Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewind
aktív tag
Hi
Tudom hogy van már pár ilyen topic, amiben hasonlítgatják a két lehetöséget, de nekem közel sem ez a célom. Van egy problémám ami a következő:
Mint sokan tudják itt a forumon, vettem egy Viewsonic VG712S monitort. Minden szép is jo is volt, hetekig analog kábellel hajtottam, majd elmentem a boltba venni DVI-t... Sok különbséget nem vettem észre, de nyugodtabb voltam hogy immáron jelveszteség nélkül látom azt amit látok. Nemsokkal késöbb - nem a monitor miatt - újra kellett tenni a rendszert, win xp sp2-t raktam fel, minden ok volt. Aztán arra lettem figyelmes hogy a videok fullscreenen valahogy rettenetesek. Akkor betudtam annak a dolgot, hogy biztos rossz a kodek, ilyesmi, nem volt mostanság sok idöm foglalkozni vele. Aztán feltettem pár jofajta kodeket, de ugyanaz a hatás. A videok (föleg a kisebbek) teljes képernyön csíkosak, pixelesek, sokszor zavaroan torzak.
Alapesetben rálehetne mondani amit szoktak: ''a TFT-k általában jobban kihozzáka videok hibáit''...
Csakhogy ezzel két problem volt: Az egyik hogy anno mikor megvettem a monitoromat, volt pár video, zenei clip..stb amiket egyböl végignéztem rajta, hogy lássam a különbséget a crt-m hez képest. Ezek a videok anno nem így néztek ki mint most. Gyönyörüen, pixelességtöl, oldaliranyu csikozodastol mentesen futottak, jo volt látni. Szoval valami megváltozott.
A másik dolog, hogy beugrott, hogy kb azota érzékelem ezt a dolgot, miota kábel csere volt. Na gyorsan digital kihúz, analog kábel vissza. Lám, analoggal ismét teljesen tiszta, éles a video...
Érdekes szitu. Mostmár hogy így több hétig használtam digitális kábellel a moncsit, mostmár fura analogon futtatni, tényleg élesebb/szebb a DVI-n a kép. Ezért sem fogom analogon futtatni. Nameg nem azért fizettem ki egy DVI-s monitort... Viszont szétcs*szi a videokat...
Tudja valaki hogy ez mért van? Másnál is fordult elö már ilyen probléma? Elég zavaro...
Üdv
Ice
UI: a DVI kábel nem gyári Viewsonic, ugyanis a Viewsonic ehez a moncsihoz gyárilag csak analog kábelt ad...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyúrósok ide!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- Samsung Odyssey G7 32" Ívelt Gaming monitor 1440p - 240 Hz
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő