Hirdetés
- Beköltözött a ChatGPT az Ulefone filléres órájába
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- 100 wattos töltést és 27 wattos fordított töltést kap a Redmi Turbo 5 Max
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Apple iPhone X - vissza a jövőbe
- iPhone topik
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Tényleg nem a vita kedvéért :), de én is kifejteném a saját álláspontomat.;]
A self made home video nekem presztizskérdés. Röstellném a képemet, ha a néző, legyen az családtag vagy ismerős elnéző mosollyal nyugtázná, hogy - igen, kicsit ugrál a kép, kicsit erősek a szinek, .. nicsak akadozik a '''film'' - tehát minimum kábeltv minőséget csinálok (legalább is arra törekszem) képileg csakúgy, mint technikailag.
A szoftveres kodekek között valóban jelentős külömbségek vannak, de ezek túlnyomórészt nem a gyorstömörítésnél mutatkoznak meg, hanem éppen a lassú, precíz munkánál (bitráta, többmenetes tömörítés, kvantálási zaj csökkentés, kamerazaj szűrés, élsimítás, mozgás előrebecslés). Ha a röptömörítésnél ragaszkodnánk valamely minőségi (vagy kódolási ráta) tényezőhöz, annak óhatatlanul frémdobás lenne a következménye a nem elégséges processzorteljesítmény miatt.
Amikor megvettem a digi kamerát én is a Videostúdiót kaptam a kepcsör kártyához csomagolva, de igen gyorsan áttértem az ugyancsak Ulead Médiastudióra, ami azért alapfunkciók tekintetében testvértermék, tehát feltételezem, hogy azonos kodeket használ. (Más szempontból viszont pár területen megveri a Premieret is, jó néhány effektje perízebb, az effektból való kilépéskor semmiféle bemozdulás nem tapasztalható, stb.)
A véleményed persze alapvetően saját tapasztalatok alapján változik. Éppen ezért kíváncsi lennék, ha kipróbálsz egy nem túlkomplikált beállítású utólagos mpeg kódolást (2GHz feletti p4 vagy Athlon procival kb 1,5-szeres kódolási idő a megőrzendő anyagaidat (nem a tv-ből, vagy vhs-ről bedigizett kommersz filmet) továbbra is röptömörítéssel vinnéd-e be.
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- EA Sports WRC '23
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest