Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz Geller72 #84 üzenetére

Soha nem állította a DJI, hogy 4 kilométert tudna az EU-ban. (A korai tesztelők jellemzően amerikaiak voltak, és folyton 4000 méterről beszéltek, de ez más kérdés.) Az viszont igaz, hogy 4000 métert egyébként a tesztek alapján az USÁ-ban sem tud lerepülni az eszköz, 2km környékén szétszakad a kapcsolat, kérdés az, hogy az EU 2000 métert optimális esetben tudja-e a készülék? A videók alapján igen, persze nem urbánus környezetben.

A CE Wi-Fi hatótávja 5.8GHz-en csak 500m (optimális esetben), ha pl. ezt használta városi környezetben, az simán lehet ennek az oka – persze nem tudom, hogy ez állítható-e vagy automatikusan kapcsolgatja a készülék.

Magánvéleményem, de nekem teljesen az az érzésem volt a videó alatt végig, hogy neki azt kell mondania, hogy mindenki vegyen Mavic Prot, mert az iCentre azt forgalmazza (Mavic Air nem kapható náluk [még?]), és neki onnan jön a zseton. (Ezt az elméletemet megerősíti pl. az, hogy az összehasonlító videóknál (amikor a Pro és az Air képe egymás mellett van) simán csak ki van írva a jobb felső sarokba, hogy az a Mavic Air képe, de az nincs alábiggyesztve, hogy ez a 720p-s élőkép egyébként... Persze utána elmondja, de szerintem azt előtte kellett volna.)

Valóban nem lesz ez mindenkinek megfelelő eszköz, de nekem pl. a Mavic Pro sajnos nem alternatíva, jellemzően bicajozásokhoz, erdőre-mezőre vinném magammal, ahol a form factor elsődleges, viszont interferencia meg kevésbé jellemző. Egy Pro már annyival nagyobb, hogy egyszerűen nem fér be a táskába az egész napos kaja, szerelő cuccok, esetleges extra ruhák mellé. Eddig a Spark-ot néztem, de kicsit fájt a szívem a 4k és a 3 tengelyes gimbal hiánya miatt, és már annak a mérete is neccesnek tűnt a kemény tokkal együtt.

Természetesen én egyelőre csak kóstolgatom a témát, ahogy elnézem a hozzászólásaidat te nálam sokkal-sokkal jobban értesz ehhez, így ha valamit nem jól látok/gondolok, akkor örömmel veszem a kiigazítást.

Új hozzászólás Aktív témák