- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
Ez mindegyik tévénél ilyen. Először sokáig tarthat kiismerni, utána már gyorsan be lehet állítani a képmódokat. Én pl. az LG-nél egy 3-as dejuddert teszek a filmes profiokra (SDR, HDR10 és DV-ben is). Vannak presetek is, de nekem azok a G3-ban sem tetszettek igazán. Újabbhoz pedig nem volt szerencsém.
-
bteebi
veterán
Annak idején én is sokat variáltam a Hisense-em (65U8QF) vásárlása előtt. A tesztek mindenhol szinte csak jókat írtak. Jó színek, remek kontraszt, és ami nekem fontos volt, VA panel. Hazavisszük, beüzemelem... nézem, olyan furák a színek már akkor is, ha majdnem ideális szögből - alig oldalról - nézem. Egy csomót gondolkoztam rajta, hogy esetlegesen nem-e eleve panelhiba, de jó eséllyel nem. Egy-két helyen talán említették, hogy a betekintési szögek nem a legjobbak, de az én esetemben inkább a "szar" lett volna a megfelelő kifejezés.
Pedig még néztem is élőben, többször is. Demókkal viszont sokkal kevésbé észrevehető bármilyen hasonló hiba (gyakorlatilag nulla statikus tartalom).
Egyébként mintha olyan is lenne, hogy azt hiszi az ember, hogy kikapcsolja a dinamikus kontrasztot, de valójában nem lehet kikapcsolni.
Van amúgy OLED TV-d? A fényerő szabályozás az OLED-eknél régen talán kritikán alul szar volt, most már talán csak simán nem jó. Én még (Philips 65OLED708/12 - tavaly vettük, de 2023-as modell) látszólag nem találkoztam ilyen problémával, de régebben az LG-knél - talán leginkább HDR-nél?? - ismert probléma volt.
-
bteebi
veterán
Ez nem csak simán a dinamikus kontraszt, vagy mi lenne? Azt nem/sem lehet kikapcsolni?
Hát jól elbizonytalanítottatok a márkával szemben. Már majdnem rohantam, hogy vegyek egy 65C765-öt, de inkább alszom még rá.
BreamHunter problémái amúgy nagyon furák nekem. Az elsőre és a harmadikra úgy vélném, hogy talán egyedi eset (persze ez őt egyáltalán nem kell, hogy vigasztalja - engem se vigasztal, ha a Hisense-em inhomogén háttérvilágítása relatíve ritka probléma), de a 2.-nak hardveres glicthnek illene-kellene lennie. És az se jó. A 2. és a 3. hibával amúgy még talán együtt tudnék élni (HDMI-vel erőlködőre van kötve a TV), de az 1.-től a falra tudnék mászni. Mondjuk ha max. 2 hetente egyszer van olyan, akkor azzal még tudnék együtt élni, ha minden más meg, pl. ár-érték, rendben van-volt.
-
bteebi
veterán
"a gyári beállítás a technikai pontosságot helyezné előtérbe, akkor meg az lenne a statisztika, hogy a felhasználók többsége úgy használja."
Az igazán jó, élethű beállítás nehézkes, és nem is ahhoz vannak szokva az emberek. A TV színeinek "ütnie" kell; legyen agyonszaturált, mert az fog tetszeni Józsi néninek. És mivel eleve ahhoz volt hozzászokva, ezért a ténylegesen jót nem fogja jónak tartani.
-
PTM
aktív tag
Azt sokfelől hallottam, hogy az emberek nagyjának a kalibrált kép egyébként nem tetszik. Mert sárga, tompák a színek, mosott, stb. Inkább a hideg, szaturált, élesített kép a népszerű.
Az áruhazakban is ezért megy a lehető legfényesebb, amúgy ordenáréan fos demó mód a legjobb tévéken is, mert vásárlásnál ez számít.
-
himpike
aktív tag
Beküldenek ezek a szarok szerintem már minden adatot amire a gyártó kíváncsi. Ha azt látja hogy tényleg nem állítgatnak benne szinte semmit akkor ő se fog vele törődni.
A hangnak annyi köze van hozzá hogy ott legalább tényleg észre is veszem a változásokat amikor állítgatom. De ha hangrendszeren van a tévé(nincsen) akkor azt se nagyon fogom állítani.
Közben eszembe jutott még egy TCL furcsaság, esetemben a "beépített" android YT alkalmazás hangja sokkal szarabb mintha chromecastolnám telefonról a tévére. Ezt se nagyon tudom felfogni hogy miért van. -
himpike
aktív tag
Na zavarná másikat választana. Szerintem én se állítgattam az enyémen semmit azon az egyen kívül, vagy mozi mód vagy ha szar sötét a film akkor dinamikus, kb ennyi.
Nem is tudom hogy a beállítható dolgok fele micsoda(nem is érdekel), és szerintem akinek külön hangrendszere van az még ennyit se nézeget meg.
Egyébként nem csodálkozom ha átlagbéla a dinamikus módot választja mert ott vannak "varázsszínek".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Magisk
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged