- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #61245 üzenetére
Acebeam H15 tartja az 1000-et is. Igaz 60 fokra is felfűti magát de tartja. Nem ajánlott sokat fogdosni úgy. 700-at éppen langyosodva bírja.
Más téma. Astrolux FT03S elég gyatra szám9kat tudott. Most került ki a videó amit tegnap óta sok részletben vettem fel tesztelve kinyomozva mi a baja.
-
ZozzV6
senior tag
Na srácok megjött az Astrolux FT03S. SBT90.2 leddel.
A led gyönyörű. A teljesítmény már annyira nem. Gondolom vagy az 1 akku kevés neki vagy a rugóknál vagy a led vezetékeken veszítek sok áramot. 14A árammal 4200 lument mértem rajta a 4500-as gyári adat helyett. Innen már sejtettem hogy az Osram ledesemet nem fogja letaszítani a thrower trónról....
A led maga képes rá mert 20A környékén biztosan nagyon durva dolgokra képes. de....
Ebben a lámpában ennyit tud. Próbáltam Liitokala 26650-el és Shockli 21700-al is és ugyanez az eredmény. Liitokalával 4100 lumen. Mivel még világos van házon belül tudtam csak lehúzott redőnyökkel mérni intenzitást 5 és 10m-en de kiábrándító. 510kcd az ígéret és 280-at mértem....... Alig több mint a fele. az XHP50.2-es FT03-am dedómolva tud 203 kcd-t és az Osram ledes 481kcd-t. Szóval csalódtam. Aki távot akar nem nyer sokat vele az SST40-eshez képest és a másiktól se vagy előrébb lumenben. Kb a két lámpát egyesíti de ennek az árán megveheted a másik kettőt és még marad pénzed egy EC01-re is szóval nálam ez most a nem ajánlott kategória lett ezen az áron. A led tudna többet de ez a lámpa kevés a ledhez csak beledobták, hogy felüljenek az SBT90 hájpvonatra......
Nagy spot az SBT90.2 és a kis spot az Osram ledes.
Mindkettő turbón csak rövid záridővel. Azt hiszem nem kérdés melyik a fényesebb. -
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #61164 üzenetére
Nem értek egyet. Attól hogy egy lámpa thrower egy kis száloptikát elé teszel a pl 60mm reflektor egy pici területéről gyűjtöd a fényt. Helyette inkább direktbe a ledre tebném a száloptika végét. Úgy ami a ledből kijön annak a nagy része beletalál. Osram white flat vagy XP-L HI ledet javaslok inkább.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
z123456z #61135 üzenetére
Szokott rá lenni 30$-os kupon is kínából és az még nem vámolós érték.
(#61136) -szabi-
Nem dedómolt. Pusztán hiába ugyanaz a lábmérete a két lednek az SST40-en kisebb a dóm és kisebb felületből jön ki a fény mert 1 dióda van alatta. Az XHP50.2-nek nagyobb a felülete ami a fényt bocsájtja ki ezért szórtabb a fénye. A gyári adatnak meg nem kell hinni. Jó az 3500 lumennek is. Nincs 4300. Az SST40 nálam 2100-at tudott és 220 kcd-t. Viszont XHP50.2-vel dedómolva elértem 240kcd-t és 3500 lument amivel mindkét led pozitívuma előjött. Kivéve az XHP50.2 valamivel magasabb fogyasztását. -
ZozzV6
senior tag
Sikerült rábeszélnem a sportlampa.hu-t nektek egy kis akcióra. Aki nem akar kínai újév miatt 2 hónapot várni most és kell az itthoni gari.
15% minden lámpából ami az oldalon zseblámpa kategóriába van sorolva.
A kedvezményhez az alábbi kuponkódot kell használni:
slphzsk15Érvényes 2020 Február 8-ig.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
macilaci78 #61069 üzenetére
Szerintem senki nem próbálta a tagok közül azért nem jött válasz. Én kicsit utánuk néztem. Elég ígéretesnek tűnik de nem tudok semmi többet róla.
-
ZozzV6
senior tag
Osram white flat1-el (KW-CSLNM1.TG) a 800 lumen kb a plafon de hatótávban kegyetlen. A convoy S8-amban 3,15A-en 600 lumen. 20mm-es sima S2+ reflektorral és 9x7135-re megpakolt convoy driverrel tudja ezt és 30800 kandelát.
C8-ban sima 2.8A-es driverrel is tudnia kéne szerintem a 100000 kandelát. -
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #61013 üzenetére
A pandán ilyenkor megnyomom 1 másodpercig a fekete gombot amivel átvált a szűk fényű távoli ledre és azt maximumra lépteti és miután megnéztem a messzi dolgot újra megnyomom röviden és visszalépteti ugyanolyan állapotba mint előtte volt és ha a másik led volt előtte használatban akkor arra is átvált. Minden ugyanolyan lesz mint a pásztázás előtt.
Logikus mint mindene
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Lacerta #61008 üzenetére
Aláírom hogy bizonyos esetekben kellhet a táv de az esetek 90%-ában felesleges. Nekem csak az a fura, hogy többször hallom ezt a nem világít messze panaszt a H03-ra mint indokolt lenne. Ha nem jó a táv a reflektorosat kell megvenni vagy a felhajtható diffúzorost és akkor az aztán mindent tud. Ilyen egyszerű. Vagy YLP Pande 3R és abban van mindkettő és olyanra állítod emilyenre akarod.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #61003 üzenetére
Sosem értettem ezt a fejlámpával távolra dolgot. Ha sétálgatok erdőben a kezemben zsebemben lehet bármi ami távolra visz. Fejlámpa 10m-ig legyen jól terítő fényű és csókolom. H03 tökéletesen tudja. 900 lument tud. 500-ra lép vissza. Azt tartja. 160- 300-al hosszú órákon át elmegy és kartávolra nem is kell több fény. Wizardnak se sokkal márabb a fénye csak erőből lenyomja a valamivel nagyobb marketing számaival.
-
ZozzV6
senior tag
Két verzió van fejpántból wizardhoz. Van amihez van van amihez nincs plusz gumi amivel rögzíted. A mihez nincs plusz gumi annak más a műanyag rész is. Nem lehet utólag rátenni. Fogalmam sincs mi az összefüggés melyik lámpához miért jár az egyik vagy a másik.
Nekem wizard pro magnet usb hideg fehér van és gumikarika nélküli a fejpánt. -
ZozzV6
senior tag
Azért elfogyni nem fog. Szerintem nem oxidációt látsz hanem a menetek finoman koptatják egymást és az megragad a menet kenőanyagában. Azért lesz egy szürkés feketés trutymó belőle ami már a sok mocsokkal nem igazán vezet. Wizardnál ha a mágneses töltős verziód van akkor is működéshez a cső éle a fontos hogy tiszta legyen. A menet csak töltéskor játszik szerepet. Ott nem szaladgálnak olyan nagy áramok. De azért nem baj ha az is tisztítva van néha és újrakenve ha nagyon mocskos.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60869 üzenetére
A legjobb kompromisszum nekem úgy jött ki Thorfire S70S-ben hogy OP refibe dedómolt XHP70.2 van. A led széléről is leműtve ami a sárga koronát okozza.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60863 üzenetére
Azért L6 már volt pár a kezembe. Tudtam mire számítsak. A régi ledes op refivel 3200-3400 lumen között szoktak lenni. Ez az új leddel 3700 lument tud. És még tartom magam ahhoz, hogy a réginek OP refivel szebb a fénye ahogy elmossa a fánkot is meg minden más apró tökéletlenséget. Abban semmi zavaró nincs. Itt azért van sárgás korona meg pár gyűrű de nem kirívó csak a régi szebb szerintem. De gondolhatjátok nem marad sokáig így. Vagy igazából fene tudja. Videókban összehasonlító lámpának jó mert ilyen sokmindenkinek van és akkor meg kell ilyennek hagynom.
-
ZozzV6
senior tag
Megjött a 35 dodós L6 nekem is. Majd jól lemérem mert ezt az XHP70.2-es sima refiset még nem próbáltam.
-
ZozzV6
senior tag
Ha van infrás hőmérőd teljesen kihűlt órák óta nem használt lámpát mérd meg majd ha nem annyit villog ki a lámpa kalibráld be. Temp check módban 4 klikk. Villan egyet majd vibrál a fénye. A vibrálás közben nyomd meg annyiszor a gombot ahány fokot mértél az infrás hőmérővel. Várj. Egy idő után villan kettőt. Ezután az érdekli hány foknál szeretnéd a visszalépést. Itt nem a pl 50 foknál 50 nyomás kell hanem csak azt mennyivel 30 fok felett legyen. Ha 50 akkor nyomd meg 20x. Majd befejezi a vibráló fényt és visszalép a sima hőmérséklet kivillogásba. Most már annyit kell kivillognia amennyit mértél.
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60816 üzenetére
Az nekem is már pesten van. Szerintem a héten kijön.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60799 üzenetére
Nem is figyeltem de most meglestem a 320 lumenest vettem. Mindegy autóba lesz vész lámpának nem az a 100 lumen fog hiányozni ellenben üzemidő miatt jobb ha véletlenül csak maxon akarnák járatni. Meg ez eleve 10$ alatt volt. Az 5$-os F2-ből kellett volna vagy 6-ot venni nem csak 2-t. Az a 2 már el is ment ismerősi körben.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60796 üzenetére
Pont jókor.
Épp két SF13-at akartam venni meg egy SP40-et mert ismerősök mostanában zaklatnak hogy valami lámpa kell nekik több felől is aztán autóba rakni jó lesz nekik az SF13. A 3 lámpa együtt lett végül 29.7$ valami 3 kuponnal egyszerre -
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam #60757 üzenetére
"Hivatalosan" én sem hozhatnám be a telefont melóba mert elektronikai gyár vagyunk és a hivatalos kamu az, hogy belezavarhat az RF mérésekbe a mobil meg, hogy ipari titkokat lehet vele kivinni a fényképezés miatt meg ilyesmik.
A valós indok: Mer a gép áll a paraszt meg fészbukozik mellette a telefonján.
A valós valóság: mindenki xarik bele és behordja
Évente egyszer nagyon beszigorítanak és akkor felírják a dolgozói számod kifelé az őrök ha van nálad telefon.... De semmilyen szankció még nem volt abból, hogy fel lettem írva minden nap.. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60748 üzenetére
Ez csak az én véleményem. Külső és a fényes bevonat meg a 2 kapcsoló.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60746 üzenetére
Nekem se ért többet. Valahogy ajándéknak jó volt mert a tudás/ár aránya jó de nekem sosem tetszett dizájnra és nem szeretem a 2 gombos kialakítást. Akinek tetszik vizuálisan is annak persze simán megért 20-at is.
-
ZozzV6
senior tag
Meg tudok mérni nagyon flood lámpát is. A lényeg az hogy csak egyetlen sík felületből jöjjön ki a fény. A lámpát rárakom a plexi polcra ami a cső végén van. Körülötte meg letakarom. Minden fény csak befele jut. De ha az oldalán is jön fény azt nem tudom lefelé terelni hogy pontosan legyen mérve. Ez a cső csak sima egy irányba világító lámpákra jó. A BLF LT1 lámpást se tudom megmérni csak az áramfelvételből és a led típusból kiszámolni nagyjából.
-
ZozzV6
senior tag
Videó a büdös életbe nem adja vissza amit szemmel látsz. Lehet próbálkozni de nem tudod megoldani. A baj az ha a szórt fényhez állítasz expozíciót akkor a hot spot beég és nem olyan mint szemmel hanem nagyobbnak lárszik. Ha a hot spothoz állítod a fényerőt a szórt fényed lesz sokkal sötétebb mint amit látsz. Az optikák nem képesek arra amire a szemed. A 60 fokos optikánál azért nem látsz szórt fényt mert van egy bazinagy spotod ami fényes. Ahhoz állítva a kamerát a szórt fényed elenyésző. Ezért kell elmenni lámpás talira és élőben megtapasztalni vagy venni 1$-okért 3-4 különböző tir lencsét meg op és smo refit aztán csereberélni hogy megtaláld a neked tetszőt.
A videóknál a beamshotoknál tovább tökölök a megfelelő beállításokkal mint maga a felvétel, hogy a lehető legjobban azt adjam vissza amit szemmel is látok.Egyetértek Vlah-al. S2+ jó alap kísérletezni de a ledre vigyázz meg a sok be és kitekeréssel a led kábelek sérülhetnek így mék jobb ha a led-driver egységet satuba fogod óvatosan és vezetékkel a rugóra és a pill oldalára kötöd az akksit és a tetejére pakolva az optikákat refiket a plafonon azonnal látod a változást nem telnek el percek mire átszereled.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Kecsotam #60629 üzenetére
Nekem a 95 CRI-s van MF01S-ből elég szar hatásfokkal mert 11000 lument tud csak és még 3000 lumenből is visszalép mert nelegszik. Azt nem lehet elvenni tőle hogy nagyon nagyon jó a színvisszaadása de hatásfokra.... hagyjuk. Szerintem kicserélem az összes ledet benne Samsungra. Az is 90 CRI de MF01-ben azokkal 20000 lument értem el ugyanígy fet driverrel. Csak most mind a 18-at dedómolom mert alapból az nagyon flood volt.
Igen az egy MF02 mellette Fet driverrel dedómolt XHP70.2 leddel. Nagyon állat. Lehet ez kapja majd az egyik SBT90.2 ledet.
Kupakot is tudsz venni a hosszú csőre de akkor már ha összeadod a csövet meg akkutartót meg kupakot lassan vehetsz még egy MF01S-t magadnak... vagy én inkább vinnék a hátizsákban vagy zsebben plusz 4 akksit. Erősebb nem lesz a 8 akkuval csak a kezedben kell cipelned a plusz kapacitást végig.
-
ZozzV6
senior tag
Sajnos olyat behezen tudok mert a lumencső csak azt tudja mérni ami belemegy fény és egy szilikon diffúzor oldalra is szór a palástján. Ha pedig belelógatom a csőbe már más értéket kapok. Ehhez már tényleg szabványos integráló gömb kéne az meg néhány milliós cucc. Sajnos nem engedhetem meg magamnak. Ceiling bounce-al azért mérhettél ekkora veszteséget mert az visszaverődő fényt mér. Ami oldalra elmegy más irányokba az nem jut el a szenzorhoz. Ok van veszteség szerintem 15-30% is lehet de nem 50
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60590 üzenetére
Nekem a strobiba tud beragadni és van hogy 4-5x kell megnyomni hogy kilépjen.
Megszakad az áramkör de marad strobi. -
ZozzV6
senior tag
A T5 5B nagyon meleg 4000K alatti színhőmérséklet. Ezek ugyanolyan ledek mint a régi lámpád csak a színük más. Összefoglalót olvasd el. Közelre a 8x7135-ös drivert is feleslegesnek tartom mert ok van nagy fényerőd ami ritkán kell de alatta van 2 fokozatod ami vagy sok lesz vagy kevés. Közelre meg autót bütykölni meg sétára láb elé még a 4x7135-ös is elég. Az is van 500 lumen kb de alig melegszik. Vagy BLF A6/Astrolux S1 páros ami ugyanaz a lámpa 2 néven. Erős és van sok jól elosztott fokozata kis fényigényhez is.
-
ZozzV6
senior tag
Azbhogy erős jelenthet sokféle fényt. Lehet 700 lumen és elvisz 200m-t egy szűk nyalábban de lehet 2000 és csak 80-at de szélesen terít. Vagy lehet valami középút is.
Ha leírod mire kell meddig szeretnél ellátni vagy használod-e sétához vagy bringára akkor meg tudjuk mondani mi az irány. -
-
ZozzV6
senior tag
Jött a páóstássss Convoyéktól.
4X18A XHP70.2 leddel 4x18650 akksikkal és L6-tól picit kisebb sima refivel érkezett. USB-C töltés. 3600 lumen.Valamint M21C SST40 leddel 21700 akksival és C8-tól 5mm-el nagyobb refivel és jelentős extra tömeggel ami segíti a hőleadást. 1800 lumen.
C8+ akkuval 190g, M21A 344g -
ZozzV6
senior tag
válasz
Kecsotam #60523 üzenetére
Alapvetően szeretem a sofirnt és erősebb is az L6-tól mert tudja az 5500 lument de az csak egy szám. Szemmel nem olyan durván feltűnő. Plusz a sofirn feje nagyobb és az L6 felületi és megmunkálási minősége klasszisokkal jobb. Ha él még a 35$-os kupon és nem ragaszkodsz a nagyobb számokhoz én L6-ot venném. Kezelésre is okosabb a sofirn. Van módcsoport és ramping is. Viszont az L6 XHP.2 leddel sima refivel kissé sárgás fényű lesz a hot spot körül. Ez a led tulajdonsága. A Sofirn OP refije ezt elnyomja. Vagy L6-ot kell venni a régi XHP70 leddel OP refivel de az még gyengébb. 3300 lumen környéke és nem is akciós. Remélem segítettem. Szóval ha van L6 35-ér akkor azt. Ha csak annyiért van mint a Sofirn akkor a Sofirnt.
-
ZozzV6
senior tag
YLP Sherp S15 videó feltöltve
-
ZozzV6
senior tag
válasz
HardSanyeee #60421 üzenetére
Dettó erre a párosra szavazok. Plusz én a fix gumi tartót úgy használom vastag kormányon hogy a csavar helyett egy kábelkötegelőt használok. 3 éve van fent. Plusz nekem is a csuklópánt a markolatra van akasztva és úgy pattintom a lámpát a tartóba.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
atthany #60404 üzenetére
Attól függ mennyire szeretsz hideg színű fényt.
A 7A végű baromi meleg plusz az pár 100 lumennel gyengébb a többitől mert alacsonyabb bin számú.
A többi:
1A leghidegebb kb 6500K
3C szerintem optimális 5000K neutrál.
5A 3500-4000K körüli szerintem túl meleg ez is de van aki azt szereti. -
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60386 üzenetére
Ó franc. Pedig van 9tthon egy modd9lt L6 meg egy moddolt Thorfire S70S meg két gyári S70S de ennyiért elfér egy ötödik is
-
ZozzV6
senior tag
Beszéltük hogy az FT03S bem fogja bírni az SBT90.2 led hőjét. Azt hiszem van egy ötletem mibe fogom átrakni a ledet amiben több az anyag:
Az L6-ban magában a fejét lemérve 130g-al több anyag van és az is többnyire hűtőbordákban testesül meg. Vagy további host opció lehet a Convoy 4X18A lámpa amiben L6 refi van és 4 db 18650 párhuzamosan amik el bírnák látni árammal.
Találtam led forrást. 35$ darabja magában a led vagy 36$ 20mm-es vagy 45mm-es csillagon.
Szóval k.... drága.
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
SP33 sokkal butább és gyengébb is 1000 lumennel turbóban. Mindenképp az EC01 éri meg jobban. Amúgy az EC01-et is a Sofirn gyártja Astroluxnak. Nézzétek meg a gombot a körülötte lévő gyűrűvel ugyanaz mint a Sofirn C8F vagy SP40 valamint az USB csati gumi dugőja az SC31 és SP40-el megegyező. plusz a felületkezelése is nagyon Sofirnes.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60263 üzenetére
Eloxálás minősége sokkal jobb a Convoynak és ők nem hagynak éles részeket a lámpán.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #60259 üzenetére
Nekem nagyon bevált. Megvan az XHP...2 ledek tipikusan kissé sárgás koronája meg a bezel viszonylag éles így nem egy zsebbarát, de egy kis csiszolással finomabb lett. 1000 lument tud sokáig tartani és úgy röhögve 150m felett visz. 3000 lumen fölött van a max de az csak 1-2 percig. Töltője is jó. Nem hosszabb egy S2+-nál és kisebb a feje mint egy C8
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
janakbacsi #60214 üzenetére
Ez a led korong hátulja
-
ZozzV6
senior tag
Osram H9GP led az de a hűtő felület közös a pozitív pólusával így spéci csillagot is igényelne plusz olyan magas a nyitófeszültsége hogy direkt drive-ban akkuró 1,5A áramnál nem eszik többet és alig 300-400 lumen környéke jön ki ott belőle.
A P9 az más. Azt nem ismerem. Nem volt még olyanom.
-
ZozzV6
senior tag
A gyárban hőlégáramos kemencét. Pl ott is ahol dolgozok. A BMW 5-ös 7-es X5, X7 belső tetőkonzol panelját is gyártjuk amin osram ledek vannak térképolvasó lámpáknak és beltér világításnak. Simán átmegy a kemencén de ott nem direktbe kap egy irányból sok hőt hane, az egész tér amin átmegy olyan meleg. Plusz megfelelő hőprofilt használnak ahol megvannak a fűtő és hűtőzónák. Az alkatrészek specifikációjának megfelelően hogy mennyi idő alatt kell femelegíteni majd lehűteni őket.
Higgyétek el próbáltam azokat az osram ledeket milyenek
Szép a színük de hatásfokra elég vackok. Kézi lámpába nem lenne jó.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #60158 üzenetére
Egy minimális elvárási szintnek megfelel amit szerintem egy fejlámpától elvárható.
Legyen kb 4-500 lumen
kényelmes fejpánt
és üzemidő
normális minőségű led nem hamisítvány
rendes megmunkálás ami nem hullik szét és nem ázik be
és mindezt tudja 30$ alatt
Minden más csak hab a tortán ha van töltés vagy mágnes vagy több fajta led benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest