Aktív témák
-
-
Csipi
aktív tag
Igen, ezt én is tudom, de ez nem segít Sabi6k baján. Attól még nem kerül közepebbre az oldala ha %-ban fixen adja meg az adatokat.
Gondolj bele, hogy 800 pixelbe nem lehet beszorítani 1000 valamennyit olyan egyszerüen. Ha lehetne én is megoldottam volna a fejléces problémámat: olyat szerettem volna, hogy perfekt legyen 800-nál is meg 1024-nél is, és nekem is Javascriptet ajánlottak...
Külömben, ha jobban belegondolok, nem is tudom hogyan lehetne megoldani egy 1024x768-ra tervezett oldalt, hogy minden porcikája látszódjék 800x600-al is. Pl. itt a Prohardveren is én az oldal jobb oldalát nem látom, csak ha arrébb tolom a csúszkát. -
Csipi
aktív tag
Most lehet hülyét kérdezek, de a nagyobb felbontást nagyobb monitorra értetted? Én 800x600-al néztem meg és csak egy piciny részét láttam az oldalnak.
Külömben nagyon szép az a piciny része, szeretném az egészet látni! Úgy hogy minden monitorral jól bejöjjön az oldal, azt hiszem Javascript szükséges. Külömben az oldalt tegyed középre, más okosabbat nem tudok. -
Csipi
aktív tag
Sajnos nem sikerült semmit csinálnom a kék háttérrel. Ha mint psd-be teszem a kék hátteret, akkor nem tudom mit kéne bepingálnom, mert nincs hogy lássam a csíkot. Az csak akkor jelenik meg, ha gif-be már elmentettem a képet, akkor pedig a Ph Shop-ban mint egyedüli layer jelenik meg amivel nem tudok semmit kezdeni. Lépésröl lépésre volna valakinek türelme elmagyarázni? Köszi
-
Csipi
aktív tag
Megnéztem a linkeket, mások mint amiket ezelött olvastam el. Ma már nem tudok a gép mellett ülni, már jó pár órája egyhelyben gubbasztok. Holnap majd megírom sikerült-e valamit megoldanom. Szia!
-
Csipi
aktív tag
Tehát jól értettem amit a gif-es pixelekröl mondtál - csak nem voltam biztos benne. A kérdés elég hülye, de a következö: a kék hátteret ha beteszem nem látom a gif-es pár pixelnyi zavaró csíkot a kék szín miatt. Ez csak akkor látszik ha átlátszón mentem el gif-be a képet. Azt akarod mondani, hogy mentsem el gif-be, utána tegyem be a kék hátteret, és utána törölgessem a felesleges pl. szürke csíkot kék színüre? Remélem így van?! S akkor a legvégén kiveszem a kék hátteret, és megmarad a kék csík, ezt nevezem meg átlátszó színnek? De a kékböl nem fog maradni semmi a kép körül? Remélem nem!
Már elolvastam egy pár oldalt a png-vel kapcsolatban, de az én tudásomnak túl komplikáltak. El fogom olvasni azokat is amiket ide írtál, aztán még beszélünk. Köszi az eddigi segítséget. -
Csipi
aktív tag
Külömben png-vel is elmentettem az egyik képet, az IE-ben szürke a háttér nem átlátszó, Operában meg prímán látszik. Sokszor jön, hogy valamerre küldjem azokat akik 66 ezer különféle böngészöt találnak ki, hogy mi aztán törjük aprócskára az agyunkat hogyan tudnánk megoldani, hogy mindenütt jól látszodjon egy web lap!
Gif-es magyarázatot kérnék szépen. Köszi -
Csipi
aktív tag
vagy pl az átlátszó részt kitölteni először valami nagyon elütő színnel, és a nem kívánt pixeleket a széléről egyenként átrajzolni szintén ilyenre, és a mentéskor ezt a színt megadni átlátszónak.
Ezt nem tudom, nem értem pontosan. A bal oldali képegyüttes alá betettem egy rikító kék színt (ez lenne az átlátszó helyett). Mindezt psd formátumban csináltam. És tovább? A mentéskor stb. stb, azt értem, csak a törlést nem.
Külömben meg lehet-e valahogy oldani, hogy mikor a screen saver-em beindul ne kicsinyítse le nekem a Ph Shop-ot? Vagyis összehúzza kisebb ablakba. Rém idegesítö dolog. -
Csipi
aktív tag
Már megpróbáltam layer-el dolgozni, de még sosem használtam, nem tudok erösen boldogulni vele.
Ráteszem a layer-t a fejléc egész hosszúságára és szélességére? Vagy csak annyira amennyi az írás? Utána? Meg kell nézzem mi a z index, ezt nem tudom. Végül a layert hagyom úgy vagy átkonvertálom táblázattá?
-
Csipi
aktív tag
válasz
Dreamcaster #47 üzenetére
Például én sem használok Firefox-ot. Csak IE-t. Tehát ez akkor nem jó megoldás. De azért köszi a jóakaratért! Nem gondolhatok csak 1 fajta böngészöre ezt írja minden web design készítési oldalon. És igazuk is van. Az IE-ben meg az Operában jól látszanak az oldalaim, és úgy néz ki a Netscape-en is mennek. Ezeknél szeretnék maradni továbbra is.
-
Csipi
aktív tag
up!
-
Csipi
aktív tag
up!!
-
Csipi
aktív tag
up!
-
Csipi
aktív tag
Megpróbáltam gif-ben elmenteni a képet, de rondán látszik. Valamit nem csináltam jól, csak nem tudom mit. Eleinte a drop shadow lett fekete, utána jól látszott, de van körülötte egy fehér, vagy szürke csík. Ettöl hogyan lehet megszabadulni?
1.A halvány kép mint background került a táblázatba.
2.A táblázat sorát felosztottam 3 részre: bal képegyüttes, középre a cím, jobbra meg a jobb képegyüttes. De a gif-nél le kellett állnom ( a fentebb említett probléma miatt), s végül mint background tettem az egészet a fejléc helyére. Amit most látsz az 1024-re van méretezve, 800-nál a jobb részéböl egy jó darab hiányzik. Hogyan tovább? Ja, még valami: mikor a sort 3 részre osztottam elromlott a background, tehát ezt nem tudom több kisebb képböl összeállítani, mert nagyon látszik a szélén, hogy nem passzol a minta. Tehát ezért hagytam a fenébe a gif-es próbálkozást is. Szóval, segítsetek ha tudtok, ok? Köszi szépen.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Up!
-
Csipi
aktív tag
Véletlenül tudja valaki hogyan kell olyan írást szerkeszteni ami úgy tünik mintha a háttérrel egy lenne? Szóval a képböl magasodik ki, de nincs más színe, magából a kép színeiböl áll. Photoshopban vagy Corelben kérem a választ, he lehetséges. Köszi
-
Csipi
aktív tag
A javascripttel mit kellene csinálni? Php-vel nem dolgozom - még. De még mindig nem értem, hogy ha fel is bontom kockákra a backgroundot hogyan nyúlik el 1024-re az egész oldalon? Ja, biztosan akkor nincs megadva neki a fix 800 pixel, és akkorára tud nyúlni amekkorára kell, hol szükebbre, hol szélesebbre. Igy van? Ok most neki is fogok.
-
Csipi
aktív tag
Bizony, a reklám engem is idegesít, de egyelöre jó az ingyenes tárhely is...
. A hátteret tényleg meg tudom csinálni több kockából, viszont a többi már másképp lesz. Ez a fejléc még nem a végleges, még jön hozzá kb. 2-3 kép a jobb oldalára, a címet pedig még nem tudom hogyan csinálom majd. Na most, ha annyi külön részem lesz: mondjuk 4 kép + cím, azokat hogyan tudom elhelyezni másként a táblázatban, mint külön cellákba? Akkor pedig a hátteret is ugyanannyi cellába kell backgroundként tennem! Vagy 2-2 képet összekapcsolok a Photosh-ban, és akkor lesz összesen 2 nagyobb kép + cím, balra, jobbra és középre? Megpróbálom, aztán jelentkezem.
-
Csipi
aktív tag
Nincs is mi történjen egyéb, egyelöre csak ezt az 1 oldalt töltöttem fel, hogy látható legyen a fejléc, mert talán így könnyebb a segítség is, mikor az ember látja miröl van szó. Nemde? Lehet, hogy nem vetted észre, de még a szövegek sincsenek mind a helyükön, gondoltam érthetö, hogy még nincs kész az oldal.
-
Csipi
aktív tag
Aki 800x600-al nézi annak jónak tünik, de aki 1024-el az mindjárt felfedezi a bajt! Segítsetek! Köszi
-
Csipi
aktív tag
Megpróbáltam 100%-al, de csak az IE-ben látszik jól 800x600-al. Az Operában kissé kijjebb húzódik a kelleténél. Viszont 1024x768-nál nem jó, csík marad a szélén. Ha mint background teszem a cellába, akkor meg ismétlödik, ami nekem nem jó, mert nem olyan a kép aminek ismétlödnie kellene! Mégis hogyan tudnám már megoldani ezt a problémát?
Lassan az idegeimre megy az egész!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Meg fogom próbálni a 100%-al egyiknél is másiknál is. Majd megírom sikerült-e. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni a DW telepítésénél! Talán majd ha újra telepíted az összes programot menni fog?! Bár ezt nem kívánom senkinek. Próbálj egy másik topicot keresni amelyet többen elolvasnak, és ott is írd le a problémádat. Úgy vettem észre a DW-t nem nagyon használják, ezért kevesen is olvassák el ezt a topicot.
-
Csipi
aktív tag
Külömben szeretném ha valaki segítene már a fejléc készítésénél.
A kérdésem a fentiekben elolvasható.
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Igen, a táblázatom 100%-ban van megadva, ezt mindig így csinálom. A képet is a középre helyeztem. De most ne nézz hülyének a köv. kérdésért: átlátszóra csinálom, vagy áttünést a háttérszínbe. Ezt hogyan kell? Mit csinálok átlátszóra? A Photoshopra érted mikor a fejlécet készítem? Volna türelmed érthetöbben (legalábbis számomra) elmagyarázni? Köszi!
-
Csipi
aktív tag
Igen, tudom, hogy %-ban. Táblázatban van, jobban mondva a táblázat 1 -sö sorában. Na de nem mindegy hogy 800-al vagy 1024-el nézem meg. A kép ha talál 800x600 -nál, az 1024-nél túl elnyúlik. Hogyan tovább? Meg ha pl. Photoshopban készítem el a képet, akkor tudnom kéne pixelben is a méretet. Ebben tudtok segíteni?
-
Csipi
aktív tag
Hát látom sehol semmi válasz. Akkor talán úgy tenném fel a kérdést, hogy: bármilyen programban szerkesztitek a web lapokat, hogyan csináljátok a fejléceket amelyek a lap egész felsörészét betöltik? Akár 800x600-al, akár 1024x768-al nézve jó legyen
-
Csipi
aktív tag
Szeretnék egy fejlécet úgy beállítani, hogy az a böngészöben balról jobbra teljesen elnyúljon, ne maradjon üres hely sehol. Dreamw-t használok. Eddig bármilyen hosszúságot adtam neki a jobb oldalon mindig marad egy üres csík. Spacer image-el együtt. Tudna valaki segíteni? Köszi
-
Csipi
aktív tag
Hát éppen senki nem ír DW-ben? Nem lehet
!!!!!!!
-
Csipi
aktív tag
Senki? Hát az kár. De ha mégis...
, akkor köszi a segítséget!
-
Csipi
aktív tag
Egy kis ideig DW MX 6.0-ost használtam, utána kicseréltem 2004-re. Van kis külömbség a kettö között. Pl. egy web oldalt nem fejeztem be MX-ben, a 2004-ben pedig már egyes dolgokat másképpen ír a progi. Egyvégben a style1, style2 stb.-vel bolondít, sehogy sem tudok szabadulni tölük. Ez azért gond mert pl. a Netscape a style-t nem ismeri fel csak ha ''none'' és a betüméret van megadva. Baj ha az oldalt félig ezzel félig azzal írom meg? Eddig csak a betüstílusoknál vettem észre a fentebb említett dolgot.
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest