Aktív témák
-
Csipi
aktív tag
Igen, ezt én is tudom, de ez nem segít Sabi6k baján. Attól még nem kerül közepebbre az oldala ha %-ban fixen adja meg az adatokat.
Gondolj bele, hogy 800 pixelbe nem lehet beszorítani 1000 valamennyit olyan egyszerüen. Ha lehetne én is megoldottam volna a fejléces problémámat: olyat szerettem volna, hogy perfekt legyen 800-nál is meg 1024-nél is, és nekem is Javascriptet ajánlottak...
Külömben, ha jobban belegondolok, nem is tudom hogyan lehetne megoldani egy 1024x768-ra tervezett oldalt, hogy minden porcikája látszódjék 800x600-al is. Pl. itt a Prohardveren is én az oldal jobb oldalát nem látom, csak ha arrébb tolom a csúszkát. -
Dreamcaster
senior tag
Gyors, rövid válasz, siker!
Köszi!
Azt meg tudod mondani, hogyan kell, hogy a táblázaton belül legyen margó? Nem mindegyik cellában, csak amelyikben szeretném. Tehát, hogy beljebb kerüljön az írás.
A másik pedig, hogy a táblázat hátterébe hogyan tudok képet beilleszteni. Képet be tudok, de a hátterébe nem, csak az oldal hátterébe.
Előre is köszi a választ. -
Csipi
aktív tag
Tehát jól értettem amit a gif-es pixelekröl mondtál - csak nem voltam biztos benne. A kérdés elég hülye, de a következö: a kék hátteret ha beteszem nem látom a gif-es pár pixelnyi zavaró csíkot a kék szín miatt. Ez csak akkor látszik ha átlátszón mentem el gif-be a képet. Azt akarod mondani, hogy mentsem el gif-be, utána tegyem be a kék hátteret, és utána törölgessem a felesleges pl. szürke csíkot kék színüre? Remélem így van?! S akkor a legvégén kiveszem a kék hátteret, és megmarad a kék csík, ezt nevezem meg átlátszó színnek? De a kékböl nem fog maradni semmi a kép körül? Remélem nem!
Már elolvastam egy pár oldalt a png-vel kapcsolatban, de az én tudásomnak túl komplikáltak. El fogom olvasni azokat is amiket ide írtál, aztán még beszélünk. Köszi az eddigi segítséget. -
Csipi
aktív tag
Már megpróbáltam layer-el dolgozni, de még sosem használtam, nem tudok erösen boldogulni vele.
Ráteszem a layer-t a fejléc egész hosszúságára és szélességére? Vagy csak annyira amennyi az írás? Utána? Meg kell nézzem mi a z index, ezt nem tudom. Végül a layert hagyom úgy vagy átkonvertálom táblázattá?
-
Sil
senior tag
Közben gondolkodtam, úgy egyszerűbb, ha a halvány kép a táblázatot tartalmazó div háttere, CSS-sel rögzítve a bal felső sarokhoz (mondjuk <div id=''header'' style=''background: url(/halvanykep.jpg) top left no-repeat''>), és nem kell ismétlődnie, ha elég széles már alapból (mondjuk 1024 pixel, vagy szélesebb), pont annyi fog belőle látszani, amennyi kell. A másik három kép közül a két szélső jó a táblázatba (bár ezt is lehetne máshogy, mondjuk float-okkal, de azzal elég rendesen meg lehet szívni az Explorer miatt), a középsőt meg rakhatod egy olyan layer-re, aminek a z-indexe nagyobb, így a header fölött lesz, nem húzza szét 800x600-on a fejlécet.
-
Csipi
aktív tag
Megpróbáltam gif-ben elmenteni a képet, de rondán látszik. Valamit nem csináltam jól, csak nem tudom mit. Eleinte a drop shadow lett fekete, utána jól látszott, de van körülötte egy fehér, vagy szürke csík. Ettöl hogyan lehet megszabadulni?
1.A halvány kép mint background került a táblázatba.
2.A táblázat sorát felosztottam 3 részre: bal képegyüttes, középre a cím, jobbra meg a jobb képegyüttes. De a gif-nél le kellett állnom ( a fentebb említett probléma miatt), s végül mint background tettem az egészet a fejléc helyére. Amit most látsz az 1024-re van méretezve, 800-nál a jobb részéböl egy jó darab hiányzik. Hogyan tovább? Ja, még valami: mikor a sort 3 részre osztottam elromlott a background, tehát ezt nem tudom több kisebb képböl összeállítani, mert nagyon látszik a szélén, hogy nem passzol a minta. Tehát ezért hagytam a fenébe a gif-es próbálkozást is. Szóval, segítsetek ha tudtok, ok? Köszi szépen.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Bizony, a reklám engem is idegesít, de egyelöre jó az ingyenes tárhely is...
. A hátteret tényleg meg tudom csinálni több kockából, viszont a többi már másképp lesz. Ez a fejléc még nem a végleges, még jön hozzá kb. 2-3 kép a jobb oldalára, a címet pedig még nem tudom hogyan csinálom majd. Na most, ha annyi külön részem lesz: mondjuk 4 kép + cím, azokat hogyan tudom elhelyezni másként a táblázatban, mint külön cellákba? Akkor pedig a hátteret is ugyanannyi cellába kell backgroundként tennem! Vagy 2-2 képet összekapcsolok a Photosh-ban, és akkor lesz összesen 2 nagyobb kép + cím, balra, jobbra és középre? Megpróbálom, aztán jelentkezem.
-
Csipi
aktív tag
Igen, a táblázatom 100%-ban van megadva, ezt mindig így csinálom. A képet is a középre helyeztem. De most ne nézz hülyének a köv. kérdésért: átlátszóra csinálom, vagy áttünést a háttérszínbe. Ezt hogyan kell? Mit csinálok átlátszóra? A Photoshopra érted mikor a fejlécet készítem? Volna türelmed érthetöbben (legalábbis számomra) elmagyarázni? Köszi!
-
Csipi
aktív tag
Igen, tudom, hogy %-ban. Táblázatban van, jobban mondva a táblázat 1 -sö sorában. Na de nem mindegy hogy 800-al vagy 1024-el nézem meg. A kép ha talál 800x600 -nál, az 1024-nél túl elnyúlik. Hogyan tovább? Meg ha pl. Photoshopban készítem el a képet, akkor tudnom kéne pixelben is a méretet. Ebben tudtok segíteni?
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest