- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vlad79
csendes tag
válasz
Razermazer #6001 üzenetére
Tudnál segíteni a beállításban? m4600 2820qm, 16 RAM, és ezt
https://www.banggood.com/Mini-PCI-E-Version-V8_0-EXP-GDC-Laptop-External-Independent-Video-Card-PCI-E-Expansion-Card-p-1011222.html?cur_warehouse=CN
vettem. Videokártya még nincs, vmi olcsóbbra fogja csak futni... -
wody21
tag
válasz
Razermazer #5977 üzenetére
A helyzet az, hogy nálam is képes igen érdekes tüneteket produkálni a rendszer jelentéktelennek tűnő dolgok hatására:
- ha a GPU-ra kötött (DVI) monitort a bekapcsolást követően helyezem áram alá, nem hajlandó elindulni, Hard reset szükséges a helyes működéshez
- ha bekapcsolást követően ugyanazon 230V-os elosztóba, melyen a rendszer is lóg helyezek be egyéb akármilyen kis fogyasztót (mobiltelefon töltő, ilyesmi), kifagy, hard reset szükséges
- hotplug csak nagyon speciális módon, bootolástól számított meghatározott pillanatban (kis túlzással szinte néhány tizedmásodpercről van szó) működik, emiatt inkább hanyagolomMásik furcsaság, hogy egy ideje a PE4C V3.0 adapter elkezdte "üresen" is járatni a benne lévő GPU-t. Régebben úgy emlékszem, hogy kikapcsolást követően a GPU is leállt, nem forgott a venti, nem "sipolt" a tap. Próbáltam ellenőrizni a switch-eket, tápkábelt, stb, de semmi gyanúsat nem találtam. Egyelőre annál a brute force módnál maradtam, hogy kikapcsolás után áramtalanítom a tápot...
Kurrens ExpressCard-os szisztemám:
HP 8570P
i7 3740QM
2x8GB Hynix DDR3
PE4C v3.0
Gigabyte GTX 780 OC
Win 10 64bit UEFI-ként telepítve egy Samsung 860 EVO-ra -
Frawly
veterán
válasz
Razermazer #5968 üzenetére
Erre hívtam fel a figyelmet pár hozzászólással ezelőtt, hogy az Expresscard csatlakozása nagyon ingatag, ez nálam is többször baj volt. Trükkös, mert látszólag jól becuppan és bekattan a helyére, és mégse jó. Többször be kell dugni, figyelve, hogy tökéletesen vízszintes síkban cuppanjon be. Bár azonnal érezni, hogy nem jó, mert csak túlpörög a videókártya, ha nem jó és nem ad képet.
-
Razermazer
őstag
válasz
Razermazer #5965 üzenetére
Szóval a végeredmény ha setup 1.35 el tiltom, akkor van igpu és nincs amd dgpu de gyönyörűen ott van az nvidia mint egpu.
Felkiáltójel sehol elvben megy is, de van egy anomália és ez szerintem a driverek összeütközése, vagy energiagazdálkodás, hogy bizonyos terhelésnél újraindul, az is lehet hogy a tápom nem elég, egy seasonic régebbi ami osztott ágas 500 wattos egy gtx 980-at kellene meghajtania teszi is a dolgát de kegyetlenül cicereg közben, nem mai darab egy s12 bronz besorolású, hétvégére meglesz az új seasonic az is 500-as de gold és egy ágon 54ampert tud leadni.
Toludra gondolok még de akkor már, 12 hibakódot megkaptam volna rég!
Azért azt majd megnézem hogy ha kiveszem az atit akkor egyáltalán elindul e? ad e képet csak az intelről, vagy úgy van megcsinálva gyárilag, hogy ez nem kivitelezhető. -
xabolcs
őstag
válasz
Razermazer #5963 üzenetére
Nem tudom. Nekem nem volt bajom az ottmaradt AMD / nVidia driverekkel ...
Eloszor probald ugy, hogy otthagyod az AMD drivert ... s akkor csak egy engedelyezes, ujrainditas es maris ott a dGPU!
-
xabolcs
őstag
válasz
Razermazer #5960 üzenetére
Bocsanat a pongyola megfogalmazasert.
Szoval ugy lehet nyakon csipni Eszkozkezeloben az oda vezeto utat, hogy atteszed "eszkozok kapcsolat szerinti" nezetbe, es megkeresed a faban!
Aztan ha meglelted a dGPU-t (esetemben nVidia MX130), akkor ne a videokartyat, hanem a kozvetlenul elotte levo PCI Express vezerlot tiltsd le!
-
Razermazer
őstag
válasz
Razermazer #5960 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből
A letiltással van gondom, biosban nincs erre lehetőség(maximum kiveszem az ati kártyát a gépből és így minden gondom megoldódna)
Eszközkezelőből lehet, de az is csak addig él, míg a rendszert újra nem indítom! ha jó tudom
a fenti képhez csatolom az intel vezérlő erőforrása, bus hozzáférése egy és ugyanaz mint az atié, ha azt tiltom akkor nincs se intel se ati kártya!
[kép]Fontos info még hogy az nvidia kártya az expresscard slot miatt a pci express root port 7 szokott lenni!
Most nem látszik mert nincs csatlakoztatva -
xabolcs
őstag
válasz
Razermazer #5958 üzenetére
Windows 10-et konvertaltam mar BIOS es UEFI modok kozott, oda-vissza, adatvesztes nelkul. Igen, GPT-MBR konvertalassal egyutt.
Az persze sose baj, ha tud teljes mentes keszulni a rendszerlemezrol elotte.
Nem mondom, hogy megcsinalom neked Windows 8.1-gyel is a mutatvanyt, de szerintem nem eselytelen!Ennyire osszenott dGPU-t egy masodik generacios i5-os processzoros HP laptopnal lattam.
Ott is ugyanez volt, hogy ha letiltottam a dGPU-t, akkor a megjelenites visszatert szabvanyos VGA kartyara.
A megoldas ott is az lett, hogy letiltottam a dGPU-hoz "vezeto utat" es vigan hasznalta az Intelt a Windows 10. -
xabolcs
őstag
válasz
Razermazer #5956 üzenetére
Ha UEFI modban bootolsz (mar pedig azt erdemes), akkor a setup 1.35-re nem lesz szukseged, mert az csak a BIOS modhoz ert.
Annak idejen BIOS-ban en csak annyit csinaltam, hogy UEFI-re allitottam, a Windows-ban pedig letiltottam a (z AMD) dGPU-hoz "vezeto utat", igy csak az iGPU-t latta a Windows 10.
Ezek utan mindenfele problema nelkul felismerte, hasznalta a (z nVidia) eGPU-mat. -
válasz
Razermazer #5946 üzenetére
Köszönöm 👍🤩
-
Bukta01
csendes tag
válasz
Razermazer #5938 üzenetére
Szia!
Önmagában videókártyához egy 350W-os táp is elég lehet, de javaslom a 450W-ost mert akkor később egy korrekt komplett gépet is tudnál köré építeni. -
Razermazer
őstag
válasz
Razermazer #5937 üzenetére
Sziasztok
Ami kimaradt a cpu egy i7-4810mq.
Még elgondolkodtam a tápon, igen írtam hogy van és egy gtx 980-hoz kell egy 500-as minimum, de mivel csak őt fogja hajtani egyéb fogyasztó nem lesz rajta, nem elég egy 450 wattos gold minősítésű esetleg? amit nézegetek corsair sfx 450w hogy ne legyen olyan bazi nagy, a kártya mellett.
Elvben 200watt-ot kajál maximum terhelésen a 980. -
Chaser
legenda
válasz
Razermazer #1628 üzenetére
Igen
Tenken Én elhiszem, ellenkezőjét is, ezt kellene kisakkozni mi az oka. Úgy látom megvannak itt-ott az infok csak kicsit össze kellene gyúrni őket. Visszaolvastam már sokat. Sztem össze kellene szedni a vezérlőket, ajánlott gép típusok úgy látom vannak, vga-k is. Setup 1,3 nem vágom mi, gyanítom valami fizetős sw ami több emberkénél kellett a működéshez, pcie gen-eket, vagyis a platformokat melyik milyen szabványú, stb.
Sokan belekezdenének biztos, de ilyen vagy sikerül vagy nem, ha igen lehet valahogy alapon nem az igazi. Nem forex ez hogy titkolni kelljen ha valaki vágja a témát -
Chaser
legenda
válasz
Razermazer #1616 üzenetére
Egy téma összefoglalót lehetne írni, mert ez így nagyon 20-ra lapot játék
Tudtam, hogy kisebb gondok lehetnek, de minden indításnál újra is kell csatlakoztatni a cuccot?
-
Kirrr
aktív tag
válasz
Razermazer #1616 üzenetére
Így van, Error 12 megvan...
-
kzsolt00
tag
válasz
Razermazer #1567 üzenetére
Dehát én úgy gondoltam, hogy a 750TI árából simán veszel egy gtx 660 at. Mondhatni csere.
Néztem, 35 ért el tudod adni a 750TI-det megbízható eladóként, és 32 ért is látok 660 ast.
-
kzsolt00
tag
válasz
Razermazer #1563 üzenetére
Ott van a GTX 660. A 750ti helyett pont jó lenne akkor szerintem, nem?
-
tbalazs14
csendes tag
válasz
Razermazer #1561 üzenetére
Kedves Nvidia driverben leállította a belső kijelzős gyorsítás támogatását az ich9 chipseten, a 306.97 WHQL driverrel még működik.
-
válasz
Razermazer #1016 üzenetére
A W510-es tudja a VGA vezérlők ki-bekapcsolását integrált illetve belső GPU esetén, viszont szerintem az a menü integrált hiánya esetén nem lesz módosítható.
Azt már az okosabbak fogják megmondani, hogy a PCI Express csatlakozás után "tudja-e" a bios hogy már 2 VGA van a rendszeren (szerintem nem...). -
kzsolt00
tag
válasz
Razermazer #758 üzenetére
Saját tapasztalatom nincs arról, hogy olyannal működhetne e, csak a logikám diktálja, hogy igen, működnie kellene!
És igen, egy GT 555 még mai napig viszonylag jó ( nekem mai napig egy ilyenem van, és a benne lévő GT 550 el még a crysis 3 om is elment Full hd felbontás mellett igaz minimum/medium vegyes részletesség mellett , de 24+ FPS-el, akkor egy GT 555-el a stabil mediumot bírnia kell. Viszont ha jól látom az általad írt N55SF ben nincs express card ( ahogy az enyémben sem) és ha eGPU-s rendszer kiépítése előtt állnék, akkor mindenképpen az express cardos változatot támogatnám! ( Tehát ha teheted olyan notit vegyél, amibe van olyan csati ) Használt piacon nézegess , nem feltétlen kell az új, lehet JÓ használtat jó áron venni, csak ki kell fogni!
Kíváncsi vagyok végül tudsz e várni és spórolni, vagy már annyira elkapott a hév, hogy inkább a gyengébbnél maradsz, de most megveszed
-
kzsolt00
tag
válasz
Razermazer #756 üzenetére
Tudom, hogy minden a pénzről szól, és baromi nehéz bizonyos esetekben előkaparni, de én inkább neki sem állnák a rendszer kiépítésének, amíg nincs egy minimum sandy-s i5 ös processzorom. Számomra az adja azt a reálisabb határértéket, ahonnan érdemes kiépíteni a rendszert, mert kb onnantól nyújt élvezhető és megtérülő teljesítményt. Nem mondom ,hogy alatta nem, de ha rám hallgatsz még inkább spórolj + XXX ezret, csakhogy egy jobb notit vegyél, vagy gondolkozz el azon, hogy nem e elég egy kis "semmilyen" laptop a hordozhatóságra, és egy közép kateges asztali a szórakozásra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged