- iGO Primo
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #16982 üzenetére
lehet, hogy nem abban a mappában van lefuttatva, mint ahol gondolod. Ahogy mondtam, mivel a hts felhasználó a gazdája a fájloknak és az ő nevében fut, így a jogokkal nem kellene, hogy baj legyen. Inkább az útvonalakkal. Add csak meg neki paraméterben a változót a létrehozott fájlhoz és az alapján dolgozza fel teljes elérési úttal.
terminálból azért kell a sudo, mert a pi felhasználóval piszkálod a hts felhasználó cuccait.
De akár megpróbálhatod hogy a scripttel létrehozatsz egy fájlt amit megkeresel majd utána hogy melyuk mappában lett.
Touch ittvagyokLehet ezt inkább linux alapozó topicban kellene kibeszélni
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #16980 üzenetére
rosszul írtad be az elérési utat. A pont az elején relatív útvonalat ad. Szedd ki. A tvheadend valószínűleg a hts felhasználóval fut, azzal menti a fájlt is. A felirat kinyerés teljes elérési úttal hivatkozzon a futtatandó binárisra, mert nem tudhatod, hogy alapból milyen környezeti változóval megy. A tvheadend doksiban pedig szépel részletesen leírják, hogy a létrejött fájlt milyen paraméterrel adhatod át a scriptnek.
Tessék értelmezni a hibaüzeneteket, az sokat segítA tvheadendnek is van logja, de a böngésző ablak aljából is felnyitható élő log, ahol láthatod a hibaüzeneteket.
Ja és több önállóságot kérek
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #16976 üzenetére
Nem muszáj, felismeri azt hogy cserélni kell. Ha összegabalyodna a konfiguráció, akkor a /home/hts felhasználó alatt van a beállítások mappája. Ha tiszta lappal akarod kezdeni, akkor érdemes lehet törölni.
Lehet a dpkg -r tvheadend szedné le, nem az apt.
(#16975) Bozek
lutri, csatornánként vagy csatorna-tulajdonosonként eltérő lehet. Legutóbb az analóg időkben néztem ilyen kapcsolójelet adásban, a digitális változatot nem próbáltam még. -
azbest
félisten
válasz
Brandynew #16971 üzenetére
Jó helyen tapogatózol. Amennyire tudom, csak az idő alapján tud rögzíteni.
Ahogy olvasgatok a témában, vannak országok, ahol a jogvédők szerint illegális kihagyni a reklámot a felvételből, ezért szorulhatott vissza. Nem ugrik be mi volt a jel neve a régi időkben.
Szerk, úgy látom mást is érdekelt már ez [link]
Hoppá. Állítólag a 4.2 verzióba bekerült https://tvheadend.org/issues/3228
Fordításkor nem a stabil 4.0.8 kell, hanem a legfrissebb verzió nélküli. De lehet, hogy instabil. Vagy nem adja az adó.
-
Laca0
addikt
válasz
Brandynew #16941 üzenetére
Szia!
A te leírásodat követve én is ki akartam próbálni raspian alatt a tvheadend-et.
Feltettem alapból a legfrissebbet, ami ma elérhető.
Odáig jutottam a műveletekkel: "sudo apt-get install patchutils"
Ekkor hibákat ír ki: "can't write /var/cache/man..."
Újraindítom a raspit, de nem indul újra. Minden boot folyamat lefut, OK minden. Utána meg csak villog a cursor a bal felső sarokban és fekete a háttér.
Letöröltem az egészet, kezdtem előröl. Ugyanaz a hiba.
Mi lehet a gond?
Van ötletetek? -
azbest
félisten
válasz
Brandynew #16950 üzenetére
azt nem tudom hogy támogatja-e, hogy csak a teletext pidet mentse. Olyasmi viszont láttam, hogy lehet recording profilt létrehozni és ott látok egy paramétert, ahol meg lehet adni a parancsot, hogy mi fusson le a rögzítés vége után.
Esetleg oda lehet tenni egy script hívást, ami a videofájlból kiveszi a textet és törli, ha sikerült. Ha lehetne pid típusra szűrni a filterben, akkor nem is kéne rögzíteni.
dokumentáció http://docs.tvheadend.org/
-
Brandynew
őstag
válasz
Brandynew #16946 üzenetére
Ohohohóóóó!
Ezzel talál csatornákat:
https://github.com/OpenELEC/dvb-firmware/blob/master/firmware/dvb-tuner-si2158-a20-01.fw
Akkor most hogy is kell beraknom tvheadend-be?
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #16943 üzenetére
Szerintem használd az eredeti kernelt, media build nélkül. Tiszta, friss raspbian.
ne nevezd át, előbb próbáld rendes néven, ahogy openelec repóban van. Lehet hogy sérült fájl esetén is úgy jelzi a hibát, mintha nem találná.
(#16944) golya87
jaja, ha a kernelhez van modul és le is van fordítva, ott a helyén, akkor csak a fw fájl kell. Van tuner, minek az sem. Ha újabb kerneltől van támogatás, akkor segíthet a media build, mert az a legfrisebb. De pont ezért okozhat bajokat is. -
azbest
félisten
válasz
Brandynew #16941 üzenetére
Az aktuális 4es kernel már támogatja, nem kell fejlesztői media ágat rátelepíteni.
A firmware fájlok kellenek. Azt én az openelec firmware repójából szoktam letölteni, de lehet ugyanazok.de ha megnézed a fájlok neveit és a hibaüzeneteket, akkor látni. hogy rossz néven mentetted, nem dvb-demod kell legyen az egyik neve.
firmware file 'dvb-tuner-si2158-a20-01.fw' not found
Esetleg amit letöltöttél az valójában nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged