- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SwissAirplan #18771 üzenetére
Pontosan azt jelenti, ame le van írva. A függőlegesen és vízszintesen polarizált frekvenciákat képes feldolgozni.
Alkalmaznak még körpolarizációt, de azzal nem boldogul az LNB.Elméletileg a telkesen parabola alakú tányérokat lehet derékszögben elfordítva felrakni. A teljes szimmetria okán ez nem gond. A ma elterjedt offset alakú tányérokat már nem lehet elfordítva telepíteni.
A lapos antennák sem képesek átlépni a fizika törvényeit. A kilencven fokos elforgatás a problémák halmazát okozná. Felcserélődne a H és V polár.Az LNB-t nem lehet a szükséges mértékben elforgatni.Az, hogy ezek a megoldások jobbak az offset tükröknél vagy sem, a pontos alaktartás dönti el.
Nem véletlen, hogy a minőségi tányérok drágábbak. A felületük kis része tükrözi pontatlanul a műhold jeleit.
Egy nagyobb széllökés után is megtartják az eredeti alakjukat.
A nagyon kicsi megoldásoknak több hátránya van. Az egyik az, hogy nagyon széles látószögük van. A közeli műholdak bezavarhatnak egyes frekvenciák vételi minőségébe. A másik a jelerősség. -
shtirley
tag
válasz
SwissAirplan #18747 üzenetére
Az "érzékenyebb" fejjel magasabb lesz a jelszint, de a jelminőség nem változik, mert a jel és a zaj is növekedni fog együtt. Tisztább jelet csak nagyobb antennával lehet elérni. Ez az oka annak, hogy egy 60-as tányérnak kisebb az időjárás tartaléka mint a 90-esnek. Ha egy 60-as elfér, azzal is lehet próbálkozni, de durvább zivatarban nem lesz tévézés.
Egyébként a fejek érzékenységében nincs akkora szórás mint a tányérok minőségében. Egy kétezer forintos fej és egy húszezer forintos túlárazott minőséginek mondott fej között kb 10% különbség lesz jó esetben. Lehet, hogy még annyi sem. De mint mondtam, a zaj is erősebb lesz 10%-al.
Ha jó ár-érték arányú fejet akarsz, vegyél egy Inverto Black Ultra fejet. Kb. 5000 pénz, attól többet nem érdemes költeni rá. -
válasz
SwissAirplan #18744 üzenetére
A vételi zavarok megszüntetése.
- A tányér optimális irányultságát ellenőrizni kell. A tartó, a fej, maga a tányér is megmozdulhat és az alakja torzulhat. Ha finoman feszítve mozdul an antenna, a csavarokat kell meghúzni. Persze pontos iránybeállítással.
Ha tényér csak feszül, de van olyan irány amiben erősödik a jel, pontosítani kell az antenna irányultságát.- A kábelt ellenőrizni kell. ha külső sérülés látszik, cserélni kell a kábelt. Tízévenként érdemes a cserélni a kábelt. Addigra megnő a csillapítása. Ha még jónak tűnik a kábel, egy centit le kell vágni minden csatlakozási helyen a kábelből és újra tenni a csatlakozókat.
- Az LNB (fej) sokáig izolált marad a környezetétől, De minden fej gyenge pontja a tányér felé néző része. Az ott lévő műanyagnak kell épnek lennie. Érdemes ellenőrizni a fej eltérés szögét a függőlegestől. Lehet számolgatni az optimális fokot. Egy fokonként forgatva, számolgatás nélkül is megtalálható.Az elméleti beállítások számológépe.
A nagyobb tányérhoz stabilabb tartószerkezet szükséges. Ha olcsó lemeztányér kerül a tartóra, a szélnyomás és súly miatt könnyen torzul a tartószerkezet. (és rozsdásodik a tányér egy idő után)
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
SwissAirplan #18747 üzenetére
Meg egy kérdesem had legyen.
UPC kábeles box van az egyik TV elött.
Ha Youtubot nézek rögtön feldobja hogy tv-n megtekintés és szépen ki is rakja a képet.
De ha más weboldalrol videot vagy saját galériából videot akarok megosztani akkor nem találja a UPC box-ot.
Próbáltam több féle cast applikacióval de semmi siker! Van ebbe valakinek tapasztalata? -
shtirley
tag
válasz
SwissAirplan #18745 üzenetére
A fejjel nincs semmi probléma. A tükör méretét növelném 90 centire, amennyiben elfér. Abból a méretből nyugodtan megveheted az elérhető legolcsóbbat is, az is jó lesz.
-
válasz
SwissAirplan #18739 üzenetére
Első körben az "eléggé leromlott a minőség"-et kell rendbetenni. Pontosan mit értesz ezalatt? Mekkora a jelerősség jelminőség? Minden csatornán? Vagy a vétellel nincs gond, és csak a kapott képminőséggel nem vagy elégedett?
-
golya87
őstag
válasz
Hello
Nekem UPC Directem van. HP N40L szerverben egy TBS quad DVB-S tuner. Debianon fut docker-ben egy OSCam smartcard olvasóval és egy Tvheadend szerver. Kodi vagy VLC klienssel bárhol tudom nézni Wifi-n, vagy VPN-en távolról is. (igaz ehhez a 4G kevés, hamar elfogy az adatkorlát)
Viszont a minőségbeli próblémán az én setup-om se segít.
-
Watt25
veterán
válasz
Gyakorlati tapasztalatom nincs ilyenben, csak annyit tudok mondani, hogy a tányéros UPC csak CI -t használ, nem pedig CI+ -t, ezért megoldható lehet.
Kábeles UPC CI+ -t használ, ott csak a huszonakárhány free csatorna működhet ilyen formában.
Viszont, ha a minőséggel gondod van és az elmondásod alapján van lehetőséged kábeles UPC-re áttérni, akkor nem is értem, hogy mire vársz még... -
törölt tag
válasz
Ez - elvileg - egy olyan megoldás amit keresel, DE sajnos csak a kódolatlan (FTA) adásokat képes streamelni a kódoltakat NEM.
... és úgy tudom a UPC tányéros adások kódoltak.
Én jelenleg nem tudok olyan - legális - megoldásról ami bármilyen kódolt TV streamet (DVB-T, DVB-C, DVB-S) IPTV platformra tenne át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Mobil flották
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest