- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Adi
senior tag
Az alkatrészek elkeltek, a témának ezzel vége. A vevőknek köszönöm.
-
Adi
senior tag
válasz
Printszkrín #28 üzenetére
Még nem biztos, majd ha eladtam.
A P3 rendben, akkor azt meg elrakom neked. Mindjárt dobok egy emilt, a részleteket megbeszélni. -
Adi
senior tag
válasz
Printszkrín #26 üzenetére
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁRRRRJJJJJJ!
Napokig nem volt egy érdeklődő sem, erre két vevő azonnal.
A HWSW fórumán privátban Fiery jelentkezett és viszi a deszkát a két 733-as procival, ma jön is érte (hacsak közben nem jön valami persze).
Szóval egyelőre úgy tűnik, hogy csak a 800-as proci marad meg perpillanat. -
Adi
senior tag
válasz
Printszkrín #24 üzenetére
Rendben, meglátjuk. A cuccot azért én hirdetem tovább, de ha megvannak a memók, szólj, nehogy közben esetleg eladjam másnak.
-
Adi
senior tag
válasz
Printszkrín #22 üzenetére
Az SDS2-est nem kell dícsérned, a két komoly, céges szerverünkben ilyen van és maximálisan elégedett vagyok vele.
Atomstabil és elképesztően gyors.
Mondjuk az egyikben egy Intel SRCU42X-es RAID vezérlő van, részben azért is.
A Tualatin egyébként nem futott ki, a Pentium M-et részben abból fejlesztették tovább. Csak elérakták a QDR buszt, nagyobb cache-t kapott, fejlesztettek rajta sok apróságon (az energiagazdálkodáson nagyon sokat), és egy remek proci lett.
Az ár, no nézzük, ennyit írtam:
- deszka: 20k
- 800-as proci: 8k
- 2 db. 733-as: 14k
Ez együtt ugye 42k.
Hogy tudjál alkudni, kezdjünk mondjuk egy 37,5k-val. Az kicsit több, mint 10% engedmény.
Most láttam, hogy beírtad azt a xeonos lapot. Ha cserére gondoltál (nem derül ki pontosan a számomra), akkor köszönöm, de Xeonban nem gondolkodom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Printszkrín
senior tag
Megnéztem a lapodat.
Hát neked sem lesz könnyű mégegy Tua-t szerezned!
Ha összeál a géped, egy nagyon komoly cucc lesz belőle.
Nemrég szereztem bele 29160-as vezérlőt, megy 73-as SCSI vinyót
És komolyan mondom nem kell ennél több.
Kár hogy ez a platform olyan hamar kifutott.
Következő lépés nálam is a pentium M lesz. Nem szarakodok holmi
preszkottokkal, nincs nekem annyi pénzem tápra meg villanyszámlára.
Szóval egy partiképes ajánlat a 3 procc+lap?
Mennyire gondoltál?
Ja esetleg még ez szóba jöhet. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
válasz
Printszkrín #20 üzenetére
A két Tuáért odaadom az egész pakkot.
Részben én is gyűjtőszenvedélyből vettem anno.De aztán átraktam a munkaállomásomból az 1,26-os Tuát a szerverbe (az SDS2-esbe), a helyére meg kerítettem egy Coppermine P3-at, mert az is elég itthon. Szóval ez fölszabadult, a slot1-es procikkal meg nem tudok mit kezdeni. Ami slot1-es lapom van, abban van proci.
Ha tényleg elvinnéd együtt az egészet, akkor természetesen kapsz vmi nagyobb kedvezményt, ahogy följebb is írtam.
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
válasz
Printszkrín #18 üzenetére
Itthon vannak, nálam.
Ti. a helyére egy Intel SDS2-es került, amibe szintén ilyen kell. Van ugyan még talonban 2x256 MB-om, de azt anno olyan áron vettem zsír újonnan, hogy túl sokat buknék rajta, ha eladnám. Esetleg majd még jó lesz valamire.
De pl. ha jól látom, Mogyorónál pont van ilyen, bár a szövegből nem derül ki, hogy hány darab. Ebbe ServerWorks HEsl miatt párosával kell rakni.
Ahem, most látom, hogy neked meg egy SAI2-esed van.A procikat nem adod el véletlenül?
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
Up.
Senki nem vesz slot1-es procikat se? -
Adi
senior tag
Föl.
-
Adi
senior tag
-
csizs
aktív tag
estleg nem érdekel érte egy 1900+ xp+lap hozzá? memóriával?
-
Adi
senior tag
Up.
-
Adi
senior tag
Up.
-
Adi
senior tag
Jár még egy lezárókártya is a deszkához, amit egy proci használata esetén kell a másik Slot1 csatiba rakni, csak ezt kifelejtettem a szövegből az elején.
-
Adi
senior tag
Up.
-
Adi
senior tag
Föl.
-
Adi
senior tag
Az egyik 800-as proci eladva.
Továbbra is eladó viszont a másik 800-as, a két 733-as, valamint az alaplap. Azt elfelejtettem írni az elején, hogy aki az alaplappal együtt vinne esetleg két procit (most már leginkább csak a 2 db. 733-ast), az további kedvezményt kaphat. -
Adi
senior tag
Reggeli ápp.
-
Adi
senior tag
Sajnos nem. Viszont nézd meg a fórumtémámat a HWSW-n:
Bővebben: link
Itt egy Peeeet nevű fórumos kolléga éppen szeretné elvinni az egyiket. Nem budapesti, de úgy néz ki, hogy meg tudunk szervezni egy találkozót a Déli PU-on. Ha téged komolyan érdekel a másik, akkor odaadom mindkettőtöknek az olcsóbbik áron, felezve, ergo csak 7,5k-ért. Na?
Nekem persze azért lenne jó, mert akkor elvinnétek mindkettőt egyszerre, annyival kevesebb gond. -
Adi
senior tag
Áp.
-
Adi
senior tag
Átemelem csak a hirdetés szövegét a HWSW fórumából, lusta vagyok.
Megválnék néhány cuccomtól upgrade miatt.
1) Tyan Thunder 2500 típusú deszka, kifogástalan állapotú. Nem egy mai gyerek, de ettől még zsír.A pontos típusa S1867DLU3AN.
A jellemzői röviden:
- duál Slot1 P2-P3, Coppermine procikat fogad max. 933 MHz-ig
- ServerWorks HE, 2 csatornás memóriakezelés
- 8 memóriaslot, legföljebb 8 GB-nyi RAM-ot kezel, CSAK regiszteres+ECC modulok jók bele!
- OSB 4 southbridge, 2xUDMA33-as IDE port + floppy, 2 soros port, 1 párhuzamos port
- LSI Logic 53c1010 SCSI vezérlő, 2xU160 SCSI busz
- Intel 10/100-as hálózati vezérlő
- Creative ES1373 zajkeltő, vonalkimenet, vonalbemenet, mikrofonbemenet, joystick port
- AGP Pro
- 4x64 bit/33 MHz PCI csati, 5V-os
- 2x64 bit/66 MHz PCI csati, 3,3V-os
- 1 db. ISA csati (tádám! biggrin_2.gif)
- 2 db. normál, 20 tűs ATX tápcsati, de eggyel is működik, a második csak tartalék
Részletes infók róla a Tyan honlapján itt: Bővebben: link
Persze hogy ne legyen minden szép és jó, a Tyan már a ''hagyományaihoz híven'' egy-két apróságot elb*szott rajta, nevezetesen: az USB nem működik a neten fellelhető doksik szerint. Én ki sem próbáltam, vettem bele egy USB kártyát, azzal ment szépen. Az USB állítólag egy SGI-tól letölthető BIOS-szal javítható, de ezt nem tudom megerősíteni. Ezen kívül ACPI-t sem tud, legalábbis a Linux nem talált rajta.
A személyes tapasztalatom vele az, hogy betonstabil, Linux szervernek használtam itthon + a párom böngészgetett és levelezett rajta, szépen működött. Az AGP porttól nem szabad csodát várni, egyrészt csak 2x-es sebességre képes, másrészt a ServerWorks AGP-implementációja nem egy sebességbajnok (egy Matrox G450-nel használtam). De ezeket a chipseteket nem is ezért szeretjük.A Linux egyébként minden integrált eszközt kezel rajta, még az adm1024-es szenzorchipeket is látja lm_sensors-zal, bár a hőmérsékleti adatok pontosságában nem vagyok biztos. A lapra 5 ventillátor csatlakoztatható és ezekből 4-et lehet figyelni.
Különlegessége - mint az a képeken is látszik -, hogy a procifoglalatok ''szélirányban'' vannak benne, tehát egy 2U-s rackes házba belerakva is remekül szellőzik. A Tyan honlapján egyébként olvasható is, hogy kiskereskedelmi forgalomban nem volt kapható, csak viszonteladóknak szállították, gondolom szervert építeni.
A deszkához adom természetesena két procimodult lefogó műanyag bilincset is. Az irányára 20k.
2) 2 db. 800 MHz-es EB slot1-es P3-as proci. 133-as buszfreki, 256 kB cache, ergo Coppermine. Gyári Intel hűtővel, kifogástalan állapotban. Nem egy sorozat, de mennek zökkenőmentesen duálban, a többek között a fenti lapban használtam őket.
Az irányáruk 8k/db, ha a kettő együtt kell, akkor 15k.
3) 2 db. 733 MHz-es slot1-es P3-as proci. Ezek is Coppermine magúak, 256 kB cache, 133-as FSB. Viszont ezeken nem gyári Intel hűtő van, hanem valami Globalwin borda. Venti nincs, mert én egy jól szellőző Chieftec házban használtam így őket, passzív hűtéssel.Mondjuk ezt meleg időben nem lehet eljátszani, meg ha nagyon dolgozik a gép, de többnyire itthon üresjáratban ment, Linux alatt, tehát elég hűvösek voltak. Ezek sem azonos sorozatból valók, de mennek jól együtt.
Az irányáruk 7300 Ft/db, ha elviszed együtt a kettőt, akkor 14k.
Képeket a cuccokról nem linkelek be, de itt található mindről: Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest