- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
#34576640 #31203 üzenetére
De baromira ne lekoppints már, ha ennyire ragaszkodsz ehhez a tervhez!
Legyen benned egy kis kreativitás, vidd bele az egyéniségedet! Ha otthon vagy a külföldi rendelésekben, akkor innen válogathatsz. Ha nem vagy otthon bennük, akkor bármelyik barkácsbolt, ahogy javasolták. Ha van benned egy kis "gányolási"-érzék, akkor otthon rossz mikro, PC-táp... stb. kapcsolója ugyanilyen funkciójú.
Ragasztópisztoly kb. ugyanennyiben van itthonról is, bemész bármelyik boltba (Tesco pl.) és megveszed a neked tetszőt. Én azt nem rendelnék külföldről, ahogy forrasztópisztolyt se. Ugyanaz az ár szinte.
-
Vertigo18
addikt
válasz
#34576640 #31048 üzenetére
Az egy ragasztópisztoly, amit használ a bácsi. Olcsón hozzá lehet jutni, Tesco, Lidl, bárhol. Kis rudak mennek bele, azt hevíti fel, így ragaszt. A bekapcsológombot szintén megveheted bármelyik autóvillamossági boltban, vagy ebayről is megrendelheted, nem egy bonyolult szerkezet. Az utolsó pedig egy ellenállás.
Azért ezektől a Dip-ledektől sokat ne várj.!
Ezt így összevásárolgatod kb. egy ezresből, ha nem számoljuk a ragasztópisztolyt (mondjuk azt kölcsönkéred egy ismerősödtől). Nah, ennyiből már veszek egy SK-68-as lámpát és szétveri ezt fényerőben. És az még csak az első lépcső a lámpákban.
-
Vertigo18
addikt
válasz
WestBam #30896 üzenetére
Így van, bár felhasználástól függ, azért a felhasználási mód válogatja. Én a melóm során sokszor szeretek minél több dolgot látni, ahhoz kell a nagy fényerő.
Viszont, amikor tényleg csak valamit meg kell nézni a pincében, arra tökéletes a moonlight mód is. Ezért tetszik nekem ez a lámpa is, meg a Blf A6 is, mert van nagyon kicsi fényerő (1 lumen, ahogy mondani szokták).
-
-
Vertigo18
addikt
válasz
Clever0 #30868 üzenetére
Igen, ez pont az az elemlámpa, amit itt már annyiszor kitárgyaltunk, mosolyogtunk rajta (magán az akción persze), és hasonlítgattuk őket.
Örülök neki, ha megtaláltad, amit kerestél. Nem biztos, hogy minden hozzáértő ebben a lámpában találta volna meg a maga fényvetőjét.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Clever0 #30859 üzenetére
Érdekes, hogy elkezded a lámpát bemutatni, nem túl szépeket írsz róla. Konkrétan még elgurult csavarok megkereséséhez SEM ajánlod. Egyetlen pozitívumot sem mondtál róla, de felsoroltál kapásból vagy 3-4 negatívumot, köztük a LEGnagyobb negatívot, hogy kevés a LÁMPA fényereje...
És úgy zárod a soraidat, hogy "neked megfelel"... De miért?
Miért törődünk bele az ilyenbe?
-
Vertigo18
addikt
válasz
benfolds #30492 üzenetére
Annyi, hogy ez PVC alapú, ezért zsugorodik előbb.
A hegesztési pontokat én egy Dremel-lel oldottam meg, nagyon szépen levitték a kis hengerek a kiálló pöcköket. Aztán jött ez a fólia, egy hőlégfúvóval, kis gyakorlattal (értsd.: kb. a harmadik akku) olyan szépen fel lehet rakni, hogy nem is látszik ki alóla semmi sem.
-
Vertigo18
addikt
Szerintem ZozzV6 fórumtársnak, Westbam Topikgazda javaslatával ellentétben NE legyen választási lehetősége, és KÉNYTELEN legyen egy összefoglalót írni az egész folyamatról!
Hamár ilyen ügyes volt!
-
Vertigo18
addikt
Köszönöm az akkus válaszokat, gondoltam, hogy jó a C8-hoz használt 2600 MAh-s Samsungom.
A következő kérdés, hogy mostanában ki honnan rendel ilyesmi aksikat? A Gearbest ugyebár kiesett....
-
Vertigo18
addikt
Nah, akkor most arra válaszoljon valaki, hogy ki milyen akkut talál legmegfelelőbbnek egy Convoy C8 meghajtására.
Szerintem lehetne az összefoglalóban is az ajánlott lámpák mellé egy olyan rész, hogy melyik lámpához melyik a legajánlottabb akkumulátor, hiszen rengetegszer jön olyan kérdés, hogy ebbe, meg abba a lámpába "milyen akkut használjak"?!
-
Vertigo18
addikt
válasz
nufenen111 #29954 üzenetére
Valóban... Viszont ennél olcsóbban is van már L6, ami azért tényleg "nem rossz". Mondom ezt úgy, hogy van itthon Warsun lámpám, semmi bajom vele.
-
Vertigo18
addikt
válasz
hpsafl #29923 üzenetére
Kérdés, hogy jobb-e annyival, mint amennyire megkérik az árát...?
A válasz: NEM! Marha jó kis lámpa, de nem ehhez kellene hasonlítani. Olyan, mintha a C8-at hasonlítanánk egy M23-as Olighthoz... Kicsit nyerne az Olight, mindenben egy kicsit jobb lenne, igényesebb a csomagolás, kidolgozás, minden... viszont többszörösébe is kerül!
Köszi a tesztet!!!
-
Vertigo18
addikt
válasz
anorche1 #29894 üzenetére
Bocs, de nem nagyon fogsz normálisat és ajánlottat találni itt. Nem véletlen, hogy mindenki a Boruit RJ-02 mellett teszi le a voksát, kicsi, olcsó, jó minőségű, jó fényű. Csak nálad kiesik, mert 18650-es akku kell bele.
Gearbesten a legolcsóbb is leárazva majd 9 dodó, és nem tudom, milyen lehet használat során.
Gondold át azt a "Borjút"!
-
Vertigo18
addikt
Amit csucsotke fórumtárs javasolt, azzal teljes mértékben egyet tudok érteni. Én is használom az említett Samu akkukat, nagyon meg vagyok vele elégedve. Töltőből szintén jók a LiitoKala töltők, olyan van itthon 1-es, 2-es, meg 4-es is, soha semmi bajom nem volt velük. Ráadásul a 100-as (egy helyes) kb. 1200 pénz.
-
Vertigo18
addikt
válasz
gyenesmartin #29831 üzenetére
Ugye, hogy ugye?
Nekem, mióta megjött a Blf A6, az S2+-okat alig használom. Persze ennek csak a fiam örül, hiszen a lakás minden pontjába elrejthet egy-egy S2-est, hátha kelleni fog. Annyi, hogy még zöldet rendelnem kell, mert csak akkor lesz teljes a készlet, hiába van pl. a szürkéből kettő...
Más:
Ma megjött a kis Lumintop és Nitecore páros, de még nem bonthattam ki, mert a bontás a fiam privilégiuma, Ő meg még oviban van...
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #29805 üzenetére
Igazán köszönöm!
-
Vertigo18
addikt
Kicsit eltérő a következő hsz-em, de...
Ajánlom megnézésre a Blair Witch című, 2016-os remake filmet. Na nem a mélyen szántó mondanivalója miatt, hanem ugyebár az egész egy erdőben, főleg éjjel operál. Akit érdekel és most kezdene bele a lámpák összehasonlítgatásába, annak jó kis tanulmány lehet, hogy a srác milyen lámpákat oszt ki az elején, vagy milyen különbségek vannak a lámpák fényei között. Található benne egy 3 akkus, többledes fényvető, több, kicsi, T6 ledes, hidegfehér lámpa, továbbá egy Q5-ös leddel szerelt fejlámpa is. A sima, kamerára szerelt melegfehér fényű "régimódi" lámpáról nem is beszélve.
Öregebb rókák meg a pillanatképek alapján be is azonosíthatják a kis fényvetőket!
-
Vertigo18
addikt
válasz
marontoni63 #29801 üzenetére
Igen, igazad van, tehát két mód létezik (most kipróbáltam a te módszeredet is):
- amikor villan legalacsonyabb fokozaton, akkor kikapcsolni
, vagy
- amikor villan legalacsonyabb fokozaton, akkor megnyomni a gombot (mintha erősebb fényerőre kapcsolnék).
-
Vertigo18
addikt
válasz
krisztianAMG #29683 üzenetére
Én pontot mondtam, nem kupont. Bár az idő, mint mindent, ezt is megoldotta...
-
Vertigo18
addikt
Nem szeretnék a Gearbest ellen beszélni, de tudtok ajánlani 14500-as akkut Bangoodról? Fontos szempont lenne, hogy onnan.
Ezek a "Meco" akkuk vállalhatóak, vagy szarok?
-
Vertigo18
addikt
Már elég régóta elszálltak az árak, ha Gb-ről akarsz akkut rendelni sajnos...
És a legrosszabb az, hogy szomszédainkba sokkal olcsóbban szállítanak. Volt pár elmélet, hogy miért is van ez, de ebbe most ne menjünk bele. Talán érdemesebb akkut máshonnan rendelni, vagy valami aprósággal levinni az árát úgy, hogy mellérakod a kosárba. Működhet még ez is talán.
-
Vertigo18
addikt
válasz
nufenen111 #29499 üzenetére
Esetleg egy forgalom irányítónak éjjel jó lehet, feltűnőbb egy sötét útszakaszon a villogó fény már messziról, mint a pontszerű, egyfolytában világító.
Talán...
-
Vertigo18
addikt
válasz
arti1121 #29497 üzenetére
De, ahogy többen is írták, mindegyik között olyan kevés a különbség, hogy szinte teljesen mindegy, hogy melyiket választod, nem lőhetsz mellé. Azért van inkább ennyiféle verzió mind ledben, mind színhőmérsékletben, hogy mindenki a saját tetszése szerintit vehesse, nem azért, mert akkora eltérés lenne köztük. Még az 1100, illetve 960 lumen sem akkora különbség, hogy átlag használat során észrevedd. Nah persze, ha szétszedni akarod, moddolni, barkácsolni, akkor lehet fontos.
-
Vertigo18
addikt
Aki esetleg még gondolkodik L6-ban, annak most kiváló alkalom lehet a Fasttech.com-on ez az ajánlat, 51.30$ helyett a "santaclaus" kód beírásával elméletileg 43.60$.
-
Vertigo18
addikt
Nekem Olight S15 Baton-om van, az AA-s akkuval, vagy 14500-zal megy.
Én azt bátran ajánlom mindenkinek, aki "költeni" akar lámpára. Akinek kell egy lámpa "kintre", ami AA-s, akkor SK68. Nem jó, de nem is drága, kifejezetten olcsó. Aki egy kicsit jobban rááldozna, de még mindig nem akar 5k fölé menni, annak S2+, meg egy 18650-es akku.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Gargouille #29242 üzenetére
Azért arra kiváncsi lennék, hogy te mennyit fizetsz a magyarországi kézbesítésért, ha Kínából veszel egy csomagot. Nem kötöszködésképp, de a kínai kormány, pont a kereskedelem fellendítése érdekében bizonyos mennyiség felett és bizonyos méret,- súlyhatárok alatt ingyen viszi a küldeményeket, emiatt is lehet nekünk egy csomó küldemény ingyenes feladással. Tehát ha nem fizetünk a postai feladásért, akkor a Magyar Posta se lát belőle szerintem sokat.
Bennfentes információim szerint pedig az Erzsébet utalvány kézbesítésének ideje alatt elsődlegesen a külföldi küldemények kézbesítése lesz felfüggesztve, késleltetve. És ez nem cikkekből jött infó.
-
Vertigo18
addikt
válasz
gyenesmartin #29194 üzenetére
Neve van. Ezeknél általában a brandet fizeted meg. Ettől függetlenül természetesen jók.
-
Vertigo18
addikt
-
Vertigo18
addikt
válasz
N.GÁBOR #29055 üzenetére
Ha mindenképpen a C8-hoz ragaszkodsz, akkor én innen ajánlom megrendelni, eddig 11-et rendeltem, mindegyik garantáltan eredeti.
Ha nem kell távolra világítani, hanem inkább közelre és terítsen, akkor S2+ inkább. Ha meg kettő között szeretnél valami öszvért, akkor Blf A6.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Herczi #28976 üzenetére
Bármelyik megfelel. Nekem mindegyikből van, szürke, kék, zöld, piros, kettőhöz van kisebb gyűrű is. Hidd el, teljesen mindegy! Annyi, hogy ez gumiharang-kapcsolós hátul, a többe meg fém.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor szolgálatba nem a pirosat veszed/viszed (szintén tapasztalat!)...
-
Vertigo18
addikt
válasz
schleier #28679 üzenetére
Eddig 4 darab ilyen Samu 4es pakkot rendeltem kollégáknak, magamnak. Egyikkel se volt soha gond. A kérdés, hogy mire kell? Minél tovább világítson, vagy minél nagyobb Ampert tudjon leadni? Felhasználás kérdése. Ezek amolyan univerzális akkuk, de nem "9900 mAh-s F@comferi" akkuk, hanem megbízhatóak és minőségiek. De akkuból nehéz ajánlani, mert rengeteg jó létezik.
Annyi, hogy ha elfogadsz egy tanácsot, a c@rt elkerülöd! Sok kollégám jött oda hozzám, hogy vegyek neki "bevált lámpát" (Convoy C8-ast), meg "bevált töltőt" (LiitoKala Lii100), de nem kell akku, mert azt vesz a vadászboltban 449 Ft-ért, és nem csak az általam ajánlott 2600 mAh-s, hanem "tizenezres" akkuk. Mind megszívta és jöttek a tanácsért. Mind!
Ezzel nem magamat fényezem, hanem a topikot, én is itteni tanácsokra "evolúcionálok", fejlődök lámpákkal kapcsolatban!
-
Vertigo18
addikt
válasz
schleier #28677 üzenetére
Például itt is van egy rögtön, az általunk preferált boltból. Ettől persze felfele még van, refi és színhőmérséklet függő. Aztán ott vannak ugyanebből a színesek is, fém nyomógombbal, egészen 18 dodóig kb.
Közelre (40 méter) ez, messzebbre (10 méter) C8. És Convoy...
S3 pedig majdnem S2... Nincs sok különbség.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Yahhher #28635 üzenetére
Javaslom előtte a megfogását, forgatását, kipróbálását... Érzésre, alakra, formára ugyanaz, mint az S2, csak messzebb világít, meg mások a modok. Lelkes fanok rakták össze a többi fan javaslata alapján, ha jól tudom, igazán jó kis lámpicsek lett. Nem egyszer volt már akcióban is...
Ha jársz felém, szívesen odaadom egy "próbakörre" kipróbálni.
-
Vertigo18
addikt
Én ilyet használok benne. Nem mondom,h ogy a legmegfelelőbb, de soha nem volt még vele semmi gondom.
Páran, akik viszont paranoiásabbak, inkább a protected fajtákra esküsznek, hiszen mégis csak a homlokodon van az akku. Annyi még, hogy a legmagasabb fokozaton sokáig használva úgy 5 perc után elkezd gyöngyözni a homlokod, mert azért melegszik.
Én csak próba erejéig használtam legmagasabb fokozaton, egyébként amire én használom (apróbb szöszölések, villanyszerelés), arra tökéletes az alacsony is.
Kozy: Basszus, ha nem lenne még rajta Áfa, már húznám is be!
-
Vertigo18
addikt
válasz
Laci.M #28531 üzenetére
Fejlámpából, főleg ha ennyi a követelmény, mint amit leírtál (mint pl. egy villanyszerelőnél), akkor mindig és mindenképpen a Boruit RJ-02 lesz az ajánlott.
-
Vertigo18
addikt
Feletted már írták, hogy nem azzal van gond, hogy jól járnak-e! Biztosan jól járnak! Gondolj bele, a vak éjszakában a régi, lila, lapos elemmel működő vasutas lámpát használók is örülnek. Hiszen fény az éjszakában. Azok a Lidl-s lámpák igenis jók. Nagyon jók! Egészen addig, amíg ki nem próbálsz egy LÁMPÁT! És amint a kezedbe veszed az S2-t, vagy egy C8-at, akkor mondod azt, mint amit a vasutas lámpa után mondasz, ha a kezedbe kapod a Lidl-st... "Aztaaaa! Hát de én eddig azt hittem, hogy..."
Hidd el. Ide sokan járnak "hobbi-lámpászok", de vannak igazi veteránok is, akik azért értenek is hozzá. Nekem annyi a lényeg, hogy fényt adjon, és ebből a szempontból munkám során kijártam az iskolát... vasutas-lámpától kezdve mindenféle "Police" lámpán keresztül a Mag-Lite-ot is érintve SK68-as "majdnem végállomással" kötöttem ki ebben a topikban. 20 év meggyőződést söpörtek le bennem egyetlen összefoglalóval! Megvettem az S2-t, aztán a C8-at és azt mondtam, pokolba az össze, általam eddig fénytengernek titulált lámpával, mert EZEK a LÁMPÁK!
Annyi, hogy azóta nem álltam meg, vettem másmilyet is, de a mai napig MINDENKI (profi, hobbi felhasználó, stb.) ezt a két lámpát ajánlja, hidd el, nem véletlenül...
-
Vertigo18
addikt
Solarstorm T4-hez hol lehetne tokot vásárolni? Valahogy sehogyse találok hozzá...
-
Vertigo18
addikt
válasz
benfolds #28282 üzenetére
Itteni "nyomásra" (jah, nagyon kellett "nyomni") én is vettem vagy 3 fajta Ganzot, semmi gondom nincs vele. Annyi, hogy nem ezzel ölök arab, őrült énekeseket ("tenoristákat"), nem ezzel vágom át a T34-es ajtaját, tudom mire kell használni, arra meg tökéletes.
Sajnos hozzám hasonlók utána tovább fertőztek, így nálam is egy Enlan van zsebben, kicsi, kompakt, roppant éles. De ezzel se vietkongokat fogok öldösni.
Viszont csodálom, ha valakinek ennyire rossz tapasztalatai voltak a Ganzoval, mint az ismerősödnek. Hogy hívják? John Rambo?
-
Vertigo18
addikt
Lehet valahol kapni még Olight S15 Batonhoz Extension tube-ot? Bárhol keresem, kifogyott a készlet, Gearbest azt írta vissza a kérdésemre, hogy értesítenek, amint lesz. Ennek immár fél éve.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Ciccuka #28229 üzenetére
Igen, én is így gondolom, ahogy Westbam írta, hogy az SK-68 az már egyfajta gyűjtőfogalomként van használva, nem pedig egy konkrét márkát nevezünk így. Mindegy mi van ráírva, ha ilyen "alakú" (a lámpatest megegyezik), AA-s akkuval megy ÉS Q5-ös led van benne, akkor azt SK68-nak tituláljuk. De nem csak itt, hanem más, külföldi fórumokban is. És abban is igazatok van, hogy egyre rosszabb a minősége, már mindenki lassan legyárt egy "SK-68"-ast, mert olcsó, és viszik. Az, amit linkeltél, az elég jó fénnyel rendelkezik, a hamisítványok hamisítványaihoz képest! Nameg a királykék a kedvenc színem...
Mondjuk én még nem láttam AA-s "Sk-68"-at T6-os leddel (pedig ITT is van egy, bár az árát is megkérik, DE ez nem AA-s!). De Wombatot se láttam még, aztán meg az is létezik...
Westbam: tehát kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag az S2 és az S3 ugyanaz. Ezért is nevezted többször is "ikertestvéreknek" őket. Köszönjük a hiánypótló írást, linkként akár az összefoglalóba is bekerülhetne, úgyis felvetődik majd még többször is a kérdés, hogy mi a különbség a kettő között.
-
-
Vertigo18
addikt
válasz
krisztianAMG #28163 üzenetére
Ki vagy tagadva!
Soha többé nem látogathatod a topikot!
Mond a címed, azonnal küldünk neked egyet!
-
Vertigo18
addikt
válasz
verybigboy #28160 üzenetére
Az Ár/Érték arányt nézd! Jó esetben 2.5$ simán hozzá lehet jutni egy SK68-hoz. Otthon mindenkinek van AA-s akkuja, eleme, erre pont jó. Ha elhagyod az órád és PONT AKKOR megy el az áram, meglelheted ezzel.
Senkinek sem ez az elsődleges lámpája ebben a topikban, viszont mégis MINDENKINEK van, érdekes, nem? Ezt az árának, megbízhatóságának köszönheti. Olvasd el az összefoglalót, ott vannak leírva az ajánlott lámpák. Alapból S2, C8, ebben sincs vita a topiklakók körében. Aztán jön egy "magasabb szint". Olight, Fenix, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Házimozi belépő szinten
- YouTube
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest