- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Bari
Modder
Sziasztok
Beállnék én is a sorba
Egy DiamonMax Plus 9 80Gb ATA 133-as wincsihez keresek elektronikát ( a smoth chip pukkant el ). A wincsin még 6Y080L0422611 számsorozat szerepel, a panelon CALIPSO/KOI_P/THERM 301862101 a felirat. Nem adatmentéshez kellene. -
Ghoost
tag
up !
-
Ghoost
tag
Helló mindenkinek, ha nem gond akkor én a problémámat írnám ide egy OFF keretén belűl.
Szóval a probléma ott kezdődött, hogy szombat este bekapcsolom a gépet és egy kis pukkanás-t hallok, gép egyből kikapcs és tüzetesen átnéztem mindent de semmit nem találtam, még szagot sem éreztem. Hát mondom akkor nagy gond nem lehet, na igen de a köveztkező bekapcsoláskor a 120 GB-os Maxtor winyómat a gép már nem érzékelte mível az nem volt hajlandó elindúlni, próbálkoztam mozgatni a tápkábelt de semmi! ezekután kivettem a winyót, azt is átnéztem és azon is minden rendben, kivétel az egyik chip, amin a szöveg úgy nézki mint ha lekopott volna vagy lepattogott volna. Na most egy linken mutatok képet nektek hogy melyik chippen is van a szöveg elszineződve.
A link: Bővebben: link
Akinek van valami ötlete az közölje, KÖSZÖNÖM !!
[Szerkesztve] -
Tollas
csendes tag
UP!
-
Tollas
csendes tag
80GB-os ATA-s Maxtor DiamondMax Plus 9-hez keresek elektronikát vagy egész hdd-t, feltéve, hogy jó rajta a nyák Ár megállapodás szerint, de csere is érdekel. Elérhetőségem: ojjektum@citromail.hu
06/20 330 68 11 -
omlás.com
csendes tag
Thx, a hozzászólást. A Firmware-es dolog az biztosan így van! És kösz a linket is.
És még mindíg keresem:
Maxtor DiamondMax Plus 8, 40Gigás, SLIM, Ata/133HDD-hez (7200rpm 2mega cache) keresek elektronikát, vagy ugyanilyen badsectoros winchit.
A sorozatszáma: 6E040L0-510605-AAA
Winbond cache ic, ARDENT C9-C1 040112600 vezérlő ic -
tzoli986
tag
válasz
omlás.com #39 üzenetére
nekem is ugyanez volt,csak egy 20-as maxtorral.
a csere után azt tapasztaltam,hogy a motornak semmi baja,csak az ic égett el.
de amit ezekről a firmware dolgokról írnak az tuti hogy úgy van,de arra is van megoldás csak nem egyszerű.
ha találsz egy nyákot akkor feltétlenül nézd meg a www.salvationdata.com-ot,mert ott vannak olyan progik amikkel talán meg lehet csinálni,bár elég hosszadalmas.meg ahogy néztem az én vinyómhoz pont van demó progi,de ez msához nem jó a többi meg fizetős,úgyhogy csak okosan. -
omlás.com
csendes tag
up
-
omlás.com
csendes tag
up,
Maxtor DiamondMax Plus 8, 40Gigás, SLIM, Ata/133HDD-hez (7200rpm 2mega cache) keresek elektronikát, vagy ugyanilyen badsectoros winchit.
omlás.com
csendes tag
UP, még mindíg keresem ezt -> Bővebben: link
-
omlás.com
csendes tag
xcbiker: egy táp túlfeszt adott neki, ugyhogy az elektronika tuti sz.r. (az egyik ic elégett ez látszik is). De ettől függetlenül lehet, h. a motornak vagy a fejnek is annyi nemtudom. A tápos incidensig tökéletesen működött.
dryman: érdekelne, mi lenne az ára. És Budapestre el tud-e vhogy jutni a dolog? -
Dryman
őstag
válasz
omlás.com #36 üzenetére
Van egy ilyen vinyóm ha árdekel, hogy az elektronika vagy maga a mechanika szállt-e el benne, azt nem tudom, tapasztalatom az hogy egy másik gépbe mobilrackbe rakva a bios az látja a vinyót, helyesen is detektálja, de particionálni már nem lehet, mert nincs jelen maga az eszköz windowsban, és a működő rendszeremet iszonyatosan lelassítja!
Hiba oka: mobilrackestől lelöktem az asztalról, pontosan 93,8cm-ert zuhant! -
omlás.com
csendes tag
UP és
Maxtor DiamondMax Plus 8, 40Gigás, SLIM, Ata/133HDD-hez (7200rpm 2mega cache) keresek elektronikát.
tzoli986
tag
na én olyat nem tudok,hogy szerszámot gyártani hozzá,de átjött egyik haverom és olyan egyszerűen megoldotta,hogy majdnem elszégyeltem magam amiért nem én jöttem rá.
fogott egy egyszerű kombifogót és megfogta vele a csavar fejét,majd kicsavarta.
át is raktam a nyákot,mert olyan 11 körül megkaptam.nem is gondoltam,hogy ilyen hamar ide fog érni.
szóval átraktam és néhány cuccot le is tudtam szedni rólla,de nem mindent,mert csomó errort ír ki.gondolom ez a firmware különbség miatt,van,de majd megpróbálom megoldani valahogy.majd holnap fogom megkérdezni,hogy hogy szokták ezt csinálni,mert mikor adatmenstést csinálnak akkor is így csinálják nyák cserével és akkor biztos van rá valami trükk.vagy legalábbis remélem.
amúgy mikor ideért nem kellett fizetni.szóval pontosan mennyivel tartozok?
meg a feladó nevét nem igazán tudom elolvasni úgyhogy az is kellene majd.
amúgy köszönöm. -
omlás.com
csendes tag
Hi.
Maxtor DiamondMax Plus 8, 40Gigás, SLIM, Ata/133HDD-hez (7200rpm 2mega cache) keresek elektronikát.
tzoli986
tag
1269: te mivel szedted le azt a nyomtatott áramkört a régi vinyódról,mert én semmivel sem tudom.
próbáltam imbuszkulccsal,de az egyik túlnagy a másik meg túl kicsi szóval nemtudom. -
tzoli986
tag
persze,hogy megteheti,de mivel a mostani állapotánál már nem lehet rosszabb úgy vagyok vele,hogy megpróbálom akkor.
a progi meg direkt 2b020h1 és 2b010h1 maxtorokhoz való,mert valami demó sé ezeket javítja.
a teljes verzió jó máshoz is csak azt még nem szereztem meg,mert az fizetős.
amúgy nem tudom,hogy tényleg hat e,vagy ha hat akkor mit csinál,csak leszedtem,mert egy másik fórumon ezt ajánlották.
linket most nem tudok adni így hirtelen,de ha rákeresel google-val akkor kidobja.
az a neve,hogy hdd firmware repair.
vagy úgy is keresheted,hogy hdd firmware recovery,mert nem mindenhova ugyanúgy teszik fel,de maga a progi ugyanaz. -
liksoft
nagyúr
A winyó belső programjának a felépítését és működését próbáltam meg leírni. Ingyen egy próbát természetesen megér. Ha az a program (még nem hallottam róla, hol található?) tényleg jó, lehet, hogy segíteni is tud, de azért valamiért meghibásodott az a winyó. Legközelebb is megteheti. Az ilyen daraboktól azért kicsit tartok. Hurcolászósnak másolati adatokkal jó lehet ha sikerül. Nagy kalappal.
-
tzoli986
tag
neharagudj,de ebből szinte semmit sem értek,pedíg szerintem annyira nem vagyok hülye.
lehet csak korán van még vagy nem tudom mi van.
szóval ezzel mit akarsz mondani?
ha az eredetin nem volt jó akkor az enyémne sem lesz?
amúgy találtam egy progit ami direkt ezekhez a tipusokhoz való és a firmware-et javítja.
nem tudom mi lesz belőlle,de nekem egy próbát mindenképpen megér. -
liksoft
nagyúr
Érdekes. Ha jól tudom, a bios tud képernyőt kezelni (bios setup pl.) tud floppyról, winyóról, CD-ről, .... olvasni, mégsem mész vele semmire. Kell hozzá DOS, W valaki, Linux, stb... Hát a winyó is ilyen. Tud saját tesztet végezni, be tudja tölteni a firmware-t (amit le is cserélhetsz, pont az előzőek miatt) és onnan kezdve úgy működik ahogy szeretnéd (különböző operációs rendszer). Ha a felületről nem tud olvasni, akkor be tud jelentkezni (bios setuphoz hasonló) de nem működőképes (nincs OP, felhasználói progik). Ennyire egyszerű, csak belölről sokkal bonyolultabb, ugyanis a firmware típustól, verziótól függően 50-200 modulból áll.
-
1269
tag
Postás vagyok nem lessz gond a feladás.
Nekem először halhatóan nyikorgott kb.1 évet a fiam gépében, majd egy szép napon töredezettség-mentesítés közben lefagyott a masina.
Ujraindításkor: MAXTOR ATHENA.
Most a panel le van szedve róla a többi részét kidobtam.
Kiváncsi vagyok sikerül-e megcsinálnod.
emil:1269@freestart.hu
ui:Na megkerestem,itt van a kezemben,van rajta egy nagy ic DSP felirattal,
a memo pedig hynix.
[Szerkesztve] -
tzoli986
tag
ha ingyen idadod nekem oké.
amúgy én is vidéki vagyok,úgyhogy mindenképpen posta lett volna belőlle.
feltéve hogy nem létavértesi vagy.
adj egy mail címet ahova írhatok.
de gondolom nem...
amúgy nem tudom most milyen állapotban van a vinyó,de úgy kellene,hogy csak a nyomtatott áramkört küldd el és akkor a postaköltség kijön olyan 1500-2000ft-ból ha úgy adod fel hogy utánvéttel,meg törékeny és persz levél.
mert ha az egészet beleraknád akkor a súly miatt csomagnak lehet csak feladni és az sokkal drágább.
már tapasztaltam,hogy hogy megy ez az a dolog,mikor cd-ket árultam.
de akkor most az hogy azt írja ki hogy maxtor athena az mit jelent?
azt hogy rossz a panel?
mindegy.küldd el és majd meglátjuk. -
tzoli986
tag
elolvastam.
eléggé fura,mert a firmware az már alapból ahhoz kell,hogy működjön,mint vinyó nem?
az olyan mint az alaplapnak a bios.ha nincs akkor nem igazán működik ha pedíg nem működik akkor hogy lehet tesztelni?
a másikmeg,hogy ha a firmware tartalmazza a nemjó részeket akkor mi értelme van a frimware frissítésnek,merthogy olyat is lehet csinálni.
mindegy.
nekem egy próbát megér,pláne ha ingyen ideadja 1269 a nyákot.
szerintem 2000ft-ot megér,hogy lehet hogy jó lesz a vinyó.
ha meg nem jó akkor megszívom és csak magamat hibáztathatom. -
zLegolas
őstag
Bocsi, de szerintem nem érdemes... bővebben:
Google:
Infostrázsa, 17. fejezet.
A Kürt Kft. mesekönyve. Asszem szavhihetőek. -
liksoft
nagyúr
A kérés régi, azért nem válaszoltam rá. Ha azt írja ki bios detektnél ,hogy ATHENA , akkor nincs a felületről kiolvasott gyári adat. Ez az esetek 95%-ban mechanikai hiba: a firmware sérülése (hibás visszaírás miat leálláskor 50%), fejhiba (30%), felületi sérülés (20%) (megközelítő százalékok). A maradék esetben segít az elektronika csere. De nem csak egy fajta van belőle!
-
tzoli986
tag
üdv!
egy 20gb-os maxtorhoz keresek elektronikát.
5400rpm-es.ata100-as.
ha van valakinek írjon a t.zoli986@freemail.hu-ra.
köszi. -
schurmo
csendes tag
Hali!
Tudna nekem valaki segíteni?
Maxtor DiamondMax16 160Gb ATA/133 -as (4R160L00420P1) HDD-hez kellene elektronika megvételre sűrgősen!
Ha valakinek van vagy tud küldjön már egy e-mailt. Valahogy biztos megegyezünk!
Előre is köszi! -
HM21
tag
Itt a topicja, írj neki :
Bővebben: link -
dove
csendes tag
állítólag egy xcbiker néven futó (guruló) srác tudna segíteni, de nem találom
-
dove
csendes tag
fel
-
dove
csendes tag
''Quantum Fireball by Maxtor''
-
Hitman
aktív tag
maxtor qantum így van a matricán egymás mellett?
Az jól van hogy ez megvette azt,de nem csak így van rajta hogy:maxtor fireball?
mennyi winyó hibásodik meg hirtelen, mé nem írtad a másik topicba...
Gondolom nem garanciálisIgazi kincsvadászat lesz mire megtalálod a keresett lapkát, sok kitartást
-
dove
csendes tag
sziasztok
elektronikát keresek az alábbi vinyóhoz, leírok minden számot amit csak találok rajta, nagyon jó lenne, ha valaki tudna segíteni:
Maxtor quantum fireball
MODEL 2B020H1
HDA 11H
PCBA 05A
UNIQUE 11A
CODE WAH21PBO
LBA : 40020624
Maxtor 541DX 5400RPM
20 GB
TÜV bevizsgáltés a lényeg: FRAGILE
köszönöm
d
Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest