- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Discoman27
csendes tag
Március 16.- án kifizettem egy sapkát ebay-en. Vissza is jött az igazolás és az is, hogy még aznap postázva is lett. Most akartam felvenni az eladóval a kapcsolatot és ahol lehet írni neki,
ott voltak előre megválaszolt kérdések, hogy azt már ne tegyem fel és ott írja a Where is my item-nél, hogy received your payment on Mar 25, 2011. Ez azt jelenti, hogy amit 16.- án kifizettem azt csak akkor kapta meg? Akkor miért jelzett vissza, hogy már postázta a cuccot még aznap. Most írtam neki és megkérdeztem tőle, hogy melyik nap postázta az árut.
Kíváncsi leszek mit válaszol? Egyébként Hong Kong-i az áru, de az eladó angol. -
Rommel6600
őstag
válasz tDr1v3r #13794 üzenetére
Resolution centre
Itt kell elindítani a dolgot, nem emailt írni nekik.Pár kérdésre válaszolni kell, aztán válaszolnia kell az eladónak is stb, az ebay kivizsgálhatja az ügyet, és ha megfelel a követelményeknek talán kártérítenek. Ezt viszont ha jól tudom az áru leütésétől számított 45 napon belül lehet csak, szóval ha jól sejtem ez már bukó
-
wwhy
veterán
-
Benő7131G1
csendes tag
válasz Winner_hun #13792 üzenetére
Rákérdeztem, de semmi válasz. Majd még rákérdezek paypalon keresztül is. Pedig biztos nem kamu, mert ott van mellette a Power Seller minősítés is.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok! Volna egy "kis" probléma:
Január végén rendeltünk eBay-ről 50k értékben egy iPodot, a pénzt átdobtuk a tagnak, ő feladta, eddig oké.
Vártunk 1-2 hetet, nem jött meg. Írtunk neki a csomagszám miatt, eddig oké, megadta. USPS-en rákukkantottunk, és ez jött ki a számra:
"Status: Processed through Sort FacilityYour item was processed through and left our JAMAICA, NY 11430 facility on January 23, 2011 at 10:34 am. The item is currently in transit to the destination. No further information is available for this item.
Additional information for this item is stored in files offline."
Rendben, ez akkor február elején volt, most is ugyanezt írja ki rá (newsletter se jött, pedig fel vagyok iratkozva ugye). Időközben írtunk a tagnak levelet, azt mondta, hogy "megsürgeti" a csomagot, eddig is oké.
Vártunk még kicsit, írtunk neki újra (mostmár azért hogy utalja vissza a pénzt), mondta hogy nem-nem-nem utalja vissza. Adtunk egy negatívot neki, akkor írt egy üzenetet hogy küld egy másikat, ha módosítjuk pozitívra az értékelést. Ez volt valamikor március elején, megtettük, és ő azt mondta hogy feladta.
Nos, kb azóta semmi hír se a (két?) csomagról se a pénzről, kértünk track numbert (4 levélben is), nem válaszolt. További 10 mailünkre se jött reply, semmi. Írtunk eBaynek is, ők dettó tojtak az egészre.
Mit lehet tenni? Ha lehet, hogy?
P.S: [link] - a store-ja, elég jó ratingokkal.[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
FuckeR19
senior tag
Rendeltem egy iPhone kijelzőt viszont nem akart megjönni így nyitottam 1 dispute-ot. A héten megkaptam és zártam a dispute-ot. Viszont tegnap kicseréltem a kijelzőt és hibás az lcd. Végig van repedve. Nem tudok ismét reklamálni mert azt írja hogy már van nyitva 1 dispute, oda viszont nem tudok írni mert már le van zárva. Tudok valamit tenni? ebay-en írtam eladónk de nem ír vissza.
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
Winner_hun
titán
válasz Benő7131G1 #13791 üzenetére
Nem mindenki értesít a postázásról. Olaszoktól eltarhat egy ideig míg ideér. Kérdezz rá az eladóra.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Benő7131G1
csendes tag
Sziasztok!
Én több mint egy hete rendeltem az E-bayen keresztül Olaszból egy netbookot. Megkaptam a visszajelzést, hogy megtörtént az átutalás a paypalon keresztül de azóta semmi. Még arról sem kaptam visszajelzést, hogy feladták e a csomagot. Pedig direkt megnéztem, szinte csak pozitív visszajelzései vannak az eladónak( ez egy számítógépes bolt Olaszországban)
Angliából már rendeltem háromszor is, ott már aznap visszajeleztek, hogy postázták a csomagot és egy hét alatt meg is érkezett mindig. Lehet hogy elakadt valahol a csomag? Vagy fel sem adták? Mi a véleményetek? -
embraced
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy hosszúujjú felsőt.Már 2-3 nappal többb mint egy hónapja fel lett rakva postára. Írtam az eladónak hogy mi újság és válaszolt a egy linkkel és szállítási kóddal ami a következőt írta kí:
RR974659554CN 2011 departure from outward office of exchange HUNGARY 2011-03-06
RR974659554CN 2011 arrival at transit office of exchange HUNGARY 2011-03-05
RR974659554CN 2011 departure from transit office of exchange HUNGARY 2011-03-03
RR974659554CN 2011 arrival at transit office of exchange HUNGARY 2011-03-02
RR974659554CN 2011 posting HUNGARY 2011-03-01Most nem tudom,hogy a vámnál van e vagy a posta ül rajta.Ilyenkor mit tegyek?
-
Rommel6600
őstag
válasz Rommel6600 #13787 üzenetére
Hoppá, postai bélyegző a csomagon csak 23-ai, ezek szerint vagy később adta fel ténylegesen a ferdeszeműje, vagy tökölt vele az ottani posta... Utóbbit nem gondolom, inkább szerintem az van, hogy ők már egy héttel korábban nyomtattak rá címzést, de ez baromira nem gyorsította meg a csomag ideérését. Ennek függvényében viszont egész gyorsan, alig több mint egy hét alatt ideért a feladástól számítva. Kár, hogy előtte kempingelt valamiért egy hetet a csomag
-
Rommel6600
őstag
Megjött HK-ból a csomagom! 16-án lett feladva.
Egy szivargyújtós laptop-töltőt rendeltem, de annyi bibi van vele, hogy nem úgy néz ki mint a képen, hanem egyenes a csatlakozója (derékszögű helyett)! Ami csak azért bosszantó, mert direkt ezt választottuk ki, mert volt ilyen paraméterekkel (Feszültség, áramerősség, csatlakozó típusa) olyan is listázva ami egyenes végű volt, de nálunk ez esett volna jobban kézre.
Szódával még elmenne ez is, de most fater kitalálta, hogy kéne neki még egyMost írnom kéne valami olyasmit az eladónak, hogy rossz terméket küldött, illetve mégse mert maradhat, de kéne egy másik, de az mostmár olyan legyen mint a képen, illetve nem bánnám ha valami diszkontot adna a "hibás teljesítése" miatt
Hogy ezt, hogy fogom megoldani, illetve, hogy a rizsfejű barátunk mit ért majd meg és fog föl ebből az egy másik (de szép ) történet lesz -
Rommel6600
őstag
-
dudikpal
senior tag
-
CséZé
őstag
hi!
USA-ból egy ~2kg-os csomag $70 értékben mennyi postaköltséggel jár?
-
baluka26
nagyúr
válasz Rommel6600 #13769 üzenetére
DHL a német nemzeti posta egyik ága, szóval nem meglepő. (Expresst hozza a DHL-es kocsi )
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
dany27
őstag
Üdv!
Hát ez a magyar királyi posta! Nekem meg megnyomódva jött mint ha úgy 2-3m magasról oldalára esett volna! De szerencsére nem lett baja a belsejébe lévő cuccnak mert duplán volt dobozolva közte meg még kitöltve puha cuccokkal! Itt már nem kell meglepődni szerintem semmin sem. Max azon ha túl gyorsan hozzák!
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Paypalon keresztül az egyik cuccot refundolták, a levél a refundról megjött, de a paypal accountomban nem jelent meg a tétel sehol, hogy lehet, hogy kiküldik a mailt de nem írják még jóvá a pénzt?Ja közben nézem, hogy megy is vissza egyből a bankkártyámra, ezt sem értem, a paypalból kivettem a bankkártyámat, mert le akarom mondani, ha közben lemondtam volna, akkor ki tudja mi történt volna a pénzzel, mindegy, akkor ha megjött ez a refund mondom le az otp-s kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz dany27 #13759 üzenetére
Eszem megáll.
Ma megint hívtam a postát, és még mindíg Budapesten ül a vámosoknál a cuccom. Elvileg valami ki van írva náluk 12 órára hozzá, de nem tudta, hogy mi lehet. Nem tudni, hogy ma elküldik Miskolcra, vagy valami egyéb. Így is leghamarabb hétfőn kapom meg.
Kérdezte is a postás, hogy vámárú van-e benne és küldtem-e számlát bla-bla-bla. Mondom már két napja az van kiírva, hogy bejövő küldemény vámkezelve, szóval nem tudom minek ülnek még rajta.
Ha fizetni kell írják azt, ha nem kell akkor meg küldjék szépen tovább.
Ilyen esetem még nem volt és piszkosul dühít. 5 napja ülnek rajta, de ebből már 2 napja túl van a vámon. Nem értem egyszerűen. -
szabí
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy vásároltam az ebay-en, leütöttem a terméket.
Kaptam egy emailt a vásárolt termékek listájáról és ott volt egy olyan kép h pay now.
Rá is kattintottam, h kifizessem a terméket. Hozzá kell tennem ez az első ebay-es vásárlásom.
Van paypal-om és az otp webkártyámra rá is pakoltam a pénzt.
A probléma ott történt, hogy nézegettem h milyen lehetőségem van és elkeveredtem és a fizetést Money Transfer állítottam , amit nem tudtam visszacsinálni.
Próbáltam felvenni a kapcsolatot az eladóval de nem sok infót adott, annyit írt h you can pay VIA Paypal and Banktransfer, oszt ennyi.
Ha van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám elküldeni a pénzt az eladónak v vissza csinálni h paypal-al fizessem, azt megköszönném. -
Haragan
csendes tag
válasz Rommel6600 #13772 üzenetére
Köszi a gyors választ és igazad is volt mert a postás 10 perce meghozta a csomagot, pecsét szerint tegnap volt vámon, csak rendes volt az eladó kérés nélkül ajándékként küldte és kevesebbet is írt rá.
-
törölt tag
Lehet most tudni hogy ha "gift"-ként adják fel a csomagot mennyi az az értékhatár ami még vám ill. áfa mentes?
Vagy ez is teljesen kiszámíthatatlan? Inkább számít a csomag mérete a nagyobbat inkább megfogják a vámnál? -
Rommel6600
őstag
válasz Haragan #13771 üzenetére
A USPS tracking rendszere finoman fogalmazva is elég kaki.
Ne számíts sokra, az is lehet, hogy majd ezután egyből kézbesítettre vált át, de csak majd miután már rég átvetted a csomagot, és közben semmi egyebet nem fogsz látni a statusnál.
Ha UPS vagy FedExről lenne szó, mást mondanék de ez van.
Azért leírom mit is jelent elvileg a szöveg:Electronic Shipping Info Received
Ez csak annyit jelent, hogy a feladó elektronikusan elküldte a USPSnek az adatokat, azaz nyomtatott egy cimkét a csomagodra, de ezt még nem látta/érintette/olvasta le a vonalkódot fizikálisan a USPS egy embere sem. Azaz a cucc még az eladónál van, ez még arra sem bizonyíték, hogy feladta!Acceptance
Ekkor került (fizikailag is) a USPS-hez a csomagod, leszkennelték a vonalkódját, ha úgy tetszik. -
Haragan
csendes tag
Hello
Olvasgatom pár napja a fórumot és látom, hogy mindenkinek késik a cucca, csak nem tudom, hogy a USPS-nél " Electronic Shipping Info Received," pontosan mit jelent. Mert nincs részletes tracking. Először rendeltem USA-ból eddig Angliából és Németországból jött csak árú, azokkal semmi gond nem volt.
És még semmi levelet nem kaptam NAV-tól, az árú $58 értékú, de remélem átcsúszik a vámon, small flat rate box-ként jön.
Tracking:
Acceptance, March 18, 2011, 3:28 pm, SAINT GEORGE, UT 84790
Electronic Shipping Info Received, March 25, 2011
Előre is köszi. -
Rommel6600
őstag
Írtál már nekik? Ha nem, javaslom, hogy tedd meg, és ajánld fel, hogy előre utalással kifizeted a termék árát plussz bevállalod a postaköltséget bármennyi is legyen az (első érvük általában ez, hogy neked drága lenne a posta...), majd küldje el Ungarnba!
Sokszor csak azért nem listázzák úgy a terméket, hogy más országba is postáznak mert fel sem merül bennük, hogy külföldi is megvenné és/vagy az a default beállításÜdv
-
hitman,
őstag
Na, tegnap már mikor nem bírtam tovább a várakozást elhatároztam hogy felhívom a vámot mi a helyzet, erre csenget a postás és meghozta a levámolt csomagot.
Valami 9000ft meg 1200 volt a + költség aminek nyilván nem örülök de még így is olcsóbban jöttem ki egy kicsit mintha itthon vásároltam volna meg a terméket.Amit Németországból rendeltem pont egy hete az meg ma jött meg és annyit találok furcsának hogy a DHL küldte, náluk is tudtam nyomonkövetni de a posta hozta ki...
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
ntomka
nagyúr
-
törölt tag
-
-
Xero
nagyúr
Na ma megjött a két régebben kiküldött csomagom. A trackelt még nem.
Jól gondoltam, és egy géppel jöhettek, 30-án mentek át ezek is a vámon. Így viszont kicsit nem értem, hogy érkezhettek meg ezek hamarabb. Bár az nagyobb méretű, de akkor is fura.
A postás viszont korrekt volt: felcsöngetett, hogy nem fér be a ládába, és látja, hogy kintről jött, nem szívesen hagyná ott, ki tudja mi lesz vele. Korrekt volt.
Még bizakodom, hogy a méret miatt másik hozza a trackeltet, de ha holnap jön már az sem gond.[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz Rommel6600 #13744 üzenetére
Nekem Kínából free shipping-gel, 4 nap volt az eddigi rekord. El sem akartam ,hogy azt kaptam, amit akartam.
-
törölt tag
válasz Rommel6600 #13753 üzenetére
Előre megkérdeztem, azt mondták elfogadja a paypal. CVC kód van rajta.
Régebben az OTP-s visa electron kártyát nem lehetett beregelni, állítólag a bank korlátozta ezt.
Aztán egy ISEC mastercardal sikerült a reg, de a kártya lejárt, így most ezzel az erste-sel próbálom.2-3 nap míg levonja a 400 forintot igaz? És utána küldik a 4 jegyü kódot.
-
Rommel6600
őstag
válasz #59816064 #13750 üzenetére
huh, hát hívd fel az üszolgot és ne hagyd magad lerázni!
Nekem amikor megjelent az új visa electron senki sem tudta az erste fiókban elmondani, hogy az erste is cvc kódosat ad-e. Frankóra felhívta előttem az ügyintéző a központot és odaadta a kagylót, hogy beszéljem meg én Szóval szerintem jobban jársz ha nem futsz le pár kört feleslegesen.
De amúgy a paypal is csak egy sima kártyás vásárlás, szóval elvileg mennie kéne ha alkalmas neten vásárlásra a kártyád! -
ntomka
nagyúr
Na, nekem is meghozta a postás, hogy vámkezeltetni kell a csomagom. A levélben ez áll: "A küldemény vámkezeléséhez számla és banki átutalás szükséges!" A számla még ok, az a paypal-os email másolat, de mi az a banki átutalás? Na most ez a vásárlás nekem netkártyával történt kártyás fizetési móddal. Netbankból tudok nyomtatni ilyen kártyatörténetet arról a levonásról, az szerintetek elég nekik? Hívnám én ezeket, de ha sikerül is kicsörgetni a telefont (folyton foglalt), akkor sem veszik fel.
ツ Headphones on - World off
-
törölt tag
Sziasztok!
Erste-s netkártyát belehet regisztrálni a paypalnál? Mert nem akarja levonni a 400Ft-ot.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #13746 üzenetére
Megvan a csomagom. Sikeresen célba ért másnál. Szóval most az elszállítást kellene megoldani Miskolcról Budapestre.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Gyerekek, az én csomagom egy ph!-s fórumtársnál lehet, akinek Winner segített a rendelésben. Szóval Sajószentpéteriek jelentkezését várom. Köszi előre is.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Rommel6600
őstag
válasz Real_Necro #13720 üzenetére
Azt itthon nem a királyi posta szállítja ki?
Lehet rosszul emlékszem, de mintha egyszer németből rendeltem volna valamit amit DPD-vel küldtek és meglepődve tapasztaltam, hogy a ződ autó hozta ki."Németországból jött volna, csak mire ideért megváltozott a címzett és a cím"
És egyezett a kettő? Úgyértem egy valós személy címére ment ki a csomag? Mert az elég csücskös
Múltkor futár hozza nekem a csomagot, veszem át, mondja, hogy személyi kell. Jajj had ne menjek má vissza érte. [körülnéz] Oké akkor 242422JE lesz a személyid sorszáma, oké? Persze mondom. De ugye te vagy a címzett? Igen. Ennyi volt az authentikálás
-
Xero
nagyúr
válasz dany27 #13736 üzenetére
Az enyémet is!
2011.03.30 10:24Budapest 1005
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
szerk: Mostmár erősen gyanakszom, hogy csak fel vannak torlódva a cuccok, és azt is gyanítom, hogy hiába adták ki a HK postának 1 héttel hamarabb a másik két csomagomat. Egy gép volt MO-ra közvetlenül az időszakban, így egyszerre jönnek. Remélem.. azért már írtam, hogy túl van a 14 munkanapon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ntomka #13737 üzenetére
Sziasztok!
Ha egy termékhez szeretnék kötni 2 dolcsis biztositást (hogy regisztráltan küldjék) azt hogyan tudom megtenni? Beszélni kell az eladóval?
Láttam olyat hogy ezt a "biztosítást" külön tételként árulják. Ezt hogyan tudom egybe fizetni a kiválasztott termékkel?
Rendeltem már E-bayről de ilyen biztosítást még nem kértem.
Köszönöm a segítséget
-
dany27
őstag
Vámkezelték a cuccomat végre valahára. (3 nap után!)
Csak megindul akkor már mindenkinek! -
wwhy
veterán
-
dany27
őstag
válasz 8nemesis8 #13728 üzenetére
Mindenképp jobban jársz ha azt választod hogy a paypal az adott valutában terhelje meg a számládat és majd a bankod váltja át! A PP rémes árfolyamokon szokta áttolni.
Még anno mikor elkezdtem PP-zni nekem is ő váltotta, de engem is felvilágosítottak hogy jobb ha a bank vált! Am közép valuta árfolyamon számolj, azt hiszem ők is azzal számolnak. De a lényeg az hogy jobb árfolyamon mint a PP! -
Tomate
veterán
Tudom nem ebay, de feltenném a kérdést mert ez a topic pörög rendesen legalább és sokan vagyunk
Szóval Amazon szállít Magyarországra?
-
-
8nemesis8
veterán
Pont lejárt a mod idő...:S
Látom hasznos egy opció, már csak az a gond, hogy itt nem tudok megadni külön shipping értéket.Semmi nem volt megadva, hogy fizetéskor ebayen belül meg tudom adni, de itt sajnos nem látom hogyan is lehetne.
Erre vajon van megoldás, vagy túl sokat akarok?
Senkinek nincs tapasztalata az új puritán felületű paypal fizetés résszel?
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok,
most fitzetnék ebayből navigálva paypallal ésnézem, hogy teljesen puritán lett a paypal...
Ez most valami újdonság?
Nem hackerek csinálták, ugye?
Elég nyominak tűnik, meg fapadosnak és nem is látom, hogy mennyi forintba fog fájni.... -
Real_Necro
veterán
válasz Rommel6600 #13714 üzenetére
"azóta értékes dolgot magyarországra vagy nem a királyi postával küldetek, vagy kizárólag értékbiztosítással! Ezt ajánlom mindenki másnak is aki jót akar!"
Halkan megjegyezném, hogy nekem elvileg pont most kavart el a DPD egy csomagot, ami Németországból jött volna, csak mire ideért megváltozott a címzett és a cím. Igaz, még tisztázás alatt a dolog, de egyelőre olyan érzés, mintha vettem volna ajándékba egy számomra ismeretlen embernek egy ~100 Euro-s terméket. Szóval most várok, meg tépem a hajam...
-
dany27
őstag
Nekem 3napja van vám elé állítva egy 85dolláros peca cuccom! (orsó)
Nem rég, kb 1 hónapja jött cuccom HK-ból, kb 2-3hét alatt itt volt!(Sima posta volt semmi extra)
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
A március 1-es és a február 17-es! rendelés jött meg tegnap, még várhatsz szerintem.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
dany27
őstag
válasz FuckeR19 #13713 üzenetére
Ha még látod az ebay accodnál a won/purcashed részben akkor ott most az van h nincs fizetve. Ott kitudod választani hogy fizetés és akkor kitudod fizetni megint paypalal úgy mintha vásárolnál. Én is így csináltam legutóbb!
Pontosan nem tudom milyen néven van ott, de ott van valahol a leave feedback mellett![ Szerkesztve ]
-
Taru
tag
válasz FuckeR19 #13713 üzenetére
Megnézed anno hova utaltad a pénzt paypalon, és küldesz neki pénzt (nem tudom, hogy ez minden paypal accountnál is +pénzbe kerül vagy csak sima mezei paypalnál, de nálam volt rá +0.34 dollár, de nekem megérte).
Vagy, ebayen kérj tőle számlát, hogy megérkezett mégis az x termék és kifizetnéd neki, de nem tudod így küldeni a pénzt.
-
velvet7
tag
No, megérkezett a csomagom amit 21-én rendeltem (március természetesen).
USA-ból jött, igaz trackingba csak annyi látszik hogy "Item accepted", de az lehet azért mert ez egy Small Flat Rate Box. A vámosoknak szerintem még esélyük se volt kinyitni, mert én is 30 percet tököltem vele, annyira körbe volt ragasztva, de ahogy láttam nem is próbálkoztak.De elég érdekes, hogy elvileg simán bennhagyhatta volna a postás a postaládába ha nem veszik át, nem is csodálkozom. Egy 50ezer forintos cucc a postaládába, őrizetlenül... Bár felénk (szerencsére) nem szokás a lopás.
[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
"a trackelt cuccal nem tudnak trükközni"
Aha, persze... Ezt gondolod te!
Fogalmad sincs, hogy aFerihegyiLiszt Ferenci fekete lyukakba mik és hogy tűnnek el...
Pár éve kitűzőket rendeltem (a brit madárvédelmi egyesülettől) és ugyanilyen analógia mentén direkt megkértem az angol csajt aki az ügyemet intézte, hogy signed for-ként adja fel! Így is lett feladva, hozta is kb. egy hét múlva a postás, egy zacsiban(!) volt benne a boríték, olyan szöveggel hogy kiszakadt...
Napersze... Vastag borítékban volt, pukkanós fóliával bélelve, és a kitűzők eléggé kidomborították. Gondolom azt hitték a ferihegyi suttyók, hogy vmi értékes lehet, de pofára eshettek amikor felbontották mert mégis ki a francnak kéne 15db cinegemadaras kitűző?! "Hál Istennek" emiatt nem is hiányzott belőle egy sem. Mindenesetre a szakadásnak a borítékon már a helye is elég gyanús volt, azóta értékes dolgot magyarországra vagy nem a királyi postával küldetek, vagy kizárólag értékbiztosítással! Ezt ajánlom mindenki másnak is aki jót akar!Kb két hete (ha jól emlékszem 13-án adta fel) rendeltem Hongkongból egy laptop töltőt, az is lassan jöhetne már, mi ez amit itt emlegettek a vámmal kapcsolatban? Az összesen kb 3000Ft szóval bőven vámmentes, de tuti, hogy gift-ként jön (eddig csak úgy kaptam kínából csomagot ) azzal nem kéne, hogy pöcsöljenek.
Vagy mégis, most szívat a hivatal? -
FuckeR19
senior tag
Ma én is kaptam 4 már elveszettnek hitt csomagot. Hogy tudom a visszautalt pénz elküldeni ismét az eladónak?
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
Taru
tag
Na, a nagykeres csomagom megjött így fele gondom megoldódott (nem tudom ők, hogy adják fel HK posttal a cuccot de mindig ideér, max késik, most pl sokat, de meg van ).
Viszont a másik, ami mellesleg biztosított csomag lenne, még mindig sehol, pedig lassan 60 napja várom. És persze 1 csomag még mindig nincs meg december óta (bár szerintem annak lőttek ).
[ Szerkesztve ]
-
RZozo
aktív tag
Érdeklődöm, hogy tud-e valaki olyan megbízható személyt vagy céget, aki a német ebay-ről tudna nekem licitálni egy termékre és német címen át tudja venni, majd nekem elküldeni.
Természetesen megfizetném a terméket, a szállítást és a fáradozását.
Nincs ebay és paypal regisztrációm, tapasztalatom. Sajnos egy termék csak a német ebay-en felllelhető, amire szükségem lenne, és ahogy néztem, csak Németo-ba szállítanak. -
hitman,
őstag
válasz varga.balazs #13709 üzenetére
Hát értem!
Csak kezd elfogyni a türelmem én próbálok rugalmas lenni fizetném a költségeket egyből küldtem a számlát, jó lenne valami visszajelzés hogy nem potyára várok.
Kezdek igazat adni azoknak akik elhagyják ezt az országot...Mivel debreceni vagyok és nem éri meg felmenni érte ezért akartam postán, jövőhéten lehet megy ismerősöm és le tudná hozni de ha meg elfogatták a számlát és már lehet úton van ide akkor meg potyára küldeném a csomagért.
[ Szerkesztve ]
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Xero
nagyúr
válasz dany27 #13707 üzenetére
Én még nem aggódom. A HK postnál is 5 napot szüttyögtek mire beregisztrálták a csomagot és gépre pakolták. Az már jobban zavar, hogy a 7 nappal hamarabb shippelt kis 2 dolláros csomagomnak se híre se hamva. Volt már rá példa, hogy a postás lehúzott ezt azt (kisebb elektronikai cikk, kp borítékban), szóval, ha megint elkezdenek dézsmálni a nyakukra lépek.
Szerencse, hogy a trackelt cuccal nem tudnak trükközni. Egyből megvan ki húzta be.[ Szerkesztve ]
-
hitman,
őstag
Hétfőn elfaxoltam a számlát a vámoláshoz és azóta semmi.
Honnan tudjam hogy biztos megkapták e és hogy el is fogadják?
Érdemes lenne odatelefonálnom és érdeklődnöm utána?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Xero
nagyúr
válasz dany27 #13693 üzenetére
Nekem is most jött egy cuccom HK-ból. Hétfő reggel óta a vám előtt van. Értéke 84 dollár.
Valószínűleg kisebb érték van feltüntetve és giftezve is van.
Én nem tartom kizártnak, hogy feltorlódtak a dolgok.
Ezen kívül van még 3 csomagom ebből kettő egy héttel hamarabb lett feladva. Ezeken nincs tracking, de még se hírük se hamvuk. Mondjuk ezeket a vám nem buzerálhatja, mert össz értékük nincs 15 dollár. -
Winner_hun
titán
válasz Rommel6600 #13703 üzenetére
Ezt a marhaságot úgyse tudod nekem meg/bemagyarázni
-
Rommel6600
őstag
válasz Winner_hun #13702 üzenetére
8 éve ebayezek, nem magyarázkodok, majd egyszer te is rájössz
-
Winner_hun
titán
válasz Rommel6600 #13701 üzenetére
És ha a másik is előre megteszi azt az árat amit ajánl érte akkor ugyan ott vagy... vagy szerinted mindenki mindig az utolsó mp-ben vacakol a licitálással?
-
Rommel6600
őstag
válasz Winner_hun #13697 üzenetére
Igen, ezzel szépen fel tudja verni az árat! Ha viszont az uccsó pillanatban (vége előtt 3 másodperccel) tenné rá amit gondol, már nem lenne ideje az ellenségnek túllicitálni!
Fontosabb dolgoknál mi az auctionsniper.com-ot használjuk (3 alkalom ingyenes!), ami gyakorlatilag licitál helyetted az utolsó pillanatban. Ha már kevés lenne az ajánlatod nem teszi rá, azt nem is számítja fel, csak a nyertes aukciókat számolja! Ha már elfogytak az ingyenes lehetőségek utána sem vészes az ára, szerintem nagyobb összegek és fontos dolgok esetén a használata mindenképp megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- PlayStation 5
- Társasjáték topic
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest