- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
pschio
őstag
nekem az lenne a bajom hogy:
mindenfele cuccal probaltam mar dvd rol divx et csinalni a legmegfeleobb a dr divx lett mert ott nem kell szorakozni a hangal! azonban most van egy U2 dvd-m es amikor az elejen a kodolas elott lehet ellenorizni a hangot csak ilyen sirterges van mintha a radio szolna es eltekerte volna valaki az allomast! nem szerzoi jogvedelm ize az biztos mert egy masik gepen tokeletesen beolvassa az egesz dvd-t es a hang ellenorzesekor tokeletesen szol. de mivel az egyik gep lassu (notebook p3 650) ezert berippeltem az egsz dvd majd halozatban atmasoltam magamnak (1300as duron) es deamon tools al bemountoltam. tok olyan mintha tenyleg lenne dvd lejatszo a gepemben le is jatsza minden tokeletes a hang is meg minden de a dr divx akkor is sipol az erdekes az hogy az utolso savot tokeletesen leszedi (osszesen 4sav van) hanggal egyutt. divx pro 5.1 be akarok kodolni de minden kodolo kifagy flask mpeg osszes verzioja es a dr divx meg a haggal szarakodik.
ha mas kodekkel szorakozok akkor is kifagy az egesz. nem ertem miert lehet ez! valaki segitsen pls hol a hiba mar ezzel szorakozok tobb napja -
Bozz
tag
Kösz fiúk, de sztem szarul van kódolva. Ugyanis amiket felvetettetek problémákat, egyiksem lehetett. Az érdekes az egészben, hogy egy szar tv-ripes film volt divx5-ben kódolva. És ez szaggatott. Röhej.
-
Male
nagyúr
Smoother motion/Clearer image (az előbb rosszul írtam - bár lehet, hogy más codecben meg úgy írják). Ez egyébként szerintem egy hülyeség (mármint ez az állítási lehetőség), mivel én még nem találkoztam olyan filmmel, aminél a Clearer image felé tolva jobb lett volna az eredmény. Persze lehet, hogy nagyon alacsony bitrátánál, vagy teljesen zajmentes filmnél (pl 3D Studio-val vagy Lightwave-vel DivX-es aviba renderelve) van értelme.
-
M@trixfan
addikt
A procid mindenképp bírja, azzal nem lehet gond. Vann 5-ös codec-ed installálva?
-
M@trixfan
addikt
Szerintem próbáld meg feltenni a vinyóra filmet. Lehet, hogy a cd nem bírja.
-
Bozz
tag
Skacok! Az mitől van, hogy az 1100-as cerkán, de még az 1,3-mas Tualatinon is szaggatnak a divx5-ben kódolt filmek? Ennyire szar ez a divx5? Hallom sok vele a kódolási probléma, de ezek után nem is csodálom!
-
M@trixfan
addikt
Közben kipróbáltam egy rakat Divx codec-et és megfigyeltem valamit: Ha van Smoothness/Crispness csúszka a codec beállításában és a Smoothness felé tolom el akkor a video folyamatos lesz.
A Divx 5 codecjében hol találok ilyesmi beállítást? -
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #18 üzenetére
Nálam a 633-as celeron2 és a 2.0A-s P4 között (mindegyikben 256 mega van, csak az egyik SDRAM 66-on, a másikban meg DDR333 van) 3-3,3 szeres a sebességkülönbség videotömörítésben (DivX, WMV7). (kb órajelarányos lett). Valószínüleg nálad kb 3 szoros lenne a különbség (esetleg egy kicsit kevesebb, mert az teljes értékű P3 és nem celeron, mint az enyém volt).
-
M@trixfan
addikt
Ezzel teljesen egyetértek. Vajon mennyi lenne az eltérés kódolási időben a mostani PIII 800-asom és egy 2.8-as northwood között? :)
-
wassermann
addikt
Csak egy sor a lassúságról: - aszem két-három évig még be kell érnünk a több órás feldolgozásnál és az egész éjszaka dolgozó gépekkel.
-
M@trixfan
addikt
Nekem képminőség szempontjából a Tmpgenc Ok volt, de irdatlanul lassú ha a legjobb minőségi paramétereket állítom be :(
A Vegas Video-féle Mainconcept gyorsabbnak is tűnik és a minősége is rendben van szerintem. Bár nem győződtem meg teljesen. Van olyan software encoder ami kifejezetten dv anyag kódolásához ajánlatos? -
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #12 üzenetére
Na ez a ''melyik a legjobb MPEG2 codec'' engem is érdekel (még én sem találtam meg a megfelelőt). A Ligos codec elég gyors volt (ha jól emlékszem a nevére), csak nekem egy próbaváltozat volt, ami kirakta a logojukat a filmre ( végig ott volt az egyik sarokban, emiatt teljesen használhatatlan).
-
M@trixfan
addikt
Vannak template-ek amik definiálják az fps értéket.
PAL DV template: Audio: 48 KHz, 16-bit, Stereo. PCM (uncompressed).
Video: 25 fps, 720x576, Lower field first.
Tehát ez elvileg stimmel. Lehet, hogy felhagyok a divx-szel és mpeg2-be próbálom meg. Vajon melyik mpeg2 codec nyújt jó minőséget elfogadható kódolási idő melett? -
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #10 üzenetére
Hogy csináltad?
Nyisd meg az AVI-t, aztán File/Render as, válaszd ki, hogy avit akarsz, majd a video fülön a codec kiválasztás fölött is van egy fps érték beállítás, lehet, hogy ott nincs beállítva a megfelelő érték. Amikor új projectet csinálsz ott is be kell állítani, hogy hány fps-el dolgozol. Próbálj ki egy másik DivX codecet is (a 4.12 szerintem a legmegbízhatóbb). Ha akkor is ugyanez a gond, akkor valami más gond van. Esetleg a DV átvételekor több képet rögzített, mint ami kéne (hogy ez hogyan lehetséges, azt ne tőlem kérdezd). Nem lehet, hogy NTSC DV szabványú (30 fps), és te meg 25 fps-el tömöríted (mert akkor szór képeket álltalában) ? -
M@trixfan
addikt
Most próbáltam ki a Vegas Video-t és ugyanaz a gond, így is ''dobálja a frame-eket'' :(
-
Male
nagyúr
Szerintem próbáld ki a Sonic Foundry VegasVideo-t és az Adobe Premiere-t (én ezeket használom). A Premiere egy kicsit túl van bonyolítva szerintem, viszont rengeteget tud. A VegasVideo 3.0 tud DV-t kezelni (most néztem meg), ráadásul elég könnyen rá lehet jönni benne a dolgokra (ellentétben az Adobe Premierrel), ugyhogy szerintem ezt lenne érdemes használnod.
-
Marv
csendes tag
A Virtualdub, ha jól sejtem a következő hibaüzenetet adja DV Avi esetén: ''dvsd'' codec not found...vagy valami ilyesmit. Van egy codec amit letöltöttem valahonna, de már sajnos nem tom honnan aminek a neve: ''mcdv204.exe''. Rákerestem a gógülben a ''dvsd'' kulcsszóra. Azt mondja ugyan, hogy demo, és hogy felrak egy logót a képre, de én ezzel nem találkoztam. Már több órát kódoltam be ezzel a kodekkel, és nem tett fel semmi logót. A másik eljárás ami lehet a DV vs VirtualDub problémára az Avisynth nevű kis progi. A Virtualdub ugyanis nem tudja kezelni az ún. DirectShow filteres cuccokat. Ezt megkerülendő: fel kell rakni a gépre az Avisynth-et, majd text editorral írni kell egy kis scriptet a következő sorral: DirectShowSource(''C:\video\valami.avi''). EZt szövegfájlt el kell menteni, és át kell nevezni mondjuk codedivx.AVS-re. Utánna Virtualdubbal az open fájlnál ezt az AVS fájlt kell megnyitni, és megnyitja a DV videót. Innentől szabad a pálya.
-
M@trixfan
addikt
Sajnos utólagos feldolgozáskor történik a Pinnacle Studió-n belül. Virtualdub nem bírja megnyitni a kamerából átvett DV avi-t. A Vidomi-nak sem sikerült. Eddig csak a P. Studio-ból tudtam divx-et kódolni DV anyagból.
A vicc az, hogy a DV avi-t még a Windows Commander is le tudja játszani :)) -
MELKOR
tag
Help !
Az a bajom hogy Pixelview Play TV Pro Tunerem van és amikor capturel (mpeg fast motion) veszek fel filmet akkor a hang nem megy rá ! Ez mitől van ? MInden beállítást megnéztem, de semmi... -
wassermann
addikt
Röptében, felvételkor történik a képdobálás vagy utólagos feldolgozáskor? Ez nem derült ki számomra.
A felvételkor álltalában egy kis proci terhelésű, alacsony tömörítésű kodeket kell használni (pl: MJPEG vagy HUFFYUFF), hogy ne legyen képvesztés.
A vinyóra felvett anyagot ezután szokás DIVX-el összepasszírozni - mert nagy proci terhelést jelent.
Egyébként egy másik topikban leírtam részletesebben, hogy csinálom: http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5163
Így jó eredmény érhető el, sok sikert! -
Male
nagyúr
Sajnos (szerencsére) nekem már nincs fent a DivX 5 (inkább visszaraktam a régit), így nem tudom megnézni, arra meg már nem emlékszem, hogy hol volt, de a DivX 5.02 PRO codecben volt ilyen, az szinte biztos. Lehet, hogy a Pinnacle Studioban álítottál be valami újrafelvételt (vagy magától állítódott el valami, volt már ilyen a videoszerkesztő progikban sokszor).
-
M@trixfan
addikt
Én is valamiféle újrafelvételre gondolok, de nem találtam eddig erre vonatkozó beállítást.
A Divx codec-en belül hol találok framerate-re vonatkozó beállítást? -
Male
nagyúr
A framerate megegyezik (DV és a DivX-ben beállított)? Mert ha a DivX-ben alacsonyabbat állítasz be, akkor a ''felesleget'' elszórja (nekem csinált ilyet, igaz nem DV volt az alapanyag). Persze lehet a DivX 5 hibája is, mert ez nem éppen a stabilitásáról híres (én már feladtam a DivX 5-el való kisérletezést, mert állandóan csak a baj volt vele).
Nem lehet, hogy valami Capture szerűséget állítottál be, amikor a már meglévő AVI-t lejátsza, és újra felveszi. Nekem ilyet már sikerült csinálni, igaz nem ezzel a programmal (valami be volt x-elve, amit nem én álítottam be, és gyanúsan gyorsan kezdte csinálni a tömörítést, ráadásul a végeredmény nem volt túl szép). -
M@trixfan
addikt
Sziasztok!
Pinnacle Studio 7 se alatt szeretnék divx 5.02 codec-kel tömöríteni DV avi-t.
Probléma:
Tömörítés közben dobálja a frame-eket a codec!!! :((
A hang benne van a kész aviban, de a kép megáll egy idő után vagy akad. Sajnos azt már kizártam, hogy a lejátszásnál történik a framedrop. Ugyanez történk az xvid codec-kel is. Mpeg 2-be vagy bármi másba pedig OK.
Most akkor mi van?
Oprendszer: WinXP sp1
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Vicces képek
- Autós topik
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- OLCSÓ MONITOROK
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest