- Google Pixel topik
- Magisk
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
...Smart Cutter for DV and DVB (van belole ingyenes, de az vizjelezi a vagott videot)...
Ez a progi nekem soha a büdös életbe nem ott vágott, ahol én mondtam neki. Szerintem kutya füle ez a hangzatos "frame accurate cutting", kb annyit ér, mint a sokkal szerényebb és full ingyenes h264 ts cutter. De ha Nálad jó volt, akkor írd le hogy csináltad és nekiesek mégegyszer.
MKV-ba viszont meg nem sikerult 1080i50 videokat bemuxolnom hiba nelkul (allitolag az mkv nem kezeli jol az 50i tartalmakat).
Ez alatt azt érted, hogy nem tömöríted újra, csak mkv-ba csomagolod a már felvett képet és hangot?
Nekem ez szokott mennyi. Valamivel szétszedem a felvett .ts anyagot, majd mkvmerge-vel újramuxolom, de a 25 fps helyett 50-et kell neki megadni. Nekem így úgy emlékszem ment. Újratömöríteni meg nem nagy kunszt, arra van ezer progi, csak időigényes, jobb minőségű nem lesz, de legalább ki lehet vágni akkor már a reklámokat. -
nfsu17
veterán
Hangcsúszás problem.
Nekem kmplayerrel és mpc-hc-val lejátszva is van minimális a/v aszinkron, de mindig ugyan annyi.
VLC-vel lejátszva nincs.Ha kivágok egy kis részt egy filmből, staxrip-be bedobom kódolni, akkor ott sem kell piszkálni a hangot, hogy megadok neki ms-ot, stb, teljesen jó defaulton.
Próbáltátok már a VLC-t lejátszásra? Ez lejátszó függő is lehet, nem?
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7321 üzenetére
Nekem is win7 64 bit van, és a kodekek működnek, de csak 32 bitesek.
A vágás meg nem a legkorrektebb.
De mivel m1, m2, duna nem ad reklámot a film KÖZben, ezért leszélezni könnyen le lehet, és nem csúszik a hang. Végülis nekem ez a megoldás.
Amúgy meg nagyon nincs megoldás, a GOP miatt nem lehet frame pontosan vágni, tehát újrakódolás nélkül nem hiszem, hogy tudnánk nagyon pontosan vágni, így én végülis fel is adtam már ezt, mert hónapok óta nem jutottam előbbre. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7317 üzenetére
Nekem is a croppolás jutott először eszembe a szélezésről, de tök mindegy, én vágásnak hívom.
Azért, hogy valami kézzel fogható is legyen.
TSDoctorba betöltöttem egy 1 óra 49 perces filmet, amit tegnap vettem fel dvb-t m1 hd-ről, bár nem hd minőség.
3 részt választottam ki magamnak megtartásra, fejenként 5 percesek, az elejéből, közepéből, végéről. Lett 16 perc, amit végül megtartottam. Ha így jobban érthető, akkor megtartottam a reklámokat a filmből és kivágtam a filmet a reklámok közül.
Kimentettem az anyagot.
VLC-vel lejátszva, a vágási (elnézést, szélezési) pontokon a kép szétesik, kockásodik, kb fél másodpercre. Nagyon szétesik a kép, elég élvezhetetlen, viszont a hang nem csúszik sehol sem, a legvégén sem. Viszont minden vágási ponton szétesik a kép, de újra összeáll fél s múlva.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7315 üzenetére
a Kaffeine m2t-ben rögzít.
Sajnos nem ismerem.
DVB-T-ről beszélünk most? m1 hd, m2 hd, duna hd?
nem szeretném átkódolni
Nem beszéltem átkódolásról, a tscutter nem kódol semmit sehova, csak kivágja neked azt, amire szükséged van. Pár másodperc alatt nem is lehetne átkódolni egy órás anyagot.
csak le szeretném szélezni,
Ezt még kifejtenéd nekem?
ki szeretném vágni a hirdetéseket
Erre van a tscutter. Az, hogy a kész eredmény jó-e vagy nem, mondjuk 5 kivágott reklám után, az már más kérdés.
Tehát nálam nem az mpeg4-es fáljok valódi vágásáról van szó, hanem a HD-s mpeg4-es transzport-szteamok splitteléséről.
Én vágás alatt azt értettem, hogy adott egy film, közben 5 reklám, kivágom a reklámokat, megmarad a film.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7313 üzenetére
Milyen eredményt nem hoz?
Mi az az m2t?
Én ezt a ts cuttert használom, meg a tsdoctort, de nem sok különbség van köztük.
Ha nem hibás a stream, akkor szépen, gyorsan beolvassa, megnézem mit akarok megtartani, majd eleje, vége, cut és kimenti szintén .ts-be, mint amiben volt, nem nyúl bele, nem csúszik el a hang, stb.Célszerű .ts-be menteni a dvb-t anyagokat, mivel úgyis a felvevés az a stream lementése, a ts meg a transport stream rövidítése.
Nekem csak annyi a gondom a h264-vel magával, hogy nem lehet frame pontosan vágni, legjobb esetben is fél, 1s eltérés lesz az általad kijelölt és végül kimentett anyag között.
-
nfsu17
veterán
Karácsonyi meglepetés a MinDig TV-n!
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7141 üzenetére
Passz. Én k-lite kodeck pack-kal telepítettem sok egyéb mellett, azóta ott van a listában, külön is fel lehet tenni, csak ahhoz meg én nem értek. De google> monogram aac install, pl és tuti megvan a megoldás.
VLC mellé amúgy nem kellene, ha csak lejátszás a cél, a VLC tudja ezt az aac-t. -
nfsu17
veterán
Nálunk pedig elveszik az analóg kiosztás, fel is hívja rá a figyelmet keresés előtt, hogy törlődni fognak. Erre még nem jöttem rá, hogy működhetne másképp. De nem is merültem bele mélyebben. Biztos ez csak tévé specifikus, a mienk ilyen, a komolyabbak már csak megbirkóznak ezzel.
Már nem jeleznek rá a vírusirtók, akik eddig ettől féltek, most hajrá, próbálják ki.
-
nfsu17
veterán
Hogyafenébe ne.
Eszméletlen képe lesz, majd meglátod.
Dugsz a tévé koax-ába egy antennát (erősítős Hama szobai pl) (bár én a leadtek gyári kekszét dugtam bele és tökéletes volt a kép), majd a tévé menüjében keresel olyat, hogy DTV, vagy nem tudom most pontosan mi a neve. Vagy csak egy keresés mindenre. Ez már tévé függő. Ha van elég jel, meg fogja találni, semmi állítgatás nem kell hozzá, semmi plusz ketyere, tudás. -
nfsu17
veterán
Új verzió jelent meg (hosszú idő után) a SmartDVB programból.
0.2.0 itt -
nfsu17
veterán
"...A több mint 120 ezer MinDig TV háztartás számára, melyek már rendelkeznek
DVB-T vevőeszközzel, december hónapban minden este az AXN csatorna előfizetési díj nélkül érhető el az Euronews csatorna helyén..." -
nfsu17
veterán
Akkor még várok, ha mégsem lesz jó.
Tényleg ezt ennyire bonyi megoldani a mai modern korban, hogy VAGY Mindigtv-t nézek antennáról, vagy kábeltévét kábelről? Ennyi lenne a technika?
-
nfsu17
veterán
Az a szöveges akármi nem a teletext akar lenni?
Tudnátok valami tippet adni, hogy tudnám megoldani, hogy a tévénken a mindigtv (ami koaxon jön), meg a vidanetes előfizetésünk (akár analóg, akár digis) IS be legyen kötve egyszerre a tévébe, és vhogy a tévéből tudjam választani, hogy melyiket akarom nézni?
Most koax ki, másik be, így megy. Elég macerás. -
nfsu17
veterán
A h264tscutter simán vágja a több audios folyamokat. Most vettem fel m2-ről, video+mp2+ac3+ttx. Beolvasta, vágta, lejátszáskor ott van mind2 audio. Ettől függetlenül volt már, hogy elszállt a progi, valószínű hibás résznél száll el, amit akár szabad szemmel észre sem veszel, de mondjuk tsdoctor meg kiszúrja.
Az ac3-at érdemes meghagyni, de nagy jelentősége nincs, nem 5.1 egyik sem, így nagy különbség nincs köztük. Mp2 amúgy az, nem mp3.
VLC-vel lehet még teljes muxot felvenni, ha vki akarná.
Én SmartDVB-vel veszek fel és itt is kitudom választani a hangsávokat. Még az LCD tévénken is. Ott az ac3 kicsit hangosabb, szgépen meg halkabb.
A tsdoctor jó cucc, csak 30 napos, az meggyógyítja a felvételt, meg vágni is lehet vele, bár én még nem jöttem rá hogy, de úgyis lejárt, nem tudom feltenni újra. Lényegtelen.
-
nfsu17
veterán
Feltettem VirtualBox-ba egy XP SP2-őt az adatlapomi gépem alá. 1024MB RAM, 10GB HDD, stb. Lehetséges, hogy a Tsreader lite-nak gyenge ez a virtuális gép? Először 512MB-al csak 16Mbit-el jött a mux, tele con. error hibával, majd 1024-el már ment 19Mbittel, de itt is tele van con. error count-al. Mit kell még beállítani vbox-ban? Kicsit kétesélyes a kérdés, mert mehetne vbox topikba is, de ha megmondjátok win7 64 bit alatt hogy indulna el a tsreader, nekem az is jó lenne. A dll bemásolós, regisztrálós nem megy, azt már ellőttem, laptopon xp alatt viszont jó.
-
nfsu17
veterán
válasz
Core2duo6600 #6863 üzenetére
Ha csak tesztelgetni akarsz, akkor SmartDVB, picit hasonló a DVBViewer-hez, ingyért, de nem tud annyit az tény.
Nézésre tökéletes, AAC hangot megfelelő kodekkel kezeli, felvenni tökéletes, időzített felvétel működik, akár alvó gépállapotból is. -
nfsu17
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Vasárnap kipróbálom ezt a Hama-t, addig nem sok mindent tudok tenni. Max még annyit, hogy mégegyszer a szomszéd szobában laptopról kipróbálom, ott elméletileg múltkor nem volt zavar.Amúgy meg elég gyanús hogy csak digitális térerője van. 0 vs 100%, a kettő között meg semmi.
Ez a program hibája szerintem, korábban is mondtátok, hogy win-es jelerősségmérőnek nem nagyon szabad hinni. 0%-nál is tökéletes a kép, viszont ha a jelminőség 60%-körülre esik le, akkor már van képszétesés.
-
-
nfsu17
veterán
A jelerősség az necces kérdés:
SmartDVB ugyan jelzi, de vagy 0 vagy 100%, nincs köztes érték.TSReader ilyen -3200-tól 12000-ig minden értéket mutat, csak %-ot nem.
Nem, nem mindehol egyforma a zavar, van ahol pl bekapcsoláskor! nincs hiba tsreader szerint, csak kikapcsoláskor.
Nem tudom számít-e valamit, de pl az 5.1-es hangszóróimban is hallok "reccsenést", mikor kapcsolgatom a lámpát.
Plafonba épített 35, vagy 50W-os, 14db (tudom, minek ennyi, nem én terveztem).
Kapcsoló szikrázása? Ez nem tudom mit jelent. Amivel felkapcsolom a lámpákat? Az nem szikrázik tudtommal.
Ezt bár csak egyszer teszteltem, de a szomszéd szobában, ami pár méterre van csak, ott nem zavar semmit.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Lenne 2 kérdésem:
Az egyik:
Van nekem itthon a fiók alján egy ilyen erősítőm, amit még analóg tévézéshez vettem, végülis működött, csak semmit nem ért. Ki kellene próbálnom, hogy dvb-t esetén hoz-e javulást a problémámon, ami az, hogy ugye mondtam korábban, hogy a sok spotlámpa az előtérben megzavarja fel/lekapcsoláskor a jelet 1-2s-ig és szétkockásodik ekkor. Azt hittem, hogy valami feszültséglengés (nem értek a villanyhoz, sorry), vagy mi lehet.
DE nem. Teszteltem laptopon, ami akkuról ment, sehogy nem volt hálózatra kötve és tsreader-el figyeltem a hibákat és a felkapcsolás idején rengeteg hiba keletkezik. Itt más a hiba, nem az áram.Lényeg a lényeg, full egyedi hiba, de meg szeretném oldani. Kezdésnek ezzel az erősítővel, csak addig nem állnék neki, míg valaki hozzá nem értő megmondja-e a frankót, hogy egyáltalán érdemes-e, vagy mivel analóg cuccra van, semmi értelme nincs, vagy csak tönkreteszem az usb-s cuccot (annyit nem ér), szóval ilyen segítséget szeretnék.
Logikusan úgy kötném be, hogy először áram alá helyezem az adapterrel, a bemenő oldalra kötöm a gyári "kekszantennát", a kimenő oldalra egy méteres koax kábelt, annak a végét meg a tunerbe.Második körben (vasárnap) próbálkozni fogok egy ehhez hasonló Hama erősítővel. Ezt ugye rá lehet kötni usb-s tunerre is, igaz? Az erősítő nem tud kárt tenni az usb-s tunerben?
Hozzá kell tennem, hogy itt van 1,5km-re a torony, a szobában sok ponton tudom fogni 100%-os jelminőséggel az adást a gyári "kekszel", de ez úgy tűnik mégis kevés. Ezért erősíteném fel a jelet, hogy ne zavarjon be a lámpa. Ez így hülye elgondolás, vagy kár kísérletezni vele? Végülis ingyen kísérletezgetek, mert minden alkatrész megvan hozzá, csak idő kérdése az egész.
Gondoltam arra is, hogy veszek egy kültérit, és feldobom a szekrény tetejére az ablak mellé (tető nem játszik), nem tudom többet érne-e, mint egy Hama.
-
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
enginev3.0 #6794 üzenetére
Általában, amivel nézed, az fel is tud venni.
SmartDVB, VLC, DVBViewer, PVR2, stb.
A mérete nagy lesz, ha pl duna-ról veszel fel, annak majdnem 1MByte/s a streamje. -
nfsu17
veterán
válasz
N-vidi-A #6780 üzenetére
Jó kérdések, egyikre sem tudok optimális választ adni.
Kinek mi mennyit ér, az tök szubjektív. Én 7500-ért vettem év elején és amennyi (hd) műsort már felvettem vele, és az mennyi örömet okozott nekem, annyit bőven megért. Persze minél olcsóbb, annál jobb, de nekem biztosra kellett mennem, hogy 64 bites támogatása legyen, ennek volt, nem tököltem tovább, megvettem. ebay, meg ilyen dolgok nálam nem játszanak, ezért magyar pénzben számolva megérte nekem.
Mivel nem pesti vagyok, így erre végképp nem tudom a választ. A gyári kekszantennával simán 100%-osan veszem a jelet 1,5km-re a toronytól, úgy, hogy nem is a toronyra néz az antenna.
Van hozzá cd, ami rögtön kuka, ha van neted, jó nagy teljes értékű távirányító, ami nekem nem szükséges, a készülék minőségi hatást kelt, de ennek sincs sok előnye, inkább legyen tartós, megbízható, mint szép. De formás alakja van, meg kell hagyni.
------
SmartDVB fejleszti a CI supportot a programjához, talán ez is lehet a továbbiakban egy alternatíva, bár nem értek a dologhoz, gondolom közzéteszem, hátha vkit érdekel.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Egyszerűen még mindig nem tudom megoldani, hogy hogyan kell egy csatornát felvenni dvb-t-ről. Muszáj nekem az 1, mert ha több, azt nem nagyon kezeli semmi, tsmuxer is kihal az aac hangok miatt.
Valami olyasmit írnak a vlc fórumon, hogy:
:program=100 (pl m1), ezt beírom az alá a sor alá, ahol kiírja, hogy melyik dvb-t frekiről akarok felvenni...majd mentés, célfájl. Ugyan úgy felvesz mindent.Én nem értek a linux nyelvhez, így lehet az sem jó, amit csinálok.
Azt meg már meg sem merem kérdezni, időzített felvételt hogy tudok csinálni, hogy ha nem megy a vlc, akkor is mondjuk 15:00-tól vegyen fel 10 percet, majd lépjen ki a programból.
-
nfsu17
veterán
Lejátszással van gondod?
Miért nem használod a vlc-t? Mindent tud amit kell. Még a feliratot is szépen lejátsza teletextből. RTL Klub-on is van hang. Most már DXVA is van. Feltétlenül kell a MPC-HC? Mert ott nekem mindig csúszik picit a hang a videóhoz képest, míg vlc-vel nem. -
nfsu17
veterán
Én egyedül a VLC-vel megyek valamire a mindig-es adásokkal. Ezzel pörfektül megy minden, az aac, a videó, minden. Kis helyet foglal, mindent lejátszik, skinezhető, saját igény szerint beállítható, flott kis program, én áttértem erre kmplayer-ről.
-
nfsu17
veterán
válasz
Capella #6640 üzenetére
Gondolom nem vígasztal, de én a Leadtekem nem tudtam működésre bírni, sem a bemásolós dll-el, sem semmivel.
Azért ha vkinek mégis összejött, szívesen venném, ha leírná. Mert akármit választok ki, mindig errort dob.
Ezért ezt tettem fel helyette, 21 napig mindent tud, utána kuka, de antenna beállításra jó, ha arra kell. A progi zhagyma érdeke, ő találta.
-
nfsu17
veterán
Ehhez tud vki valamit, hogy dvb-t-n mi lesz?
-
nfsu17
veterán
Köszi a tippeket.
Nem akarlak megsérteni, mert értékelem a segítséget, de sajnos nem tudom kivitelezni egyiket sem. Ha kiveszem az égőket, akkor ott maradnak üresen a lyukak? Ezek a plafonba vannak beépítve. Nem hinném, hogy trafóról mennek. 3 fázisunk van, de az átkötést ha lehet nem csinálnám meg, mert kb annyit értek hozzá, mint egy óvódás....nem, annyit se.
De tényleg mondom, köszönöm a segítséget, ne sértődj meg kérlek és fogadd el, ha azt mondom, hogy a megoldásod nem tudom kivitelezni. Megoldás híján maradt a "beletörődés", vagy szólni a többieknek, hogy felvétel alatt nincs lámpa.
Ami nem megy, ne erőltessük. Nincs mindenre megoldás. Peace. Köszönöm. -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Most olyan gondom van, hogy ha az előszobában felkapcsolják a villanyt (beépített spot lámpák, 14db 35W (de lehet, hogy 50W), akkor a szobámban (előszoba mellett vagyok) kicsit szétesik a kép és tei error keletkezik (vagy 20-30). Kb 1-2-3s-ig rossz a kép. Lekapcsoláskor már csak 1-2 tei error lesz, ez kevésbé zavar be. Távolabbi lámpák nem befolyásolják, a szobámban lévő plafon égő sem, viszont az asztalomon lévő kis lámpa az megint bezavar.
Gondolom nincs megoldás túrás, fúrás, komolyabb bontás, beruházás nélkül.
A mobil bezavarást megoldottam, hogy arrébb tettem az antennát és így erősebb jelet tud venni a toronyról a dvb-t, vagy csak egyszerűen messzebb van a mobiltól, de ez már nem probléma többé.
A villanyokkal nem tudok semmit kezdeni, plusz nem is tudom mit lehetne.
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #6545 üzenetére
Értem.
És az nagy hülyeség lenne, ha én akkor amiatt hiszem "emelésnek", mert esetleg találtam egy jobb helyet az antennának és most stabilabb 100%-os jelem van? Mert eddig is 100% volt, csak most máshol van az antenna és így 100%.Ha már szóba jött, akkor vki(k) még megnézhetné, hogy nála mennyi is a ráta, mert ha fix, akkor mindenkinél ugyan annyi, nem?
-
nfsu17
veterán
Azt vettem észre, de lehet hülyeség, hogy dvb-t-n (mindigtv) nem emeltek véletlenül mostanában (elmúlt hónapok) a videó bitrátáján?
Pl. Duna mintha 200kb/s-al több lenne (valami 7700 helyett, mintha most 7900 lenne), de főleg m1 szembetűnő nekem, pl. pár hónappal ezelőtti Magyarország története műsorban 5500kbit/s volt a ráta, most meg a 6000-et súrolja alulról.
Csak a VBR kódolás szórakozik velem, vagy van valóságalapja?
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #5589 üzenetére
Ez jó. Köszi.
A hülye tsreader egyszerűen nem megy a dongle gold-al, semmilyen dll-el, ha el is indul lefagy, nekem használhatatlan.
Ez trial ugyan, de 21 napig megy és nagyon sokat tud.
Valahogy sikerült beállítani az antennát és teszteltem a progival (remélem jól) és a TEI error 0, és a Continuity error count is 0. Persze nem csak 2 percig teszteltem.
Végre valamivel letudtam ezt tesztelni, mert a tsreader-en kívül eddig még nem hallottam semmit.
Bátran ajánlom azt a progit, hasznos.
-
nfsu17
veterán
Keksz. Ez tetszik.
De igaz is.
Sajnos nincs lehetőség, mert utcafronton vagyok családi házban és nem lenne nyerő elcsúfítani a bejáratot egy antennával.
Jöhet a köv. megoldás, hogy akkor tetőre, padlásra, de most ezt is vegyük ki a megoldások közül egyelőre.Ez a tecsós dolog ez érdekelne, szinté ingyé van, ennyit megérdemelne a dolog, hátha. Tuti lenne olyan hely itt a szobámban, ahol a keksz is nyerő lenne minden helyzetben, csak most ha tiszta időben megtalálom a jó vételt, akkor esős időben az lehet nem lesz jó. Ha esőben csinálom, akkor meg napsütésben nem lesz jó. Egyszerre meg nem tudok két időjárást csinálni.
, így sose fogom megtalálni az optimális helyet, de még keresgélem, bár már kezdek belefáradni.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Itt szoktam olvasni, hogy az erősítő akkor célszerű, hogy ha hosszú a kábel és az itt fellépő veszteséget akarjuk elkerülni.
Na most nekem a gyári botantenna - ami a leadteknél nem bot, hanem négyzet alakú lapos antenna - is elég volt nyáron a 100%-os jelhez, viszont tegnap buta idő volt, szél, eső, nagy felhők és este eléggé leesett a jel. Az antennát arrébb tettem picivel, az asztalra és máris 100%-os lett a jel. Szóval nekem nem kellene erősítő, csak picivel nagyobb passzív antenna a szobába, ami szerintem megoldaná ezt az egyszer itt jó, másszor ott jó dolgot. 1,5km-re sincs légvonalban az adó, ezért nem kellene nekem nagyobb ketyere.Pl ilyet néztem ki, de ebben is van erősítő, én meg nem akarok ilyet, meg még egy kütyü a konnektorba, nekem erre nincs szükségem.
Van ilyen erősítő nélkül is? Ez szerintetek megoldaná, hogy esőben X helyen jó a vétel, napsütésben meg 50cm-el arrébb, Y helyen?
-
nfsu17
veterán
válasz
Woodcutter #6400 üzenetére
Már többen segítettek, hogy hogy menne a lejátszás, dxva, stb, de nem írtad szerintem a legfontosabbat, hogy HOL szeretnéd mindezt városilag/faluilag fogni. Elég-e a gyári antenna, kell-e valami bikább, stb. Mert ha semmit nem fogsz tudni fogni, azt lejátsza bármilyen gép.
Amúgy nem tudom miért kell a dxva-ért annyira odalenni, én használhatnám, mégse használom. Nekem tök mindegy, hogy a cpu dolgozik, vagy a gpu, mindegyikből van bőven tartalék. Kisebb gépnél nem mindegy, de ha az 1080p már most akadozik, a kártyád meg nem dxva képes, én már most mérlegelném, hogy a továbbiakban érdemes-e foglalkozni a dologgal.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy a csatornákon belül vannak különböző adatfolyamok...teletext, hang, video. Ezeknek van száma elöl...SmartDVB szerint PID...pl az m2-n a video PID 1011, a TXT meg 1003. Minden csatornán úgy van ez a számozás, hogy a legkisebb szám a videóé, az eggyel nagyobb szám a hanggé. Ez eddig oké, de az m2-n ez rossz, mert a txt-é a legkisebb és felvételkor a TXT van legelöl és ezért win7-ben nem lesz a felvett videónak miniatűr kis képe. Mindenhol jó, de itt nem. Mikor feljön a kis ablak, hogy milyen adatfolyamot akarok menteni, akkor minden csatornán a video van legelöl, de az m2-n a txt. Lejátszáskor nincs ezzel baj, meg sehol nem jelentkezik ez hibában, csak ezért nem lesz kis miniatűr kép a videon.
Központi hiba ez, vagy a SmartDVB nem jól számozza?
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Egy olyan OFF kérdésem lenne, hogy nektek is 00000/00000-át ír ki a VLC lejátszáskor az időtartamra, ha dvb-t-ről felvett adást (.ts) játszok le vele? Így fogalmam sincs, hogy mennyi pl az egész adás ideje, mert azt sem látja és belepörgetni sem tudok időre, azaz pl az 5. percbe.
Pikantéria, hogy a win7 meg simán látja a teljes időtartamot, mpc hc is, kmplayer is, de csak vlc alatt van hang pl rtl klubnál.
vlc 1.0.5
-
-
nfsu17
veterán
válasz
z00mhead #5939 üzenetére
Most meg már jó a jel megint, bár nem stabil 100% (lehet majd változtatok megint az antennán), de a tegnap estinél mindenképp jobb. De a meccs után fél órával sem jött még vissza a minőség. Pedig én nem is pest környékéről veszem, ha itt kikapcsolnak egy tornyot, akkor vételem sem lenne, mert csak 1 db van itt. Minden este minden helyen mindig leveszik a jelet? Én ezt nem értem, de így néz ki kívülállónak.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Miért van az, hogy a vb idején, este, meccs alatt, pl most leesik a jelszint akár 80% alá is? Délután minden oké, még a redőnyt sem húztam le, de az amúgy sem zavar vizet, eurovíziót is este vettem fel 100%-os jelminőséggel. De a múlt meccsen is ez volt este, sokszor szétesett a kép, reggel meg mintha fejberúgták volna, újra észheztér, pedig nem állítok rajta semmit.
Kicsit olyan - nem röhögni - mintha elfogyna a jel az éterből, mert most mindenki meccset néz és sok tunert kell kiszolgálni.
-
nfsu17
veterán
Én is ajánlom a H264 TS Cutter-t, ingyenes, egyszerű, de nem vág pontosan (nem frame pontos), de szerintem ez a h264 hibája, mpeg2-őt pontosabban lehet vágni. A SmartCutter-re írja a gyártó, hogy frame pontosan vág, de ez sem annyira igaz, bár valamivel pontosabb, de fizetős és nem ér annyit.
A vágással szerintem nem nyersz sok helyet, mindenképp ki kell venned a fölös csatikat. -
nfsu17
veterán
válasz
Agent87 #5811 üzenetére
Pedig az már jó, ha bejön a taskeng, mert az kapcsolja be a programot elméletileg. Én bekapcsolt gépnél játszottam vele anno, hogy beállítom az időpontot, kikapcsolom a progit, majd szépen elindul a progi, felveszi, majd kilép/vagy kikapcsol a gép. A gépbekapcsolóst nem próbáltam, de neked sem itt van hiba. Többször próbáltad? Nem fagyott be előtt a progi és marad ott folyamatnak?
-
nfsu17
veterán
Úgy olvastam ebben a topikban korábban, hogy asztalihoz létezik. De lehet csak keverem valamivel, sorry.
-
-
nfsu17
veterán
válasz
Agent87 #5747 üzenetére
"Érzel" különbséget a 2 hangsáv között? Nekem az ac3 kicsit halkabb, de amúgy semmi extra. Ha demuxolod a .ts-t, akkor is lesz 2 hangsávod?
--
Ha feljebb tekerem nekem is hangosabb. De mióta nekem gépen van, legyen az akármilyen gép, más beállítással, eddig az ac3-ak mindig halkabbak voltak.
Össz-vissz ennek az ac3-nak 5.1-ben lenne értelme, így sok vizet nem zavar, csak jól néz ki a 384-es bitráta.
-
nfsu17
veterán
Bocs, hogy megkérdezem, de eddig nem írtad, az antennát (ezt sem tudjuk mid van) van lehetőséged forgatni, állítani? Néha milliméterek számítanak, meg vízszintes, függőleges polarizáció, stb, nem feltétlenül a tuner rossz egyből, persze az is lehet.
rapidshare?
Amúgy elhiszem neked ám, feltétlenül elküldeni sem kell, nem nézlek hülyének, csak furcsa.
Például ha VLC-vel nézem az egyhangsávost, akkor nekem is írja, hogy 2 hangsáv van, de hang ott nincs. Ha KMPlayerrel nézem a media infot (tulajdonságok), akkor ott már csak 1 audio sáv van.
-
nfsu17
veterán
válasz
Agent87 #5743 üzenetére
Nekem nem veszi fel a fölösleget, csak azt amit kipipálok felvétel előtt. Próbáld meg mégegyszer, a beállításokban nem kell turkálni erre, max annyit, hogy a rec megnyomására feljöjjön a kérdező ablak, hogy mit akarsz felvenni...videó...mp2 hang..ac3 hang...
Ha van pl KMPlayer-ed, akkor a media infonál tutira megtudod nézni, hogy milyen adatfolyamok vannak. Ha nem, akkor vegyél fel pár sec-et és ránézek én.
-
nfsu17
veterán
Pedig ha win7 lenne, akkor miután feltelepítetted a drivert, akkor a gyári Media Center onnantól szépen kezeli a cuccot és vagy talál csatornát vagy nem. Ha elsőre nem talál, akkor kicsit forgatsz az antennán és újból szkennelsz. Pedig xp alatt mintha egyszerűbben menne a tsreader, csak win7 alatt bosszantós.
-
nfsu17
veterán
TSreader-el lehet ellenőrizni a jelet, meg forgatni az antennát, de nekem win7 alatt a tunereddel semmire nem jutottam. Ellenben a SmartDVB-ben is van jelerősség mutató, ami nekem bevált, mert ha úgy fordítottam az antennát, akkor lement a jel, ha amúgy, meg 100% volt. Azóta is jó.
-
nfsu17
veterán
Így kikapcsolt mobil mellett nincs error tsdoctor szerint az 1 óra 52 perces anyagban.
-
nfsu17
veterán
Okés. Nem egész nap tévézek/veszek, szóval most offlineba nyomom, ha veszek valamit és eddig úgy néz ki ez megoldás. Most telik le lassan egy 2 órás tesztfelvétel, ami alatt végig offline volt a teló, megnézem van-e error benne mindjárt. Holnap meg kitesztelem akkor hol lenne jó a mobolnak. Kb 1,5m van a mobil és a tuner között és kb 2m a mobil és antenna között.
Azért vagyok szerencsés talán, mert nincs 1,5km-re a torony, ráadásul dombon van, én meg alatta, házak is alig vannak, panel meg semmi.
-
nfsu17
veterán
Lehet, hogy hülyeség, de mintha úgy tapasztaltam volna, hogy ha hívnak mobilon, akkor a kép bekockásodik 1-2 s-ra dvb-t esetén gyári botantennával. Ezt még meg is érteném, de ehhez kapcsolódik szerintem, hogy akkor is, mikor a teló az adótoronnyal kommunikál (idle állapotban), ez nem tudom hány óránként történik, de ilyenkor a tsdoctor error-t (tei) talál a felvett anyagban. Most ezzel szórakozok, hogy kikapcsolom a telót és így veszem fel az anyagot és ezt vizsgálom. Így meg nincs error, de még tovább tesztelek.
-
nfsu17
veterán
Örülök, hogy hasznát vetted, nem volt egy túl nagy wászisztdász, csak túl szem előtt volt és elkerültük.
A SmartDVB maga szerintem nem tud dxva-t, ahhoz a legújabb divx h264 decoder kell szerintem. Szerintem, ezért nem kell ezt olyan komolyan venni, nem vagyok ennek (sem) szagértője. Nekem pont az eggyel előtti verzió van fent a gépemen, a klite kodek pakk részeként. Na most feltettem ezt a legújabbat, de nem akart összejönni a dolog...ebben lehet a bénaságom is közrejátszott, de gyak. full elcsesztem az egész progit ezzel a frissítéssel, úgyhogy mehetett a rendszervisszaállítás. "Sajnos" nekem nem is olyan lényeges ez a dxva, könnyen viszi a gép a hd adásokat. Meg MPC-HC-val valahogy a dxva-s videók, ha abban játszom le, nem olyan szép élesek, mint mondjuk KMPlayerrel, ami nem dxva-s. Pedig semmi filter, meg mű cucc nincs KMPlayerben bekapcsolva, de valahogy nem használom a dxva-t.
Nem, nem működött.
Kínlóndtam vele vagy 1 órát, találtam 1 dll-t, amivel majdnem elindult, de utána már le is fagyott a progi.Az antennát még anno a SmartDVB L: és Q: értékek figyelésével lőttem be és azóta is jó. Bár ezeket az errorokat ez nem figyeli, így nem tudom, hogy ez csak látszólag 100/100-as vétel, vagy a progi vág át, de képhibával még nem találkoztam. Max ha hívnak mobilon.
A tsreader-el vizsgáltam át még a 30 napos lejárat előtt felvett adásokat, és mindig hibátlanok voltak.
-
nfsu17
veterán
Feltöltöttem a tegnapi nyitókoncert egyik számát, a Shakira - Waka waka-t, amit dvb-t-ről vettem fel, ha esetleg vki megszeretné nézni. És ha már megnézte, véleményezhetné, hogy csak nálam nem olyan "igazi" HD-e, azaz pl láttam már ennél szebbet/jobbat/élesebbet is, ahol az arcszőrzetet meg lehet számolni (eurovízió), meg a végén a konfettiknél eléggé látszik, hogy 2x ekkora bitráta is bőven elférne (bár ezt mindenki tudja úgyis). A hang sem volt az igazi, se az mp2, se az ac3, midegyiknek olyan fura "effektje" van, meg szerintem halkabb is volt, mint az átlag.
Ha vki jártasabb a hd-ban, az tényleg mondhatna pár szót.
-
nfsu17
veterán
Az úgy már nem megfelelő összehasonlítási alap, ez gyak. egy koncert volt sok fénnyel, mozgással, félrefókuszálással, amit majd Te fogsz nézni az tök más kategória. Az első 5 perc valóban nem volt rossz, de pl Shakira waka waka alatt mérhetetlen pixelesedés volt a sok konfetti miatt, ami mondjuk az alacsony bitráta következménye.
-
nfsu17
veterán
Na, lement a nyitóünnepség hd-ban.
Érdekelne a véleményetek, hogy "mit láttatok".
Nekem is megvan, de addig nem merem leírni, mert lehet csak nálam volt ilyen, aztán abból csak égés lenne.
Képminőség, bitráta, hang(csúszás), stb.
Csak így egy mondatban: az eurovíziós dunás hd minőségtől "picit" rosszabb volt. Most vagy ennyit számít 1920-1440/7700-6500 kbps, vagy én néztem be valamit.
Az olimpia is jobban tetszett, akkor nekem még újdonság volt a hd, szájtátva néztem a síugrást, stb. Ha ez lett volna életem első hd felvétele, rossz szájízzel keltem volna fel a tévé elől. Így nem akkora a csalódás, mert tudom, hogy lesz (volt) ennél még jobb is.
-
nfsu17
veterán
Ezt a kérdést akkor felejtsük el, nem is akarok tovább kínlódni ezzel a cuccal.
Azoknak is írom ezt, akik CSAK felvenni akarnak megjelenítés nélkül, most itt egy kipróbált, működő leírás, program!!
A SmartDVB programban (ami már egy ideje fent van, de eszembe nem jutott volna a beállításokat/menüket átnézni alaposan) van egy olyan pont, hogy Renderless mode.
Na ezt szépen bekapcsoljuk, ekkor képernyő fekete/no hang, CPU használat 1-2%. Megnyomjuk a REC gombot és nem kell megijedni, szépen felveszi az adást, attól függetlenül is, hogy mi azt nem látjuk. És még ekkor is csak 1-2% a cpu. A felvett anyag tökéletes.2 lehetőséget próbáltam ki.
1. Nézzük az adást, hogy mikor kezdjük el felvenni a műsort. Mondjuk elindítjuk a REC-et, miközben még van kép. De úgy döntünk, hogy pár perc után mégis inkább Renderless módba megyünk. A felvételt nem kell leállítani, elég csak a rend. módot megnyomni. Annyi hátránya lesz ennek, hogy a már felvett anyagban az átkapcsolás idején kb 1s (jobb esetben pár frame) hang/képhiba lesz, mintha lecsökkenne a jelminőség.
2. Már renderless módban vagyunk és ekkor indítjuk el a felvételt "látatlanban". Ekkor a felvételen nem lesz hiba.
Csak azért írtam ezt le, mert már többször feljött ez a téma, de úgy vettem észre pontos és konkrét megoldást még senki nem adott.
Ha csak én nem vettem észre, akkor sorry.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Tud vki jelenleg is működő beállítást VLC-hez, amivel:
-CSAK egy adást veszek fel, nem az egész muxot,
-újrakódolás nélkül, eredeti állapotában,
-közben nem nézem, csak felveszem, azaz minimális CPU használat van ekkor?Sehogy nem jön össze, akármit próbálgatok, nem nekem való ez a VLC dvb-t-hez, de működnie kell ennek a ....
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #5433 üzenetére
Félve merem megkérdezni.
Csak egy csatornát hogy lehetne felvenni? Én a felvételt sokszor utána még felhasználom átkódolásra stb, és kicsit könnyebb lenne egy stream-et kezelni, mint sokat.
Írták külföldi fórumon, hogy lehet és nem az angol nemtudásom ami gátat szab, hanem ez a linusxos környezet, én win-en szocializálódtam...na meg a SmartDVB sem ennyire körülményes.Felvétel elindításakor nekem lepause-ézik a kép. Normális ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Google Pixel topik
- Hálózati / IP kamera
- Bluetooth hangszórók
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Honda topik
- További aktív témák...
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest