Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
laci1892
üzenetére
Vmi rossz minőségű (pl. PWM-el szabályzott fényerejű, aminek a villogása valóban fárasztó lehet) példány igen, de egyébként az LCD kijelzőt semmivel sem fárasztóbb olvasni, mint az e-inket.
Csak napsütésben nem látni, és a folyamatos, nagy energiaigény miatt rövid az üzemideje, ezek a fő érvek, amiért e-inket célszerű használni ilyen célra.
-
laci1892
őstag
válasz
Slownz
üzenetére
higyj nekem... Nem akarsz te tableten regényt olvasni. Pláne kiolvasni.
Tavaly sajnos mikor tönkre ment az elöző ebookom 2 hétig tabletet használtam erre a célre
Alapvetően megvan a létjgoultsága egy tabletnak...De hogy olvasásra nem használható hoszabb távon az is biztos. Nagyon fárasztja a szemet. Egy-két óra olvasás után nekem már fájt a szemem. Nem tesz túl jót a szemnek. :S
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Létezik esetleg olyan öszvér megoldás, amivel szemkímélő módon lehet ebook formátumú könyveket olvasni ÉS lehet vele böngészni is (színes legyen), Facebook-ot használni?
Merre felé érdemes nézelődni, Tablet vagy Ebook olvasó?
Van a családban több Kindle PW3, úgy rémlik ott a netezés, böngészés nagyon fapados, applikációk sincsenek hozzá, stb. -
MRDON
csendes tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Köszönöm.
-
LittleBiG007
aktív tag
A létrejött fájl kiterjesztése kepub. Egészítsd ki a végén még azzal, hogy .epub és akkor már látni fogja. Tehát ilyesmi lesz a fájl neve: könyvcim.kepub.epub
Másik megoldás lehet, hogy elindítod a Calibre-ben a tartalom szervert (content server), majd a Kobo böngészőjével csatlakozol hozzá, kiválasztod a kepub verzióját a könyvnek, és letöltöd. Én így szoktam, nem dugdosok USB kábelt.
-
MRDON
csendes tag
Sziasztok!
Konvertáltam KEPUB-ra a Calibre-vel. Rátöltöttem az olvasómra. A Kobo könyvolvasómmal nem látom a KEPUB könyvet. Mi lehet az oka?
Az Epub formátumot látom. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
mobipocket creator
-
-
válasz
hampidampi
üzenetére
Na, köszönöm! Ha semmi nem jön össze, olvasom úgy, ahogy az online konverter átalakította.
-
laci1892
őstag
Különben használ valaki rajtam kívül kobot?
Prc kiterjesztésű könyvnél egy adott bekezdéshez vagy mondathoz nem tudok jegyzetet hozzá adni valamiért. Csak az epubnál működik ez?🤔
-
hampidampi
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ebben az esetben az ABBYY FineReader lesz a te barátod.
-
válasz
hampidampi
üzenetére
Pont ezért akarom átbigyózni, kerülöm a PDF-et, mint a pestisest, de csak így volt fent a torr... izé... az online áruházban. Nem kezdővel beszélsz!
-
laci1892
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Ez is egy külön téma és relatíve nem egyszerű sőt inkább nehéz..
Az hogy az Amazon milyen szempontok alapján építi ki a szélfarmjait őszintén megmondom nem tudom egyébként.Azzal tisztában vagyok hogy több megmozdulása is volt a környezetvédelem érdekében de a legjobban felkapott ez volt, főleg a méretük miatt.
Másfelől meg valóban felvetődik a kérdés mennyit ártanak vagy használnak ezzel a környezetnek.. mert ugye nem kisméretű farmokrol van szó és nem is egyről... az ökológiai lábnyomát azonban befolyásolják bizonyos tényezők egy ilyen létesítménynek.
Idehaza nálunk elméletben nagy figyelmet fordítanak arra hogy a telepítéskor, számításba vegyék a madár vonulások útvonalát, költési helyét.
Ennek ellenére ha valaki utánanéz, sajnos nem egy eset van ahol szerencsétlen madarat / ragadozó madarat agyoncsapta a turbina lapát...
bár egyenlőre ez a szám idehaza viszont nem kimagaslóan nagy állítólag...
mivel figyelmet szentelnek az esetek döntő részében valóban ennek a kérdésének.Amerikában viszont elég aggályos ez a kérdés.
Sőt erre vonatkozóan jogszabály náluk ( hogy számításba vegyék a madarakat az építéskor) igazából csak pár éve lépett érvénybe.
Nyilván egyébként földrajzi különbségek miatt is nagyobb odaát ez a szám...De nagyon sok esetet találni ahol ezt vagy azt a céget x millió dollárra vágták meg...mert egyszerűen leszarták ezt a kérdést és jelentős kárt okozott ezzel az állat világnak.
többek között...
Kérdés hogy az Amazon mennyit foglalkozott ezzel..
-
pjen
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
ValamimAbby progival próbáld.PDF et inkább tabon.
-
hampidampi
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Na, akkor most enyém az eheti válasz: a pdf nem e-könyv formátum, nem jó arra, hogy e-könyv olvasón olvasgasd. A legtöbb olvasó bár megnyitja, de olvasni kínszenvedés. Az olvasnivalók 99%-át meg tudod találni rendes e-könyv formátumban (a két legelterjedtebb, rivális formátum azw3/mobi/prc és az epub). Amit meg nem találsz meg, az több mint valószínű olyan kiadvány, ami rendes e-könyv formátumban sem lenne élvezhető.
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Az a baj, hogy több online konverterre is ráküldtem, de annyira széttördeli, hogy minden mondat után bekezdés van szinte. Egyébként elírtam, nem PRC, hanem PDF OCR, megzavartak a hárombetűs rövidítések, meg mindkettőben van c is meg r is.
Szóval egyébként nagyon szép OCR-ről van szó, kezeli is az olvasó, de nagyon kicsik a betűk. Ha meg belenagyítok, akkor kilóg a széle.
-
hampidampi
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
De, lehet. De ahogy látom már megválaszolták neked.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A PRC az, normális (csak régi, buta) e-book formátum.
Átalakítani gond nélkül lehet, teljesen automatikusan, csak alapban semmit nem nyersz vele (attól semmi nem lesz jobb, szebb), ezért akkor érdemes AZW3-ra alakítani, ha ráeresztesz elválasztó plugint Calibre-ben, az már egy hasznos előnye a jobb formátumnak
(persze ha nem Kindle-t használsz, akkor meg EPUB a célszerű kimenet, ami szintén tud feltételes elválasztást) -
Sziasztok Barátaim!
PCR-t valami normális e-book formátumra nem nagyon lehet átalakítani, ugye?
Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
floratm
üzenetére
Manapság már a színhőmérséklet beállításának lehetőségét is érdemes fontolóra venni.
(#15251) laci1892
Az a furcsa helyzet ált elő, hogy az amazonnak vannak környezetvédelmi törekvései. Lásd : Szélfarmok az Egyesült Államok több pontján is
A madarak biztosan "nagyon örülnek" a szélfarmoknak, például lásd ezt a képet.
-
Magicrat
tag
válasz
laci1892
üzenetére
Az amazon kindle paperwhite 3 nem játszik ebben az árkategóriában?
34eFt a hardverapron -
Keef_Lee
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Van egy a progi használatiját tartalmazó ebook benne. Mintha PBReader manual.pdf lenne a neve. Nekem még sohasem kellett állítanom, mert mindig sorkizárt volt.
-
laci1892
őstag
válasz
floratm
üzenetére
Véleményem szerint az alsó kategóriában...
Aminek van háttérvilágítása és rendben is van az a :-Alcor myth LED lehet jó választás (25.e)
Közép - közép kategóriában
:
-Koobe novelbook HD shine ( öcsém... Ezt a nevet... ) 30. E de legalább HD kijelzős
Vagy esetleg a -pocketbook lux 3. (35.e forint körül mozog )Ezekkel így még érdemes is foglalkozni szerintem.
Ennél persze vannak kisebb cégek is, azonban vagy az anyagminőség van el cseszve vagy a szoftver vagy a garancia kérdés körülményes.Vagy mind hárommal baj van egyszerre..
Kivétel erősíti a szabályt
-
Keef_Lee
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Nem vagyok a közelben, de a könyv oldal közepébe koppintva köralakú menü jön elő. Hosszasan nyomva meg egy másik. Ezekben nézz körül! Még felolvasó is előjön.
-
floratm
senior tag
Már több int 10 éve telefonon olvasok. 5 col- bármikor előkaphatom ha van egy kis idő, sorbaállás...
Mostanába megfontolnám egy olvasó beszerzését.
Nem nagyon értek hozzájuk ezért a mobiltelefonokhoz füzödö kapcsolatommal szeretném árnyalni mit várnék el egy e book olvasótol: vannak telefongyártók ami elvi kérdés hogy elkerülöm. Ilyen az alma, samsung- amik jók de tulárazottak, és nem akarom finanszirozni a reklámköltségeiket- és tömegtermékek stb.. Melyek tehát azok az olvasók ami a telefonok között a xiaomi középkategóriás készülékei (pl redmi sorozat)?
A név tehát nem szempont, elterjedtség sem jelent feltétlen előnyt. Fontos viszont az ár-érték viszony.
Semmi csicsás extra nem érdekel, még a wifi is nélkülözhető, egyedül a világitás fontos. Uj és használt egyaránt szóbakerülhet.Köszönöm

-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Hogy tudnám elérni, hogy az androidos tableten lévő Amazon Kindle ebook olvasó alkalmazás lássa ezt a fájlt és olvasni tudjam?
Egyszerűen küldd el a mobi fájlt email-ben az androidos telefonodon lévő Amazon Kindle alkalmazáshoz tartozó email címre. Ezt az email címet az amazon.com/myk oldalon megtalálod és módosíthatod is, belépés után.
-
laci1892
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Teljesen jó. Ha 30-45 között gondolkozol akkor kevés ( vagy egyáltalán ) jobb eszköz van. Plusz pont... Tegnap láttam élőben. Homogén a háttérvilágítás. Este nem elhanyagolható dolog.
-
Keef_Lee
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Nekem az van. Tetszik és nekem "jónak is számít"

Viszont ajánlom a Pocketbook androidos readerét is, ha már tableten is szeretnél olvasni. Az mindent megnyit, amire szükséged van. -
tt124307
tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
moon+ readerben szerintem nem fogsz csalódni. ha bejön, akkor érdemes megvenni a teljes változatot, időnként 50%-os akció van rá (jelenleg is éppen).
-
pjen
félisten
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Nem tudom a tableted milyen formátumot szeret,de a calibre megismeri,ha igaz,és olyanra konvertálja,hogy jó legyen.Tableten inkább epub a nyerő.
-
pjen
félisten
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
A calibre nevü progit szedd le,az autómatikusan konvertálja,hogy jó legyen.
-
pjen
félisten
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Van egy csomó ingyenes az árúházban,próbálgatni kell.
-
zsoltzsolt
addikt
Lehet nem ide kéne írnom, de valamennyire passzol a dolog és pörög a topik

Szóval vettem egy könyvet a Lírától, le is töltöttem mobi formátumban.
Hogy tudnám elérni, hogy az androidos tableten lévő Amazon Kindle ebook olvasó alkalmazás lássa ezt a fájlt és olvasni tudjam?
Epubként is letöltöttem, azt minden további nélkül látja többek közt a Google Könyvek app.
És még egy kérdés.. egyelőre tableten olvasok (
),azon melyik a legjobb, javasolt olvasó alkalmazás? -
alexw801
senior tag
Begyűjtöttem a Kobo Aura One olvasót: 66383 Ft, Argos személyes átvétellel Paypal-on keresztül fizetve. Fiam 200 m-re lakik, majd holnap átveszi ott Warringtonban.
-
laci1892
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
Elég egyedi problémám van vele.
Nem a szolgáltatásukkal van a problémám. Amúgy abszolút rendben vannak ilyen téren. Nálam Környezetvédelmi okai vannak. Az a furcsa helyzet ált elő, hogy az amazonnak vannak környezetvédelmi törekvései. Lásd : Szélfarmok az Egyesült Államok több pontján is
De valahogy ezek a törekvések magát az ebook olvasokat és általába véve a termékeiket nagyon kismértéken érinti. ( nem egyáltalán!)Na... Nem mindha a kobonál nagyobb lenne az erre való törekvés. DE! Már egy két olvasójuk ezen szempontok alapján készül(t) Mint ahogy az One is.
Nekem meg ezen dolgok kifejeztten szimpatikusak. Több termékük is csökkentett co2 kibocsáltással készülnek.
Addig a pontig az ebookok sem lesznek környezetbarátabbak a könyveknél, ameddig rengeteg elektronikai Hulladékot hagynak maguk után. Ha már ebookot veszek, vagy úgy általába véve elektronikai terméket... igyekszem ezen szempontokat is figyelembe veni ha van rá lehetőségem.
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Bocs, elirtam az előbb. Tehát ha veszek egy könyvet e-book formátumban, akkor a hangoskönyvet kapom 50-90%-kal olcsóbban.
Engem jobban zavarnak az értelmetlen korlátozások és a nem egységes technikai megoldások.
Azw3-at nem küldhetek email-ben. Vásárolt könyveknél nem működik az egyéni betűméret állítás, csak rátöltött Azw3-ak esetén. Viszont ha rátöltöm a könyvet, nem hajlandó a borítót kiszedni belőle (mert feltétlenül az amazon.com-ról akarja letölteni azt). És még tudnám sorolni... -
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Két hete vettem egy könyvet 8 dollárért, egy novellás kötetet. 2 nap és 2 novella után kiderült, hogy teljesen elvont történetek, egyes szavak a legkörmönfontabb szótárakon is kifognak. (Én az "ambillant" szónak mai napig nem tudom a jelentését.) Visszaadtam, hogy nekem ez így nem tetszik és visszafizették az árát. 7 napig ezt bármelyik könyvvel megtehetem, ha nem vagyok elégedett. Nekem tetszik ez az üzletpolitika, már többször éltem vele.
Vagy másik példa, ha veszek egy könyvet, annak e-book formátumát 50-90% kedvezménnyel kapom. Vagy hogy bizonyos könyveket, ahol a kiadó megengedi, kölcsön adhatom egyszer valakinek.
-
laci1892
őstag
válasz
alexw801
üzenetére
Alapvetőn nekem nem a kindle olvasókkal van bajom. Csekély hátrányuk ellenére is remek olvasók. Számomra az Amazon üzletpolitikája nem szimpatikus mondhatni bizonyos aspektusaiban kifejezetten unszimpatikus. Ezért is szeretnék én tőlük elhatárolódni. De aki kindlet vesz nem csinál rossz vételt. Bőven jó vétel tud lenni a pw3 még ma is.
Mondjuk így a kobo One után én már biztos nem tudnék hozzá szokni a 6" kijelzőkhöz. Nekem ez a méret ami nagyon bejött. Több tartalom is fér el. Az hogy pedig nem sülyesztett a kjelző hanem siíkban van a kerettel nagyon egyedivé teszi.
ényérzékelő Külön poén. Nem kell nekem mindig bűvészkedni a fényerőszabályzással. Magától megcsinálja a telefonokhoz hasonlóan. Tetszik

-
alexw801
senior tag
válasz
laci1892
üzenetére
Köszi a választ! Meg fogom venni. Eredeti tokot soha nem veszek, nagy eBay és Ali kutató vagyok. De Google is a barátom, tegnap vettem bringa gumikat Németországból, web-shopból, szállítva jobb, mint az itthoni ár.
A Kindle PW3-ra nincs egy rossz szavam sem, 2 éve jól működik. Könnyedén beintegrált szótárakkal (ABBYY Lingvo főleg, orosz alapú). Kicsi, könnyű elvinni hosszú repülős utazáshoz. Több száz könyv van rajta, e-mailben ráküldve.Itthon aktív wifi-vel fut, még a Wikipediát is megnyitogatja, ha szótárazok valamit. -
laci1892
őstag
válasz
alexw801
üzenetére
Kobo aura one tökéletes partner tud lenni.
Elég sokat kibír az aksi aktív használat mellett is.
Ráadásul ha este olvasol, a kijelző szín hőmérsékletét tudod állítani. Barnásabb fény nem bántja a szemet este.
Nagyon pontos éles. Kijelzője. A világítás Homogén ez nálam külön Plusz pont.A kepub a kobo saját formátuma(?) Elméletben. De nem kell vele foglalkozni.
Minden formátumot így az epub-ot is felismeri többek között. Ez pedig elég jól paraméterezhető. Gondolok itt a betű típus, méret és egyéb dolgokra.több mint 2 hónapja használom az eszközt. Semmilyen formátummal Nem volt gondja idáig.
Kivéve egyett. A txt-t.Vicces de ezt a fájl formátumot valamiért nekem nagyon lassan nyitotta meg. Utána a lapozás már gyorsan ment. De ennyi össz vissz a negatív tapasztalatom az olvasóval. Minden más téren nagyon gördülékeny.
Az biztos hogy máskor is kobot fogok venni.
Jó a kindle de... Szeretnék tőlük el határolódni.
Egyetlenegy negatív érvet tudok még esetleg felhozni ha nagyon szeretnék.
Utazáskor én egy utángyártott tokot vettem hozzá pár ezer forintért ami tökéletesen megfelelt.... De ha valaki eredetit szeretne az mocskos drága. Edigital-ba 20 ezer forint.... O.o
-
tlala
addikt
válasz
hampidampi
üzenetére
Köszi neked is és laci1892-nek is a tanácsokat.
Végül egy Kindle paperwhite 300 dpi-t vettem, 80USD-ért az Amazonon, refurbished, de új.
Nekem ennyit ér meg az időkénti e-book olvasásom.
Köszi mégegyszer! -
alexw801
senior tag
Kobo Aura One vételen gondolkodom. 67000 Ft az angol eBay-en, ottani címre.
Vannak itt hívei, azért kérdezem a véleményt. Öregszem, megy az idő, szememnek is jobb lenne a Kindle PW3 mellett / helyett. Sokat olvasok, főleg elalvás előtt. Kiválóan álmosít a dolog.
A kepub formátumot honnan lehet előcsalni? Mostani készletemben ilyen nincs. Fontos? epub és mobi olvasásnál van valami gond? -
LittleBiG007
aktív tag
válasz
laci1892
üzenetére
"mondhatni ritkán olvas, akkor azok az előnyök amit felsoroltál elhanyagolhatóak"
Ezzel nem értek egyet. Nem vennék lcd kijelzős noname tévét, csak mert keveset tévézek. A pénztárca kérdésében igazad van. Viszont ha a Pocketbook Touch HD-hoz hasonlítod, nem sokkal drágább. -
laci1892
őstag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Ha az ár számít és egy hónapban nem olvasel túl sok könyvet... mondhatni ritkán olvas, akkor azok az előnyök amit felsoroltál elhanyagolhatóak.
Tény!! A voyage jobb.
Kétség nem fér hozzá.De! Közel több mint a duplája az ára.
Ha a tárca engedi.. és mindenképp Kindle kell akkor viszont tuti vétel. -
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Magicrat
üzenetére
"vásárlás előtt mindenképp akkor ki kell próbálnom a lapozógombokat, mert ha nekem sem jó, akkor nem lesz miért (az a pár fényforrással több nem érné meg) Voyage-t venni Pw helyett."
Hűha, ez aztán a leegyszerűsítése a dolgoknak. A fényforrás is megéri, mert teljesen egyenletes a világítása, foltot vető led-ek nélkül, kontrasztosabb a kijelző, kijelző-keret egy síkban, és bizony nagyon jó az a lapozógomb, ha nem akarom levenni a kesztyűmet a buszon. És ráadásul a hüvelykujjam felemelése nélkül tudok lapozni, előre is és hátra is, bármelyik oldalon. Több Paperwhite-om is volt, 3. generációs is, de egyiket sem tartottam meg hosszú távon (nem is értettem, miért is ez a nagy PW3 mánia, hiszen a Kobo Aura-m simán jobb olvasási élményt nyújtott, még a kisebb felbontás mellett is), a Voyage viszont állandó társam lett.
Ja és tényleg csak egy apróság, de én szeretem: a Voyage alsó margója keskenyebb, mint a Kindle 8 és PW esetében, ezért egy picit több szöveg fér el az oldalon. Csak érdekességként írtam le, szerintem ez senki döntését nem fogja befolyásolni :-)
-
Magicrat
tag
válasz
Ajándékok
üzenetére
Visszaolvastam. Igazából szubjektív véleményeket találtam, kinek jó, kinek nem. Ki kéne próbálnom, Bp-i MM-ben nem volt csak PW3. Bár nem is nagyon kerestem eddig.
A zárt rendszer annyira foglalkoztat, hogy a Kindle3KB-en annyit csináltam, hogy lecseréltem a képernyővédőket - ami pont tökmindegy, mert amikor olvasom nem látszik, amikor meg nem, akkor meg nem is érdekel
És a margót állítottam át.
A könyvrendezés nálam úgy zajlik, hogy rárakok Calibrével 1-2, max 3 könyvet egyszerre, és jól kiolvasom őket sorban. Amit elolvastam, már nem is nagyon érdekel, nem szótárazok, nem gyűjteményezek, nem amazon felhőzök.De azért köszi a hszt,
így vásárlás előtt mindenképp akkor ki kell próbálnom a lapozógombokat, mert ha nekem sem jó, akkor nem lesz miért (az a pár fényforrással több nem érné meg) Voyage-t venni Pw helyett. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Magicrat
üzenetére
Ha visszaolvasol, írtam róla. Pw-t nem próbáltam, de k3 után lett voyage, amit gyorsan lecseréltem a kényelmetlen lapozás miatt. A kindle zárt rendszere miatt pocketbook lett. A lapozás ezen sem jó, de legalább úgy rendezem a könyveimet, ahogy akarom. Amíg az amazon nem nyit, soha többé kindle.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Magicrat
üzenetére
Olyan tokot keress, ami ujjbújtatós, azzal biztonságosan lehet használni.
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Van egy kindle3keyboardom. Sokat buszozok, munkába be reggel, este meg haza. A busz világítása meg hol jó, hol nem.
Gondoltam beruházok egy világítósra, pw3 vs voyage ahol most tartok gondolatmenetben.
Szeretem a gombbal lapozást, a hideg kiráz, hogy azt tapigassam, ahol olvasok is. Meg ha fél kézzel tartom, akkor az ujjamat mozgatnom kell a lapozáshoz, és akkor félek egy döccenésnél elejteném.
Ezért hajlok inkább a voyage felé, de ahogy keresgélek teszteket, alig foglalkozik vele a net népe, mintha nem is létezne. Itt sincs saját fóruma...
A pw-re már megvan a píz, a voyagera még gyűjtenem kéne...
Kérném a véleményetek, esetleg olyanét, aki használta mindkettőt.
Köszi
Mr -
laci1892
őstag
Mi a cél?
Ha kell egy erős jól optimalizált rendszer akkor Kindle.
Az oasis például :
-mérföldekkel jobban kezeli a pdf fájlokat mint a piacon lévő bármelyik másik ebook.
- HD kijelzős (300DPi) Plusz van comfortlight ( háttér világítás szín hőmérsékletét tudod állítani )
A pénzét megéri, ha engedi a tárca jó választás.
Alatta a voyage van, nem roszabb tudással sőt...
Ha pedig ez alatt szeretnél Financiálisan gondolkodni, akkor PaperWhite.Szintén 300DPi HD kijelző teljesen rendben van.
Nincs benne comfort light viszont cirka 35-45 között mozog az ára csak.Kindle egyetlenegy Hátránya hogy natívan nem tudsz annyi fájl formátumot kezelni. Max konvertálni tudsz.
Ha ez zavar akkor esetleg kobo one.
Kevésbé kezeli gyorsan a pdf-et, ezt leszámítva viszont nagyon gyors a rendszer.Szintén van háttér világítás + comfortlight ráadásul vízálló. Aksi kibír 2-3 hetet aktív használat mellett is.
Hátránya hogy nem tudod bővíteni a tárhelyet, cserébe van beépített 8GB hely
Ha nem Kindle és olcsóbban szeretnél nézni olvasót akkor a pocketbook Touch HD2-t ajanlom.
Bővíthető.
Hd kijelzős
Van háttérvilágítás+ comfortlight is
És baráti az ára is.
Pdf fájlokat nem úgy kezeli mint a fent említett olvasók, de ez sem lassú és nem kell vele nyöszörögni. Plusz igen megbízható jószág -
tlala
addikt
Sziasztok,
egy kedves ismerősöm épp amerikában van, és felajánlotta, hogy kisebb dolgot elhoz nekem.
Egy e-bookot vennék, de egyáltalán nem vagyok otthon a témában, és túl sok időm sincs most vizsgamunkáim miatt - viszint 1 hetem van eldönteni. Érdemes egyáltalán kintről rendelni? (Garancia miatt nem aggódok, csak az árakat nem tudom.)
Szerintetek Amazon választékból mit érdemes most venni? Vagy máshonnan érdemes venni inkább?
Számomra fontos a jó olvashatóság, hogy megegyen minél több formátumot, akár virágboltokból is.
Firmware cserétől sem riadok vissza, ha szükséges.
Előre is köszönöm. -
Ajándékok
aktív tag
Senki nem vitte el, év végén lejár, így ingyen felhasználható a könyv kupon.
hAyaAcAA
A felhasználási feltételek. Annyit kérek, hogy olyan vigye, akinek szüksége van rá és fel is használja, akár ingyen letöltéssel olcsó könyvekre.
-
alexw801
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Kindle 5.9.2.0.1
Ez a firmware version, ez van? -
laci1892
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Mint előttem mondták próbáld frissíteni wifin és nézd meg mi történik. Ne rohanj fejjel a falnak. Ha szerencséd van, bagatel szoftveres hiba Amit jó esetben egy frissítés akár orvosolhatni tud..
A garancia jó kérdés :S
-
alexw801
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Már hogy ne lehetne!
PC-re dugdosás nélkül kellett volna kezdeni, wifi kapcsolattal és a kapcsolatot beállítva az olvasón. Akkor magától kell neki frissítést végrehajtani. -
laci1892
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Nézd meg esetleg másik Usb porton és kábbellel a dolgot. Illetve másik száítógépen ha van rá lehetőséged.
Plusz tipp: esetleg Ha tudod frissítsd le a firemware-t wifin keresztül és utána nézd meg hog csinálja -e ( ha elözők nem segítettek volna ). Ha ezután is fennál a dolog akkor valszeg szoftverhibás. :\
-
BoneDragon
veterán
Üdv.
Most lett kibontva a paperwhite, de elég fura dolgokat csinál... Rádugom gépre tölteni és ki-be kapcsol a háttérvilágítás és ezt csinálja vagy fél percen keresztül, ráadásul a gép nem is látja, mert hibát ír ki. Ez mi?
Ja és lehet valahogy magyar billentyűzetet ráheggeszteni? -
laci1892
őstag
akik ezen az áron szeretnének Háttérvilágításos olvsót vásárolni, azoknak a koobe novelbook HD lehet jó választás. 30.e forint. De HD kijelzője ( 1024x768) Kijelzője van, ami háttérvilágít. Vannak kompromisszumok de anyagminőségre rendben van.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Tudom, egy kicsit meg vagyok csúszva, de azért talán még nem késő és holnap délelőtt tudok venni egy e-book olvasót karira.

Szóval a kérdés "egyszerű", milyen e-book olvasót javasoltok, az alacsonyabb árkategóriában (20-25.000), ami még jónak mondható.
Igazából nem kell semmi extra, csak könyvek, regények olvasására lenne használva.
Illetve így karácsony előtti finishben hol érdemes körülnézni?
Méria markt, Euronics, egyéb?Mi az amire érdemes odafigyelni?
- felbontás?
- zoomolási lehetőség?
- világítás?
- támogatott file formátum?Jöhet minden jó tanács, segítség.
Köszi
-
laci1892
őstag
válasz
tvamos
üzenetére
Az a baj hogy... Előttem is ahogy megmondták PDF-et legjobban egy tablet fog tudni kezelni. Az én kobo one-m is döcögve kezeli olykor olykor. :S Bár jobban mint az előző eszközeim.
Boox c67-em például eléggé gázul kezelte :S Pedig az is AndroidHa csak pdf-re kell neked olvasó akkor lehet nem az ebook a te eszközöd, mint sem egy tablet.
Ha csak pár könyvről van szó amiben képek is vannak akkor pro tipp :
Vegyél kobo One-t.
Néha ugyan be be tud ez is döccenni a pdf olvasás közben de lényegesen ritkábban mint más hasonló olvasóim.
Plusz nagy a kijelző elég nagy felbontással szóval jó lehet látni rajta a tartalmat is. -
tvamos
nagyúr
válasz
hampidampi
üzenetére
Es valoban, azt nem irtam, hogy azert ne legyen kisebb, mint a mobilom...
Semmi se jo!
-
laci1892
őstag
válasz
tvamos
üzenetére
őszinte leszek... fogalmam sincs. Régen valóban a nook volt az ami Androidos és jól optimalizált volt. Nem néztem utána hogy a mostaniakkal mi a helyzet. Viszont cserébe eléggé nehéz be szerezni őket. Más gyártókkal meg vagy nem tlaálkoztam vagy egyzerüen nem voltak elggé jók.
-
tvamos
nagyúr
-
laci1892
őstag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Igazad van én nem tudnék az üzemidőről le mondani. Aki tud viszont annak hajrá. Az biztos hogy nálam az üzemidő sokkal fontosabb. Egy könyv vásárlásánál, pedig ( ha legálisan szerzem be) csak egy hajszálnyival körülményesebb mint Google playről tölteni. (. Ez az igazi egyetlen előnye az androidnak ). Annyit még megér
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
laci1892
üzenetére
Preferencia, de csak abból a szempontból, hogy el tudjuk-e viselni. Szerintem a rövid üzemidővel simán tekinthetünk egy könyvolvasót kiheréltnek, hiszen gyakorlatilag elvesszük vele az e-ink két alapvető jó tulajdonságának egyikét.
A másik jó tulajdonságát pedig tönkrevághatja a gyártó például a világítás minimumának túl erősre állításával. Na, szerencsére erről csak egyetlen esetben hallottam, talán egy Prestigio modellnél, ha jól emlékszem.
-
laci1892
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Igazából amiről beszélünk az mind egyéni preferenciák kérdése.
Van pro és kontra természetesen.
Ha valaki el tudja fogadni hogy kevesebb az üzemidő... ( Elméletben magának a rendszernek nem kell lassúnak lennie. Kivéve ha gyenge az optimalizáció és a hardver. Lásd :boox c67 ), akkor más gondja jó esetben nem nagyon lesz.
Cserébe ha kell tud az ember értelmező szótárat telepíteni többek között, vagy a playről könyvet vásárolni közvetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- Új Apple Pencil (2nd gen)
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Apple iPad Pro 11 3rd gen. 2021, M1 128GB, Wifi + Cell, 99% akku, patika, 12 hónap gar.
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

),azon melyik a legjobb, javasolt olvasó alkalmazás?

És a margót állítottam át.

Dr.NX