Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz IldiH #17372 üzenetére

Pedig ez így nem áll össze, mert az AV-bemenetre nem hat ilyen zavarás. Legfeljebb 1-2 csatorna ütközhet a magnó modulált csatornájával, de az nem feltétlenül hat vissza a bemenetre.

Amikor mindegyik zavaros lesz, az a magnó koax. kimenetén van, tehát amikor a modulált csatornáról nézik a TV-t.

Ilyenkor szoktam az ügyfeleknek ajánlani vagy bekötni egy AV-kábelt (SCART és/vagy RCA) amivel a problémák megszűnnek. Képminőség is jobb lesz, hiszen kimarad a folyamatból a többszörös jelátalakítás.

Ha mégis marad pár zavart csatorna, akkor a magnó modulátorát OFF-ra kell állítani, vagy régebbi típusoknál a magnó hátán lévő trimmerkondit olyan csatornára tekerni, ahol nem zavar. Utóbbi megoldás lehet szükséghelyzetben is, ha nincs AV-kábel.

• Kernel

nagyúr

válasz IldiH #17366 üzenetére

az utóbbi időben már videót sem tudtam nézni az AV-n, mert a Digi oda tett valami műsort.

Akkor azt nem AV-n nézted szerintem. A videomagnó modulált (koax.) kimenete szokott ütközni a kábelcsatornával, amikor már telítődik az összes üres hely.

Az AV-csatlakozást ez nem zavarja, legfeljebb a modulátor zavarhat egy vagy több csatornát (tehát nem az összes vételét), ilyenkor szokás a modulátort lekapcsolni a magnón. Vagy jobb esetben a modulált csatornát még át tudod állítani egy üres helyre, ehhez is a videót kell piszkálni. Tehát most nem is ez a lényeg.

Ha a TV AV-bemenetét használod, akkor a természetesen AV-re kell kapcsolni a TV-t.

Így nem lehet tudni, hogy jól csináltad-e, de ha tudsz további részletet írni vagy fotót csatolni, talán kideríthető.

Vagy keresztpróbákat kell végezni, másik készülék stb.

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz IldiH #17361 üzenetére

Ne coax-al kösd össze, hanem az AV csatlakozóval. A box-on van 3 RCA csatlakozó a videónak, és a hangnak. A JVC-n nézz szét, hogy milyen AV bemenete van, és vegyél egy nekik megfelelő csatlakozót.
    Tehát az 1ik vége 3 RCA dugó ami a box-ba megy, a másik vége pedig passzoljon a JVC-be.

Nincs benne RF modulátor mint a VHS magnókban. Az antenna be/ki csak egy opció, hogy felfűzhesd a központi antennára.

Új hozzászólás Aktív témák