Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fastcatch2

újonc

válasz Saccco #55023 üzenetére

Köszönöm szépen, úgy tűnik életre kelt!!! Az Internet egy csodálatos világ, ennél csak segítőkész és tapasztalt emberek csodálatosabbak!

Az összes lehetséges kalibrációt megcsináltam rajta. Rendesen működni a karok érzékenységének beállítása után kezdett, de nem tudom, hogy a gyorsulásmérő kalibrációja nélkül is elég lett volna-e ennyi. (Mondjuk kellett volna annyi eszem legyen, hogy ezen ez a leinkább reset, amit nyomhatok, de nem volt...)

• fastcatch2

újonc

Sziasztok!

Leejtettem a Galaxy Visitor 6 drónunkat kb. 2.5-3 m magasból -- fűre esett, de sajnos az "élére" és a két hátsó propeller picit beleállt a földbe.

Azóta azt csinálja, hogy mindig csak az egyik oldali propellerei indulnak el: mindig az az oldal, ami magasabban van, amikor gázt adok. (A másik oldal nem indul el akármekkora gázt kap, sem akkor, ha menet közben átbillentem.) Ezen a videón látszik a jelenség: https://www.youtube.com/watch?v=_bdzJeuqDEk (nem én csináltam és itt csak az egyik oldalon megy a két prop, nekem vagy az egyik vagy a másik oldalon).

A távirányítón minden "középen áll", és a jelenségnek mindegy, hogy az akksi teljesen fel van töltve vagy nincs. A drónon sehol nincs szemmel látható sérülés (propellerek épek, a tengelyek nem görbék -- nem is ütnek a propok, ha épp forognak, a váz nem törött).

Nem tudom, hogy most merre induljak. A motorokat ki lehet cserélni, de látszólag minek, mikor mennek. A propokat is, de szintén minek. Más mechanikus darab nincs rajta (?), pedig -- mivel a dőléstől függ, hogy melyik oldal indul -- valami valahogy mégis kell legyen. Lehet ebben "alaplapot" cserélni? És annak van értelme?

Hogy kéne megkeresni, hogy mi baja? Van olyan valahol (~Bp), hogy szervíz, és elképzelhető, hogy rövid idő alatt, elfogadható összegért megmondja valaki, hogy mi baja? Vagy tudtok más helyet, ahol esetleg érdemes kérdezni? (Csak elég nyakatekert elméleteim vannak, és Occam szerint azok valszeg nem jók...)

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák