- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- iPhone topik
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Milyen okostelefont vegyek?
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most egy új Drupalos projekt keretében a Zen theme legújabb változatát használom (7.x-5.1), és így végre belekóstoltam a SASS-ba is. Hát ez nagyon komoly, már megértem a növekvő népszerűségének okát. A Zen brigádja ráadásul nagyon ráfeküdt a témára, és a subtheme-ekhez egy eleve jól használható SCSS-fájlgyűjteményt hoztak össze, amiből nagyon sokat lehet tanulni, és könnyű módosítani is. Másnak is tudom ajánlani, hogy próbálja ki, ha kicsit le szeretné egyszerűsíteni a CSS-írogatást, vagy könnyebben módosíthatóvá szeretné tenni a fájljait (pl. ebben a változók használata nagy segítség - a fájl elején megadod, milyen színt szeretnél többször is felhasználni, a kódba pedig csak a változó nevét írod).
A Zennél a Drush-sal való subtheme-készítés is elengedhetetlen.
Én így kezdtem el használni az új projektnél:
1.) Drush a konzolból (Win+R - cmd), a megfelelő Drupal-projekt elérési útvonalához elnavigálva:
drush zen "Uj theme neve" uj_theme_gepi_neve --without-rtlEzzel el is készült a megadott nevű subtheme, a
sites/all/themes/uj_theme_gepi_neve elérési úton.2.) Telepítettem a Ruby-t (a linkelt változat Windows-hoz való) és a Compass-t, majd indítottam egy konzolt (Win+R - cmd).
3.) Elnavigáltam a Zen theme alkönyvtárába (az előbb említett elérési útra), ahol már eleve van egy config.rb a Compass/Sass pároshoz, és kiadtam a következőt:
compass watch
(itt a watch után nem kellett elérési út, HA elnavigáltam ebbe a könyvtárba előtte)
4.) Ezután tetszőlegesen módosíthattam az SCSS-fájljaimat, a Compass figyelte a változásokat, és minden fájlmentéskor legenerálta a config.rb fájlban meghatározott css nevű könyvtárba a megfelelő CSS-fájlokat.
Remélem másnak is hasznos lesz.
===========================
Drush + Zen kombóval kapcsolatban még tudnivaló, hogy a
drush help zen
megmutatja az elérhető argumentumokat, opciókat:d:\<DRUPAL_PROJEKTEM_HELYE>\htdocs>drush help zen
(M)Create a theme using Zen.
Examples:
drush zen "My theme name" Create a sub-theme, using the default options.
drush zen "My theme name" my_theme Create a sub-theme with a specific machine name.
Arguments:
name A name for your theme.
machine_name [optional] A machine-readable name for your theme.
Options:
--description A description of your theme.
--machine-name [a-z, 0-9] A machine-readable name for your theme.
--name A name for your theme.
--without-rtl Remove all RTL stylesheets.(/M)
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Apple MacBook
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Google Pixel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- iPhone topik
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- További aktív témák...
- ELADÓ Logitech G29 Force Feedback kormány + pedálok
- Samsung Galaxy S23 FE 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Gamer laptop eladó Acer Nitro V ANV15-51-79X2 Intel Core i7-13620H RTX 4060 165Hz
- Dell Latitude 5340 gyönyörű állapot, gyári magyar! Core i7 1365u - 16GB - 512GB - mint az új!
- Vivobook Pro K3500PC 15.6" FHD OLED i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest