Új hozzászólás Aktív témák
-
PeliScan
addikt
Huhh.
Kisebb megszakításokkal azóta forrasztgatom ezt a vackot.
Főleg azért problémás, mert a forrasztópáka vmi régi-régi szovjet darab, tehát egy dolog h baromi lassann melexik fel, de sajnos nnincs hegye, hanem csak vmi nagy félkörbe hajlított fém, tehát a precíz és pontos forrasztás nagyon nehézkes.
Az egyik csatival készen vagyok, úgy tűnik, nincs sehol rövidzár, bár ki tudja, reggel zsebteleppel és izzóval leellenőrzöm. Nagyon csúnyán néz ki amúgy... -
PeliScan
addikt
Most kezdtem el, ám rögtön émi próblémába botlottam.
bár sejtem h mi a megoldás, de azért jobb a biztonság.
Ezek közül gondolom a réz külső ''hálót'' kell ''árnyék'' alatt érteni, ugye? Tehát a belső eret pl az első tűhöz, a sodort apró rézszálak egy részét (enm fér oda az összes) a 6oshoz, tehát az első árnyékjához, a ék-ezüstös fóliával meg nem foglakozni? -
PeliScan
addikt
-
salazol
őstag
Esetleg nézd meg a monitorhoz mellékelt rövid DSUB kábelt, hogy melyik lábak hiányoznak a csatiból, azokat lehet kispórolnod a kábelből. A ferdeszeműek még a lábakat is ki szokták spórolni, ez most jól jön neked.
Amik közül ki lehet hagyni: 4,9,11,12,15. A többi biztos, hogy kell. -
PeliScan
addikt
Köszönöm!
Jó, akkor veszek riasztókábelt, csak gondoltam fogyjon ha már itt áll ez a sok veszeték, de majd elhasználom vmi másra.
Csati és koax is van a Lomexben, a risztókábelre picit beszéltek összevissza, lehet hogy én nem értettem, lehet h ők.
Tehát, akkor ami a lényeg, hogy 8 eres legyen, sodort, és fóliás árnyékolással. Ezekből ne engedjek tehát, ugye?
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
Köszönöm, átgondolom. Kb a egy (netán kettő) hét múlva lesz fali felszereléshez alkalmas kiegészítőm, addig nem veszek még semmit, mert hátha ''becsap a ménkű'' időközben, és vki pl meg akar szabadulni a 10m-es DVI kábeljától 5ezerért.
Sajnálnék kiadni a d-subért 7ezret, amikor DVIt biztos van vhol 8-9ezerért 8 méteres, csak nem Mo-n.
-
PeliScan
addikt
A D-sub kábel, pl a 10 méteres, olyan 7-8e körül van. pl Miklandban;
MINŐSÉGI MONITOR HOSSZABBÍTÓ KÁBEL 10M 5,700.- Ft br 7,125.- Ft
Szerinted, ez figyelembe véve, megéri építeni házilag? A leírásd alapján kéne;
~30m (3x10) vékony, 75Ohm-os koax-kábel
~10m 6 eres riasztókábel (ezt nem tom pontosan mi...''sima'' vezeték?)
~2 csatlakozó
Mennyi lenne vajon az költség? -
L3zl13
nagyúr
Nem mondtam, hogy éppen ez jó minőségű, csak azt, hogy létezik.
Biztos van jobb minőségű is aranyáron.
Ez hogy tetszik?
http://www.cobaltcable.com/product/dvi_cable.htm?source=adwords
10m DVI-D - DVI-D 184$ -
PeliScan
addikt
Szobaátrendezés sajna nem játszik, így is alig férek el, mondom, 11nm, sok variáció nincs.
Nah, egy UTP kábel ugye össz 8 érből áll. A link, amit adtál, össz 30 eret mondanak a DVInak, de ebből 1 üres, 5 pedig analóg, ami ugy nem kell nekünk..? Tehát, maradt 24 ér. Ezt 3 UTP kábelből össze lehet hozni, vagy kell még ehhez plusz árnyékolás?
Kérdés, hogy mennyit ront a minőségen a vezeték hossza (8m) és a házi megoldás, pl forrasztás.
(Most a legjobbnak egy DVItoDVI kis konverter lenne... de hiába keresek, nincs, úgy látszik.))
-
PeliScan
addikt
Köszi szépen, h időt szakítottál a gondomra!
A DVI mivel teljesen digitális, szerencsére kihagyhatjuk a koaxot, ugye?
Azt mondod, nagyon bonyolúlt lenne házilag szerelni egy ilyen kábelt?
Viszont akkor egy ilyenre lenne szüxségem.
Ezzel az a baj, h DVI-D.SUB csatlakozó, vagy egy DVI hosszabító kábelre lenne szüxségem (tehát nem mindkettő csati fiú, hanem az egyik fiú, másik lány) de ilyet sajnos nem láttam még... mondjuk ilyen DVI fiú-lány csatlakozót sem, de talán...
-
salazol
őstag
Kiegészítés:
nem négy, hanem 6 csavart érpár árnyékolva (érpáranként), és kettővel több a ''normál'' erek száma is.
http://www.montest.com/technote.html
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Folytatva a számolgatást, egy WLAN kapcsolat (a legmodernebb) bír nagyon optimális esetben 100Mbit-et egy csatornán. Akkor 11 csatorna kellene az átvitelhez.
Ha normál munkára való gépről lenne szó, akkor intelligens monitorral meg lehetne valósítani, a monitorba lenne építve a megjelenítő hardver és szoftver, a csatorna csak olyasmi információt közvetítene, mint a távoli asztalvagy a VNC. Viszont ezt játékokra, videónézésre alkalmatlan lenne. Hacsak a játékok és avideónézés nem úgy menne, hogy MPEG2 jelet vinne át a csatorna, a dekódolás a monitorban lenne. Viszont nem semmi lenne az a játszó gép, amelyik a játék folyamán folyamatosan valós időben kódolna MPEG2-re.
Ezt az intelligens monitort megvalósították, pár napja olvastam egy cikket, hogy befürödtek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) monitor garanciával
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest