- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
BÚÉK mindenkinek! Gondolom egy olcsóbb valamilyen fire vagy meco vagy egyéb piacos márka lesz. Ezekben nincs megfelelő töltő elektronika. Inkább használj külső töltőt, mert jobb esetben csak az akkud élettartama csökken, rosszabb esetben meg baleset és tűzveszélyes ha ilyen lámpában töltesz. 4$ körül vagy alatta meg lehet kapni a liitokala lii100 töltőt ami az egyik legolcsóbb ami megbízható.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
szampress #29610 üzenetére
Csak a Blf -en véletlenül elcseppentett infókat tudom, és amit Simon aliexpress shopjában felbukkanó alkatrészekből következtetni tudok. Lesz clear anodizált verzió mint az L6 és a C8 és homokszín is lesz, gondolom az új firmware -es piros drivert kapja, és övcsipesznek lesz két körbemarás a fejen is. Réz DTP csillagon lesznek a ledek valószínűleg. Ledek fajtáját nem tudni, és azt sem hogy lesz-e sima refis vagy az csak megmarad külön megvásárolható opciónak. Mivel az egy hónapja beígért rövid L6 csövek sem kaphatók az új S2+-ról semmit nem tudok megtippelni se mikor lesznek.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #29592 üzenetére
Még nem jelent meg újabb S2+ a szinesek óta. De jönni fog. Minden meg van csúszva a karácsonyi hajtás miatt.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #29451 üzenetére
Banggoodon 20$ alatt van és "ad6b10" kuponkóddal még 18%-al olcsóbb lesz.
-
ZozzV6
senior tag
Megjötöt egy kis csoffadék Q5 ledes lámpa a kocsiban megdöglött SK68 helyére, és egy Skilhunt H03. Ez az első Skilhunt lámpám. Minőségre tényleg nem lehet panasz. Hozza az elvárt legalább Convoy féle szintet. Két ünnep között már talán lesz időm nekiállni videózgatni és végre fel is tölteni valamit a youtube csatornára. Utána igyekszem rendszerességet tartani majd valamilyen szinten. Azt hogy heti vagy havi szinten készülnek videók még nem tudom. Ez azon is múlik, hogy a pénztárcám hogy engedi, vagy sikerül-e valami szponzorra találni
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Yahhher #29400 üzenetére
Na ez jó kis cucc. Kár hogy marha drágák. Szívesen beruháznék ilyenekre. Mellesleg a BLF A6-nál az első 45 másodperc a mérvadó mert ott szabadít rá sok ampert aztán visszalép. Mérted a kettes szinten az áramfelvételét esetleg? Gyanítom 2-2,5A körül lehet. Így csak az elején nyomja meg jobban a melegedést aztán olyan mint egy S2+ csak némi extra tartalékkal ha szükség van rá.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vagany #29399 üzenetére
Sajnos nincsen bele való lítium akkum de mivel az acélnak nagyon vacak a hővezetése az aluhoz képest és még így is elég meleg volt 10 perc után hát... Nem tudom meddig melegedne lítiummal de én nem kockáztatnék. Valamint arról se tudok semmit, hogy líatiumnál lekapcsol-e időben.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #29378 üzenetére
Igen. Nem véletlen a kép
Ami még tetszett, hogy annak ellenére, hogy a gomb kiáll nem félek a véletlen bekapcsolástól mert elég határozott erő kell a bekapcsoláshoz de mégsem túl sok.
Én kuponnal 9 $ körül vettem ami már akciós S2+ kategória de nem bántam meg. Természetesen eredeti áron sokalltam volna de így OK -
ZozzV6
senior tag
válasz
Vagany #29371 üzenetére
Van létjogosultsága. A tool közepes fokozatban olyan erős AAA-val mint a 348. Jó a módkiosztása, erősebb szűkebb hot spotja van, kevesebb szórt fény, nagyobb refi, rövidebb de vastagabb, az övcsipesznek van helye és így nem tud elmozdulni de megfordítható és az érdesített és lépcsős oldalának köszönhetően nem csúszkál ki a markomból mikor kapcsolgatom. 348 előnye a tool ellen a lítium akku használata de azzal melegszik nagyon, és a szebb színvisszaadás. Nekem a tool jobban tetszik mivel csak AAA-val használtam a 348-at is így a 348 egyik barátom ajándéka lesz karácsonyra melós lámpának.
Pár kép:
BLF 348 AAA akkuval:
Tool MAX:
Tool MID:
Tool LOW:
Bal BLF 348, Jobb Lumintop Tool -
ZozzV6
senior tag
Megjött a Lumintop Tool AAA. Nagyon könnyű a BLF348-hoz képest is. Valamint rövidebb majd egy centivel de vastagabb picit. A reflektora nagyobb így erősebb a hot spot és messzebb visz. Bocsánat a videók késése miatt de nagyon összejött most minden. Családlátogatások meg miegymás. De igyekszem pótolni a lemaradást!
-
ZozzV6
senior tag
Egy valamit nem tennék. A gyári érintkező szélein ahol lyukak vannak ott nem önteném ki ragasztóval. Ha az akksi el akar durranni ott van a biztonsági szelep és azon át tudja szabályozottan kiereszteni a felgyülemlő gázokat. Más kérdés, hogy lámpatestben eleve zárt térben van és valószínűleg vagy a kapcsolót vagy a reflektort lövi ki üvegestől de azért adjuk meg a lehetőséget
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Benoe77 #29269 üzenetére
Mert fognak jönni új színek, meg egyéb apró módosítások is az S2+-on és gondolom nem akarnak kavarodást. A karácsonyi hajtás miatt gondolom csak jövőre jönnek ki az újdonságok. Én már csináltam de forrasztani kell hozzá meg kell pár cucc. Keress rá a hozzászólásaimban egyszer leírtam és linkeltem is.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Benoe77 #29254 üzenetére
Nyugi eredeti driver. Az új firmware -es drivernek már ilyen a rajzolata és az FX-12 név is stimmel. Csak a régi és új firmware-t a zöld és piros panelszínnel különböztetik meg. Az SMT beültetés miatt a gyártónak egyszerűbb az új panel beültetési tervet használni mivel a másik színhez azaz firmware -hez nem kell átállítani a gépeket csak más programot írni bele.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
krisztianAMG #29109 üzenetére
Én is lebutítottam az S2+-om 6-ról 5x7135-re. Ez az a szint ami már elég nekem ebbe de nem melegszik maxon hagyva se. A hatásfoka jobb 4 db teljesen kinyitott 7135-nek mint 8 db 50%-on hajtottnak de ezt szemmel nem fogod látni Valamint ha 4-ese van akkor van a max alatt még két módja. Ha 8-as akkor csal egy van az 50%-os alatt. De itt jön képbe később az új Convoy firmware amiben a 12 módcsoportban van két olyan ami 3 módos de 50% a max. Ezzel könnyen szoftveresen tudod a 8x7135 lámpád olyanra butítani mintha 4-es lenne. Teljesen megértem aki nem akarja kockáztatni a túlmelegedett lámpát. Én is felejtettem már a kis szobába bekapcsolva maxon a csupán 6x7135-ös S2+-t és mikor eszembe jutott majdnem fél óra múlva megfoghatatlan volt szinte. Szóval van értepme mindkettőnek.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #29051 üzenetére
Kia bennfentes dolog a postáról: kedves vezetés elvállal mindenféle cégnek extraolcsó és gyors szállítást pl: Emag. Emiatt már szeptemberben annyi a csomag mint karácsonykor, sokszor a gyorsítás miatt nem szkennelnek minden csomagot minden állomáson így lehet, hogy a csomagod megkapod éppen, de tracking szerint csak épp az országban van. Az ügyfélszolgálatosnak 5x annyi email és telefonhívása van naponta és ő se tud többet mert nem látja a mozgásokat. Most meg itt a karácsonyi szezon pluszban. Ne az ügyfélszolgálatossal veszekedjetek kérlek. Ő az egyik legkisebb fogaskerék és sajnos csak bele van dobva a nyakig érő sz@rba, és még lötyögtetik is.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #29040 üzenetére
1A hidegfehér, 3D semleges, 5A meleg fehér
Nufenen111:
Védett akksin van egy elektronika ami zárlat, túlmerítés, túltöltés ellen védi az akkut. -
ZozzV6
senior tag
Kollégám elcsábult és megvette a Convoy M1-esem. Most vehetek magamnak másikat. Tud valaki 18,2$-tól jobb árat valahol XM-L2 T6 3B leddel M1-re?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
balazs1956 #28998 üzenetére
Én nem találkoztam olyannal még csak button top nem védettel, de elvileg annak a lámpának nem kell védett.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
kgyuri7 #28987 üzenetére
Convoy M1-re van fehér, piros, sárga Nekem van fehér. Műanyagból van nem esik le lóbálásra de nem is szorul rá. Ha odakoccintod valamihez akkor azért leesik.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
X-metal #28945 üzenetére
Akkor még a Convoy M1 is megfontolás tárgya lehet. M2-m nincsen de M1 van és elég jó kompromisszum egy távolra világító C8 és egy közelre terítő S2+ között. Lényegében fényben ugyanazt tudja mint az M2 mert ugyanaz a driver, led, reflektor van benne csak kicsit több az anyag a fejben ami a hőt elviszi.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
X-metal #28939 üzenetére
Ajánlom a Convoy M2-t ha esetleg a 31,5mm fejátmérő belefér mert a bordázott feje miatt kevésbé melegszik mint egy S2+ ami a másik javaslatom lenne ha az M2 túl vastag. Alkatrész kapható hozzájuk, mindkettő vízálló és elég nagy fényük van ha a 2800mA-es driverrel veszed őket. Ha a megbízható minőség a fontos jó áron akkor a Convoy a best buy márka. Van 3 éves S2+-om is és ugyanannyi idős C8-am is és semmi bajuk nem volt pedig bringán, autószereléshez és sokmindenre használtam.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jeriba #28936 üzenetére
Loctite pillanatragasztó, de nekem eleve elég passzentosan ment bele a mágnes és csak a résekbe töltöttem hogy tuti legyen. Ez az amit vettem. van különböző színekben. Érdekessége, hogy alapból kék amit vettem de zöld színben foszforeszkál ha feltöltöm fénnyel. A sima fehér az nem tud ilyet és a többi színt sem tudom mit csinálnak. Így belülről épphogy megvilágítva inkább a kék érvényesül.
-
ZozzV6
senior tag
A mini S2+-on mágnes kapott némi ragasztót, és a gomb kicserélve világoskékre és fehér ledes világítást kapott a zöld helyett. Tetszik a végeredmény
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nufenen111 #28902 üzenetére
Ha adnak hozzá akkor rendben van.
Hpsafl ez nekem is betalált a skilhunt H03-al. Már a kosárban van és remeg a kezem a vásárló gomb felett -
ZozzV6
senior tag
Tegnap elkezdtem az első videóó vágást. Jó rég csináltam már ilyet és azóta másik programot is kell használnom mivel a régi elavult. 3 óra egy 8 perces videóra és még nincs kész
Majd gyorsabban megy ha megismerem a progit.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nufenen111 #28892 üzenetére
A narancs reflektorhoz lehet kell másik központosító gyűrű a ledre mert azt még a régi 7mm-es lyukkal lehet a legtöbb helyen kapni és most már 9mm-essel készül a sima refik alja.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Monyos #28880 üzenetére
Én nem vennék már semmi ebay-es vackot. Az Sk68-ak is csak olyan pozícióban vannak ahol nem létkérdés a megbízhatóság. A 3 db-ból egy most pusztult meg 1 év után. Az 5-ös kezelő által linkelt az Hamisított cree ledes Lattice bright van benne. Amit te linkeltél az meg egy Q5-ös ledes megbízhatatlan akkuval amiben jó ha van 800mA és egy olyan töltő amit szintén nem mernék használni. 5-8$.. Ég és föld a C8-hoz képest amit találtál. Ez most nagyon leszólásnak hangzik de olyan célra hogy hazajutáshoz lássak oda kell a megbízhatóság így nem adnám Convoy, Sunwayman, jetbeam, stb márkák alá.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyenesmartin #28860 üzenetére
Mivel ki tud rántani 4-5A-t is egy akkuból én csak az LG-t használnám benne. Igaz az is hogy 45 másodpercig van max fényerőd és utána be kell érned azzal amit egy S2+ vagy S3 tud és 5-10 perc után abból is visszább kell venni. Egy S2+-al is beterítesz 20-30m-t magad előtt viszont ez nem jelenti azt ha szemből jön egy autós az nem fog észrevenni már egy km-ről. Sőt ha egy A6-al maxon szembevillantod konkrétan megvakítod aztán a végén abból lesz a baj. Nekem a garázsnál a telek felső végében nincs fény egyáltalán, meg néha a főúton sincs hajnalban közvilágítás amikor megyek a buszhoz és át kell vágnom a túloldalra. Van nálam egy Sunwayman C22C ami kb S2+ fénnyel bír csak van még egy led az oldalán is és mágnes a végébe. Tökéletesen elég erre a célra. Nem muszály fotonágyú
Fél éve én is minnél kisebb méretbe minnél több fényt akartam zsúfolni de most már rájöttem milyen jó ha ott az L6 ami elmegy fél órát is kettes fokozaton, vagy az M1 2800mA-el 10-20 percet, vagy egy S2+ 1750mA-el 10-20 percet de 1400mA-el akár merülésig melegedési gondok nélkül. Most már azt akarom ha valami tud egy fényt azt tudja sokáig és ne kelljen vele foglalkozni hogy melegszik vagy nem. Meg pont akkor lép vissza mikor kellene a több fény
Persze maradt még 1-2 elmebeteg lámpám de azokat csak mutogatni veszem elő -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #28847 üzenetére
Gyárilag nincs. Nekem van mert csináltam.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #28844 üzenetére
Van aki ragasztja. Szerintem a lámpa gyártási méretszórásán múlik. Nekem elég nehezen ment bele. A végleges állapothoz rátettem egy fadarabot és azt kalapáltam hogy rendesen belemenjen. De majd úgyis szétkapom még hogy kékre cseréljem a gombot és a világítását és majd akkor nyomok a résekhez némi pillanatragasztót.
-
ZozzV6
senior tag
Akkor is ezt csinálja ha lemerült az akku .
Más téma. Egyik nap betévedtem a Lidlbe és ha már ott voltam meg kellett néznem ezt a csoda Livarno lux lámpát saját szememmel. Azt kell hogy mondjam előítéleteimhez képest kellemeset csalódtam bár a csomagolásból nem vettem ki így kipróbálni nem tudtam. Csak arról beszélek amit láttam.
Ami pozitív: Rendes Cree XML led, és jó súlya volt tehát anyag van benne és a külső megmunkálás elég jó.
Ami negatív: elemes, nem akksis, és még mindig nagyon drága akkor is ha esetleg tényleg egy jó driver van benne és jól összerakott lenne belül. -
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28804 üzenetére
Durva csiszolópapírral megcsiszolni a gyári lencse elejét hogy matt legyen?
Vagy homokszórni? -
ZozzV6
senior tag
válasz
wyattthoearp #28771 üzenetére
Gyári állapotban az L6 tudja azt a távolságot mint az L2 csak sokkal nagyobb területen ezért sokkal használhatóbb a fénye.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28722 üzenetére
Az első fura, a második és harmadik normálisnak tűnik. Mivel az AA 1,5V feltöltve, egy 14500 pedig 4,2 szorozd be az áramot a hozzá tartozó feszültséggel. Az AA-nál így is kisebb teljesítmény jön ki de azért látszik, hogy nagyobb árammal próbálja ellensúlyozni az alacsonyabb feszültséget a 2-es és 3-as.
Az elsőnél akkor sokkal halványabbnak kell lennie AA-val. Nekem egy módos van és nincs 14500 akkum így csak NiMh-val használom.Akku kérdés. Ni-Mh-kat feltöltve tárolni és minnél jobban lemeríted és onnan töltöd annál jobb.
Lítiumnál névleges feszültségen tehát 3,7V körül jó tárolni hosszú távon de meríteni azt szereti ha hamarabb van töltve és nincs teljesen lemerítve.
Tárolás alatt azt értem ha több hónapig el van téve nem azt ha hetente használva van. Akkor lehet tele is a lítium. -
ZozzV6
senior tag
A leírt lámpákról az első pakk nyersanyag felvéve. Még lehet kiegészítem később de a nagyja kész a felvételeknek Most még meg kell vágni aztán mehet a feltöltés egyenként ahogy elkészülök a vágásokkal.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #28693 üzenetére
Sajnos ez a helyzet. És mivel szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni gearbest-el vagy banggooddal lámpatesztek miatt ahhoz nézettséget kell produkálni, hogy egyáltalán szóba álljanak velem. A magyar fórum és a BLF-en posztolt építéseim is kevesek. Modding annyira nem is érdekli őket mivel az nekik nem reklám mert nem megvehetó náluk készen. Szóval nekik inkább a gyári lámpatesztek számítanak.
És nem megy olyan jól az angol de remélem ennek hatására az is fejlődik. Írásban elvagyok de beszélni folyamatosan teljesen más tészta. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #28686 üzenetére
Köszi mindenkinek. Videós reprezentációban abszolút kezdő vagyok főleg angolul de majd csak bele jövök. Na meg a videó vágásba.
-
ZozzV6
senior tag
Készítettem egy youtube csatornát amin hamarosan főleg lámpa és egyéb kütyü tesztek lesznek láthatóak. Videókat elkezdtem gyártani. Angol nyelvű lesz, előre sorry a kiejtésemért. Azért nem magyar mert nem akarom megfosztani a világot az információtól és a lámpás videók is eléggé réteg dolog főleg Magyarországon.
Aki akar iratkozzon fel és majd ígérem hamarosan töltögetem fel a videókat is.
https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA
Első néhány lámpa ami várható:
Convoy S2+
Convoy L6
Convoy L2
Sunwayman C22C
Palight Boss1
BLF Nichia 348 -
ZozzV6
senior tag
válasz
schleier #28674 üzenetére
Amit linkeltél 1400mA-es. Csak akkut írták hozzá hogy 2600mAh-s kell hozzá ami marhaság mert akármekkora kapacitású jó bele csak 18650-es típisú legyen. Ráadásul az egyik képen ahol akksi van mellette ott nem is S2+ van hanem sima S2. És még drága is mert 14,49 font holott 14$ alatt meg lehet venni gearbestről. attól függ milyen leddel veszed.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyenesmartin #28668 üzenetére
A C8 nem a Convoyé. azt mindenki gyárthat kisebb nagyobb módosításokkal. Az egy általános design csak a Convoyé az egyik legminőségibb azért azt ajánlgatjuk mindig.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
konigjanos #28633 üzenetére
Egyik se fog belemenni. Csak gumizz össze 3 db AAA elemet és próbáld oda. Előre szólok nem fog belemenni mert vastagabb a 3 db mint egy 18650.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Yahhher #28626 üzenetére
Többe kerül a tuning mintha vennél egy XP-L HI ledes C8-at ami 200m-re elvisz gyárilag és nem is melegszik. de ha ragaszkodsz ehhez a mérethez és esetleg nem baj, hogy bukod a jó szórt fényt közel akkor egy sima felületű reflektor kell bele XP-L HI leddel noctigon csillagon és a drivert megpakolni még 7135-ökkel hogy 3,5A körül legyen a max vagy venni bele egy BLF A17DD drivert banggoodról. És a lámpád maxon kb 1 percig lesz használható mert forró lesz nagyon, és nem fog annyit tudni mint a gyári C8. De a led noctigonnal 7$, a driver 6,5$ plusz a refi is 1,35 szóval a tuning anyagáron majdnem 15$ és kuponnal annyiért simán kapsz C8-at.
Sajnos egy lámpa nem lehet mindenre jó. Olyan nincs hogy minden van -
ZozzV6
senior tag
válasz
krisztianAMG #28618 üzenetére
Hát én nem állok senkivel kapcsolatban csak otthon párommal de ő nem örül a kuponoknak mert akkor pénzköltés van. Apropó Skilhunt H02-re valami jóféle kupon nincs esetleg? Valamint S2+ UV-re?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28570 üzenetére
Néha így is kifelejtek dolgokat. Pl csináltam valamikor egy csoportképet és utána jutott eszembe hogy a táskámban volt a Sunwayman C22C és lemaradt a képről
-
-
-
ZozzV6
senior tag
Ez volt a vevői elvárás
A módkiosztásban az 50, 70, 100% között én alig látok már erősödést szóval az 50% kb ahol még jó a hatásfok. Természetesen nem az ésszerű mindennapi használat volt a cél egy igazi lámpab..inál megesik az ilyen. De az L6-om példája ott van hogy megfelelő hűtéssel nem probléma mert az is megeszik 7A felett és ott látni a különbséget de nem melegszik sokkal jobban mint előtte. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Francia91 #28431 üzenetére
Köszi!
Nekem van egy végletekig tuningolt XM-L2-es L2-m és egy majdnem gyári L6-om. Azt kell hogy mondjam az L2 a fiókban pihen mint érdekesség, hogy elvisz 700m-re is de nagyon szűk fénycsóvában. Egy gyári L2 talán 4-500m-t tudhat max. És az L6 az asztalon van mindig kéznél mert ha használható fényre van szükségem az esetek 90%-ában azért nyúlok. Elvisz 400m-re ha kell és jó a szórt fénye is, valamint annak a 4 módnak jól el van találva az elosztása, hogy lakáson belül is tudok optimális fényerőt választani közeli dolgokhoz. Nem igazán melegszik és én legtöbbet a második legnagyobb módban használom mégis sokáig bírja. Ha jobban megnézed az árakat és az L6 mellett döntesz banggoodra tudok kupon kódot amivel kb 50$ lesz az ára. Szerintem megéri a többlet kiadást. -
ZozzV6
senior tag
válasz
balazs1956 #28429 üzenetére
Milyen színű kell?
-
ZozzV6
senior tag
Következő a saját Small sun ZY-T08-asom MT-G2-esítése lesz ami kalandos volt mert megvettem, felhúztam az áramot a gyári XML T6-al majd eladtam mert nem használtam. Egy év után visszavásároltam hogy átépítsem. Egyedi driver amihez egy BLF-es sráccal készíttettem el a panel tervet amit megálmodtam, és 3 csatornás Fet-es lesz. Bistro firmware-el. És ez a lámpa is kap majd rezet a fejébe mert elfér benne még bőven. Részletesebben majd ha megépült mesélek a dolgokról. A drivert most kezdem csinálni de még az Atmel mikrokontroller nem érkezett meg így csak félkész lesz.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Öreg 61 #28418 üzenetére
Ez az eredeti de gyárilag elég vacak a felépítése. Nem fogok ilyet többet építeni. Szóval felesleges. Inkább terít mint messzire vinne. KB 200-300m-t tippelek de nagyot terít. Sokkal több meló van vele mint hogy megérje még egyet csinálnom. Csak gondolkodtam hogy magamnak is építsek-e ilyet és Kozy épp ilyet akart ezért megcsináltam neki kíváncsiságból de sok meló volt vele. Ez a gond a túl egyedi építésekkel, hogy egy kb anyagáron 12000 ft-os lámpára elkérek mondjuk 3000 ft-ot az építésre és a tulaj kap egy kb L6-al megegyező árú és fényű lámpát ami ugyan kisebb de hamar túlmelegszik. Nekem meg benne van vagy 10 munkaórám. Ha annyit kérnék hogy megérje az időmet már 20-25000 lenne a teljes végösszeg abból meg sok mindent lehet venni, ráadásul nincs is pofám annyit kérni mert olcsóbban van ilyen erős gyári lámpa. Szóval nem lesz több ilyen, csak most a kíváncsiságom erősebb volt
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #28416 üzenetére
Ez is szép fókuszált volt azzal nem volt baj de nagyon kékes színe volt. Elfelejtettem itt említeni hogy eddig tudott volt XML-nél, hogy mi a különbség a gyári Cree és az LB ledek között.(Kisebb sárga négyzet a ledben, a dóm körül a perem LB-nél sima, Creenél érdes)
XM-L2-nél Mintha szintén kisebb lenne az LB sárga foszforos része valamint vannak a foszfor felületén kis pöttyök amik LB-nél négyzetrácsos szabályos formában vannak, Creenél pedig eltolt sorokban tehát minden második sorban a pöttyök az előző sor pöttyei közé esnek. Valamint az F13-ban LB felirat volt a csillagon is.
Ez egy Cree:Ez pedig az F13-ból kiszedett LB. (Bocs hogy kicsit homály)
-
ZozzV6
senior tag
Elkészült Kozynak egy újabb lámpa. Egy Ultrafire F13-ként látta meg a napvilágot egy valami Lattice bright hamisítvány leddel led alatt semmiféle ragasztót vagy hővezető anyagot nem tartalmazott csak a vezetékek és a reflektor tartotta a helyén. Terv az volt hogy egy MT-G2 ledes szörny legyen a végeredmény. Jelentem sikerült.
7,6A-t vesz fel 2 db 26350-es akksiból és maxon 40 másodperc alatt foghatatlanul forró lesz
Hogy olcsóbb legyen a driver mivel Mountain electronicstól érkezett és onnan sok a posta ezért amellett döntöttünk, hogy DIY kitet rendelek üres panellal és majd én összerakom mert így 5$ spórolható driverenként.Kész driver:
A vezetékeket muszály voltam ilyenre hajtani mivel a driver legmagasabb alkatrésze és a hozzáadott réz között 1mm hézag van csak.
Alkatrészek:
Az F13-ban ráadásul iszonyat vékony a Led polc. szerintem nincs fél mm. Annyira hogy megmunkálás során gyárilag kilyukadt a közepe. Ezért kell a hozzáadott réz tömeg a polc alá ragasztva.
6.5mm vastag réz korong:
Mivel a rendelkezésre álló anyag nem volt elég nagy átmérőjű és nem ragasztóval akartam kitölteni ezért két alumínium lemezzel hézagoltam körbe és úgy ragasztottam be:
Imárom az MT-G2-t ahogy látni benne a sok kis diódát:A reflektorban a lyukat ki kellett tágítani hogy beleférjen ez az óriás:
Driver a helyén, alatta a rézen kapton szalaggal mivel nagyon közel van hozzá.
Led is a helyén beforrasztva:
Kész:
Minimum:
Maximum (Bocs a képminőségért):
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #28408 üzenetére
Ahhoz hogy az alfi, lidl stb árusíthassa gondolom szabályok vannak, különböző engedélyeztetéseken kell egy terméket áttolni ami valakinek pénzbe kerül. Általában a gyártók intézik el ha hivatalosan árusítani szeretnének pl az EU-ban de a convoy ezzel nem fog foglalkozni, mert nincs erre pénze. Tudom sok gagyit lehet kapni de valószínű ez az oka annak hogy a lidl lámpák kisebb fényűek gyengébb minőségben convoy áron mert bele kell az árba tolni a járulékos kiadásokat, vámot és a lidl hasznát is. Banggooddal és gearbesttel meg aliexpressel megkerüljük ezt az egészet ezért olcsóbb majdnem minden kínából.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28381 üzenetére
26,71 a legvastagabb a 3-ból ami nekem van. A legvékonyabb pedig 26,62.
L6 akkucsöcének belső átmérője 27,05
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest