Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Gusztáv

  addikt

  Hello, pár program ami működik mpeg4-el:

  Progdvb (nekem sokszor lefagyott és átláthatatlan a csatornakezelése, ezért hanyagolom)

  Dvbdream (egyszerű, csak a video codec-el kell kicsit szarakodni, x264-hez coreavc vagy powerdvd 7-8 legyen fenn a gépen, akkor be lehet állítani, hogy azt használja). A progi stabil, nálam megy rajta DVB-T: 4 mpg2, 1 mpg4, plusz DVB-S két műhold összes csatija. A kártyát manuálisan kell váltani, ez nem túl elegáns, viszont megy rajta a német Premiere csomag, (persze van hozzá előfizetésem :)) ). Van PIP. Ahhoz, hogy megtalálja a DVB-T, egy új transzpondert kell létrehozni, mert alapból nincs benne a magyar frekvencia, ez általában minden progira igaz, hogy trükközni kell, mert csak az előre beállított frekiken keres adást.

  Mediaportal: szerintem a legkirályabb progi, ez egy htpc frontend, külön tvserver résszel (nem kell a tv proginak futnia egy időzített felvételhez, elég ha a gép be van kapcsolva), több kártyát kezel (nálam analog tuner, DVB-T, DVB-S), közös csatornalistát használ, automatikusan váltogat a kártyák között. Itt a dvbt.xml fáljba kell beírni a magyar adás rekvenciáját, mert ebben sincs benne. Több kliens programot ki tud szolgálni, pl egyik gépen műholdas adást nézel, a másikon dvb-t, sőt az egy frekvencián lévő adókat egyszerre tudja kezelni. Pl magyar adásnál, mivel mindegyik csatorna a 714000-en van, egyszerre tudsz felvenni 4-ről, és az ötödiket még nézheted közben.

  Powercinema: ezt az Asus tv kártyához kaptam, itt semmi szopás nem volt, szépen megtalálta elsőre az analog és digitális adásokat is. Van PIP is. Ez is frontend progi.

  Asus Ezrvcr: ez jött még a tuner kártyához, pl ezzel soha nem sikerült megtalálni a digitális adásokat.

  Bocs, egy kicsit hosszú lett. DVBDream, Mediaportal beállítás ügyében tudok segíteni, ha nem megy.

  Laci

Hozzászólok Aktív témák