- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Mi ez az FFmpeg?
-
Gargouille
őstag
válasz
Solar Eclips #45 üzenetére
Van alternatívája az ffmpeg-nek, ami jobb annál és tudja, amit az? Nem kekeckedés, tényleg érdekelne mert én nem tudok ilyenről.
-
Pikari
veterán
válasz
Mert mit használsz helyette?
-
válasz
Pl. gyorsabban videót szabdalni, mint bármi mással! pl... (nem re-encode)
-
cucka
addikt
válasz
Én úgy tudom, még mindig ez az iparági sztenderd videókódolásra.
De lehet, nem vagyok naprakész, utoljára 3 éve dolgoztam olyan helyen, ahol videót kellett kódolni. Bár kétlem, hogy azóta feltalálták volna a meleg vizet erre a feladatra. -
Pikari
veterán
válasz
Solar Eclips #43 üzenetére
Amikor pl az ffmpeget néztem rajta utoljára, akkor egy ryzenhez képest beállításoktól függően 3x-6x volt lassabb apple processzoron. De a passziánsz biztos jól fut rajta.
-
Nemfértkiaze
kezdő
Jajj de cukik! Egy-két éven belül versenyképes technológián gyártanak( vagy gyártatnak) és csendben kivezetik a heterogén dizájnt. Mert ez így eszetlen pénzégetés 12-16 magos procikat eladni 8 magosnak. Ekkora selejtarány lenne? Minek sütik rá az e magokat, csak készregyártás után derült ki, hogy a fele rossz?
-
Robitrix
senior tag
hát azért van ott közel 1 Ghz különbség a boost órajelben és van 2 mag 4 szál is. Amúgy K-s procikat feljebb eresztik az órajelet ami azért megdobja a áramfelvételt és ezen keresztül a hűtési igényt. Simán elég néha rátolni 2-300 Mhz többletet a CPU-ra amitől felugrik a TDP igény akár a 1,5-szeresre is. Ráadásul a TDP szám az átlagosan szükséges hütési teljesítményt mutatja. Szóval attól, ha egy CPU-nál mondjuk 100 watt TDP van megadva csutkára hajtva akár felvehet a CPU mondjuk 170 wattot is. Ráadásul eltérő metodus alapján határozzák az Intelnél és az AMD-nél a TDP értéket egy saját teszt program alapján határozzák meg, ami hajtja a CPU-t de azért nem teljesen csutkára. Az intel meg egy program sorozatot hajt végre, amiben vn nagy teljesítményű program, de van böngésző videólejátszo, office és egyebek. aztán a statisztikai szórás miatt az átlagból kidobják a legnagyobb és a legkisebb áramfelvételt okozó program eredményét ezzel zárják ki a túl nagy torzitás hatását az átlagtól. Így az intel TDp egy átlagosan használt CPU-hoz lövi be a TDP értéket. Ezért van az hogy akár jelentős áramfelvétel lehet egy csutkára hajtott CPU áram felvétele és a TDP-ben megadott hütési igény közt. Ezért van, hogy az AMD procik nem térnek el annyira a valós áramfogyasztásban a TDP-ben szereplő értéktől, de az Intelek jobban eltérhetnek. Nekem például egy ZEN 3-as CPu van 65 watt TDP. ha szét van csutkázna a CPU 100%-on hajtva akkor a tényleges áramfelvétel úgy 82-84 watt. Egy hasonló intel proci szintén 65 watt TDP-vel azért lehet 110-120 watt is a lelket is kihajtva belőle. Persze annyiban igaza van az Intelnek, hogy igen csak ritkán gyilkoljuk a CPU-t órákon át 100%-os terhelésen. Föleg otthon privát körülmények közt.
-
-
Pikari
veterán
válasz
Solar Eclips #33 üzenetére
Abban a 15 db szoftverben, amit vért hugyozva armra optimizáltak, igen. Minden másban meg kb 10x gyorsabb az N100.
-
laychi
veterán
.
Visszatalálós
-
paprobert
őstag
-
Ezek vajon három hónap helyett akár hatig is fognak működni?
-
Dr. Akula
félisten
Most hogy így behalnak a procijaik, inkább azzal kéne foglalkozniuk hogy egy visszahívás keretében jobbra cseréljék, nem mégtöbb selejtet a nyakunkra önteni.
-
pistokkotsip
csendes tag
Munkahelyi tapasztalat. Tudom, ez nem bizonyíték, de a szimuláció esetében már a HT alkalmazásakor van mérhető eltérés (xeon procin), az i7 eszközökön ahol van E mag, ott romlik a teljesítmény - ha nincs semmilyen módon korlátozva. Itt most nem arra gondolok, hogy 10 másodperccel lassabban fut le a superpi, hanem éppen több 10 órával tovább fut az analízis, ha van E mag és rátéved a program. (Itt most 100-150 órás szimulációkról beszélünk és akkor még szó sincs arról, hogy újra kell futtatni.)
Ezeknél már az osztott erőforrás is kevés tud lenni, amikor gépenként 10-20+ mag és 128-256 GB ram van... Akkor hidd el, kijön, hogy mit ér az e-mag amikor a mérnök a laptopján előkészít. Nem kell hozzá Win 7.
Összehasonlítási alapnak 12. generációs, 13. generációs i7 és néhány xeon modell van. "Nekem mindegy" volt, hogy mi van a gépben, az illetékesek bebizonyítotték, hogy nem. -
tibaimp
nagyúr
Asztaliba is jöhetett volna ilyen, olcsóbban...
-
wwenigma
Jómunkásember
Kevesebb mag, kevesebb degradáció!
-
MaraTóni
tag
válasz
pistokkotsip #18 üzenetére
Bármiféle bizonyíték erre a felvetésre? Maradjunk annyiban h ez egy AMD-s urban legend.
Nekem 1,5 év alatt semmiféle negatí tapasztalatom nem volt még az E-magokkal. Igaz Win11. Aki esetleg win7 alatt haználna ilyen procit, az meg is érdemli. -
Ablakos
őstag
válasz
Gargouille #14 üzenetére
Ezt most tőlem kérdezed? Abszolut tudatlan vagyok ebben a témában.
-
-
-
Intel nevezéktan: Az E procikban nincs E mag... (jobb lett volna P, vagy PO (p-only))... Mindegy, csak érdekes...
-
KISDUCK
addikt
Van mögötte logika, a 2db i9-nél nem csak a fogyasztás majdnem duplája, az alapórajel 1GHz-cel magasabb és a turbó is 200MHz-cel feljebb van.
A 65 wattos i5 meg gondolom nem fért bele a az alacsonyabb 45 wattos keretbe és ezért feljebb van sorolva a 65 wattos csoportba ahol van a 65 wattos i9 is. Ez olyan mint a vonatjegy, vannak szakaszok , most a hasamra ütök 10 km-enként. Mucsaröcsögétől Alsóvalagpuszta 13 km-re van és Felsővalagpuszta pedig 19-re, de mivel ugyan abba a szakaszba esik mindkettő, a jegy ugyanannyi lesz. Így van ez a 65 wattos i5-tel és a 65 wattos i9-cel is. Mindkettő ugyan abba a szakaszba esik. -
Sirus86
aktív tag
Vissza az alapokhoz.
-
Ablakos
őstag
Milyen feladat, alkalmazás, ahol akadály az E-mag?
-
cucka
addikt
Valaki segítsen már. Ez a két processzor egyaránt 65W TDP.
i5-14401E (6P mag) 2,5/4,7 GHz 24 MB UHD730
i9-14901E (8P mag) 2,8/5,6 GHz 36 MB UHD770Sőt, a i9-14901E és a i9-14901KE között egy K betű különbség van, és az egyiknek kétszer akkora TDP értéke van.
Szóval itt mi történik? A TDP szám jelent egyátalán valamit, vagy az intel dob egyet a kockával és kihúz egy számot a seggéből?
-
Low Noise
senior tag
Én meg azthittem a cím alapján, hogy csinaltak valamit a játékosoknak P magokból.
-
Legalább van miből választani...
Én még tavaly vettem egy N100-as procit: ez meg csupa E-mag. Netezni, torrent-re (ugye ugye a Linux disztrók?), filmet nézni, teljesen jó... Valami 5W-ot eszik. A komplett rendszer meg 15-18W. (Lap a procival, 8GB ram, SSD + 4TB HDD)
Hangja meg a házba berakott 8cm-s ventinek van, de az is le van szabályozva.
-
flashpointer
őstag
...Ez ugyan ritkán történik meg, ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Lies of P: Overture
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest