- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
Én inkább maradok a lámpáknál.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de a legtöbb lámpa festéke kopik zsebben hordva. Pár a nadrágot is színezi. A Zebralight, több éves hordás mellett sem nagyon kopott (bár keresni kell rajta a több éves kopás eredményét). Tartalékot kerestem, ami jól bírja a gyűrődést, nem is túl nagy, a felszerelést sem fog kelleni utólag hozzávennem. 14500 -as és AA akkut is elfogadja, viszont nem tesz különbséget közöttük. Ugyanolyan a fényáram. Az Armytek prime A1 PRO -ra esett a választásom. -
H-Zol
senior tag
Lámpa téma
Tegnap ki cseréltem a LED csillagot a Sofirn C8G -Ben Convoytol rendeltem 6500K 16-os csilagon Xhp35hi ledet.
Hát ez nem is olyan egyszerű, mind ahogy sokan gondolnák, az eredeti kerekebb a convoyé meg elég sarkos, sehogy nem fért be
Fogtam tettem a LED re egy kis vékony szivacsot ragasztó szalaggal le ragasztotam, hogy a köszörű por rá ne égjen a LED re, és szépen meg köszörűltem.
Egy kis reszelövel meg igazítottam, ahová jön a két leszorító csavar azt is beljebb kelett reszelni, de mostmár kész működik tökéletesen -
Masooo
aktív tag
Srácok, vagy urak
Merre veszitek most a 18650et?
Pesten nincs valami ajánlott lehetőség esetleg? Arra személyesen is eltévedek néha.Vannak bontottak nálam is laptopból stb, de gondoltam pár új is elférne mert felszaporodnak a lámpák heteken belül.
c8+hoz érdemes gyári tokot venni vagy van valami pofásabb más gyártótól esetleg?
köszönöm
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
emre
veterán
válasz Masooo #66605 üzenetére
Ali Litokala store-ból most jött meg egy csomagom.
Más:
2 vagy 3 akkura való tubust senki nem tud ajánlani 18650-hez?
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Masooo #66605 üzenetére
Én a Vape42-től vettem a Sony VTC6-ot, szerintem korrekt áron adják. De ha körbenézel a HA-on, fogsz találni vadi új 18650-et 1000Ft magasságában, annyiért BB.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
papucsiga
csendes tag
válasz FBLLMAG #66601 üzenetére
Annak idején én is ilyen szempontok szerint kerestem ugyanilyen lámpát. Ha jól emlékszem az egyik tesztben azt láttam, hogy a Prime A1 Pro nem stabilizált mind a két áramforrássról üzemeltetve. A mérete után ( merthogy ebben a méretben már 18650-el is üzemelnek lámpák) ez volt a másik ok, hogy nem e mellett döntöttem. Nem is lett ilyen hibrid lámpám.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz papucsiga #66608 üzenetére
Ez már a 3. db Prime lámpám lesz, a C2 USB és az A2 PRO után. A C2 / A2 stabilizált kimenettel rendelkezik. Az A1 / A2 fejek univerzálisak, csak ki kell választani az akku tipusát és a db számot. Igen az Olight S2R2 pár mm -rel rövidebb, de cirka 100 g + 50 g az akku (ami speciális). A Prime A1 PRO 66 g + 20 g a 14500 -as akku. Picit nehezebb mint a Zebralight SC5W. Viszont, akár az oldalamon is hordható (mivel jár hozzá gyöngyvászon tok). Jobban bírja a kiképzést is (eddigi tapasztalataim alapján). Az Olight festése hamarabb, jobban kopik. Fényerőben sem jelentős a különbség, de ez majd le lesz ellenőrizve. Üzemidő tekintetében a 18650 a nyerő, hiába létezik, és lesz 1000 mAh -ás védett akku hozzá. Ez csak addig igaz, amíg a nyers számokat nézzük. Ugyanis a 15 lm gyenge, 120 lm fényáramra van szükség az esti séta esetén az Olight S2R2 esetében. Az Armytek esetében a 34 lm is elégséges. 2000 mAh -ás, 2,4 Wh -ás Eneloop akkuval 11,7 órát bír. Én 3,7 Wh -ás védett
KEEPOWER akkuval fogom használni. Az Olight S2R2 a 120 lm fényárammal 14 órán át üzemel. Így a 18650 akku elvesztette számomra előnyét.😉 -
7Heads Drago
veterán
Üdv
Max 10k ig kellene egy 18650es akkuval szerelt fejlámpa. Akku, töltő már van.
Munkához kell, áruátvétel sötétben.
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Ra3
őstag
válasz 7Heads Drago #66613 üzenetére
Sofirn SP40, Wuben H1, esetleg ha sikerül kihozni ennyiből akkor Skulhunt H03 vagy H04.
Kínai beszerzés javasolt, ha itthonról számlával kell akkor sportlamapa.hu-n pl van SP40 pont 10k-ért, vagy decathlonban egy csomó fajta fejlámpa, azok speciel nem 18650-esek.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
MittuDomain_
őstag
válasz 7Heads Drago #66613 üzenetére
Ra3 kollégát még kiegészíteném annyival, hogy az Alzán is vannak mostanában normális 18650 fejlámpák.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
papucsiga
csendes tag
válasz FBLLMAG #66611 üzenetére
Ezt tudom. Nevezhetjük ezt stabilizált kimenetnek, de az én véleményem, hogy ég és föld a különbség az A1 és az A2 között. Nyilván használat közben ezt nem feltétlenül lehet észrevenni, de azért az ember csőrét csak piszkálja. Ha jól emlékszem a Rofisnak volt AA-s lámpája, ami mind a két áramforrás esetén egyforma stabil volt. Igaz az talán nem egyforma kimenettel bírt Ni-Mh és Li-ion esetén.
-
gyapo11
őstag
Nemrégen én szintén alin a GlobalPower Co., LT Store-ból vettem, 5 db HG2 volt bruttó 8.84 $. Zanflare C4 szerint 500 mA töltéssel kicsit 3000 mAh alatt van a kapacitásuk, max 50 mAh-val, és olyan 50-60 mΩ a belső ellenállásuk. Szóval nem a legcombosabb lámpába valók, az én 100-300 lumenes használatomhoz viszont jól illenek.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Masooo
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Már meg is találtam a megfelelőt és intézem a beszerzést.
gyapo11: Mekkora belső ellenállásig használsz egy akkut? Van ebben olyan felső érték ami vagy a veszély miatt, vagy csak úgy már nem célszerű használni?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #66619 üzenetére
Szerintem nem veszélyes.
Ha egy nagyobb belső ellenállású akkut jobban megterhelsz, akkor az áram melegíti az akkut. És persze a feszültség is leesik, amit látni fogsz a gyenge fényerőn, innen tudod hogy hoppá van.
Vegyünk egy 200 mΩ-os akkut, világítsunk 700 lumennel, legyen 100 lumen/W, vagyis az áram 1.9 A, ez az akkuban már 0.38 V-os feszültségesés és 0.7 W-os fűtés, nem olyan vészes. 500 mΩ-nál 0.95 V és 1.8 W, de itt már a 3.7 V-os akku csak 2.7-et tud kiizzadni, annak meg a lámpák már nagyon nem örülnek ha még egyáltalán világít, a turbót meg már régen elfelejthetjük.
Kis fénynél meg szinte észre sem vesszük, hogy egy nagy belső ellenállású akkut használunk. PL. 150 lumenes sétálás 500 mΩ-os akkuval 1.5 W, 400 mA, ez 0.2 V feszültségesés, 0.08 W hőveszteség az akkuban.
Összefoglalva, amíg használható fény jön ki, addig lehet használni a gyengébb akkukat is, nem a melegedés lesz a legbosszantóbb.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
blueye
veterán
Hasznal vki WUBEN E01-et EDCnek? Ajanlott?
Mennyire valtja ki a kulcskarikan levo Lumintop EDC01-et vagy gyakorlatilag ugyanaz a ketto felhasznalas szempontjabol? -
-
Vlah
tag
válasz blueye #66621 üzenetére
Én említettem a lámpát, mert a Lumintop toolnak felment az ára, ez olcsóbb. Nekem nincsen sajnos ilyenem, de papíron ugyanazt tudja és a Wuben lámpákról sok rosszat nem mondtak még. Az igéreteiket úgy láttam eddig betartották. Sajnos teszt és egyéb információt sem találtam, Ellenben a sportlámpánál 3k-ért láttam.
-
WestBam
Topikgazda
válasz blueye #66624 üzenetére
Esetleg ha sok elvárásod nincs, elég egy fokozat és kulcstartóra való AAA elemlámpa kell akkor ott van 4100Ft-ért az Olight i3E EOS. A futásidő elég meggyőző, főleg NiMH akkuval:
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
papucsiga
csendes tag
Találtam egy elég friss bejegyzést a Blf-en. Egy mukinak majdcsak 20 darab Armytek lámpája van, és mikor problémája volt magasról tettek a fejére. Egyáltalán nem túl bizalomgerjesztő. Ezzel most nem az Armytek ellen akarok beszélni, mert mikor nézegettem nekem is tetszett a Prime A1 Pro meg a Tiara A1 Pro is.
Nemrégiben meglepődve olvastam, hogy a Zebralight nem szállít ezután csak Amerikába. Biztosan emlékeztek, hogy az Sc53-al volt problémám. Sokáig gondolkoztam mi legyen vele. Végül arra jutottam, hogy rosszabb egy drága lámpa, ami nem működik megfelelően, mint egy kicsit drágább lámpa ( ami reményeim szerint) már megfelelően fog működik. Beszéltem az Nkon-nal merthogy onnan tudtam beszerezni őket áfa nélkül (és ahogy azóta is nézem utolsó darabokként mert azóta folyton Out of stock, az Sc5W nem is lesz mint megtudtam). Azt mondták, hogy ha visszaküldöm nekik ők elküldik Zebráéknak. A javítást nem kell fizetnem. Szóltak előre, hogy valószínűleg hónapokba fog telni. Most várok türelemmel. Ezt csak azért írtam le, hogy történt ilyen is. -
WestBam
Topikgazda
válasz papucsiga #66632 üzenetére
Sajnos megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok is az Armytek garijáról. Én biztosra mentem és eladtam az összes lámpám így tuti nem lesz gondom ha elromlana. Ettől függetlenül a Wizard Pro szerintem mai napig az egyik (ha nem A) legjobb pipalámpa amit próbáltam és használtam.
A Zebra is furán működik. Eddig a "központi" oldalról ment a rendelés mindenfelé, bár én is csak bízni tudtam abban, hogy a garira nem lesz szükség, mert visszaküldeni GTK lenne. Nem is rossz egyébként a lámpa, bár nekem nem annyira jön be az UI, de a minősége egész korrektnek tűnik. Nem valószínű, hogy törni fogom magam a beszerzésén, főleg a kis kalandod olvasva. Izgatnak a Streamlight és a Surefire lámpái is, de közvetlen amcsiból 99%, hogy a vám behúzza, úgy meg már nagyon drágának találom őket szintén olyan van, de igazából nincs garival.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
Nekem a Barracuda PRO, Viking PRO, Predator PRO, Prime A2 PRO, Prime C2 USB, Tiara A1 PRO van meg az Armytek -től. Most érkezik a Prime A1 PRO. 1x kellett gariztatnom 1 db Tiara A1 -est. Rendben volt az évek alatt. Pedig a legtöbbet potyogott, használt lámpákról van szó.
A Zebralight SC5W is kissebb megszakításokkak (mikor mással próbáltam helyettesíteni), megjelenésétől, a zsebemben csücsül. A H53W meg a táskámban. Inkább rövidebb időre, de sűrűn volt használva (szinte napi szinten, többször). Igaz a legmagasabb fokozatokat ritkán használtam. A használat viszont nem sűrűn látszik rajta. Az energia szint kijelzést nem túl gyakran kapcsoltam, nem éreztem szükségét. A H53W esetében most nem is lehet, mert stabil áramforrás van benne. Van itthon feszültségmérőm, ha érdekelne az akku állapota.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
Nem tudom, mennyire követted figyelemmel a topikot másfél éve, volt egy emlékezetes Armytek rendelésünk (24 Wizard $1000 feletti végösszeggel). Majd' két hónap, egy csomó e-mailváltás, illetve néhány telefonhívás után sikerült megkapni a csomagot, miután az első eltűnt. Sokunkban ott tört el valami belül...
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
BaLee
addikt
válasz WestBam #66634 üzenetére
Armytek központi oldalról (https://www.armytek.com) rendeltem anno és az a jó a garijukban, hogy nem Kínába kell visszapostázgatni hanem adtak egy európai központ címet (talán Németország) és oda kell küldened, sőt a postaköltség értékében választhatsz kiegészítőt a lámpa mellé és a javított vagy cserélt lámpával együtt küldik majd vissza. És ők is 10 év garit adnak a lámpákra.
Végül nem kellett visszaküldeni mert csak a régi akksim nem volt jó hozzá (nem tudott nagy áramfelvételt) vettem hozzá egy másikat és jó lett. -
vince
őstag
válasz FBLLMAG #66641 üzenetére
Megrendeltük, kaptunk nyomkövetési számot, a csomag viszont sosem mozdult meg, valószínűleg csak előrejelezték, de sosem adták át a futárcégnek. Pár hét után jeleztem nekik, hogy ez így nem lesz jó, nagy nehezen elküldték újra, az a csomag rendben megérkezett, pedig átment Feucht-on is
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vince
őstag
válasz FBLLMAG #66646 üzenetére
Utólag azt mondom, hogy a kaland miatt is megérte, a fájdalomdíjként kapott grátisz lámpáról nem is beszélve
-
vince
őstag
Igen, nagyban javította a tárgyalási pozícióinkat, hogy előre fizettünk
-
papucsiga
csendes tag
válasz FBLLMAG #66643 üzenetére
[Íme.]
Milyen színhőmérsékletű leddel vetted? A gyártó oldalán nem elérhető már egyikkel sem.
Jópofa kis lámpa lenne, nagyon jó körítéssel. Alig egy két tesztet lehet találni róla, de azokban saccperkábé 360 Lm felé nem megy a lámpa egyik áramforrással sem.
Az Mt6-odban használsz eneloop akkut? Van tapasztalatod, hogy egyformán meríti e a három akkut, vagy érdemesebb inkább simaeldobhatóújrahasznosítható elemmel hajtani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest