Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Magisk
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter13
senior tag
Sziasztok,
Bár ez valóban nem óvoda, és tényleg hülyén hangzik, de én is olvastam erről, és az overclockers.ru oldalon a scrácok meg is csinálták. Az Applebred valóban egy XP magos processzor volt, aminek a cache tesztje hibát jelzett, emiatt letiltották az L2 nagyobbik felét, legalábbis a fáma szerint. Elméletileg tehát akár kinyitható akár nem mindenképpen rossz, de ez valamiért mégsincs így, sok cikk folgalkozott vele a neten úgy egy éve...
Az akkori eredmények tanúsága szeint az első szériás Apllebred procik voltak egyszerű bridge lock-al módosíthatóak, a második szériásoknál (zöld tokos), ez már nehezebb, mert az L2 fölé (is) nyomtak egy epoxi réteget (vagy belesüllyesztették a tokozásba, nézőpont kérdése), így a hidak nem szabadon, hanem fedve vannak. Ezt a borítást először le kell kapirgálni, ami a miniatűr méretek miatt nem 1*ű, és csak utána jöhet a csintalankodás, ezeket ''nem módosítható''-nak titulálják, és nem véletlenül: irgalmatlanul nehéz házi körülmények között megoldani, és nem igazán éri meg, mert annyival nem drágább egy XP, főleg nem manapság...néhány link a kutatás elkezdéséhez:
http://www.oc-serwis.pl/druk_art.php?id=197
http://www.dvhardware.net/article1861.html
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20030908004407.html
Én egyébként nem álltam neki, az 1.6-os Duron 166-os FSB-vel (mivel szorzólockos a drágám) 2GHZ-en jár, nekem ez elég a kis L2-vel is. A duron teljesítménye 10-15%a-l alapcsonyabb az azonos FIZIKAI orajelű XP-hez képest(Mielőtt leszólnának: előtte 2.2-es XP-m volt, amitől anyagi okok miatt kellett megválnom, és az Applebred 2 GHZ-en ugyanazt nyújta (teszteltem), sőt dekódolásban picit gyorsabb is), és az is csak azért, mert a multimédia alkalmazásoknaál bizony számít az L2 cache (nem véletlenül rakták bele, ugye
... Nyers számítási teljesítményben csontra ugyanannyi, mint az azonos órajelű XP (nem meglepő), és hogy azért a 10-15 %-ért érdemes e szétcincálni a procit...azt mindenki döntse el maga
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Trollok komolyan
- Autós topik
- Temu
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
... Nyers számítási teljesítményben csontra ugyanannyi, mint az azonos órajelű XP (nem meglepő), és hogy azért a 10-15 %-ért érdemes e szétcincálni a procit...azt mindenki döntse el maga