- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz
Lacerta #46480 üzenetére
a "villogás" ugye csak viszonyítás kérdése... mert van, akinek a 60 Hz nem zavaró, van akinek a 120 is, és az 1Khz-et szerintem senki nem látja...
De a BLF driver szerintem pont ezt csinálja... odakúrja a 4,2 voltot a PWM bekapcsolt fázisában. A turbónál ugyanez történik, csak még meg sincs szaggatva -
ZolkoW
őstag
válasz
Lacerta #46478 üzenetére
A kapcsolóüzemű definíciójában szerintem csak az van benne, hogy a két szélső állását használjuk a kapcsolóelemnek, az nincs, hogy vasmagnak kell benne lennie. A FET a kikapcsolt, és a teljesen nyitott között kapcsolgat.. nyilván ez sem 100% hatásfokú, de jobb tud lenni. És azt sem hiszem, hogy olyan nagy frekvencián használnák ezek a driverek, hogy tetemes veszteség keletkezne a felfutó- és lefutó élekből.
A 7135 tudtommal a beállítandó áram környékén szabályoz oszcillálva, de nem a 0 és az 1 között kapcsolgat.. tehát analógés elfűti a különbséget.
félig más: ahogy nézem, az A17DD-n nincs árammérő ellenállás, így vagy akkufeszültség alapján kompenzál, vagy más okosságot csinál, vagy egyszerűen nincs fényerőszabályzás, ami a merülő akkunál növeli az áramot. A Convoy S9-nél vanellenállás, cserébe azt olvastam, az akksi feszültségével mégis csökken a fényereje..
-
ZolkoW
őstag
válasz
adam7027 #46473 üzenetére
egy L2-t azért úgy mernék hagyni akármeddig, és én a rövid csövet az L2-re pártba tartozom ;-)
viszont többen írtátok, hogy a FET-es driver hatékonyabb, kevesebbet fűt el a szabályzás.. hő szempontból érdemes lehet azt is megfontolni (egy S2 a BLF driverrel -vagy rögtön egy BLF A6- , az oda is pörköl, ha csak fél percre kell, de ezek szerint kevésbé is melegszik azonos fényerőn, mint a 7135-ös megoldások)
-
ZolkoW
őstag
válasz
Teasers #46414 üzenetére
Fura ez a követés, tegnap megkaptam egy csomit, és nem frissült a "forwarded for domestic sorting" státuszról azóta sem (2 napja), szerintem nem is fog. Gondolom esetenként valaki nem üti be a számot/szkenneli be a vonalkódot, aztán akkor így jártunk.
De egyébéként átlagban hetente biztos küldök vagy kapok postai csomagot, és évek alatt egyszer kerestettem, de az is meglett. Illetve volt még 3-4 ebayes, amit szerintem el sem küldött az eladó, csak kamu volt. -
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #46342 üzenetére
nem a "kompozit" elnevezéssel kevered? azt imádják használni pl. bicikliiparban, ahol a sima "műanyag" nem hangzik elég menőn. a polikarbonát ehhez képest egy konkrét típusú műanyag. nekem is a CD jut eszembe először, meg a plexi vs polikarbonát összehasonlítás: hasonlóan néznek ki, csak nagyon nem egyformák mechanikailag.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Gargouille #46337 üzenetére
de nem minden műa. polikarbonát
-
ZolkoW
őstag
válasz
zoli03 #46275 üzenetére
így van, legalábbis én is így tudom. aztán ha nem is, hanem mondjuk 4x20% már kiadna egy ciklust,akkor is mi van? ezek olyan akksik, amik ha csak párszáz ciklust bírnak, az nálam rengeteg idő. Az eredeti kérdésre válaszolva nálam attól függ, sejtem-e előre, mikor kell sokáig üzembiztosnak lennie. szóval nincs sok akksim, de figyelek rá,hogy legyen teljesen töltve is pár, és cserélgetem őket. ami edc lámpában van, annál megvárom, míg jelez a lámpa, kivéve ha tudom,h kimászok a padlásra dolgozni órákat,mert akkor inkább cserélek,hogy ne kelljen visszajönni érte.
-
ZolkoW
őstag
minden hobbi ugyanannyi pénzbe kerül: az összesbe
-
ZolkoW
őstag
válasz
nagylaci32 #45861 üzenetére
lehet, hogy tévúton járok, de gyanús az a piros, illetve az elsőnél a fehér csík. Szóval szerintem az bocsátja ki a fényt, a videón mondjuk nem látom, hogy mögötte árnyék van-e.
Vannak kijelzőkhöz használt háttérvilágítás-panelek, amik kvázi homogén fényt adnak, és szálak is, amik hasonlóak. vagy COB led a teljes csík. amennyiben ez egyáltalán más technika, mint amit előbb írtam - szóval nem tudom, de szerintem nem csak kétoldali bevilágítás van.. -
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #45694 üzenetére
lehet hogy át is értékelem a voksomat.. a térfogatához képest a 26650 nem annyival több kapacot nyújt,mint lehetne. ahogy a 18350 is aránytalanul kisebb töltést tud általában. gondolom emiatt találták ki az új szabványt,hogy jobban hasznosítsa a térfogatot. szóval biztos elterjed majd, akkor meg jó lesz
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #45675 üzenetére
én is egyértelműen a 26650-re szavaznék. Hogy vennék-e, nem tudom, de már máskor is kérdeztem magamtól, hogy mikor csinál már valaki 26650-es C8-ast... a BD06 nem ér, az máshogy néz ki, stb (nem igazán tetszik).
De ha veszek bármikor még C8 jellegű lámpát, és lesz belőle 26650-es, akkor komoly az esélye, hogy azt választom! -
ZolkoW
őstag
válasz
Teasers #45460 üzenetére
szerintem simán felkeresheted, de előfordul, hogy egy hónapnál tovább tart a szállítás.
(a Gearbest amúgy _AZ_ eladó)
más: nem vagyok rá büszke, de tegnap szánt szándékkal használtam a stroboszkóp módot az elemlámpámon. és örültem neki, hogy instant elérés van hozzá, ugyanis ezzel jeleztem egy érkező vendégnek az ablakból, hogy jó helyen jár. észrevette.
(a nagyon pici Fitorch is egyszer bekerül a kosaramba, úgy érzem, kuponnal már lenyelem az árát) -
ZolkoW
őstag
válasz
Mikulásbá #45433 üzenetére
az ilyenek tudtommal csak a szimpla cellát töltik. a CR123-nak pedig csak az RCR123 változata tölthető, ha nem tévedek, a sima nem. ezt általában írják is a lámpa adatlapján, hogy nem tölthetőt ne akarj benne tölteni.
Ha 16340-re gondoltál, az tölthető, de kétlem, hogy a 8,4V-ot előállítja hozzá a lámpa - biztos csak az adatlapból derül ki. -
ZolkoW
őstag
az üzemidőhöz írom, hogy mostanában a tetőnk alatt szigetelem a falat, ott teljes idő alatt kell a fejlámpa, tehát amikor egész nap kint vagyok, az lehet akár 8 óra is. igaz, a Skilhuntban simán cserélem a cellát, bármi van, de használható fényerőn végig bír egy műszakot. azért az elég zsír. és mivel az a lámpa szutykos, most el van különítve, ezalatt sima pánttal a kis 18350-esre alakított X2R volt befogva, így ebben a méretben már könnyű, és el lehet lenni vele, még ha nem is olyan pontosan irányítható.
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #45279 üzenetére
mór den enaff
egyszer csináltunk egy klímatesztet, ahol 24 órában járatni kell a paneleket nagy árammal, a klímakamrán kívül volt a vezérlés. elszámoltuk kicsit a drótozást, és asszem másfeles, de lehet hogy kicsit vastagabb vezetékekkel küldtük a 15 ampert, ezek rendesen melegedtek az áramtól
elég impresszív dolgokat írnak itt is, illetve szimpatikus a belső...
megrontotok. -
ZolkoW
őstag
válasz
Masooo #45201 üzenetére
nyilván, de ha már ott a darab
vasalu a kezébenMa fogdostam meg egy munkatársam BD06-ját, a szokásos minőség, szimpatikus méret, meg minden.
Mondjuk sokszor előkerül a "kis lámpába minek nagy áram, ha nem bírja" kérdéskör, én úgy vagyok vele, hogy egy ekkora izom akksiból csak jó lenne kipréselni párezer lument, még ha csak 1 percre is. Az 1000-et sok lámpa tudja, a hosszú üzemidőt ez is, de amikor kimegyek a sötétben az udvarra (nem mintha sötétben nem találnék el..), akkor csak megvillantom turbó fokozaton is a határt... -
ZolkoW
őstag
én is olyan vagyok, hogy a throwerből floodot, a floodból throwert akarok csinálni, mintha muszáj lenne, ezek jellemzően nagyon barkács átalakítások, abban az értelemben, hogy ritkán kapni készen hozzá alkatrészt, kivétel talán az S2+ és a lencsék..
C8-ban láttam már réz közbetéttel tripla ledes TIR lencsés tuningot, meg gondolkodtam is hasonlón kicsit máshogy, de az is bőven a reszelős történet.
Ha pontosan leméred az Astrolux tükrét, abból meg lehet tudni, jó-e hozzá valamelyik másik.. Kaidomainen van a 40mm körüli átmérőjűek között egy rakás, ami kicsit tér el egymástól.
Amit a Convoyhoz vettem (Bangood), az méretben tökéletes volt, de fel kellett fúrni a LED számára a lyukat. -
ZolkoW
őstag
sok esetben igen, de ez azt is jelenti, hogy kapsz legalább 5-10 féle "C8" reflektort, és lehet, hogy valamelyik tényleg jó bele. Pl. Convoyhoz kapható külön sima és narancshéj mintájú is, meg van egy rakás más, ami picit eltérő méretű.. Sok gyártó gondolom a már létező alkatrészekhez tervez.
-
ZolkoW
őstag
válasz
kugyu21 #45164 üzenetére
Én valamiért még mindig úgy érzem, hogy a Sofirn a "sötét oldal"
Az oldalkapcsoló nagyon bejönne, de a módosított dizájn nem tetszik annyira.
A G30 koppintásuk is tetszene, de az annyira kopi, hogy már cikinek érzem.
Még keresem az érveket, hogy miért ne legyen Sofirn lámpám.. ;-) -
ZolkoW
őstag
válasz
WestBam #45066 üzenetére
és közben a C8 egy egész jó lámpa :-)
más: ez új, vagy csak nekem? [link]
megint más: ezzel megmértem, a Fitorch P26R hogyan veszi vissza a turbót.. nem emlékeztem, Zozz melyik appot mondta, arra emlékeztem csak, hogy nem volt elérhető Play áruházban, de ezt találtam helyette, és ez is logol CSV-be is, ha kell. azért jött csak a dolog, mert én kézben tartva bizony nem nagyon éreztem, hogy visszavesz, és kíváncsi voltam, mi az igazság. de tényleg 90 másodperc..
-
ZolkoW
őstag
válasz
#07813632 #44728 üzenetére
AA és talán AAA is létezik, ami USB csatis, és belül lítium lapul (dudorodik). Fogalmam sincs, megéri-e, jó-e, de hátha még nem találkoztál velük. 9V-osból már vettem ilyet, az kb hozta, amit kell, bár audióhoz használtam volna, és oda kissé zajosnak tűnt a konvertere.
pl.:
[link] -
ZolkoW
őstag
válasz
DonThomasino #44659 üzenetére
4 szokott lenni a driver egyik oldalán (rugó felől), 4 a másikun, de amikor 6 van, akkor nem tudom, melyik oldalról hiányzik kettő..
-
ZolkoW
őstag
válasz
gyapo11 #44628 üzenetére
ahogy DAni írja, igazából CC-CV-vel szokták jelölni, ami először konstans áram, majd konstans feszültséget akar szerintem jelölni. Úgy rémlik, a 4,2V előtt lecsökken már az áram, mert azon a feszültségen az akku egyszerűen kevesebbet vesz már fel. De én sem jegyzeteltem, csak volt már, hogy tápegységről töltöttem lítium akkut.
Van az a szokásos (nem jut eszembe) 8 lábú IC-s töltő elektronika, az pl. a beállított áram tizedénél hagyja abba a töltést, ha jól emlékszem. -
ZolkoW
őstag
remélem, jó a [link].. a "mire jó az UV lámpa" témához.
( egyszer úgyis veszek egy rendeset, a jelenlegi elég vérszegény) -
ZolkoW
őstag
válasz
HardSanyeee #44482 üzenetére
a kikapcsolásig még azt hiszem,nem jutottam, de a C8, ami itthon van, visszavesz, miután magas fokozaton villogni kezdett. ezután 3.0 voltot mutatott a töltő.
-
ZolkoW
őstag
valaki kérdezte a Liitokala akksik ajánlottságát, én azért vettem azt, mert a két töltőm bevált tőlük, és Zozznál is láttam, meg egész jó áron is volt (itthoni vásárlás, babakék 26650). tegnap megmérettem a kapacitását a Lii300-zal, 5105 mAh jött ki 1A mellett. ez majdnem teljes napos program félig lemerült állapotból
-
ZolkoW
őstag
válasz
Tékozló #44356 üzenetére
nekem az kb hihető, 4 akksi van benne,ugye? a 80 lm/40 óra tűnik furcsán kevésnek, de lehet hogy ilyen a driver; kevésbé hatékony azon az áramon. (egyébként érdekesek az arányok, tudtommal nyolcszoros fényerőhöz több,mint 8x-os áram kell, mégis más arány jön ki időkben. jó, a valóságban a kapacitás is függ az áramtól,stb, nem agyalok inkább ennyit)
-
ZolkoW
őstag
válasz
Kecsotam #44314 üzenetére
Én is azt hittem, a DN70 már a "nagy"
Oké, tényleg nem nagy, de azért komolyabb lámpa, fényerőben, szolgáltatásban is. Annak ellenére, hogy az L6 papíron hasonló fényerő, én nem tekinteném azonos kategóriának. Egyrészt a tulajok elmondása alapján az nem lépeget visszamásrészt az tovább tuningolható..
személy szerint mondjuk nem biztos, hogy tuningolnám, legalábbis ha 3800 helyett 5000 lumen lesz, az szemmel nem is olyan nagy különbség.
Nekem már az L2 is nagy, pedig az is tetszik, de az annyiban más, hogy thrower. és nem is drága. nekem csak olyan lámpáim vannak, amiket észrevétlenül be lehet csúsztatni egy kistáskába, de egy thrower 1000 lumenje azért más, mint egy flood lámpa 1000 (vagy 3000) lumenje -
ZolkoW
őstag
válasz
KawaBazsy #44274 üzenetére
itt kell elmondanom, hogy mennyire felhúztam magam a szakállvágóm miatt... már bánom, hogy nem lítiumosat vettem, de annyi pénzt sajnáltam rá. ez meg kb fél éves, és már gyengül az akksija. szétszedtem, és két pici AAA méretű cella van benne sorban, meg elektronika... a töltés vagy fél nap, de használatkor 5 percen belül érezhető a gyengülés. megy bele egy 14500, reverse clicky kapcsoló, áteresztő low-drop stabilizátor, USB-s töltőmodul. szerencsére elférnek, elvileg. Ha lenne olyan, hogy mérnöki eskü, mint az orvosoknál, akkor ezt nem szabadna másképpen összecsavaroznom, csak miután meghekkeltem
-
ZolkoW
őstag
válasz
Masooo #44272 üzenetére
nekem a régi, áruházi, vagy ajándékba kapott töltőim mind olyanok, hogy időzítés alapján kapcsolnak ki. de lehet, hogy ki sem kapcsolnak, csak jelzik egy leddel, hogy feltöltöttek. 9V-oshoz is csak ilyenem van, vérlázítóan alacsony árammal csepegtetik bele a szuflát, és ha a 12, vagy ki tudja hány óra letelte előtt megszakítom a folyamatot, akkor visszadugva újrakezdi. Ha nem is tudtuk meg, milyen az okos töltő, na ilyen a buta
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #44198 üzenetére
Zozz, azt hiszem, te linkeltél egyszer olyan állítható szerszámot a szorítógyűrűk kitekeréséhez... a P26R bezeléhez kellene, ha netén szét akarnám szedni, szóval rövidebb pöckű is elég, olyat találtam, de azt nem, amit linkeltél. Ha szabványos méretű a LED csillag benne, én lehet hogy nem átallanám kicserélni melegebb fényűre
-
ZolkoW
őstag
van itthon is ilyen, még régről. a 120 lumen reális lehet, az alacsony érzésre nem annyira alacsony, de végülis mindegy
masszív,az biztos, bár a gumis részek már nem olyan frankón passzolnak,mint új korában. egy Maglite 170 lumenjéhez viszonyítottam szemre
ami zavaró nekem,az a baromi szűk hotspot. meg hogy nem fér bele 18650..
-
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #43999 üzenetére
pedig eléggé logikus lenne,hogy a negyed kandelát,vagy mennyit, úgy adják meg,hogy egy irányba. nem értem, ezen miért kell kiakadni,ez közelebb áll a megszokott gyakorlathoz. ha ott áll egy ember, a lámpával szemben,akkor ő azzal a negyed kandelával találkozik. valójában mindkettő fajta számolásnak ugyanannyi értelme van, nekem fogalmam sincs, a szabvány miből jön, csak rávilágítottam (khm), hogy akár ebből is következhetne.
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
tomazin #43977 üzenetére
szerelni remek, általános célra is tök jó lehet, ha valakinek nem gond a pipa kialakítás (elsőre fura lehet, de valójában sokszor jobban használható a sima egyenes csőnél, és a mágneses talp külön jó tud lenni!), de biciklire szerintem indokolatlanul terít.. értsd: oda is küldi a fényt, ahol nem is kell látnod, de előre meg nem világít messzire. egy S2+ akkor már jobb, de még arra is ugyanezt írnám, csak kisebb mértékben.
Ettől függetlenül van, aki a H03-at is bicón használja.
Inkább az M1, M2 vonalról ajánlanék, esetleg S2+ szűkebb lencsével. -
ZolkoW
őstag
értjük, hogy még a saját hozzászólásodra sem figyelsz oda, de legalább másét figyelmesebben olvashatnád ;-)
a zöld gumigyűrű foszforeszkál a sötétben, egy ideig könnyebb megtalálni a lámpát, miután lekapcsoltad.
A tükröződésmentes =/= matt, a kisebb visszaverődésű lencse több fényt enged át. a gyakorlatban ez gondolom pár % különbséget jelenthet, nem volt még alkalmam kipróbálni. a P26-ben egyébként azt hiszem, az van, lilásan csillog, de értelemszerűen azt meg normál üveggel nem próbáltam..színes szűrőt elképzelhető, hogy tud valaki, de ha nem, akkor a Nitecore, vagy más nevesebb gyártó (esetleg pont valami noném aliexpresses) talán csinál alkalmas méretben, de azok a saját lámpáikhoz vannak, nagyon körbe kell ellenőrizni, hogy vajon passzol-e.
Esetleg a műanyag fólia nem tudom, alkalmas-e, abból lehet vágni, de bírnia kell a hőt is kicsit.. -
ZolkoW
őstag
válasz
Zoli-bácsi #43666 üzenetére
ott a kapcsoló hibáján kívül nem tudom, mi lehet.. azt a fejet letekerve tudod kimérni, mert ahogy mérted,úgy teljesen mormális,hogy világít. ja,és az akku lehet még gyanús esetleg. mondom,ha a kapcsoló szétkapcsol,akkor semmi nem kéne,hogy merítse az önkisülésen kívül.
a postázásról: ha 1-2 hete már a postán csücsül a termék,akkor miért nem hívjátok fel őket, hogy mi a fakk van?
-
ZolkoW
őstag
válasz
balazs1956 #43642 üzenetére
nekem elfogadhatónak tűnik, de a hibajelenség utalhat akár rossz forrasztásra, akár törött ellenállásra, ami hol érintkezik, hol nem..
nem tudom, az egy ledes milyen, ezen tudtommal párhuzamosan van a led+ellenállás páros, tehát önálló kör mindkét ág. -
ZolkoW
őstag
válasz
balazs1956 #43627 üzenetére
most eszembe jutott, hogy a hátsó világítós panel csak akkor kap áramot, ha a driveren keresztülfolyik, nem? ezért kell a bleeder ellenállás a driverre. ha nincs bleeder, a kontrolleren keresztülfolyó áram állít be valami feszültséget a hátsó led panel, és önmaga között elosztva, de a kis Atmelek 1,8V alatt nem szoktak működni, ha resetel, már lehet hogy nagyobb áramot vesz fel (vagy épp kevesebbet), megváltozik a feszültségosztás, újraindul az egész, stb..
mondjuk ennek a lámpának csak hátsó kapcsolója van, szóval nem kéne sleepbe mennie a driverén az Atmelnek.. nem tudom, na! -
ZolkoW
őstag
rákeresve,hogy melyik is az a Sofirn, erre akadtam: ceilingbounce
talán már használjátok sokan, nekem új. -
ZolkoW
őstag
válasz
HardSanyeee #43523 üzenetére
szerintem is írhatsz neki, de nemrég nekem azt válaszolta,hogy a komplett logisztika a kínai újévet ünnepli,akkor lesz bármi,ha visszajönnek
-
ZolkoW
őstag
válasz
Masooo #43514 üzenetére
nem akarok belefolyni egy témába,amit nem igazán ismerek, de meggyőződésem,hogy mire tömegcikk lesz a villany/hibrid/hidrogén/bármilyen alternatív hajtású autó,addigra az aktuális vezetés elintézi,hogy pont kb annyira fájjon tankolni,mint most
mint ahogy volt a dízelekkel... -
ZolkoW
őstag
válasz
gyapo11 #43426 üzenetére
a lm/$ szerintem is nagyon csak a metszete az egésznek, hiszen van, ami rövid ideig tudja azt a lumenszámot, van, ami hosszabb ideig, ezt akkor sem igazságos kihagyni a képletből, ha neked nem számít. mert egy kulcstartólámpa is lehet több száz lumenes, de csak percekig..
Ha a márkanevet teljesen kihagyjuk, a megjelenés akkor is komoly tényező. Nálam legalábbis biztosan. Én csak szexi lámpát vagyok hajlandó venni
Nem akarom ezt túlmisztifikálni, de általában van is összefüggés a külső dizájn, és a belső igényessége/minősége között. -
ZolkoW
őstag
válasz
Masooo #43328 üzenetére
az AA-s üzemre átalakított S2+. szemfülesek észrevehetik, hogy kevesebb mint 1 mm-nyit szét van csavarva a fejnél, mert a lencse gyárilag kicsit még mindig hosszú, de majd orvosolva lesz. Egyébként adná magát a tripla led, mert az aztán tényleg rövid, de akkor nem jutott eszembe.
A közepesen szemfülesek biztos észrevették, hogy a kék S2+ pedig gumigombos
Ami elemes, azt lítiumosra alkítjuk, ami lítiumos, azt elemesre, ami kemény azt puhára, ami puha, azt keményre, így élünk ;-) -
ZolkoW
őstag
Fitorch in da hausz!
Ha rendes lockoutja lenne, ahogy előttem is írták, rámondanám, hogy kb tökéletes elemlámpa.. meg ha picivel melegebb fénye lenne, de ez még elmegy nekem is, nem kékes, csak nagyon fehér.
Különben más bajom nincs, nagyon kis tenyérbe illő méret, tekintve hogy a C8-nál kisebb feje van
Szóval rendkívül kompakt méret, használható fényerők, jónak ígérkező üzemidő, a UI kissé fura, de nem megszokhatatlan. Ha jól értem, nincs instant turbó, helyette van instant strób, ami még lockoutból is bekapcsolható...erre gondoltam fent, és ennek kevésbé örülök
Az egy irányba haladó, majd elejéről induló fényerőszintek nekem jobban kézre esnek, így ha turbón túllépek, de megint kéne, akkor nyomkodhatok jó sokat. De ígéretes a gyártó, remélem, megmaradnak, és csinálnak még hasonló jó lámpákat, kicsit tovább csiszolt vezérléssel.
Most egy időre kipipálva a lámpa téma, de a picike ER16 továbbra is ott lesz a wishlistemenja, 4,226 V-ot mértem a kivett akksi sarkain, aminek ebben fejeztem be a töltését. Sok USB-s töltésű lámpa nem volt a kezemben, de ennek elég jól védve van a gumifedele, nem tűnik úgy, hogy könnyen kinyílna - szemben az X2R-ével, ami könnyen elfordul a gyűrűvel együtt, egyszer majdnem el is hagytam, mikor biciklis tartóból vettem ki.
Standbyban 80-90 uA-t mértem a tailcapnél. -
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #43274 üzenetére
A P26R-t, amikor nemrég banggoodos akcióban volt. Kék Liitokala 5000-es akksit is rendeltem, ez az első 26650-es lámpám. Akkumulátorral úgy vagyok, hogy inkább itthonról rendelek, vaterás csávótól már harmadszor rendeltem (igaz, hogy most legutóbb olyan gyors volt, mintha Kínából érkezett volna...
), de ez most Intercell.hu .
Ja, és fent van a Track17 appja is, az is okos, de pl. vagy nem tud értesítést, vagy nem tűnt fel..
A Postáét azért tettem fel, mert abban bíztam, ha fiókot is csinálok, akkor hátha ki tudom nyerni a belföldi csomagok állapotát, de azt még úgy sem.. a fizetős szolgáltatásokat nem próbáltam. -
ZolkoW
őstag
Kicsit off,de az elemlámpázás komoly részben a Kínából való rendelgetésről is szól.. szóval egyik nap telepítettem fel a Posta appját, és nekem egész kellemes meglepetés, pl. csomagonként be tudok állítani értesítést is, ha változik a státusz. így nem szükséges óránként csekkolgatnom, hogy hozzák-e már a Fitorchomat ;-)
-
ZolkoW
őstag
válasz
#07813632 #43271 üzenetére
jópofa az adapterük!
ma vettem combosabb elemet, azzal már meggyőzőbb a kimenet! így már határozottan nem rossz. kisebb méretű leddel is .eg fogom próbálni,ugyanis rövidítenem kellett a műanyag lencsén, de nem sikerült jól, sérült a tükröző rész,így több fény szóródik kontrollálatlanul. a kisebb (219B) led talán elfér a fehér távtartó gyűrű nélkül..és még a színhőmérséklet is helyrebillenne.szerk: ez az egész marháskodás természetesen öncélú, és nem arról szól,hogy csináljunk jobbat a létezőknél,csak csináljunk mást
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZozzV6 #43256 üzenetére
ki fogom próbálni friss elemmel, de ilyesmit ritkán tartok otthon
meg másik leddel, ugyanis ennek valami elég béna zöldbe hajló árnyalata van, nem gondoltam, hogy ennyire zavarni fog.
Valamint szívesen veszek tippeket S2, S2+, vagy S3 pill beszerzésre, ugyanis ahol én szoktam nézelődni, ott mindig el vannak ezek fogyva.. és akkor egyszer visszaalakíthatom rendes lámpává -
ZolkoW
őstag
még nem végleges, de azért összejött. nem mondom,hogy el vagyok ájulva tőle, a lítiumos meghajtás után elég kiábrándító a fénye.. igaz, egy félig lemerült elemet találtam csak (1.2V). tápról menne szépen,de alkáliból azért nem tudja ugyanúgy kirántani azt az 1-2 ampert. Már kissé máshogy csinálnám, ami a pill faragását illeti.. minden mm-re szükség van,hogy a 18350-es csőbe elférjen
lencse került előre, az is hozott egy kicsit, elöl nincs rugó a driveren..
-
ZolkoW
őstag
nem biztos, hogy tudok hasznos infóval szolgálni, de mielőtt szétszedtem, én rosszabbra számítottam. víz alá merítést, elázást ennek is bírnia kell. ha nem bízol benne, kaphat minden illesztésnél (kapcsoló közepét kitolva) szilikonzsírt, de úgy érzem, enélkül sem annyira veszélyes. Jégbe fagyasztani azért lehet, hogy nem véletlenül a másikat választotta Simon..
Az egyiket gumigombossá alakítottam (mekkora szívás, nem ajánlom, de "rendes" világítós gombot akartam rá), azt mostam már el többször, a másikat azt hiszem, még nem. -
ZolkoW
őstag
Ma nagyon égő dolog történt velem: rámmerült az elemlámpám! A kicsi 18350-es S2+-ról van szó, valószínűleg az történt, hogy tegnap nem töltötte fel a töltő (Lii-100) teljesen, csak a laza rugó miatt úgy érezte, hogy végzett. Ezt a méretet már nem szorítja igazán jól, szóval ha ellenőriztem volna, valószínűleg azt látom, hogy félúton abbamaradt a folyamat. Ehhez a mérethez fogok mágnest használni ezentúl..
Bezzeg ha a lámpában lehetett volna tölteni, ez nem fordul elő.
Utána mivel kellett még a lámpa, ebédidőben power bankról töltöttem, az tud 1A-t leadni, míg a PC sima USB-je nem, így azt választottam. amint leállt, kivettem, rámértem, és 4.20V-ot mutatott a műszer. -
ZolkoW
őstag
válasz
Zoli-bácsi #42921 üzenetére
ha létezik belőle jó is,akkor nem kizárt,hogy csak alkatrész különbség okozza. remélhetőleg nem a kontrolleré. de bármi másból ha más típus volt éppen olcsó,és ezért az került bele, az lehet,hogy cserélhető.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Zoli-bácsi #42917 üzenetére
ennél szerintem bonyolultabb lesz az, de ha valóban teljesen szétszedhető, akkor legalább azt ki lehetne deríteni,melyik rész a bűnös. de az a lámpa lehet,hogy többé nem fog világítani
ha van valakinek egy beáldozható,vagy eleve hibás darabja az ügy érdekében...
-
ZolkoW
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz
HollyBoni #42880 üzenetére
engem az zavar inkább a sima Convoy drivernél, hogy alacsony módban mindig villan egyet
pedig sokszor használom azt is, ráadásul látszik egy kis szintkülönbség a kihagyás utáni, majd a kb 1 másodperccel azutáni között, még feljebb megy egy hangyafülnyit, és azon marad
-
ZolkoW
őstag
válasz
HollyBoni #42869 üzenetére
okosabb a drivere is, nekem ez az Astrolux-féle az egyetlen,ami "tuning" driver, szóval biztos van jobb is,de elég sokat tud a sima Convoyhoz képest. én is a 4 módú csoportot használom, az 1es fokozatnál alacsonyabb fényerő nem szokott kelleni. de van bicikli mód, oda-vissza lépkedés, fesz villogás..
-
ZolkoW
őstag
a H03 elődje szombaton úgy 6 órát ment a fejemen, valószínűleg ez a kettes fokozatot jelentette, nem ellenőriztem (a H02 négy fokozatú). nap végére azért éreztem a pánt helyét, de volt pár csontom, amit jobban éreztem /oldalpadláson szigetelés felerőltetése a falakra elég kicsi helyen/
nekem nagyon bevált, nem vettem észre, hogy lemerült volna annyira, hogy visszavegyen a fényerőből, teljesen jó volt dolgozni. ennyit egyfolytában még nem volt rajtam.
minden forintot megért, pedig még drágán is vettem, akkor azt sem tudtam, mi az a BG kupon. -
ZolkoW
őstag
válasz
kakmaty #42779 üzenetére
tegyél fel fotót a belsejéről,ha tudsz! abból talán látszik,mennyire szabvány drivere és gombja van. az jó eséllyel kuka. vagy legalábbis lehet hogy újra kell építeni. a háza gondolom nem járosodott. az elég hihetetlen nekem,hogy ezt 100 méterig bízállónak hirdetik, ott már az a nagy üveg is megadná magát,nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest