- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
plastic-+
tag
Hello Mindenkinek!
Van nekem egy Epson Stylus C43 sx nyomtatóm!
Szeretnék DOS-ból nyomtatni a nyomtatóra, ami müködik is, de sajnos ékezetes karakterek nélkül!
Hogyan tudnám megoldani, hogy ékezetes karaktereket is nyomtasson DOS-ból??
Valahogy ki kellene iratni a nyomtatóra a 852-es karakterkészletet, ha jól sejtem... ?
..de hogyan??
Tudna valaki segíteni nekem??
Előre is köszi! -
Rickenstein
senior tag
Azért arra számíts, hogy a norton sohasem lesz tökéletes. Ő ugye 437-es kódtáblához van gyártva. 852-esnél a panelek sarkainál krix-krax karakterek lesznek.
Egyébként valóban nincs benne az msconfig-ban az autoexec.nt, sőt autoexec.nt-ben sincs mode con parancs. Szal duplán rosszul emlékeztem. Kevertem a régi jó öreg 98-cal . Viszont parancssorban a chcp paranccsal ki tudod iratni a kódlapot. -
soctavia
tag
itt vagyok. tehát a teljes képernyőben futó progi megoldódott. ikonra jobb gomb, a program és a képernyő fülön is teljes képernyőt kellett választani. ilyet
norton ablakban még mindig szar. 852 latinII telepítven, luci... betűkészlet szintén... -
soctavia
tag
válasz
Rickenstein #5 üzenetére
sajnos nem jött össze
autoexec.nt-ben nem találok ilyet. hogy kellene ennek kinézni? -
soctavia
tag
mindkettőtöknek köszi. kipróbálom.
-
Rickenstein
senior tag
Valsz. az előttem szóló javaslata megoldás a problémára.
Egyébként ha az msconfig-ot elindítod, vagy közvetlenül megnézed az autoexec.nt-t, ott lesz egy olyan, hogy mode con ... parancs. Ha ott 852-es (Latin II) kódtábla van megadva, akkor az azt jelenti, hogy helyesen kellene megjelenniük a magyar ékezetes betűknek. -
soctavia
tag
válasz
Rickenstein #2 üzenetére
ez kell, nincs beleszólásom
tehát norton ablakban krix-krax, teljes képernyő ok, de ékezet ott sincs. másik dosos progi, nemtom mi teljes képernyőnél is csinálja, de a lényeg az ékezetes betűk.
karakterkódtáblát hol állítok? -
Rickenstein
senior tag
Teljes képerenyős üzemmódban helyesen jelennek meg a karakterek, ablakban meg nem?!?!? Hmmm. Érdekes. Elsőre karakterkódtábla beállításokra lehetne gyanakodni, de ha teljesképernyős üzemmódban normális minden...
És minek akarsz NC-t futtatni? Az nem tudja kezelni a hosszú fáljneveket. Total Commander?
-
soctavia
tag
XP SP2. A gond az, hogy pl. norton commander ablakban futtatva, körbe, a vonalak helyére mindenféle karaktert tesz, alulra is, és elég zavaró. Teljes képernyőn ok, de ablakban kéne. Plusz ékezeteket nem kezeli. Ugyanez a helyzet más dos-os alkalmazásokkal is, nincs ékezet, +ablakban krix-krax.
Ami még hozzá tartozik: ''parasztosan'', saját xp felhúzása után ez a gond nincs, ezek előre telepített IBM gépek.
Tud valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest