- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
Aktív témák
-
Sil
senior tag
Én is 800x600-ban néztem, és úgy teljesen használhatatlan. Egyébként szerintem volt már szó róla, hogy az elemek szélességét kétféleképpen lehet megadni: százalékban (ekkor a képernyő felbontásához igazodva változik) vagy pixelben (és akkor fix szélességű lesz, pl nagyobb képernyőfelbontásnál lesznek üres részek a szélén). Persze lehet a kettőt kombinálni is, pl a menü oszlopa fix szélességű, a tartalom meg %-os.
-
Sil
senior tag
Ha megvan a rikító kék háttér, akkor a szélén azokat a pixeleket a szélén, amiktől nem lett jó a gif, szintén színezd be ilyenre. Próbáld meg figyelni, pl elmenteni pár lépésenként gif-be, hogy jó-e már a széle. Photoshopban nem tudom, hogy megy ez pontosan, nekem Paint Shop Pro-m van.
A layer-t nem kell átkonvertálni táblázattá.
Az IE nem képes kezelni az átlátszó png-ket, ezt mondtam már. Lehetne simán 66-féle webböngésző, erre valók a webes szabványok: ha mindegyik böngésző követné őket, nem lenne semmi gond. Viszont épp az IE hány rájuk fittyet (meg már évek óta nem fejlesztik), ez akadályozza a webdesign fejlődését. (Egyébként mint mondtam, van rá megoldás, javascript segítségével lehet használni IE-ben is png-ket meg egyéb olyan dolgokat, amiket alapból nem tud: Bővebben: link
Tesztoldal a scripthez png-kkel:
Bővebben: link ) -
Sil
senior tag
Szerintem elég csak oda rakni, ahol az írás lesz, ha teljesen fedi egymást a kettő, akkor nehéz velük dolgozni. Eddig nem is használtál layer-eket, csak táblázatokat? Én az oldal kialakítását már kezdetektől layer-ekkel kezdtem, sokkal egyszerűben kezelhetők, mint a táblázatok, és oda rakom, ahova akarom (pl volt egy layer-em a header-nek, egy a menünek és külön a tartalomnak, és ezeken belül voltak a táblázatok, pl a menü gombjaival, de most épp tervezem át az egészet táblázatmentesre). A z-index-szel lehet megadni, hogy melyik legyen felül: a nagyobb z-indexű layer takarni fogja a kisebb z-indexűt (persze csak ha vannak átfedések köztük).
-
Sil
senior tag
A Firefoxra azért érdemes gondolni, hisz jelenleg ez a 2. helyezett a piacrészesedést tekintve (nem véletlenül). De ez nem egy nehéz feladat, hiszen a Gecko talán a legjobb megjelenítőmotor a piacon (ezt használja pl a Firefox és a Mozilla), és ezek nagyon szabványkövető böngészők. Szóval ha az oldalad jól jelenik meg Internet Explorer és Opera alatt is, akkor Firefox-szal sem lehet nagy gáz, sőt (hiszen az Operánál is jobban követi a szabványokat, és többet is tud nála, pl bizonyos CSS3 elemeket is ismer már). A Netscape új verziója pl a Firefoxra fog épülni (meg az IE-re). (Külön munkát tapasztalataim szerint az Internet Explorer korlátainak kerülgetése szokott okozni, mert az IE meglehetősen érdekesen értelmezi a szabványokat, és igencsak el is van már avulva.)
A Dreamweaver egyébként jó kódot állít elő, nem szemeteli tele, és nem rak bele olyan, nem szabványos dolgokat, ami csak IE alatt menne (ez a Microsoft programjaira jellemző, pl a Frontpage-re és a Word-re), szóval a Dreamweaverrel csinált honlapok valószínűleg működni fognak az alternatív böngészőkkel is.
De tulajdonképpen meddig tart kipróbálni? Elmész a firefox.hu -ra, és letöltöd, kevesebb, mint 5MB... (Egyébként nekem nélkülözhetetlen honlapkészítéshez, vannak nagyon hasznos kiegészítő moduljai, pl a Web Developer eszköztár, vagy a ColorZilla nevű színválasztó, ezek nagyon meg tudják könnyíteni a munkát...) -
Sil
senior tag
Próbálj meg az optimalizálásánál a toleranciával játszani, vagy pl az átlátszó részt kitölteni először valami nagyon elütő színnel, és a nem kívánt pixeleket a széléről egyenként átrajzolni szintén ilyenre, és a mentéskor ezt a színt megadni átlátszónak.
A halvány képet ne az egyes cellák hátterének add, hanem az egész táblázatnak, CSS segítségével, úgy, hogy vízszintesen ismétlődjön. Kísérletezz ki egy olyan háttérképet, aminél nem látszik annyira az illesztés (pl próbálj meg levágni a széléből valamennyit, hogy nagyjából stimmeljen a minta). -
Sil
senior tag
Pl: Bővebben: link
-
-
Sil
senior tag
Pedig ilyen képpel még egyszerűbb megcsinálni, nem is kell átmennie a háttérszínbe. Amikor a képet csinálod a képszerkesztő programodban, több részből rakod össze. Ezeket a részeket külön-külön képként mentsd el, ne egyben. Az a halvány, virágos háttér mehet háttérnek a táblázatba, ismétlődhet is, szerintem nem lenne feltűnő az ismétlődés, épp azért, mert nagyon mintás. A másik kép meg legyen az a két virág + a felirat, átlátszó háttérrel (gif vagy png formátumban, ekkor az optimalizálással kell vigyázni, hogy ne romoljon le a kép minősége), vagy a virágos háttéren is maradhat (de akkor meg.a pozicionálására kell odafigyelni). Így ha a Dreamweaverben rárakod a háttérre, pont a megfelelő hatást fogod kapni.
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest