva az út. Nem kérik a magasabb fokozatot. 8 óra körül bírják így ezek js.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Nem azt írtam, hogy nem lehet megoldani. Beltérbe diffúzor sem kell. Elég a plafonra világítani. Nyílt területen, kempingben meg a pár € -ós diffúzor is segít.
Ha ritkán kell, felesleges a lámpás. De ha van, nagyon kellemes, hasznos tud lenni. A lámpás másra is használható. A LL ML4 -es pl bicajon a hátsó fénynek is használható. Vagy túrán a hátitáskára is ráakasztható. Vagy a farmeromra.
-
FBLLMAG
senior tag
"akkor arra teszek egy matt fehér valamit , vagy lehet ilyenekett venni is ráju"
Ezeket diffúzornak hívják. A Nitecore, Olight domborúkat csinál, a Fenix homorút, hogy beletéve a lámpa megálljon a polcon, asztalon. Ezek kemények. Az UV fényt is hasznosítja pár. A Luminntop, Wuben lámpákhoz hengeres jár és a teteje is lapos. Ezek szilikonból készülnek. - a lámpa spotja a diffúzor tetejét, míg a szórt fény az oldalát világítja meg. Kint a szabadban, a lámpa fényáramának kb 25 % -a az ég fele távozik. A diffúzor is elnyel valamennyi fényt, ezért nem 1000+ lm fényárammal világítom meg. Elolvadna.
Van pár lámpásom LL ML4, ML6, Fenix CL23, Nitecore LA10, és pár diffúzorom is. A lámpások alapvetően más módszert, technikát használnak. A LL kúp kialakítású tükröző felületet világít meg felülröl 1 ledgyűrűvel. A Fenix oldalra világít 6 fénycsíkkal, illetve az alján is van a diffúzor mögött 1 cob led. Oldalra csak 2 fénycsík is világíthat, ezzel lényegében 1 oldalra szórja csak a fényt (a Nitecore lámpásai is tudják ezt). A lényeg, hogy alapból irányban állnak a diffúzor alatt a ledek, a diffúzor ebben az esetben is elnyeli a fény 1 részét. A LL ebből a szempontból jobb, tükrözi a fényt.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #76740 üzenetére
A BLF A6 -os 18650 akkut használ. Pár éve felkapott volt.
30 mp -es turbo
30 mp után azonban visszavett
A Fenix LD12R 14500 -as akkuval, oldalfénnyel, belső töltéssel, mágneses klipsszel, nagyon jó EDC lámpa. A fényereje ott van a BLF A6 szintjén.
Túrára a Fenix LD22 V2. Sétára is jó, nagyon jó a fénye. Hozza a 10+ kcd fényerőt is. (Kicsit oldalra kellett fordítanom, hogy le lehessen olvasni az értéket. Lényegében inkább 12 kcd körül van.)
És ha megérkezik a Nitecore MT2A PRO, az még erősebb lesz. lassan a 20 kcd -ás 18650 -es lámpákhoz közelítenek a 2x AA -s lámpák. -
FBLLMAG
senior tag
A YT -on is sok "érdekesség" van fent.
Maradva a lámpás környezetben, és fenn tartva, hogy nem vagyunk egyformák, azért találkozok mindenféle véleménnyel.
Beírod a GOOGLE -ba, hogy legjobb ilyen - olyan lámpák, dob ki érdekességeket. Nézd csak meg.
AA - az egyik oldal a Fenix LD12R lámpát dobja ki (akár igaz is lehet), míg a másik valamilyen ZOOM -osat
2AA - a legtöbb esetben a Thru Nite Archer 2A V3 jön ki (nekem van 16 db, nem ezt tartanám a legjobbnak)
18650 - 2023 -ban valahol, a top 10 -ben ott van a BLF A6, az Emisar D4V2 pedig a 6. helyen szerepel. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
tknof1871 #76724 üzenetére
Mivel naponta volt töltve (évente legalább 250 töltés). 2 év alatt megvan az 500 ciklus. Kb ennyi ciklusra vannak tervezve a Li-Ion akkuk. Nem teljesen megy tönkre, csak már csökken az akku kapacitása.
Li-Ion akku esetében nem segít a refresh. A NiMh akkuk esetében kb évente érdemes a frissítést elvégezni.
Okos töltő:
NiMh akku esetében dVdt töltés van. X idő alatt változik a feszültség - erre figyel, valamint magasabb feszültségnél csökkenti a töltőáramot. A frissebb, utolsó fajta még jobban neghosszabbítha az akku élettartamát. A magasabb a belső ellenállású akkura is figyel töltés közben.
CV/CC töltés. Li-Ion akkuk esetében használják. Konstans feszültségű / konstan áramú töltést jelent.
A töltő tudja milyen tipusú az akku, az áram erőssége állítható, a belső töltést méri, teszteli az akkut, a NiMh akkun kontrolált frissítési ciklusokat végez (és létezik olyan is, amelyik addig csinálja, amíg az akku kapacitása emelkedik), stb. Van amelyik POWER BANK -nak is használható. Az akkukat külön - külön figyeli. Figyeli az akkuk hőfokát. Esetleg még hűti is. Ha túlmeríteném az akkut, delejt tudok rá küldeni.Ha lecseréled a lámpát növelheted a következő akku élettartamát. De ez +pénz. Nem biztos, hogy megérné NEKED. Pláne ha elégedett vagy a lámpával.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76705 üzenetére
A TAC AA esetében feketét és szürkét mondtak. A fekete a szürke, míg a szürke a zöld.
Bár nekem így utólag mindegy is lett volna. Csak coyot ne legyen.
Majd ha lesz időm, megmérem. Az a biztos.
A Fenix LD12R és a LedLenser P5R Core is 14500 -as, ráadásul a nagyobbak közé tartozik. És ez is 105 mm hosszú.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76705 üzenetére
Ezt a zöld fény gondot nem értettem. 1800 - 3000 lm -es, kb 20 cd/lm -es lámpát nem beltérben használunk. Inkább kültéren. Lakott területen, városi harcosnak, az AA / 14500 akkus lámpákat használom. Méretük végett, és persze a jobban szóró lámpáim után nyúlok. A Fenix, Acebeam hidegebb fényű, a ZL (valamiért a gyengébb fény is elegendő), EagTac meg melegebb fehér. Inkább zöld környezetben érdemes használni. Ahol a zöld fény még jobban kihozza a dolgokat. (Bár annyira nem zöld.) Akár távolabbról is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #76698 üzenetére
A Cloud Defensive is bírja a strapát. 80000 cd a Cloud Defensive és 26000 cd az Elzetta.
-
FBLLMAG
senior tag
Ez a Cloud Defensive MCH-HC egyre jobban érdekel. 1100 lm, 80000 cd fényerő mellett. 18650 méretből. Az EDC modell 1700 lm, 40000 cd. Ez sem rossz.
Bár a Nitecore MH12 PRO lámpájával közéjük férkőzött, a 3000 lm, és kb 50000 cd fényerejével. Harmad áron.
Picit nyüstölöm még a MH12 PRO -t és az Acebeam TAC AA -t, aztán majd kiderül.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezt csak itt hagyom.
-
FBLLMAG
senior tag
Pár biciklilámpa összehasonlítása. Így már elég infót kaphatatok.
-
FBLLMAG
senior tag
És mit tudhat a pár éves LedLenser H19R Signarure. Erről is szó volt, erről is írtam.
-
FBLLMAG
senior tag
Olcsóbb - drágább bicajlámpákról MTB környezetben. Hogy miről is írtam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #76643 üzenetére
Én meg a Nitecore BR35 -öt használom.
-
FBLLMAG
senior tag
Lásd videón is a Magicshine 8000 lm -os bicajlámpáját.
-
FBLLMAG
senior tag
MTB felhasználást írtál. Írtad, hogy szűken világít a lámpád.
Az viszont már kimaradt, hogy aszfalton túrabicajként, parkban még mindig aszfalton, vagy az erdőben föld úton, fák között, tempósan fogod használni. MTB -ot írtál, ezért az utóbbira tippeltem. A vastagabb 5 - 10 cm átmérőjű ágakat a földön és a levegőben is észre kell (kéne) venni. 10 - 15 m megtétele mp -ként, szerintem 2 mp -re el szeretnél jól látni. Vagyis legalább 30 m -re. Jól szeretnél látni ez 10+ lux fényességet jelent. Tehát stabil 9000 cd fényerőre lenne szükség. Ezért emlegetted a "hány órán keresztül tartja a turbo fokozatát". Amiket ajánlottam 10 Ah (37 Wh) kapacitással rendelkeznek. 100 lm/W hatásfokkal számolva, 3700 lmh, vagyis 1000 lm 3,7 órán keresztül. Stabilan. És ez arra a fejlámpára is vonatkozik. Ez került annyiba.
Amit mutogattál 400 - 500 lm fényárammal indítanak, majd ahogy merülnek az akkuk, a fényáram / fényerő is csökken. Az MTB -sek nem használják azokat a 5 - 10 $ -os fejlámpákat pont ezért. Mivel néha levegőbe is kerülnek a bicajok, de mindenesetre huppannak, a 300 g is sok tud lenni. "Rendes nyakizmod van biztosan." Gondoltam. A sisakot nem hagyják ki a MTB bicajosok. Az a fejlámpa pedig sisakra szerelhető.
Így már nem is drága amit írtam.
Aszfaltra, ha nem sietsz, elég az egyszerűbb is. 10 - 20 m -re előre látni elég. A 10 lux fényesség elég. 1000 - 4000 cd fényerő elég. És az 1000 cd megy minden fejlámpának. Folyamatosan. Ehhez kb 200 lm tartozik. AA / 14500 / 18350 lámpák kb 3 Wh -val rendelkeznek. Kb 2 órát bírják. A 18650 lámpák 12 Wh -val rendelkeznek. 6 - 8 órát üzemelnek ilyen fokozaton.
Erre írtunk megoldásokat.
Ha meg aszfalt, akkor biciklilámpa. És sisak.
Most már szerintem megértetted.
-
FBLLMAG
senior tag
A turbo nem lényeges. A turbo az a fokozat, ahol körbenéz az ember. (Én ilyenkor a zseblámpámat használom.) A magas fokozat már fontosabb. Erről nem szok már visszalépni a lámpa. Vagy csak később. Ez a nehezebb terepen jó. Ameddig ezen át nem jutunk. Ez után viszont visszaveszem a fényerőt.
Bicajon belesni oldalra, körbelesni van értelme a fejlámpának. Rövid ideig magasabb fokozaton. A bicajlámpa világít végig. A 20 - 30 km/h -ás tempóhoz nem kell a magas fokozat sem. (Nem kell 3 - 4 óra turbo fokozat a fejlámpától. Minek.)
Én a drágább fejlámpákat kedvelem (Nitecore HC65, HC68, Olight, Fenix, Armytek, Acebeam, stb). Ezek stabil kimenettel rendelkeznek normál fokozaton. Az apróbb AA / 14500 méret még jobban tetszik nekem.
Neked az olcsó fejlámpák jönnek be. Értve vagyunk. Nem vagyunk egyformák.
Ezen a topikon a Sofirn, Wuben lámpái is már olcsónak számítanak.
Nekem a méret a lényeg. A legtöbb esetben 90 g körül van a lámpa - akku - pánt csomag. Én sem hajszolom a fejlámpában a lm -eket. Inkább a stabil vagy irányított kimenet számít számomra. Több fejlámpám is van. Mindegyik más. Van nagyon könnyű Nitecote NU25 UL, van ami távolabb világít LedLenser, és van ami üzemidő bajnok Zebralight. Vam ami beépített akkuval rendelkezik és van amiben cserélni lehet az akkut. A fejlámpáim 12° alatt nem világítanak, nem szeretem, ha túl szűken világít a fejlámpa. Hiszen a zseblámpának kell szűkebben világítania.
-
FBLLMAG
senior tag
Mivel azt írtad, hogy terep bicajozásra kell lámpa, ezért írtam azt a valós 4000 lm fejlámpa / sisaklámpa, 8000 lm bicajlámpa kombót. Tényleges nehéz terepre vannak kitalálva. Hogy kikerüld a gyökereket, kidőlt fákat. Nagyobb tempóban is. 10000 mAh -ás aķku csomagok járnak hozzájuk, hogy nagyobb fényáramon is huzamosabb üzemidőt bírjanak.
Gyengébb, de használható terepen is, a Nitecore BR35 (és hasonlók). Nekem ez van meg. Nem vakítom meg a szemből érkezőket (futókat, biciklistákat, söfőröket). 2 18650 akku van benne. Végig látom a hátramaradó üzemidőt. A kapcsolók is ki vannak világítva. Ehhez nem kell fejlámpa. A pedált is látom, és oldalra bevilágít a kanyarokba. A távolsági fénnyel meg nagyobb távot világít meg előttem. A legmagasabb fokozat tényleg terepre való. A legalacsonyabb fokozatán a lakott területen lehet bicajozni. Ezen a fokozaton is erősebb mint azok az olcsó üzletes bicajlámpák. Ez 100 € -ós kategória.
Szerelékeim is vannak pipalámpákhoz, rúdlámpákhoz, és a LedLenser esetében a direkt fejkámpákhoz is. Érdemes ezekhez használni fejlámpát / sisaklámpát is, mivel a pipalámpák / rúdlámpák többsége nem világít elég szélesen. Bár az Armytek mostani fejlámpája / pipalámpája (Wizard C2 PRO) már 150° -ban szórja a fényt, és bicikli szerelék is jár hozzá.
Én a szerelékes megoldásnál, szórt fénynek, az Armytek Tiara A1 PRO / Fenix FD20 / Olight S2A / LedLenser HF6R lámpáim közül választok. 3 - 6 órán keresztül, a bicaj előtt, megvilágítják az utat. Távolsági fénynek Armytek Viking PRO / Acebeam L16 / Fenix PD35 V3 / Nitecore MH23 lámpáim közül választok. A 300 - 400 lm fényáramot 4 - 5 órán keresztül stabilan tartják. Nem halványodnak. Fejlámpának az Acebeam H16 / Nitecore NU33 / LedLenser MH5 / Zebralight H53W közül válogatok. Ezekkel lehet belátni a kanyarba.
Végeredményben, ugyanott vagyok, árban is, mintha a BR35 lenne a bicajon. Kivéve, mikor csak a HF6R van a bicajon. Fejlámpa nélkük. Közúton, lakott területen a HF6R Core is elég. Lehajtható a lámpa meglazítása nélkül, menet közben, így nem vakítok, mégis látom az úttestet. 50€ lámpa + 10€ szerelék. Ez alá nem mennék. Ha már bicajra való lámpáról van szó. És ezt kérdezted. Igaz fejlámpát írtál, de akkor hol a sisak?
De ha NEKED a szúró fényű fejlámpák tetszenek, használd azokat.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #76627 üzenetére
Ezt a határon túli vásárlást látom. De oda - vissza. Most ti jártok át, de volt olyan is, amikor pont fordítva volt. És nem csak határ széléről. 60, 80, 100 km -ről is láttam vásárlókat.
Nálunk a forgalmazók 30% - 40% kulccsal dolgoznak. És jön a káposzta - kecske esete. 10% az alap kedvezmény. Gyártói VIP kedvezményt is kaptam már. A szállítás (DPD) ingyenes. Volt már, hogy az Ali volt a drágább.
Másik oldalról én is beválaltam már pár € -t, hogy lássák a törődést.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
A HF8R auto fókuszt is tud. És 1000+, sőt 2000+ lm.
Ez aprócska. De az 500 lm -t egészen jól bírja már. De elég a 250 lm fényáram is. Esti sétára a legalacsonyabb fehér fényű fokozata is elég.
3 óra 500 lm / 6 óra 250 lm, szerintem, mint a legtöbb hasonló fejlámpa (pl Nitecore), időzítetten visszalép. Bár nem vettem észre eddig. (Okosan csinálja biztos.
) Forrósodni nem forrósodik, inkább az időnyerés a cél.
Mi a drága? Ez kb 50€ volt. +/-
-
FBLLMAG
senior tag
Írtam, hogy félve merem idehozni ezeket.
Amiket kapok ajánlatokat (pl Prometheus) azért ha azt nézem, hogy 1 lámpában kapok zseblámpát, fejlámpát, munkalámpát, és még ki tudja mit. Maga a lámpa a drága, drágább, a kiegészítők már pár € -ós költség. Külön - külön megvásárolva mindent, drágábban jön ki.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #76603 üzenetére
2023 -ban, 4000 lm fényárammal ez nincs túlhajtva. Nem mp -et bír ezen a fokozaton. Alakja nem módosult, vagy minimálisat az évek alatt. A belseje viszont fejlődött. 4 - 5 éve tudta a 4000 lm fényáramot. Ma már a kis tesó is tudja, a nyakba akasztós apróság. Manapság a FL33 12000 lm fényáramnál jár. Na ez az atomvillanás. Szó szerint.
-
FBLLMAG
senior tag
Emisar és társai (sok ledes lámpák) sehol sem voltak, mikor a LUX-RC elkezdte gyártani ezeket. Már akkor nemes gázzal. A fej alatt több db korong hűtésre, Ti test, régebben a PC / Notebook monitorjáról lehetett programozni, most meg mobil segítségével. Nekem a FL33 jön be. Ez volt 7 éve, 11 éve. De a többiről is találsz videót a YT -on.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76596 üzenetére
Informáltál. Nem kéne szégyelni magad. Pár éve én voltam így. Nem mertem már beírni a drágább lámpákat. Még most sincsenek beírva, nincs foglalkozva a drágább lámpákkal. Pár eléri a 4 számjegyet. € -ban. LUX-RC keletre, teljesen személyre szabva készül. Nem tömegtermék. Akár rubin kapcsolóval is rendelheted, nemesgázzal a fejben. Tőlünk nyugatra Prometheus (már kapom az ajánlásokat, a fejlesztőjük vágott szemű
), Malkoff, Elzetta, Modlite, Cloud Defensive, Weltool, stb. Azért 1 LUX-RC és 1 - 1 Cloud Defensive, ... hú de jó lenne.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nepszter1 #76597 üzenetére
Az 1000 lm csupán 45 mp időtartamra elérhető. Ez alatt az idő alatt persze fényesebb. 300 lm fényáramra vesz vissza. A Nitecore NU25 UL 200 lm -ja, kevert fénycsóva esetében is ugyanúgy használható. Sőt, talán a NU25 UL fénye jobban is tetszik. Az Acebeam akkuja meg kivehető, viszont a Nitecore töltöttségét nyomon tudod követni. Az Acebeam középső fényköre szélesebb, míg a Nitecore szórt fénye a szélesebb.
Neked kéne döntened, mire is van szükséged.
-
FBLLMAG
senior tag
Ha komolyan gondolod akkor a MTB felhasználásra a fényt. Előre szólok, ezek nem 1000 Ft -os lámpák. Viszont ezek más fényt nyomnak. Nagyon másat. Ezekkel 30, 40, 50 km/h -val lehet csapatni éjjel az erdőben, hegyoldalon lefelé.
Alatta vannak a Nitecore BR35 (nekem ez van), Fenix BC35R, Olight bicajlámpái közül a 2000 -es, és hasonlók.
Fejlámpát bicajozásra szintén találsz az ajánlott oldalon. Ajánlott még a Led Lenser H19R, HF8R Core, Fenix HP25, HP30. Olcsóbban Nitecore, Fenix, Olight, Acebeam, Armytek 18650 -es fejlámpái közül válogathatsz. Még jó de szerintem a legolcsóbb ársáv, amit feljebb ajánlottak.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nepszter1 #76563 üzenetére
Érdekes lehet még a LedLenser HF4R Core, MH3 / MH4 / MH5, (sőt, ha LedLenser, több futóknak tervezett fejlámpájuk van), Petzl, Black Diamond, Acebeam H16. A Manker létezik AAA -s kivitelben is. Biztos megtalálod a megfelelőt.
De nem írtad, hogy milyen terepen futsz (erdő, mező, park, gyalogosoknak kijelölt út, stb), mennyi ideig, tájékozódási futás, "maraton", vagy valami más, stb.
Én csak abból indultam ki, hogy futásra kell. Könnyű legyen, és stabil, hogy futás közben ne mozogjon fel - le.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Az Acebeam megcsinálta a fókuszálható lep lámpát. A W35 -öst. 2600 m hatótávval.
-
FBLLMAG
senior tag
Bicajosoknak, Olight RN400. Lakott területre, közútra, elmegy. Cserébe olcsóbb db.
-
FBLLMAG
senior tag
Már párszor megkaptam, edc -re miért nincs nálam fejlámpa. Miért is? Mert
1., ritkán kell
2., tudok mást is használni erre a célraSzerencsémre a 47 QUARK QK2A esetében a klipsz pont jó erre a célra. Nagyon egyszerűen tudom ráhúzni a sapskám siltjére. És ez után is hozzáférek a kapcsolójához. A lámpa maga fél memóriás.
És használhatom mint a fejlámpákat. Kényelmesen. Nem húzza a sapkát. És látok is vele. Nincs ablak, nem szűrődik be fény. Ez az alacsony fokozat (40 lm), az ajtótól. És így is látni mindent.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Szulita28 #76530 üzenetére
A gyártótól rendeltek már 1 ideje érkeznek. Hétfőtől nálunk is kapni (felvidék). Nekem valamivel olcsóbban érkezik. A szállításért sem fizetek. Cserébe várnom kell (pedig már az országban van.) Kb 50€ kedvezményt kapok az egész csomagra. Olyan mintha az Acebeam TAC AA ingyen lenne.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #76522 üzenetére
Az L16 lámpát egyre ritkábban látni. Sajnos felment az ára. Drágábban láttam pár napja. De már nem gyártják.
Én csomagban rendeltem. A Nitecore MH12 PRO, Acebeam TAC AA lámpák igen, a Nitecore MT2A PRO lámpa + BP23 PRO táska még nem. Majd 1x -re küldi úgy vagyunk megegyezve. Pénteken ráhívok.
A Nitecore MT2A PRO lámpát képzeld el fejlámpának.
Fenix fejlámpa szerelékem van.
-
FBLLMAG
senior tag
Már írtam a Nitecore MH12 PRO esetleg MH25 PRO ha még erősebb kell. Apró lámpából elég sok fény.
Az Acebeam L16, Armytek Predator PRO, Dobermann PRO sem rossz. Az Acebeam L35 V2 már kicsit húzósabb, de ez világít és terít is rendesen. 5000 lm fényáram, 100000 cd fényerővel. Ez már talán elég lehet. Nem túl nagy, nem túl nehéz.
(Már ne a régebbit lesd.)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
DJ3LON #76517 üzenetére
Nem zavarsz el vele senkit, és az állatokat sem.
Lényegében mint 1 pajzs (nagyobb fehér fénykör), nem látni / látnak mögé. A kutya ugatni fog, de kb nem megy neked. A 2 lábú állat sem látja mi történik a lámpa mögött. Ezért nem fog neked menni. Lassan tudsz kihátrálni a bajból, ezt is nehéz nyomon követni.
Magadon kipróbálva láthatod magad is, mit lát a támadó.
-
FBLLMAG
senior tag
Ingyé, csak úgy odaadtam, hogy használják. Amíg a ház szépült. Villany nuku. Kellett valami amivel fényt csinálnak. Meg erősnek is kellett lenie. Nem sajnáltam ezeket. Hiszen ócók voltak. Convoy, Sofirn, BLF, Wuben van nekem is.
A végén, mikor későig szereltem, kerültek elő a drágábbak.
-
FBLLMAG
senior tag
150, 300, 500 mAh lényegtelen. Szorozd be 3,7 V -tal. 0.555, 1.11, 1.85 Wh. Nagyon kevés. Ezek szórt fényű lámpák. Erre akartam rámutatni.
Ha már minden g számít.
De ehhez kell a vezeték."és akkor itt jön képbe hogy a te 58 grammos nehéz lámpád tud szórt fényt? van mágnes rajta? tud színes fényt? tud UV fényt? mert ez a 18 grammos lámpa tudja!"
A Fenix E12 nincs 50 g. Szintén tud szórt fényt. A sapkára felcsíptethető.
Az a 70 g -os LD12R tud szórt fényt is, amit arra állítok amerre akarok. A klipsz mágneses, ezért tudom a lámpát benne forgatni. (A feltöltött képeken jól látszik.) Van színes, UV fényű lámpám is, de nem túl gyakran használom. Sárga, zöld, kék, piros filtereim is vannak, már ezek sem kerülnek elő olyan gyakran. Fejlámpákban, lámpásokban szoktam a piros fényt gyakrabban használni.20 - 30 órát az 58 g -os lámpámmal nem a kis fokozatán világítok, mégcsak nemis a 10 lm tartalékfény fokozatán, hanem a 30 lm sétáló fokozatán.
(A 2 - 3 lm fokozaton az üzemidő görbéket már feltöltöttem. 100 - 200 óra)Az AA méretű lámpák strapabíróbbak, jobban tűrik a behatásokat (úgy mint a 18650 / 21700 lámpák, csak apróbbak). Tartalék lámpának ténylegesen használhatók (a hatótáv, üzemidő elmarad, viszont nem maradok sötétben órákon át), és EDC lámpaként is, mivel aprók, mindig nálam lehetnek. Kulcstartó sincs mindig nálam, de ezeket a zsebemre tudom csíptetni. Nyáron sem zavaró a viseletük.
-
FBLLMAG
senior tag
Ha már a 2 lm fokozatot hoztad fel.
És létezik 1 lm fokozata, 3x hosszabb üzemidővel, kb 300 óra, 0,3 lm fokozat, kb 900 óra üzemidővel. A legalacsonyabb fokozatán meg 4+ órát bír. Ja és fehér ENELOOP akku volt benne.
Az Armytek Prime A1 PRO, Tiara A1 PRO meg 200 órát bírja a 2 lm fokozatán.
Ha mégis lemerül, az akkut lehet cserélni ezekben a lámpákban.(Az a kulcstartó lámpa stabilan tartja azt az X lm fényáramát, bármely fokozatán is?
)
Fenix LD12R
A klipszben természetesen elforgatható a lámpa. Így mindig a megfelelő irányba világít. A TIP2 szintén mágnessel rendelkezik, de az fixen a hátulján van. A TE kulcstartó lámpádon is fix helyen van. Az Armytek lámpáimból meg kivehető a mágnes.
A fejlámpámból is.LedLenser K4R, K6R, ha már kulcstartó lámpa.
Így meg szerintem egyszerűbb. Nem kell keresgélnem a vezetéket. USB -s konektorba, TV -be, PC -be, autóban az USB portba, POWER-BANK -ba azonnal, bármikor beszúrható. Ahol eszembe jut. Mindig nálad van az a vezeték?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest