- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs_gaborka
tag
válasz
cs_gaborka #21 üzenetére
Na az olcsóbbik megoldást választottam, videokártya hátoldalán érintkező tüskékre vezeték(ek) és egy VGA aljzat a mellete lévő üres takarólemezbe. Szépen működik, most van két monitorom, tv és DVI kimenet. Természetesen egyszerre csak kettő működhet, de négy közül választhatok ;-)
-
cs_gaborka
tag
Megjött a kábel, szépen megy
de van egy problémám, szerintem a windows az LCD-t veszi alapképernyőnek, mert az induláskor a felhasználóválasztó képernyő már nem a régi monitoron, hanem a tv-n jelenik csak meg. Volna esetleg erre valamiféle megoldás? Köszönöm
-
cs_gaborka
tag
válasz
wassermann #20 üzenetére
Na, akkor értjük egymást ;-) ma rendelem meg a HDMI-DVI kábelt, ha hétfőn megjön kipróbálom először is csak tv-vel, ezután jöhet a ''párhuzamos'' próba, illetve miután (meg)lesz az ''y'' kábel. Bár ha nagyon nehéz a beszerzése, lehet azt csinálom, hogy a videokari melletti bővítőhelyre a takarólemezbe szépen beépítek egy VGA aljzatot és bevezetékezem a videokártyáról a megfelelő érintkezőket, ez volna mondjuk a legolcsóbb megoldás.
-
cs_gaborka
tag
Nem, nem ! Először is megköszönöm a sok hozzászólást, de azt hiszem félreértés történt, bár visszatekintve egyértelműen írtam, szó nincs egyidejű használatról: ''Természetesen a használatot nem szimultán képzelem, tudom a Catalystban váltani kell, ha egyik után a másikat szeretném használni, de így nem kellene dugaszolgatni'' mindössze ennyit szeretnék elérni.Tudom, hogy a másodlagos csatlakozón ki van vezetve mind az analóg jel, jelenleg ezen használom a második normál (CRT) monitorom, mind a digitális, amire lehet kötni pl. LCD monitort, vagy az én esetemben tv-t. A két készülék nem zavar(hat)ja egymást, hiszen a csatlakozóban más más érintkezők csoportjához vannak kötve, mindössze azt szeretném valakitől hallani, amennyiben egy ''y'' elosztóval, melynek egyik végére ráteszem a most is használt DVI-VGA átalakítót, rákötöm mind a monitort mind a tv-t a PC-re, a gép a monitor ID lábak segítségével felismeri-e mindkét eszközt, hogy azután a Catalystba megjelenjenek (csakúgy mint a normál tv kimenet is) és a megfelelőt kiválaszthassam, természetesen mindig csak az egyiket. Köszönöm.
Ilyesmit találtam, illetve valami ilyen felhasználási lehetőségre gondolok: http://www.yatego.com/premium-cable/p,446ae1bb50955,40c71f70ce4407_0,dvi-i-stecker-dvi-i-kupplung---vga-kupplung?sid=5Y1150402679Yae1733da011198e4c88
[Szerkesztve] -
cs_gaborka
tag
Vásároltunk egy LG 37LC2R készüléket, ez állítólag alkalmas a ''sima'' DVI jel feldolgozására, mint általában a Samsung-al ellentétben az LG-k. Jelenleg még a VGA csatin van összekötve a PC-vel 1360*768 felbontással (kétoldalt 3-3 oszlop sötét, tehát a többi pixek a helyén van) mondhatni tökéletes a képe. Mivel azonban eddig használtam második monitort is, és ezután is szeretnék, arra gondoltam egy y elosztón (DVI-I ből DVI-D és DVI-A amire mehetne a VGA átalakító) fixen rákötném a tv-t és a monitort is a PC-re. Szeretném megkérdezni ez lehetséges-e, mert elméletileg szerintem nem lehet probléma, hiszen az egyik a digit jeleket veszi a másik pedig az analógot. Természetesen a használatot nem szimultán képzelem, tudom a Catalystban váltani kell, ha egyik után a másikat szeretném használni, de így nem kellene dugaszolgatni. A tanácsot előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest