- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya0218
tag
válasz
Kernel #16883 üzenetére
Átfogom gondolni, az összes általatok felvetett lehetőséget, és valószínűleg ünnepek után cselekszem.
Tudom azt mondtad nem mérvadó, de újra megnéztem a prog finderrel. Légvonalban 15 Km- re vagyok, a Száva úti torony felé néző antennával. Akadály a szomszéd vas- beton erkélye, de kicentiztem az antenna forgatását.
610 : Level: 100 Quality: 100
770 : Level: 100 de ha átváltok akár 10 perc tesztelés után(addig végig 100) 610- re, visszaváltás után 0 ír ki. Miközben a quality 98-100 között ugrál. De gondolom ez program hiba. Vagy szoftver- hardver kompatibilitási problem.
Minden esetre nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. A lényeg számomra úgyis az volt, hogy nehogy valamim tönkre menjen.
Amúgy tényleg elviselhető a jelenség, csak a hardvereket féltettem.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden kedves válaszolónak. -
Zotya0218
tag
válasz
Kernel #16881 üzenetére
A vétel jó, amíg nem kapcsolom fel a fürdőszobai lámpát. Akkor is csak addig, amíg a patron meggyújtja a fénycsövet. Lekapcsolásra sem reagál. Egyébként gyönyörű a kép, főleg az M4 F1 alatt.
Ha nincs itthon senki, aki kapcsolgatná, akkor tökéletes. De ha itthon vannak, akkor 5 perenként kapcsolgatják.
Se szél, se eső nem zavarja, csak a lámpa. -
Zotya0218
tag
válasz
Kernel #16879 üzenetére
Tehát akkor az utolsó képen látott bekötést szüntessem meg, s a helyére bal oldalról egy vezeték, meg jobb oldalról egy vezeték és azok be a balun- ba. Majd erre a koax?
A vezeték lehet egyszerű 230V vezeték?
Ha a V sugárzókról leszedem az árnyékolást, akkor jobb lesz a jel? Avagy az ha már ott van, akkor maradhat?
Az általam leírt jelerősség elfogadható? -
Zotya0218
tag
válasz
Kernel #16877 üzenetére
Köszönöm a linkeket, elolvasom, csak előbb töltök képeket.
Egyébként ez a helyi adó neked légvonalban hány km?
Jelerősség: Prog Finder, Level: 10-30 Quality: 98-100 Homesys: 84-95-98 mikor hogy.
Ha jól értelmezem amit az előbb írtak, akkor tulajdonképpen a patron, tekercs, fénycső, egy erősebb zavaró jelet bocsájt ki, ami elnyomja az általam vételezni kívánt jelet. Ettől , ha vizuálisan elképzelem, akkor tulajdonképpen nem mehet tönkre sem a kártya, sem a sz. gép, ugye? -
Zotya0218
tag
válasz
wassermann #16875 üzenetére
Tehát, ha jól értem, akkor a BALUN lehet hogy megoldaná a helyzetet?
Annak idején kérdeztem itt is hogy mit csinál tulajdonképpen, de senki nem tudott rá választ adni.
Olvastam egy cikkben, hogy valamit szimmetrizál. Meg hogy a hosszú vezetékhez kell, ellenállás csökkentés miatt. De hogy a gyakorlatban mit csinál azt senki sem tudja.
Az antenna boltban nem is hallottak róla. Egy másikban meg megrendelte volna 400ft- ért, de aztán elszólta magát, hogy ő maga is anélkül sikeresen használja.
Ha valaki megtudná mondani hétköznapi nyelven, és nem szakmai nyelven, hogy tulajdonképpen mit csinál. De jó lenne. -
Zotya0218
tag
válasz
wassermann #16873 üzenetére
Sajna nem tettem rá BALUNT, mert sehol sem volt.
Teljes egészében koax- ból van. Mindenhol árnyékkal.
Nemsokára megpróbálok róla képet csinálni, de lehet hogy csak holnap lesz, mert már sötét van!
Köszönöm nektek a gyors reakciót. Kicsit nekem ez már atomfizika, s inkább a gyakorlat embere vagyok mint az elméleté. Tehát lehet hogy tudom hogy miről beszéltek, csak pl az alkatrészek "hivatalos" nevét nem tudom. -
Zotya0218
tag
Sziasztok.
Bátorkodtam ide írni, mert egyszer már sikeresen segítettek nekem itt a fórumon!
Van egy Hauppauge Wintv HVR-3000 kártyám a számítógéphez.
Csináltam hozzá egy antennát: [link] , ennek az 1,25 szeresét.
Van is szépen jel itt Zuglóban, egy panel lakás 2. emeletén 98-100 % között ingadozó.
A problémám az, hogy a számítógép ugyan nem, de maga a tv kártya, kifejezetten az antenna miatt nagyon érzékeny az elektromos zajra.
A most következő jelenséget, kifejezetten DVB-t adással csinálja. Régen analóg lett vele nézve, azzal nem csinálta.
A szobám mögött található a fürdőszoba. Annak nincs ablaka, 18W os fénycső világít benne. Amikor azt az ember felkapcsolja, abban a pillanatban, amíg gyújt a patron, mintha elveszítené a jelet. Széteső színes képkockák, olykor teljesen "megfagyó" adás.
A jelenség más elektromos eszközzel is tapasztalható.
Sajnos az antennát nem tudom elhelyezni, az ablaknál van.
A számítógép nem reagál, sem a kártya analóg adás esetén az elektromos zajra. Éppen ezért nem is gondoltam konnektorba dugható zajszűrőre.
Valakinek, valami ötlete?
Minden tanácsra nyitott vagyok, senkit nem morgok le. -
Zotya0218
tag
Van valaki, aki tudja, hogy a 2015-09-04 14:06:35 - kor emlegetett Interlaced- et a magyar nyelvű vlc, hol kell aktiválni?
-
Zotya0218
tag
A Media Center Mindent bekeresett, s csodálatosan fut.
Hogy hogy hagyhatták ezt ki a Win10- ből? -
Zotya0218
tag
válasz
Kernel #16558 üzenetére
Értem én, csak az az érdekes, hogy 770 MHZ- en, az általam csinált antennával, megfelelően pozicionálva Level: 100 Quality: 100
610- en Level:0 Quality: 80-100
Az nem adná jól ki magát, hogy kiadok 3000 ft-ot, és a "kreálmányommal" jobb a vétel.
Az lenne még a kérdésem, hogy a Media Centerről akkor mondjak le, vagy esetleg k-lite codec pack megoldhatja az Mpeg 4 gondokat?
A VLC- vel tökéletes az a 4 csatorna, ami jön a C Multiplexen. A VLC- vel az a bajom, hogy néha, ha filmet nézek, vagy akár ezt (TV), akkor ilyen vízszintes csíkok láthatók pár ezredmásodpercig. Főleg a gyors mozgásoknál. -
Zotya0218
tag
Mire megírtam, te is leírtad Kernel.
Köszönöm még egyszer.
Van értelme a Balun nak, vagy másik antennának, hogy bejöjjön a 610MHz -
Zotya0218
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Külön Kernel- nek.
77Mhz- en bejön vlc- vel : M2, RTL, TV2, AXN, Mindig Tv + info
A Lényeg az M4 lenne, esetleg más frekvencián? -
Zotya0218
tag
Az előbb nem jól állítottam be.
Most átállítottam 610000khz-re ahogy montad. Level: 0 Quality 50
Kis nagyítóval megscanaltam, s kijöttek az ingyenes csatornák.
A VLC- ben a Program menü Inaktív
Mit javasoltok? Esetleg ehhez balun, vagy antenna 3000- ért?Légvonalban Száva utca 4km. Irányában kb 300m- re egy 4 szintes panel, de tőle balra egy nagy semmi. Üres mező.
-
Zotya0218
tag
válasz
Kernel #16547 üzenetére
Ha vörös a lefedettségem mehet balun nélkül is. Mert ha azt mondod, hogy igen, akkor tényleg felteszem a jelerősség mérőt. Most látom, hogy pont te írtad a balun fontosságát.
Egyébként az antennaboltban, ahol venni akartam balunt, csak épp nem volt, azt mondta az eladó, hogy mindenképpen tegyem ki az antennát az erkélyre, mert a panellakás Faraday kalitkaként funkcionál. Létezik ez? Akkor hogyan lehet mobil telefonálni, meg rádiót hallgatni idebent? -
Zotya0218
tag
Ezt olvastam a Mindig tv honlapján.:
Régebbi típusú, MPEG-2 tunert tartalmazó lapos képernyős tévékészülékekhez szintén szükség van egy MPEG-4 HD dekóderre.
Hát én behalok. Akkor ennek fuccs.
Akitől vettem azt írta, hogy mindent DVB-t adás fogható vele. Én kis naiv meg el is hittem.
A hardverapron legalább azt jelölte volna be, hogy a készülék nem alkalmas dvb-t re! -
Zotya0218
tag
Elolvastam, amit belinkeltél Watt25.
Én pont a 2. emeleten c. történetben vagyok benne.
Most akkor nincs mit tenni?
Ez megint a gazdagok játéka. A Kertes házban élőknek nyilván jó a vétele, s a panellakó prolik meg ne tévézzenek. Kussoljanak és rab szolgáljanak! -
Zotya0218
tag
válasz
Watt25 #16534 üzenetére
Köszönöm Watt25 a válaszod.
Nálam lefutott a Media Center keresése, a DVB-t- re és nem talált semmit.
Analog adást nézek jelenleg (UPC Kábel), tehát a kártya működik.
De egy vadonat új USB- s eszköz+ gyári botantennával is ezt csinálta.
A Lefedettségi térképen Vörösben vagyok, ugyan van körülöttem 50/100m- re sárga kocka.
Most már tényleg nem értem.
Kétségbe vagyok esve. Mit próbáljak? -
Zotya0218
tag
Köszönöm a választ cigam.
A kiválasztott hely vételi lehetőségei: beltéri antennás vétel
Ezt az eredményt kaptam.
DVB-t lett kiválasztva a Media Centerben, s nem talált semmit.
Mit tanácsolsz/ tanácsoltok, vegyek egy balunt. Számít az annyit, hogy nélküle úgy csináljon, mintha nem is lenne jel.
Esetleg csináljak egy Yugit? S arra egy balunt?
Vagy van valami jobb antenna, amely max 3000 ft- ból elkészíthető/ megvásárolható, s tuti van vétel?Egyébként hogy működik ez az egész? Olyan mint az analog, hogyha van jel, az még nem biztos hogy tiszta is. Vagy úgy, hogy vagy van jel, vagy nincs? Esetleg Fog 1 csatornát, a többit meg nem?
-
Zotya0218
tag
Üdv mindenkinek.
Segítsetek kérlek benneteket.
Van egy Hauppauge Wintv HVR-3000 pci- s modellem. Budapest Zuglóban 2. emeleti panellakásban szeretném DVB-t re bírni, de sehogy nem megy.
Ez előtt a modell előtt volt egy usb eszközöm bot antennával, de az sem fogott semmit.
A mostanihoz megcsináltam ezt: [link]
Bár balunt nem tettem rá. Létezik hogy az ennyire fontos? Mert másnak ugye megy enélkül is és a trafóról nem is hallót.
Mit tanácsoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest