- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi63
senior tag
válasz
pinnacle #16665 üzenetére
Jó a UPC box, évek óta használtam gond nélkül. Én igazából (3D) blu-ray lejátszót kerestem, mert az előző 5 év után beadta a kulcsot. Akkor vettem észre, hogy vannak olyanok, amik kezelik a CI+ kártyát. Dupla haszon, ha nem tripla. 3D blu-ray, médialejátszó, és megy rajta a UPC kábel. Ha igaz...
Egyébként a gyári LG HR925C user manual szerint (93 oldal) .ts-t rögzít, ami eléggé meglepett. Ezek szerint mégsem kódolt adatfolyamot rögzít, hanem médiafájlt. Nem is találgatok tovább, majd kiderülnek a részletek hamarosan.A Venton Unibox képét ne vedd alapul, mert az a műholdas tunerrel szereltről készült. Valójában 2 x DVB-C/T2 dupla tuner van benne, amivel a földi (MinDig TV) és a kábel (Digi, UPC, etc) adásokat lehet fogni. A legtöbb üzletben eleve úgy árulják, hogy magad választhatod ki, milyen tunerrel kéred. Példa. Csak nem a legjobb, mert itthon drága. De kell még bele HDD is, meg fel kell turbózni egy szoftverrel, hogy kezelje a CI+-ot. Az viszont nem téma, a Venton oldaláról letölthető.
-
Kernel
nagyúr
válasz
pinnacle #16670 üzenetére
A korábban linkelt LG HR925-re kerestem, amit pedig most linkeltél, SAT-tuneres, 2 db LNB-fejet lehet rá csatlakoztatni.
Inkább úgy mondanám, hogy a dekódolt műsor nem jön ki, csak a HDMI, illetve RCA-aljzatokon.
A nagyfrekvenciás loop csak a bemenő antennajelet viszi tovább változatlan formában, ez ilyen értelemben kódoltnak nevezhető.
-
Kernel
nagyúr
válasz
pinnacle #16668 üzenetére
Általában egyszerűbb a hurkolás, több boxon is át lehet fűzni, ha kell.
De lehet valakinek olyan igénye is, hogy szeret áramtalanítani, készenléti táp nélkül viszont nem működik a belső erősítő, neki mondjuk jobb a passzív splitter.
Úgy látom, a SAT változatnál van csak bemenet, a C/T tunernél van loop, ami szerintem el is várható, nem jár komoly költséggel:
-
Kernel
nagyúr
válasz
pinnacle #16665 üzenetére
Az csak loop, vagyis áthurkolás, természetesen nem erre vonatkozik, amit a modulátorról írtam.
Majdnem egyenértékű a splitteres elosztással, csak a splitter passzív, ezért jelvesztéssel járhat, míg a készülékek loop aktív erősítős megoldása kompenzálja a beiktatási csillapítást.
-
csabi63
senior tag
válasz
pinnacle #16661 üzenetére
Azt én kétlem, hogy ebből a felvett adást pl. át lehetne vinni PC-re. Vagy bármi máson vissza lehetne nézni. Egy kódolt adathalmazt vesz fel szerintem, amit semmi más nem kezel. De az nekem egyáltalán nem szempont, csak működjön az időzített felvétel EPG-ről. Nem pakolgatok én műsorokat PC-re, ez az opció nem érdekel.
Arra vannak linuxos STB-k, korábban linkelték pl. ezt. Na ez tuti .TS-ben rögzít, amit már egy jobb hajszárító is lejátszik. -
Kernel
nagyúr
válasz
Modulált kimenetre gondolsz valószínűleg, mint régen a videomagnóknál, ami egy adott csatornára (pl. UHF 33) felteszi a műsort.
Csakhogy az egyszerű analóg modulátorral SD-adást lehet szimulálni lényegében, azzal mit sem érsz. Digitális modulátort pedig nem tesznek ilyen eszközökbe, gazdaságtalan is lenne.
-
Watt25
veterán
válasz
Nem igazán értem, hogy hogy jön ide az antenna kimenet... Ha csak egy kártya van, akkor UPC kábel esetén a tévébe (is) bedugott koaxon kb. 20 csatornát nézhetsz (kódolatlanok), a többit pedig HDMI-n keresztül.
Ha a tévén is akarod nézni a felvevő bekapcsolása nélkül az összes csatornát, akkor kell két kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest