- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz ZozzV6 #65532 üzenetére
Várom a tesztet! Nekem ugyan csak rövid ideje van meg, egyszer futottam vele, és nagyon tetszett. A fokozatok eloszlása pont jó, városban, helyzetjelzőnek elég az 1 lm, nem kivilágított, aszfaltos úton a 38 lm megfelelő volt, terepen pedig felkapcsoltam a 210-es fokozatba. Tehát ilyen célra is jól használható, bár a dobozán ott virít a felirat, hogy "Working headlamp". Ez biztató, amit a mechanikáról írsz, bár én itthoni tároláshoz nem szoktam behajtani, hagyom abban az állásban, ahogy használat közben van.
-
bedvóter
tag
Csak azért írom le, hogy tanuljatok belőle.
Az akku-elem-től vásároltam egy töltőt.
Még aznap otthon kipróbáltam, az egyik slot nem töltött.
Másnap visszavittem a boltba, hogy cseréljék ki.
Kioktattak, hogy szó sincs cseréről, majd ők megbuherálják.
Mondtam nekik, úgy tudom, 3 napon belüli meghibásodáskor nincs buhera, hanem csere van.
Leugattak, hogy ne okoskodjak.
Azt hiszem, most vásároltam utojára ott.
Amúgy még nem tudják, de ha felbőszítenek, ők fogják húzni a rövidebbet. Ezt tapasztalatból mondom.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
WestBam
Topikgazda
válasz bedvóter #65557 üzenetére
Elég szép történet
Panaszkönyv elő és már írhatod is bele a történeted, nyoma maradjon, hogy 3 napon belül nem cserélték ki, vagy adták vissza a pénzt. Aztán mehetsz is a szkennelt lappal a fogyasztóvédelem elektronikus felületére.
Megjavítják... persze, milyen jó lesz egy tákolt töltőt használni, hátha kigyullad és leég a ház⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz sarajhvh #65562 üzenetére
A kapacitás az nem amper, valamit félreérthettél. Linkelj és megírjuk, hogy mire gondolt a tesztelő. Amúgy a tartozék akku FENIX ARB-L21-4000P és 10A a folyamatos áramleadó képessége, szóval felettébb érdekes a 30A, ami maximum pillanatokra állhat rendelkezésre.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
benfolds
őstag
mi lehet FBLLMAG kollégával? csak nem COVID-os? mondta többször is, hogy cukorbeteg...
-
sarajhvh
tag
válasz WestBam #65563 üzenetére
Nem videón néztem, hanem külföldi oldalon olvastam, és nem egy helyen, és a folyamatos áramleadó képességére gondolt az akkuknak.
Azért kérdeztem, hogy lehetséges egy akkunak 30A ez az értéke?
Szerintem a két akku együtt a 30A, és nyilván a folyamatos, nem a pillanatnyi.
De holnap megkísérlem belinkelni az oldalt. -
gyapo11
őstag
válasz WestBam #65558 üzenetére
Nem hiszem, hogy a javítás és a tákolás közé egyenlőség jelet kellene tenni. Pláne nem a javítás és tűzveszély közé. Nekem műszerész az egyik szakmám, csúnya lenne, ha a javított cuccok kigyulladnának. Kínai cuccokat meg egyenesen ajánlott átnézni és a hibákat javítani, esetleg a silány minőségű alkatrészeket jóra cserélni, ezután még biztonságosabb lesz az eszköz.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
H-Zol
senior tag
válasz gyapo11 #65569 üzenetére
Ebben egyet értek veled
A múltkor puszta kíváncsiságból rendeltem üzletből számlával filléres kínai cuccokat, például 220v dugvillákat , aljzatokat ,kapcsolókat stb java részük élet és tűzveszélyes volt, de egy kis nyitolással forrasztásal biztonságossá tudtam tenni 90% a többi kuka, de ezt kevesen csinálják meg.
Nem is értem, hogy ezeket hogy engedik üzletekben árulni -
vince
őstag
válasz WestBam #65561 üzenetére
Az a 8 nap szerintem egészen másra vonatkozik, 2021. január 1-től ennyi idő alatt kell a kereskedőnek visszaadnia a 10001 Ft-nál magasabb értékű hibás termék vételárát, ha a jótállási időn belül a 3. javítást követően újra meghibásodik vagy elsőre látszik, hogy nem javítható.
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vince
őstag
válasz bedvóter #65570 üzenetére
Erre a vásárlói jogra ("pénzt visszakérhetem, mivel megrendült a bizalmam a termékkel kapcsolatban") valami törvényi hivatkozást örömmel látnék.
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
bedvóter
tag
Tőlünk nyugatabbra elég annyi indok, hogy meggondoltad magad.
Az én esetemben viszont lehet arra hivatkozni, hogy kapásból selejt volt a termék.
Mint pl. az alza-nál is láthatsz olyan terméket, ami bontott, hibátlan és ezért olcsóbb is.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
vince
őstag
válasz bedvóter #65576 üzenetére
Hibás volt a termék, igen, az eladó viszont felajánlotta a javítást. Éltél vele?
-
bedvóter
tag
Nem vagyok köteles élni vele. Ilyenkor jön az, hogy megrendült a bizalom. Nem vagyok köteles teljes árért javított készüléket elfogadni.
A jelenlegi magyar szabályok csak azért lehetnek életben, mert a magyar végtelenül igénytelen és primitív.[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz bedvóter #65578 üzenetére
Továbbra is szívesen látnék valamilyen hivatkozást, ami alátámasztja az általad leírtakat.
Amiket én találtam (a témában laikusként):
Létezik a 3 napos cseregarancia, de csak 10000 Ft érték feletti tartós fogyasztási cikkek esetében, amelyeket egy rendelet részletesen felsorol. A töltőd viszont nem ilyen, így 2 éves kellékszavatosságod van. [forrás]
A kellékszavatosság kapcsán 2 lépcsőben érvényesítheted a jogaidat hibás teljesítés (rossz a töltőd) esetén:
– első lépésben csere vagy javítás közül választhatsz, de ezt korlátozhatja a kereskedő, ha pl. a csere számára lehetetlen vagy aránytalan terhet jelentene,
– második körben (ha az első körös javítás vagy csere lehetetlen, vagy az eladó ezeket nem vállalja) árleszállítás, javíttatás vagy elállás közül választhatsz. [forrás]"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
őstag
Sziasztok!
Srácok, ez a lámpa érhet valamit? -
bedvóter
tag
Hivatkozás nincs, igazságérzet viszont van.
Még egyszer leírom. A jelenlegi magyar szabályok csak azért lehetnek életben, mert a magyar végtelenül igénytelen és primitív.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
bedvóter
tag
Tudod, van egy mondás, amit az igazi kereskedők alkalmaznak is.
"A vevőnek mindig igaza van."
Itthon elvétve találsz ilyet. Elég hosszú listám van boltokról, ahová soha többé nem térek be, még akkor sem, ha fizetnek érte.[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz bedvóter #65588 üzenetére
Ez a tipikus hibás profitvadászat. Elhajtani a vevőt miután már fizetett, mert minden vele való foglalkozás csak csökkenti a profitot. Miközben nagy tévedés, mert így nem jön vissza a vevő, és lehet, hogy párezer Ft ráfordítással más vevőket is hoz vagy beállít egy nagyobb megrendeléssel. Nem érték még el a kereskedők ezt a gondolkodási szintet, le akarnak marni minél előbb minél többet, és a törvények sem mindig védik eléggé a vásárlók érdekeit.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
H-Zol
senior tag
-
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel az alzás lámpával van valakinek tapasztalata vagy 10eFt-ig mi az ajanlott lámpa ami usb-ről tölthető?
-
csibe1
addikt
válasz Vikt0r #65592 üzenetére
Én inkább egy ilyet vettem: NEXTOOL 6-in-1 1000lm Dual-light Zoomable Alarm Flashlight USB-C Rechargeable Mobile Power Bank Magnetic Camping Work Light
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
ZozzV6
senior tag
-
sarajhvh
tag
Ma van a legrövidebb nappal, vagyis a leghosszabb éjszaka, a lámpák éjszakája!
Hogy elrepült egy év. -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Ti szoktátok az új NiMH akkukat refreshelni vagy valami hasonló teljes ciklust csinálni első használatkor? Lii-500asomon a NOR test valami hasonló, nem tudom mennyire hasznos vadiúj akkuknál. -
Speedy7
tag
Amennyiben valaki kedveli a kis méretű lámpákat, különösen a Nitecore T sorozatát, annak nagyon tudom ajánlani az új Tini 2-t.
Méretre alig nagyobb az első generációnál és a következő pluszokat nyújtja:+1 LED (valamivel magasabb fényerő)
USB Type-C csatlakozó
megkapta a TUP kijelzőjét (mód, feszültség, üzemidő, stb. kijelzés)
2 lockout módEbben a méretben egyszerűen fantasztikus. Nem tudom elképzelni, hova lehetne még ezt fejleszteni. Szerintem a következő évekre megvan a kulcstartó lámpám.
-
Ra3
őstag
válasz Speedy7 #65598 üzenetére
Nekem van Tup és Tip, de kicsit sajnálom őket a kulcstartón koptatni, arra szerintem még mindig a műanyag házas Tube a legalkalmasabb, de valahogy már nem olyan olcsó mint régebben.
A Tup amúgy mindig nálam van, de ritkán használom.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.