Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kzsolt00

tag

válasz sotetlovag97 #2051 üzenetére

Sok okosságot lehetett most itt hallani :)

A lényeg, amelyet a saját tapasztalatomból merítek, mely szerint egy I5-2520m-et cseréltem le egy I7-2820QM-re!!, az alábbiak.

Ha sima M végződéső, nagyvalószínüséggel I3 v i5 procid van, akkor a modelledhez kapott kisebb méretű töltővel kapod. Ez nem törvényszerű, csak nagy valószínűségű.

A tapasztalat úgy, hogy NEM cseréltem le a CPU csere mellett a töltőt is, az volt, hogy a notebook működni fog, felismeri, de annyi teljesítményt fog leadni az új proci, amennyit a töltőd maximuma által nyújtott Watt-al képes nyújtani.

Ergo a kicsi töltő visszafogta az erős procim teljesítményét.(nekem az alap töltöm 60w-os volt)

Vettem egy 90 Watt-osat, mert észleltem hogy teljesítmény vesztés van, és láss csodát, a kb 5000G3D pont helyett, 7000-ig is felment akár. Ami már csak azért is csoda mert többet értem el mint a "hivatalos" teszteken: [link]

Az FPS-ben pedig az a helyes megállapítás amit William írt. Azért lesz több FPS-ed, mert közbejön a +2 mag, a nagyobb órajelek, a +HT szálak, és ezek által többet profitál az eGPU, és ezért lehet több FPS-ed. Mondjuk úgy hogy közrejátszik, de nem közvetlenül ő (CPU) általa termelődik az FPS többlet. Legalábbis nem minden esetben.

Ami még nagyon fontos az a hűtés. Egy QM proci beszerelésénél biztos, hogy jelentős többlet hő fog keletkezni, amire érdemes odafigyelni. Ha a modelledet alapból kiadták nagyobb procikkal is , akkor az jelentheti azt ( mint pl az én volt Dell e6320-am esetében) hogy 2 fajta hűtőbordával szereltél. Egyet a gyengébb és egyet az erősebb modellekhez.

Vagy érdemes egy erősebb (nagyobb, más anyagú, esetleg több hőcsővel rendelkezik) bordát beszerezned, vagy nagyon minimum az új proci beszerelésekor aranytisztára kitisztítani az egész géped belsejét, egy MINŐSÉGI pasztával bekenni, és én még mindig azt mondom hogy a semminél többet érnek a laptop alá rakható hűtő padok.

Új hozzászólás Aktív témák