Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- One mobilszolgáltatások
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Google Pixel topik
- Vékony tokot, nagy és fényes kijelzőt kapott a Huawei Watch Fit 5 és Fit 5 Pro
- Betáblázta magát az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Jaja, a permetezős egy elég látványos komoly műfaj
Ahhoz képest a felmérő drónozás egész egyszerű és szerény.Igen, lenne létjogosultsága, de a szabályozáson dolgozhatnának, pl eleve kar légteret kérni egy permetező dronnak, nem fognak fele pár méternél magasabbra repülni. A szerek engedélyeztetése is vicces, rég hagyni kellene, hogy használjanak amit szeretnének.
A héten láttam egy Mazotti Hidas gépet, igazi ufó

-
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Látom már igen, neo 2, avata, mini a fő irány
-
_seth_
veterán
válasz
Yahhher
üzenetére
Időközben a cím és a cikk tartalma is módosult. (az eredeti cikk nevet másoltam be pl.)
Ettől függetlenül még mindig igaz, hogy annak ellenére, hogy minden drónsuli próbálja nyomni a növényvédelmi drónpilóta kézpést (már amelyik egyáltalán valóban levizsgáztat lásd februári felszámolás alatt lévő iskola és pórul járt tanulók) annak gyakorlati haszna még mindig elenyésző tekintve, hogy szabályosan mire lehet használni.
Nekem DJI multispektrál és hőkamerás dji drónjaim vannak, el tudom képzelni, hogy mire használják.
M_AND_Ms:
Elolvastam

Ebben pusztán az az érdekes, hogy jelenleg nem kapják meg azt az engedélyt amit eddig sem kértek egy olyan műveletre ami eddig sem volt szabályos az esetek nagyrészében.
Én minden repülést jelentek MDS-en, de ahogy látom ez nem túl gyakori. Van ismerős Agras drónnal arrafelé bármilyen jogsi és anélkül, hogy tudná mi az az MDS, elmondása szerint egyszerű a helyzet: amit csinál úgyis sok sebből vérzik (nem szabályos szer, nincs mellette növényvédelmi szakember aki felügyelné) kár addig költeni sulira és egyebekre amíg nem tisztázott teljesen a hazai háttér. -
_seth_
veterán
Az állítólagos ukrán fenyegetés miatt elrendelt dróntilalom miatt most nem tudnak permetezni a gazdák Szabolcsban
Jelenleg mindössze 3 szer juttatható ki drónnal:
-Amistar Sun 325 SC gombaölő szer napraforgó kultúrában
-Coragen 20 SC rovarölő szer szintén idén kapott engedélyt kukorica (vetőmag-, szemes-, siló-, csemege- és pattogatni való kukorica) kultúrákban kukoricamoly és gyapottok-bagolylepke ellen
-Mospilan 20 SG cseresznye és meggy kultúrákban cseresznyelégy, valamint dió kultúrában nyugati dióburok-fúrólégy ellen
Az mondjuk érdekelne, hogy szabolcsi barátaink mely szert szeretnék kijuttatni az év ezen szakában? -
_seth_
veterán
Air 2S-t használ már valaki? Vélemény, tapasztalat?
-
_seth_
veterán
Mavic Air 2-eshez keresek olyan kemény koffert amibe elfér 5 akku és egy ipad mini illetve annak a tartója is(+ha egy napellenző is az még jobb). A BW-be csak 3 akku fér, a gyári DJI táskába elfér 5 akku, de ott az ipad mininek nem látok helyet.
-
_seth_
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A p3s és a mini is tudja a vízszintes sík fölé fordítani a kamerát ha engedélyezve van, de nem sokat.
-
_seth_
veterán
válasz
PapírVilla
üzenetére
Mavic mini csoportban facebookon a posztok 90%-a az alábbi: "Megvettem a minit, első repülésem 500 méteren" és beraknak egy képet... pár mini házról a magasból.... 500 méter? Mi szükség van olyan magasra menni? Már a 100 méter is sok... általános videóhoz szerintem még 50 méter is elég
A mini valóban jó drón, könnyű kezelni jó a képe, igaz előtte repültem sokat P3-al. -
_seth_
veterán
Második repülés mavic minivel, Szerintem ennyi pénzért ezzel a mérettel nagyon jó. Az utólsá vágóképnél már olyan szél volt, hogy utána azonnal le is szálltam vele, látni lehetett ahogy a szél megemeli a drón egyik oldalát, ezzel szemben a felvételen ennek nyoma sincs (szerk: azért észre lehet venni). Korábban egy P3S drónom volt, de ott a méret miatt túladtam rajta, ehhez megvettem a dji mini bag-et, nagyon helytakarékos vele és szállítani is könnyű benne. Praktikus, hogy sport módban valóban nagyon gyors, majd felvételhez ott a cinematic, a távirányítója is praktikusabb mint a korábbinak volt. Persze a képminőségi és jóval szebb, pedig mindkettő 2.7K, de a szenzorban, színekben sokat fejlődtek.
-
_seth_
veterán
Balatononon ma repkedett egy polgári helikopter nem túlzok max 15 méter magasan, néha lejjebb, érezni lehetett a vízközelben a parton a szelét és látni a vizen is, hogy fodrozódik. Ha épp akkor még repkedek? Én magyarázom, hogy nem volt engedélyem, a pilóta mit mond? Elnézett pár száz métert? Miért kellett 8-asokat leírni a vízpart és társasházak között, nem felettük, közöttük... majd ezzel a lendülettel ameddig szemmel láttam ment végig ilyen alacsonyan végig a part mentén kilométereket. Jött egy polgári repülőgép is, az már kb 150 méteren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robot fűnyírók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gyúrósok ide!
- LG LCD és LED TV-k
- Ingatlanos topic!
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest