- iPhone topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Mivel több Dreamweaver topic fut párhuzamosan, ezt zárom. Kérlek folytassátok itt:
Dreamweaver help [link] -
Ala
tag
Hali!
A dreamweaver mx 2004-re létezik magyarosítás ill. magyar ver vagy pach ?
Ha igen akkor honnan lehet letölteni? -
Chandler
senior tag
hi
hogy lehet megcsinalni azt hogy berakok egy kepet (nem hatteret) es arra rairok? nekem sehogy se jon ossze
előre is thx -
rii
nagyúr
ha van egy oldal a
c:\a
-ban, benne a képek a
pict
-ben, a site definiálva van a
c:\a
-ra, és a
pict
-ből teszek be képet,
akkor miért lesz a kép linkje
\pict\01.jpg
a
pict\01.jpg
helyett?
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
tudom, hogy ez most nem dreamweaver-es megoldás lesz, hanem HTML-eles,. de ilyet találtam .....
<html>
<head>
<title></title>
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=iso-8859-2''>
<style>
BODY
{scrollbar-face-color: #507194; scrollbar-shadow-color: #173250;
scrollbar-highlight-color: #507194; scrollbar-3dlight-color: #BFD3E9;
scrollbar-darkshadow-color: #BFD3E9; scrollbar-track-color: #507194;
scrollbar-arrow-color: #BFD3E9;}
</style>
<link rel=''stylesheet'' href=''../bols.css'' type=''text/css''>
</head>
<body bgcolor=''#FFFFFF'' text=''#000000'' leftmargin=''0'' topmargin=''0'' marginwidth=''0'' marginheight=''0'' background=''iframe_horizont_bg.jpg'' bgproperties=''fixed''> -
Moyder
aktív tag
kicsit még amatőr vagyok, a dolgokhoz, lenne egy pár kérdésem. hogy az hogy lehet, hogyha van 3 frame egymás mellett a középsőben egy nagy kép van, és azt akarom hogy ne a középső framet lehessen fel le huzogatni hanem egybe az egészet.
-
rii
nagyúr
dreamweaverben van egy két menüpont...
a feslő link
az alsó csak kép
ha a kép ként bent levő menüpontra viszem a kurortz, akkor is árvállt a rollover image a felette levő menünél is, és ha rá klikkelek, akkor be is jön a felette levő meü linkje .......... -
rii
nagyúr
lehet venni könyvet dreamweaver-hez?
ha igen, melyiket ajánljátok? -
x_o_n
veterán
üdv, engem az érdekelne hogy lehet megycsinálni hogy az oldalon (pld famesets böl kiválasztva egy sablon) alulra szeretnék rakni pld 12 képet kicsiben és ha rákattintok akkor kiadná nagyban.
tud ebben valaki segiteni? -
Dávidxxx
aktív tag
válasz
Benmartin #168 üzenetére
mind a kettőnek megnéztem a trial verzióját. DE én azt vettem észre h a 4-esnek jobb a tutorialja... a 8-asnál semmit nem találtam ( a 4-esben van egy bevezető rész ami videókkal ill. szövegel, animáciokkal mutatja meg mi hogyan müködik. Alkalmazható e ez esetleg a 8-asnál? ÚGy értem amit tanulok itt...)
-
Dávidxxx
aktív tag
Szerintetek melyiket érdemesebb beszerezni? A dreamweaver 4 vagy a 8-at? Miért?
-
raczger
őstag
Ha valakit érdekli...
Legördülő menü és rollover kép készítése dreamweaver-ben
[link] -
raczger
őstag
Hali!
Nem tud valaki magyarosítást az mx-hez? -
thedrummer
csendes tag
Dreamweaver 8- próbálok honlapot csinálni de nem nagyon értek hozzá (a html kódhoz szintén nem nagyon). A következőek a kérdéseim:
1, Hogyan lehetne a főoldal menügomjait (flash button) középre kör alakba rendezni
2, Szeretnék egy fotónézegető ablakot létrehozni középre alul nyilakkal (előző következő). És nem tudom hogy lehetne megoldani azt, hogy rákattintás esetén megnyíljon teljesképernyőben.
3, Hogyan lehet letölthető file-okat helyezni a weboldalra
4, Hogy lehetne azt megvalósítani hogy a az oldal megnyitásától vlamilyen zene szóljon míg be nem zárom azt. -
GodHeart
senior tag
valaki tudna linket adni, honnan lehet az MX 2004-et leszedni? ugye most megjelent a 8-as version, de az érettségin az mx 2004-et lehet majd használni, de sehol sem találom. trial is jó!
-
badbrother
aktív tag
válasz
badbrother #157 üzenetére
Na, rájöttem. A progi alapból rosszul tette be a hivatkozásokat. Azaz csak az IE tudta értelmezni, a Netscape nem. Nagyon ravasz.
Azaz a Dreamweaver ezt írja a kódba:
href:=''/xxxx/..''
de a netscape csak akkor tudja értelmezni ha ilyen formájú:
href:=''xxxx/..''
azaz nem kell az elsöö /-jel. -
badbrother
aktív tag
A Dreamweawer 4.0 demo verziójával csináltam egy oldalt, ami IE alatt jól látszik, de Netscape alatt nem látszanak a képek, és a linkek sem müüködnek, kivéve amik http://www.stb... alakúak.
Az egész oldal egy CD-re mentett weboldal fööoldala lenne, nem csinál mást, mint linkekkel a különbözöö a CD-n lévöö mappákban levöö index.htm-fileokra mutogat.
A képek, és a különbözöö Unitok egy-egy külön mappában vannak, a CD gyökerében.
Mi lehet a baj?
Ja, és még valami, mikor a Dreamweaewrbööl nézem a próbanézetet, akkor minden jól látszik. Különbözöö gépeken is csinálja ugyanezt a problémát. -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Hogy lehet megcsinálni,hogy 1 link ne legyen aláhúzva? jah és hogy leeht órát/dátumot beszúrni?
[Szerkesztve] -
Lizzard
aktív tag
UP, nah vki plz help!!!
-
Lizzard
aktív tag
Hello!
Dreamweaver 2004-ben megcsináltam egy 2 ablakos framesetet (bal ablak a menü, a jobb pedig mindig más). Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy hiányzik a Flash gomb tulajdonságaiból a mainFrame és leftFrame funkció? Közben rájöttem arra, hogy be lehet irni az ablak alján levő tulajdonságok menübe hogy mainFrame, de ennek ellenére nem a jobb oldali ablakban jeleníti meg az infót, hanem vagy a bal oldali menü ablakban, vagy pedig a teljes ablakot kitöltve jön elő. Korábban pedig emlékszem arra, hogy ott volt a legördülő listában ez a két lehetőség is.
Mit lehetne tenni?
Üdv : Ádám -
GDA
csendes tag
a ''tanuljuk meg'' sorozatban van dreamweaver mx, magyarul. és van még 2 másik dreamweaver mx könyv magyarul. nézz körül netes boltokban.
de tudjátok mit? inkább tanuljátok meg az xhtml-t és a css-t és akkor tudni fogjátok mit lehet és mit nem. nem kell százezres szerkesztőprogi a kódoláshoz.
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
sziasztok.
szal a problémám... csináltam egy ''honlapot'' adobe photoshop cs2 -ben aztán feldaraboltam IMAGEREADY-vel.. megnyitottam a dreamweaver mx-ben a honlapot ,csak nem tudok semmit sem csinálni rá.. irni , képet rakni, táblázatot rakni.stb.stb . HElp -
Troy.
addikt
dreamweaver mx hez vkinek van MAGYAR nyelvű leirása?
thx lehetőleg vmi jo vastag , PDF formátumban . THX
-
VladimirR
nagyúr
hogyan lehet .ste file-bol (vagy a site menu, manage site reszrol) kiszedni a jelszot?
utalok dw-ben dolgozni
[Szerkesztve] -
-
Kiskokó
veterán
Helló ! ahogy látom itt csak kérdések vannak de remélem én kapok választ is !!
Tehét ! Valaki lépésről lépésre irja le hogykell FRAME-ket csinálni mert nekem sehogy se működik feltöltés után ! melyik legyen az index meg a stb !
a másik lehet szerezni hozzá falsh gombokat ?? adjon valaki linket ahonan lehet letölteni mert Googleval nem találtam !
ELŐRE IS NAGYON köszi !
üdv djsaabe -
schorby
csendes tag
van egy problémám aminek biztos egyszerű a megoldása de nem jövök rá
hogy tudok egy képet hátraküldeni hogy a szöveg rákerüljön vagy ilyesmi.
tudjátok mintmondjuk a wördben hogy hátrébb küldés.
csak ennyi lenne de ez nagyon megakaszt.
lécci segitsetek! -
.::cHeKkk::.
tag
iframe-t h lehet DW mx 2004ben csinálni?
-
Csipi
aktív tag
Igen, ezt én is tudom, de ez nem segít Sabi6k baján. Attól még nem kerül közepebbre az oldala ha %-ban fixen adja meg az adatokat.
Gondolj bele, hogy 800 pixelbe nem lehet beszorítani 1000 valamennyit olyan egyszerüen. Ha lehetne én is megoldottam volna a fejléces problémámat: olyat szerettem volna, hogy perfekt legyen 800-nál is meg 1024-nél is, és nekem is Javascriptet ajánlottak...
Külömben, ha jobban belegondolok, nem is tudom hogyan lehetne megoldani egy 1024x768-ra tervezett oldalt, hogy minden porcikája látszódjék 800x600-al is. Pl. itt a Prohardveren is én az oldal jobb oldalát nem látom, csak ha arrébb tolom a csúszkát. -
Sil
senior tag
Ha a háttérkép ismétlődésére gondolsz, azt CSS-ben (látom, a képeket azzal raktad be háttérnek) egy background-repeat: no-repeat; -tel lehet elkerülni. Ez a frame-es megoldás viszont nem igazán szerencsés, ennél még a táblázatos is jobb. Az sem jó, hogy az összes szöveg képként szerepel (és még alternatív szöveg sincs megadva a képeknél): egyrészt a különleges betűtípus miatt nehezen olvasható, másrészt így a keresők (pl Google) nem fognak tudni mit beindexelni. (Az jó, hogy a háttérképek CSS-sel vannak berakva, de ez a tartalom és a formázások elválasztására szolgálna egymástól, tehát ami a tartalom része és nem ''csicsa'' - mint pl a szöveg -, az ne így szerepeljen.)
-
Sil
senior tag
Én is 800x600-ban néztem, és úgy teljesen használhatatlan. Egyébként szerintem volt már szó róla, hogy az elemek szélességét kétféleképpen lehet megadni: százalékban (ekkor a képernyő felbontásához igazodva változik) vagy pixelben (és akkor fix szélességű lesz, pl nagyobb képernyőfelbontásnál lesznek üres részek a szélén). Persze lehet a kettőt kombinálni is, pl a menü oszlopa fix szélességű, a tartalom meg %-os.
-
Csipi
aktív tag
Most lehet hülyét kérdezek, de a nagyobb felbontást nagyobb monitorra értetted? Én 800x600-al néztem meg és csak egy piciny részét láttam az oldalnak.
Külömben nagyon szép az a piciny része, szeretném az egészet látni! Úgy hogy minden monitorral jól bejöjjön az oldal, azt hiszem Javascript szükséges. Külömben az oldalt tegyed középre, más okosabbat nem tudok. -
sanyibá
tag
Ha én többnyelvű honlapot akakrok csinálni fateromnak, akkor hogy célszerű taglalni a magyar, angol, német oldalakat!
Tudjátok azt a zászlóra kattint és megváltozik a nyelv hatást szeretném elérni!
Kösz szépen előre is -
Bazsy
aktív tag
Hi, az lenne a kérdésem, hogy Dreamweaver 6.0 MXel csináltam egy lapot, és css stylesal megcsináltam hogy ha az egér egy menüpont fölött, van akkor más szinre váltson....
Viszont a menüpontra kattintás után többé nemvált szint ha föléviszem...
Mitlehetne ezzel csinálni? -
Frenky89
addikt
Mégegy szer up
-
Frenky89
addikt
up
-
Frenky89
addikt
Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet egy rajzolt gombra feliratot csinálni?
- Azt is már a rajznál rá kell rajzolni a gombra? vagy
- A DW rá tudja rakni az image-re a feliratot?
És még valami: az miért van, hogy ha Photoshop-ban rajzolok egy gombot, azt elmentem (valami .pnp vagy .pns vagy nem tudom milyen formátumba menti el, amit nem lehet változtatni), utána rollover image-nek akarom beilleszteni a DW-ben de csak egy kis ikont ad ki és ha megnézem valami böngészőben akkor a kép helyén nincs semmi? -
gabesz82
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Dreamweaver MX-em van, és hogy lehet ebben megcsinálni azt, hogy felhasználónév/jelszó párost kérjen a lap (mint például egy webshop)?? -
AI
tag
Negatív. Az otthoni gépemen van és csak délután érek haza.
Amúgy néztem a kódot tegnap és csak egy sima eljárás van benne 3 paraméterrel ami megnyitja az új ablakot... Semmi olyan nincs ami arra utalna hogy bármi történjen az eredeti ablakkal.
Szerk: ja az a tag-ban a kód most _self, de _blank-al is ugyanazt csinálja.
[Szerkesztve] -
AI
tag
Srácok, kellene a sürgős help meló ügyben:
Tehát a DW-ben van egy linkem, amire kattintva egy új ablak nyílik meg fix méretben (300x200), miközben a régi is nyitva marad. Ezt a Behaviors palettán állítottam be az OnClick eseményhez rendeltem az OpenBrowserWindow-t.
Minden fasza, meg is nyílik az új ablak, de a régiben megjelenik az új tartalma, pedig annak változatlannak kellene maradnia.
Valaki help, mert melóról van szó és a határidővel már a tökömet szorongatják... -
Apollo17hu
őstag
Hali!
A hivatalos oldalról letöltöttem a programot, de nem tudtam telepíteni. Azt a hibaüzenetet kaptam, hogy azon az oprendszeren, amit én használok, nem fut. Millenium van a gépen. Valóban nem műxik Win ME alatt? -
Rufusz
tag
-
Rufusz
tag
válasz
MoP_FX 57 #108 üzenetére
Aha, akkor sztem az swf-filet nem találja. Feltetted azokat is ftp-re? button1.swf, v ilyesmik.
Az is lehet h a hivatkozás van rosszul megadva sztem relatívval csináld.
Én most egy sávot akarok tenni az oldal szélére, ott lennének a menük (kb mint a PH-n, jobb oldalt).
Ezt nevezik navigation barnak?
Próbáltam az ''insert navigation bar''-t, de hamar elakadtam, mert mindenféle image kéne neki (Up Image, Down image...). Ezek mik, és honnan lehet ilyesmiket letölteni? -
Rufusz
tag
Wáááááá!!! Kicseréltem más gombra, és most műxik!
A ''Star Spinner''-t úgy látszik nem nagyon komálja valami... -
Rufusz
tag
Biztos rosszul csináltam valamit, szal leírom h hogy csináltam, hátha kiderül a hiba:
Szal a flash gombot beillesztettem, megformáztam, kapott egy linket, ennyi.
Gyakorlatilag ugyanúgy mint egy képnél. Ugye így kell?
Aztán a honlaphoz tartozó összes filet feltöltöttem ftpre, így ott minden ugyanúgy van, mint a gépemen a honlap könyvtárában.
Minden szép, de a neten a flash gombok helye üres, illetve az a sor ''ki van vágva'' ahol a gomboknak kellene lenni.
Valaki megszánhatna -
Rufusz
tag
Hi
Most ismerkedem a dreamweaverrel, és elakadtam kicsit. Offline szerkesztek, eddig minden jól ment, de a flash buttonok egyszerűen nem jelennek meg
Csak szerkesztés közben látom őket, ha az elmentett lapot nyitom meg, vagy a feltöltöttet, akkor nem. A gombokhoz tartozó swf fileok ugyanoda lettek mentve, mint a képek (amik működnek). Asszem relatív hivatkozásokat használtam (button1.swf pl), ugyanúgy mint a képeknél.
Mi lehet a gixer? -
Tütüm
aktív tag
válasz
MoP_FX 57 #97 üzenetére
Na a probléma megoldva,ide írtam be a megoldását: Bővebben: link
-
Tütüm
aktív tag
Sziasztok!
Átűztek ide a moderátorok a kérdésemmel,szóval megkérdem itt hogy flashbuttons.com-ot ismeri-e vki? Ingyenesen lehet menüt készíteni és beilleszteni weboldalra. namost addig eljutottam hogy megvan a fájl,meg csináltam HTML-t is,szóval látom is a menüt. Azt nem tudom gportalos oldalamra hogy tudom feltölteni ezt a két fájlt hogy működjön is. Még nem csináltam soha ilyet bocs a hülye kérdésért. -
Protezis
őstag
Most találtam. Alul van: inTensa Design Galery. Bővebben: link
Talán ez az, ami neked kellhet. Bár nem ingyenes -
TeeJay
félisten
aha nekem meg felcsatlakozott a webtárhelyemre és oda kell mentenem mindig
már rájöttem hogy a linknél semmi egyéb könyvtárat nem szabad megadni
csak pl a háttérképnél is annyit simán hogy
background.jpg
akkor megy
eddig mindig a full linket rakta be http:// stb....
és nem volt jó
meg még annyi lett volna hogy ha hivatkoztam egy mp3 fájlra akkor megnyitotta media playerben ahelyett hogy megkezdte volna letölteni
de flash gombokkal meg tudtam csinálni
kérdés hogy másoknak is fog menni?
remélem jó lesz
aztán msot már sejtem hogy kell csinálgatni és már csak javítgatok rajta.
kösz a tippet -
Protezis
őstag
Elég érdekes kérdés. A DW nem egy dzsinn, hogy teljesítse 3 kívánságodat.
5let: csinálsz táblázatot, bele cellákat. Beleteszed ezekbe a cellákba a korábban lekicsinyített képeket, és mindegyikre megcsinálod a hivatkozásokat a nagyobb képekre.
Gondolom te ilyen 3 klikkes módszert akarsz. A DW-ben ilyet nem láttam még, bár nem is kerestem. De pl az ACDSee tud ilyet. Tán HTML Album generator az opció neve, de erre nem vennék mérget. -
Protezis
őstag
Én mindig offilne csinálom meg a lapokat relatív hivatkozást használva. Így - miután feltöltöm - működik. Relatív hivatkozást úgy csinálhatsz, hogy elmented a szerkesztés alatt álló oldalt egy könyvtárba, és csak ezután csináld meg a linkeket. Így ha pl egy másik oldalra mutat egy link, akkor a dreamweaver relatívan fog rá hivatkozni. A lényeg, hogy el legyen mentve az oldal. Ez logikus is, mivel ha még nincs elmentve, a DW nem tudja, hol lesz tárolva az oldal, így nem is tud relatívan hivatkozni más fájlokra, csak abszolútan. Most nem tudom, hogy ha utólag mented el, akkor átalakítja -e a hivatkozásokat. Nem tudom. Én mindig úgy kezdek egy oldalt, hogy elmentem. Ennyi.
A kulcsszavak: offline, mentés, relatív -
delta9
senior tag
nem feltétlenül, csak sztem sokan vannak úgy (mint én is) hogy meg tudnám csinálni, amit kérdezel, csak dreamweaver otthon van, net meg a munkahelyemen, így nagyon körülményes lenne, hogy otthon megcsinálom, leírom, itt meg válaszolok másnap vagy valamikor a fórumon, mert fejből nem fogom tudni, hogy mi hol van pontosan a szoftverben.
-
TeeJay
félisten
hát azé próba cseresznye
szerintem elég sokan csinálnak maguknak weblapot
én meg bajba vagyok mert nem nagyon értek még hozzá
pedig cska egy egyyszerúű weblapot szeretnék
semmi más -
TeeJay
félisten
nekem inkább abban segítsetek hogy lehet olyan hiperhivatkozást csinálni egy mp3 fájlra hogy egyből le lehessen tölteni?
mert amit csinálta mcsak valami html akármit ment le róla és nem pedig a számot
tök szar így
hogy kell ezeket a link dolgokat megoldani?
mert ha rákattintok akkor megnyitja media playerben de letölteni az istennek se lehet
segítsetek -
TeeJay
félisten
segítsetek lécci nekem
van ez a Dreamweaver
na mármost ez felscatlakozik ugye a webtárhelyemre
és ha készítéskor beadom a linket nem tudom mi lesz a jó
hogy a francba állítsam be neki hogy ha a fájlokat nyittatom meg akkor ne máshogy adja be a linkemet.
tehát
www.teejayclub.atw.hu
ez a linkem
de ez a nyavaja a fájlokat nem innen hanem
www.users.atw.hu/teejayclub akarja szedni ami ugye nem jó
hogy tudom azt beállítani hogy a fájloknak a linket
a helyes címről tallózza be?
szenvedtem már annyit de legvégén idegességemben megadtam a linket kézzel
szenvedtem ennyit mint a ló
tudjátok hogy a legegyszerűbb?
segítsetek -
TeeJay
félisten
elég fura hogy az animált gombokat nem tudom használni
mert ha rákattintok akkor nem történik semmi se
majdcska rájövök hogy kell -
Protezis
őstag
Mivel ez az egyik legelterjedtebb html-szerkesztő, ezért neked tuti elég
És igen, szépen látod amit csinálsz, hasonló, mint a MS Word, lbeszúrsz egy képet, táblázatot, stb. Egyszerű oldalnál nem szükszégszerű a forrás ismerete.
Magyarosításról nem tudok, bár nem is nagyon kerestem hozzá. Nemrég nyílt egy topk pont ezzel kapcsolatban: Bővebben: link
Figyelemmel kísérem, de eddig nem túl biztató -
Protezis
őstag
válasz
Dreamcaster #65 üzenetére
Pl. A Cellát felosztod két oszlopra, és a baloldalinak megadod a szélességet.
Azokban a sorokban pedig, ahol nem kell bal margó, ott pedig egybegyúrod a két cellát a merge cells-sel.
Vagy beírod ezt a karaktersorozatot forrásban a szöveg elé: &n bsp; (szóköz nélkül, motor miatt írtam így). Ez egy szóközt rak. Ha sok kell, akkor sokszor egymásután, bár nem túl szép megoldás.
A háttér kimaradt. Azt pedig úgy, hogy belekattintasz a cellába, az ablak alján vannak ilyenek, hogy <html><body><table>..., ott rákatt az utolsó <table>-re, és a lenti panelon a backgroundnál van egy mappaikon, rákatt, és a megjelenő ablakban megkeresed a képet.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
Dreamcaster #70 üzenetére
Ergo sorkizárt legyen?
Az igazítást állítsd: justify -re. A lenti Properties? panelon nincs rajta, de a menüben megtalálod az align menüpontnál. Vagy átmész forrásnézetbe, és az align=''right'' -ot átírod align=''justify'' -re.
(Pontosan nem tudom leírni, mert fejből nyomom, másik gépen van fent a DW.) -
TeeJay
félisten
segítsetek légyszi?
próbálkozom majd egy weblap tervezéssel
nem akarok full csicsásat csak miven nem tudok forráskódokat vagy mit írni
hogy tudnék tervezni weblapot ám?
nincs valami olyan progi lehet hogy pont a Macromedia Dreamweaver az ahol grafikusan is lehet weblapot csinálni
szóval hogy induljak el?
most egy elég gyenge weblapom van mindössze index oldal 2link mert többet nem tudok
ja és ezt is powerpoint segítségével tudtam csak
szóval tudtok segíteni hogy is kell nekikezdeni? -
Dreamcaster
senior tag
UP!
-
Dreamcaster
senior tag
Adott egy táblázat egy cellája benne szöveg, több sor. Azt hogyan tudom elérni, hogy ne csak középre legyen rendezve a szöveg, hanem kocka alakú legyen mint a cella? Tehát kinyújtsa a sorokat a cella széléig.
-
tiroxine
csendes tag
Valaki használta már a ''Create Web Photo Album'' funkciót? A Commands menüben van. Nekem valamiért nem működik. A Fireworks-öt automatikusan elindítja, de kiírja azt a hibaüzenetet, hogy ''Could not run the script. A parameter was incorrect''. Az adatokat jól adtam meg (nem lehet máshogy), a scriptet nem én gyártom. Akkor hol a baj?
-
Dreamcaster
senior tag
UP!
-
Dreamcaster
senior tag
UP!
-
Dreamcaster
senior tag
Gyors, rövid válasz, siker!
Köszi!
Azt meg tudod mondani, hogyan kell, hogy a táblázaton belül legyen margó? Nem mindegyik cellában, csak amelyikben szeretném. Tehát, hogy beljebb kerüljön az írás.
A másik pedig, hogy a táblázat hátterébe hogyan tudok képet beilleszteni. Képet be tudok, de a hátterébe nem, csak az oldal hátterébe.
Előre is köszi a választ. -
Csipi
aktív tag
Sajnos nem sikerült semmit csinálnom a kék háttérrel. Ha mint psd-be teszem a kék hátteret, akkor nem tudom mit kéne bepingálnom, mert nincs hogy lássam a csíkot. Az csak akkor jelenik meg, ha gif-be már elmentettem a képet, akkor pedig a Ph Shop-ban mint egyedüli layer jelenik meg amivel nem tudok semmit kezdeni. Lépésröl lépésre volna valakinek türelme elmagyarázni? Köszi
-
Csipi
aktív tag
Megnéztem a linkeket, mások mint amiket ezelött olvastam el. Ma már nem tudok a gép mellett ülni, már jó pár órája egyhelyben gubbasztok. Holnap majd megírom sikerült-e valamit megoldanom. Szia!
-
Csipi
aktív tag
Tehát jól értettem amit a gif-es pixelekröl mondtál - csak nem voltam biztos benne. A kérdés elég hülye, de a következö: a kék hátteret ha beteszem nem látom a gif-es pár pixelnyi zavaró csíkot a kék szín miatt. Ez csak akkor látszik ha átlátszón mentem el gif-be a képet. Azt akarod mondani, hogy mentsem el gif-be, utána tegyem be a kék hátteret, és utána törölgessem a felesleges pl. szürke csíkot kék színüre? Remélem így van?! S akkor a legvégén kiveszem a kék hátteret, és megmarad a kék csík, ezt nevezem meg átlátszó színnek? De a kékböl nem fog maradni semmi a kép körül? Remélem nem!
Már elolvastam egy pár oldalt a png-vel kapcsolatban, de az én tudásomnak túl komplikáltak. El fogom olvasni azokat is amiket ide írtál, aztán még beszélünk. Köszi az eddigi segítséget. -
Sil
senior tag
Ha megvan a rikító kék háttér, akkor a szélén azokat a pixeleket a szélén, amiktől nem lett jó a gif, szintén színezd be ilyenre. Próbáld meg figyelni, pl elmenteni pár lépésenként gif-be, hogy jó-e már a széle. Photoshopban nem tudom, hogy megy ez pontosan, nekem Paint Shop Pro-m van.
A layer-t nem kell átkonvertálni táblázattá.
Az IE nem képes kezelni az átlátszó png-ket, ezt mondtam már. Lehetne simán 66-féle webböngésző, erre valók a webes szabványok: ha mindegyik böngésző követné őket, nem lenne semmi gond. Viszont épp az IE hány rájuk fittyet (meg már évek óta nem fejlesztik), ez akadályozza a webdesign fejlődését. (Egyébként mint mondtam, van rá megoldás, javascript segítségével lehet használni IE-ben is png-ket meg egyéb olyan dolgokat, amiket alapból nem tud: Bővebben: link
Tesztoldal a scripthez png-kkel:
Bővebben: link ) -
Csipi
aktív tag
Külömben png-vel is elmentettem az egyik képet, az IE-ben szürke a háttér nem átlátszó, Operában meg prímán látszik. Sokszor jön, hogy valamerre küldjem azokat akik 66 ezer különféle böngészöt találnak ki, hogy mi aztán törjük aprócskára az agyunkat hogyan tudnánk megoldani, hogy mindenütt jól látszodjon egy web lap!
Gif-es magyarázatot kérnék szépen. Köszi -
Csipi
aktív tag
vagy pl az átlátszó részt kitölteni először valami nagyon elütő színnel, és a nem kívánt pixeleket a széléről egyenként átrajzolni szintén ilyenre, és a mentéskor ezt a színt megadni átlátszónak.
Ezt nem tudom, nem értem pontosan. A bal oldali képegyüttes alá betettem egy rikító kék színt (ez lenne az átlátszó helyett). Mindezt psd formátumban csináltam. És tovább? A mentéskor stb. stb, azt értem, csak a törlést nem.
Külömben meg lehet-e valahogy oldani, hogy mikor a screen saver-em beindul ne kicsinyítse le nekem a Ph Shop-ot? Vagyis összehúzza kisebb ablakba. Rém idegesítö dolog. -
Sil
senior tag
Szerintem elég csak oda rakni, ahol az írás lesz, ha teljesen fedi egymást a kettő, akkor nehéz velük dolgozni. Eddig nem is használtál layer-eket, csak táblázatokat? Én az oldal kialakítását már kezdetektől layer-ekkel kezdtem, sokkal egyszerűben kezelhetők, mint a táblázatok, és oda rakom, ahova akarom (pl volt egy layer-em a header-nek, egy a menünek és külön a tartalomnak, és ezeken belül voltak a táblázatok, pl a menü gombjaival, de most épp tervezem át az egészet táblázatmentesre). A z-index-szel lehet megadni, hogy melyik legyen felül: a nagyobb z-indexű layer takarni fogja a kisebb z-indexűt (persze csak ha vannak átfedések köztük).
-
Sil
senior tag
A Firefoxra azért érdemes gondolni, hisz jelenleg ez a 2. helyezett a piacrészesedést tekintve (nem véletlenül). De ez nem egy nehéz feladat, hiszen a Gecko talán a legjobb megjelenítőmotor a piacon (ezt használja pl a Firefox és a Mozilla), és ezek nagyon szabványkövető böngészők. Szóval ha az oldalad jól jelenik meg Internet Explorer és Opera alatt is, akkor Firefox-szal sem lehet nagy gáz, sőt (hiszen az Operánál is jobban követi a szabványokat, és többet is tud nála, pl bizonyos CSS3 elemeket is ismer már). A Netscape új verziója pl a Firefoxra fog épülni (meg az IE-re). (Külön munkát tapasztalataim szerint az Internet Explorer korlátainak kerülgetése szokott okozni, mert az IE meglehetősen érdekesen értelmezi a szabványokat, és igencsak el is van már avulva.)
A Dreamweaver egyébként jó kódot állít elő, nem szemeteli tele, és nem rak bele olyan, nem szabványos dolgokat, ami csak IE alatt menne (ez a Microsoft programjaira jellemző, pl a Frontpage-re és a Word-re), szóval a Dreamweaverrel csinált honlapok valószínűleg működni fognak az alternatív böngészőkkel is.
De tulajdonképpen meddig tart kipróbálni? Elmész a firefox.hu -ra, és letöltöd, kevesebb, mint 5MB... (Egyébként nekem nélkülözhetetlen honlapkészítéshez, vannak nagyon hasznos kiegészítő moduljai, pl a Web Developer eszköztár, vagy a ColorZilla nevű színválasztó, ezek nagyon meg tudják könnyíteni a munkát...) -
Csipi
aktív tag
Már megpróbáltam layer-el dolgozni, de még sosem használtam, nem tudok erösen boldogulni vele.
Ráteszem a layer-t a fejléc egész hosszúságára és szélességére? Vagy csak annyira amennyi az írás? Utána? Meg kell nézzem mi a z index, ezt nem tudom. Végül a layert hagyom úgy vagy átkonvertálom táblázattá?
-
Csipi
aktív tag
válasz
Dreamcaster #47 üzenetére
Például én sem használok Firefox-ot. Csak IE-t. Tehát ez akkor nem jó megoldás. De azért köszi a jóakaratért! Nem gondolhatok csak 1 fajta böngészöre ezt írja minden web design készítési oldalon. És igazuk is van. Az IE-ben meg az Operában jól látszanak az oldalaim, és úgy néz ki a Netscape-en is mennek. Ezeknél szeretnék maradni továbbra is.
-
Warlock_42
senior tag
+1 szavazat a Notepad-re, illetve a ConText-re
Bár néha DW sok plussz melótól kíméli meg az embert...
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
Közben gondolkodtam, úgy egyszerűbb, ha a halvány kép a táblázatot tartalmazó div háttere, CSS-sel rögzítve a bal felső sarokhoz (mondjuk <div id=''header'' style=''background: url(/halvanykep.jpg) top left no-repeat''>), és nem kell ismétlődnie, ha elég széles már alapból (mondjuk 1024 pixel, vagy szélesebb), pont annyi fog belőle látszani, amennyi kell. A másik három kép közül a két szélső jó a táblázatba (bár ezt is lehetne máshogy, mondjuk float-okkal, de azzal elég rendesen meg lehet szívni az Explorer miatt), a középsőt meg rakhatod egy olyan layer-re, aminek a z-indexe nagyobb, így a header fölött lesz, nem húzza szét 800x600-on a fejlécet.
-
Sil
senior tag
Próbálj meg az optimalizálásánál a toleranciával játszani, vagy pl az átlátszó részt kitölteni először valami nagyon elütő színnel, és a nem kívánt pixeleket a széléről egyenként átrajzolni szintén ilyenre, és a mentéskor ezt a színt megadni átlátszónak.
A halvány képet ne az egyes cellák hátterének add, hanem az egész táblázatnak, CSS segítségével, úgy, hogy vízszintesen ismétlődjön. Kísérletezz ki egy olyan háttérképet, aminél nem látszik annyira az illesztés (pl próbálj meg levágni a széléből valamennyit, hogy nagyjából stimmeljen a minta). -
Sil
senior tag
válasz
Dreamcaster #47 üzenetére
A gif is lehet viszonylag elviselhető, csak ki kell kísérletezni hozzá a megfelelő optimalizálási eljárást, meg hogy mekkora legyen a tolerancia az átlátszósághoz. Meg persze figyelni kell arra, hogy ne tartalmazzon túl sokféle színt a kép.
Nem mindenki használ még Firefoxot (vagy más modern, alternatív böngészőt) sajnos, bár határozottan javul a helyzet. Amiatt a kb 89%-nyi még mindig Internet Explorerrel szenvedő réteg miatt figyelembe kell vennünk az IE korlátait is, így az átlátszó png-k használata nem túl bölcs megoldás egyelőre. Ha mindenáron ilyet akarsz használni, akkor legalább tedd fel az IE7-scriptet is, azzal lehet némi ''mesterséges intelligenciát'' adni az IE-nek is, hogy tudja rendesen kezelni a szabványok egy részét, meg pl az átlátszó png-ket. -
Sil
senior tag
válasz
Dreamcaster #46 üzenetére
Ahova szeretnéd, hogy ugorjon, oda beszúrsz egy horgonyt (Insert / Named Anchor, vagy egyszerűen a horgony alakú gomb), adsz neki egy nevet, és az oldal tetejéről erre linkelsz (pl index.html#horgonyneve).
-
Dreamcaster
senior tag
Egyszerű kis kérdésem lenne.
Azt hogy ha az oldal tetején rákattintok valamire, akkor az oldal közepére vagy aljára ugrik. Ennyi lenne. Ezt hogy kell?
GYVVV Előre is köszönöm.
Megtaláltam a topic -ot. -
Csipi
aktív tag
up!
-
Csipi
aktív tag
up!!
-
Csipi
aktív tag
up!
-
Csipi
aktív tag
Megpróbáltam gif-ben elmenteni a képet, de rondán látszik. Valamit nem csináltam jól, csak nem tudom mit. Eleinte a drop shadow lett fekete, utána jól látszott, de van körülötte egy fehér, vagy szürke csík. Ettöl hogyan lehet megszabadulni?
1.A halvány kép mint background került a táblázatba.
2.A táblázat sorát felosztottam 3 részre: bal képegyüttes, középre a cím, jobbra meg a jobb képegyüttes. De a gif-nél le kellett állnom ( a fentebb említett probléma miatt), s végül mint background tettem az egészet a fejléc helyére. Amit most látsz az 1024-re van méretezve, 800-nál a jobb részéböl egy jó darab hiányzik. Hogyan tovább? Ja, még valami: mikor a sort 3 részre osztottam elromlott a background, tehát ezt nem tudom több kisebb képböl összeállítani, mert nagyon látszik a szélén, hogy nem passzol a minta. Tehát ezért hagytam a fenébe a gif-es próbálkozást is. Szóval, segítsetek ha tudtok, ok? Köszi szépen.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
Robaj
addikt
HTML-re tényleg ezt használom (csak kisebb, text alapúra)
Flash-beillesztést a flash mx publish-jével beillesztem, amúgy meg képek, táblázatok, css kell, melyet úgy nagyjából tok fejből!
Már csináltam néhány sablont notepad-dal, melyet feltok használni (pl. üres html oldal az alap tag-ekkel) -
Lizzard
aktív tag
Hi all!
Segítsetek plz nekem abban, hogy hogyan tudom megcsinálni azt a Dreamweaver MX 2004-ben, h. beteszek egy képet az Insert Image-gel és utána erre a képre tudjak irogatni... Csak úgy lehet ezt megoldani, h. Backgroundként teszem be a képet? De ha úgy teszem be, akkor mozaikba teszi, pedig az úgy nekem nem igazán lenne jó... -
Sil
senior tag
Pl: Bővebben: link
-
Csipi
aktív tag
Up!
-
Csipi
aktív tag
Véletlenül tudja valaki hogyan kell olyan írást szerkeszteni ami úgy tünik mintha a háttérrel egy lenne? Szóval a képböl magasodik ki, de nincs más színe, magából a kép színeiböl áll. Photoshopban vagy Corelben kérem a választ, he lehetséges. Köszi
-
Csipi
aktív tag
A javascripttel mit kellene csinálni? Php-vel nem dolgozom - még. De még mindig nem értem, hogy ha fel is bontom kockákra a backgroundot hogyan nyúlik el 1024-re az egész oldalon? Ja, biztosan akkor nincs megadva neki a fix 800 pixel, és akkorára tud nyúlni amekkorára kell, hol szükebbre, hol szélesebbre. Igy van? Ok most neki is fogok.
-
Csipi
aktív tag
Bizony, a reklám engem is idegesít, de egyelöre jó az ingyenes tárhely is...
. A hátteret tényleg meg tudom csinálni több kockából, viszont a többi már másképp lesz. Ez a fejléc még nem a végleges, még jön hozzá kb. 2-3 kép a jobb oldalára, a címet pedig még nem tudom hogyan csinálom majd. Na most, ha annyi külön részem lesz: mondjuk 4 kép + cím, azokat hogyan tudom elhelyezni másként a táblázatban, mint külön cellákba? Akkor pedig a hátteret is ugyanannyi cellába kell backgroundként tennem! Vagy 2-2 képet összekapcsolok a Photosh-ban, és akkor lesz összesen 2 nagyobb kép + cím, balra, jobbra és középre? Megpróbálom, aztán jelentkezem.
-
Csipi
aktív tag
Nincs is mi történjen egyéb, egyelöre csak ezt az 1 oldalt töltöttem fel, hogy látható legyen a fejléc, mert talán így könnyebb a segítség is, mikor az ember látja miröl van szó. Nemde? Lehet, hogy nem vetted észre, de még a szövegek sincsenek mind a helyükön, gondoltam érthetö, hogy még nincs kész az oldal.
-
Enigma7
csendes tag
igy mar kicsit kezzelfoghatobb a problemad, es az is hogy mikepp lehet megoldani
amit Sil mondott az teljesen helyenvalo. ki kell valasztanod 1 olyan hatteret amit tudsz feltunes nelkul bg-ben repeatelni, majd a tablazatba beszurod 1 atlatszo png / gif formaban azt a viragot meg a szoveget.
azt is meg tudod csinalni persze hogy javascriptel vagy php-vel lecsekkolod a user felbontasat es ahhoz igazitod a fejlecet. -
-
Sil
senior tag
Pedig ilyen képpel még egyszerűbb megcsinálni, nem is kell átmennie a háttérszínbe. Amikor a képet csinálod a képszerkesztő programodban, több részből rakod össze. Ezeket a részeket külön-külön képként mentsd el, ne egyben. Az a halvány, virágos háttér mehet háttérnek a táblázatba, ismétlődhet is, szerintem nem lenne feltűnő az ismétlődés, épp azért, mert nagyon mintás. A másik kép meg legyen az a két virág + a felirat, átlátszó háttérrel (gif vagy png formátumban, ekkor az optimalizálással kell vigyázni, hogy ne romoljon le a kép minősége), vagy a virágos háttéren is maradhat (de akkor meg.a pozicionálására kell odafigyelni). Így ha a Dreamweaverben rárakod a háttérre, pont a megfelelő hatást fogod kapni.
-
Csipi
aktív tag
Aki 800x600-al nézi annak jónak tünik, de aki 1024-el az mindjárt felfedezi a bajt! Segítsetek! Köszi
-
Csipi
aktív tag
Megpróbáltam 100%-al, de csak az IE-ben látszik jól 800x600-al. Az Operában kissé kijjebb húzódik a kelleténél. Viszont 1024x768-nál nem jó, csík marad a szélén. Ha mint background teszem a cellába, akkor meg ismétlödik, ami nekem nem jó, mert nem olyan a kép aminek ismétlödnie kellene! Mégis hogyan tudnám már megoldani ezt a problémát?
Lassan az idegeimre megy az egész!
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Meg fogom próbálni a 100%-al egyiknél is másiknál is. Majd megírom sikerült-e. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni a DW telepítésénél! Talán majd ha újra telepíted az összes programot menni fog?! Bár ezt nem kívánom senkinek. Próbálj egy másik topicot keresni amelyet többen elolvasnak, és ott is írd le a problémádat. Úgy vettem észre a DW-t nem nagyon használják, ezért kevesen is olvassák el ezt a topicot.
-
Enigma7
csendes tag
kismillio eve hasznalom a dw-t, de nem csinalt meg sose ilyet csak 2honapja kezdte ell, es tokmind1 hogy telepitem fel...
a te problemadra sztm hasznalj style('' -t es ott add meg hogy repeat: x vagy y es...
egyebkent csinalhatod azt is hogy csinalsz 2 bannert 1024x768 / 800x600 es javascriptel vizsgalod a user felbontasat es ugy valtoztatod meg a kepeket, de ha van 1 kepet, es minden 100% akkor szet kellene nyujtania teljesen ''faltol falig'' -
Csipi
aktív tag
Külömben szeretném ha valaki segítene már a fejléc készítésénél.
A kérdésem a fentiekben elolvasható.
[Szerkesztve] -
Enigma7
csendes tag
miert irja ki ezt a dw mx prof 2004 mikor inditani szeretnem elfele? / telepites utan, akarmikor / ? ( tokmind1 hanyszor telepitem, etc mindig ezt irja ki kb 2 honapja. )
prameterek: XP prof eng, van eleg hely... stb
eddig tokeletesen mukodott...
otlet?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Igen, a táblázatom 100%-ban van megadva, ezt mindig így csinálom. A képet is a középre helyeztem. De most ne nézz hülyének a köv. kérdésért: átlátszóra csinálom, vagy áttünést a háttérszínbe. Ezt hogyan kell? Mit csinálok átlátszóra? A Photoshopra érted mikor a fejlécet készítem? Volna türelmed érthetöbben (legalábbis számomra) elmagyarázni? Köszi!
-
Csipi
aktív tag
Igen, tudom, hogy %-ban. Táblázatban van, jobban mondva a táblázat 1 -sö sorában. Na de nem mindegy hogy 800-al vagy 1024-el nézem meg. A kép ha talál 800x600 -nál, az 1024-nél túl elnyúlik. Hogyan tovább? Meg ha pl. Photoshopban készítem el a képet, akkor tudnom kéne pixelben is a méretet. Ebben tudtok segíteni?
-
Csipi
aktív tag
Hát látom sehol semmi válasz. Akkor talán úgy tenném fel a kérdést, hogy: bármilyen programban szerkesztitek a web lapokat, hogyan csináljátok a fejléceket amelyek a lap egész felsörészét betöltik? Akár 800x600-al, akár 1024x768-al nézve jó legyen
-
Csipi
aktív tag
Szeretnék egy fejlécet úgy beállítani, hogy az a böngészöben balról jobbra teljesen elnyúljon, ne maradjon üres hely sehol. Dreamw-t használok. Eddig bármilyen hosszúságot adtam neki a jobb oldalon mindig marad egy üres csík. Spacer image-el együtt. Tudna valaki segíteni? Köszi
-
Trak
addikt
Szerintem próbáld meg itt:
Kereső a jobb felső sarokban -
Csipi
aktív tag
Hát éppen senki nem ír DW-ben? Nem lehet
!!!!!!!
-
Csipi
aktív tag
Senki? Hát az kár. De ha mégis...
, akkor köszi a segítséget!
-
Csipi
aktív tag
Egy kis ideig DW MX 6.0-ost használtam, utána kicseréltem 2004-re. Van kis külömbség a kettö között. Pl. egy web oldalt nem fejeztem be MX-ben, a 2004-ben pedig már egyes dolgokat másképpen ír a progi. Egyvégben a style1, style2 stb.-vel bolondít, sehogy sem tudok szabadulni tölük. Ez azért gond mert pl. a Netscape a style-t nem ismeri fel csak ha ''none'' és a betüméret van megadva. Baj ha az oldalt félig ezzel félig azzal írom meg? Eddig csak a betüstílusoknál vettem észre a fentebb említett dolgot.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Patapon 1+2 Replay teszt
- Házimozi belépő szinten
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest